GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

“Κήρυξη πολέμου” ή ανακωχή...

...στην αυριανή επιλογή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016; *Φαβορί ο Ομπάμα, με το Τόκιο να έχει τις ίδιες ελπίδες με τον ...Καραμανλή! Του Ανδ...

...στην αυριανή επιλογή των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016;
*Φαβορί ο Ομπάμα, με το Τόκιο να έχει τις ίδιες ελπίδες με τον ...Καραμανλή!


Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

“Κηρύξαμε τον πόλεμο” δήλωσε η πρώτη κυρία των Η.Π.Α., που η χώρα της διεκδικεί την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016 στο Σικάγο, λίγο πριν φτάσει στην Κοπεγχάγη για την αυριανή κρίσιμη ψηφοφορία των μελών της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. Βέβαια, μπορεί εμφανώς να χαριτολογούσε, αλλά αυτό δεν σημαίνει έναν προφανέστατο “ακήρυχτο πόλεμο” για την τελική επικράτηση της υπερδύναμης. Στη Ελλάδα μας, χώρα που γεννήθηκαν για να κηρύσσετε μέχρι και ανακωχή των εχθροπραξιών (έστω προσωρινή), ασχολούμαστε με την διεκδίκηση της εξουσίας, όπου σαρώνει κάθε είδους πολιτικό ρεκόρ.
Σ΄ αυτόν, λοιπόν, τον ακήρυχτο πόλεμο, μπροστάρης θα είναι ο σύζυγος της κυρίας Μισέλ, ο Μπαράκ Ομπάμα. Για πρώτη φορά στην ιστορία, πρόεδρος των Η.Π.Α. θα είναι παρών την ημέρα της ψηφοφορίας για την έδρα των μεθεπόμενων Ολυμπιακών Αγώνων. Προσέξτε: όχι στην ψηφοφορία, αφού ...

όπως έχει ανακοινωθεί θα φτάσει αύριο το πρωί στις 7 στην Κοπεγχάγη, θα μιλήσει, θα κάνει τις επαφές του και μόλις συμπληρώσει πέντε ακριβώς ώρες θα την “κάνει” επιστρέφοντας στη χώρα του, πριν ακόμα αρχίσει η τελική ψηφοφορία.
Λέτε να ξέρει το αποτέλεσμα! Μέχρι πριν λίγες μέρες φαβορί ήταν το Ρίο ντε Τζανέιρο, χωρίς να αποκλειόταν και το Σικάγο. Η Μαδρίτη (παρά τα λόμπι με την παρουσία του βασιλικού ζεύγους, του πρωθυπουργού, του αρχηγού της αντιπολίτευσης, φυσικά του δημάρχου και εκατοντάδων προσωπικοτήτων από το τόπι και κάθε είδους αθλήματος), όπως και το Τόκιο (κυρίως με τον πρωθυπουργό του),είναι τα μεγάλα αουτσάιντερ. Το ντέρμπι θα έχει καθαρά πολιτικό-οικονομικά κριτήρια, με σαφέστατη την υπεροχή του Σικάγου. Επί πλέον:
*Το φέουδο του Ομπάμα, το Σικάγο, θα προτιμηθεί επειδή το Ολυμπιακό ...κίνημα θέλει την Ευρώπη για την διοργάνωση των αγώνων του 2020.
*Το Ρίο ελπίζει στο γεγονός ότι είναι μια ανερχόμενη οικονομική δύναμη και οι αγώνες θα δώσουν στη Βραζιλία μια ώθηση για ένα καλύτερο μέλλον στη Λατινική Αμερική.
*Η Μαδρίτη έχει το βασικό μειονέκτημα ότι οι αγώνες του 2012 θα γίνουν στο Λονδίνο και το όνειρο (για τρίτη συνεχή φορά) ίσως γίνει πραγματικότητα για το 2020.
*Το Τόκιο έχει ακριβώς τις ίδιες ελπίδες με την Νέα Δημοκρατία. Να κερδίσει δηλαδή ο Καραμανλής 48 ώρες μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, τον τόπο που δίνει κάθε φορά την Ολυμπιακή φλόγα (αυτή που μοιάζει με τον πυρσό του κόμματός του).
Κοντός ψαλμός αλληλούια.

5 σχόλια

  1. Ο αμερικάνος μας συνεχίζει να μας δουλεύει χοντρά - ΜΑΥΡΙΣΤΕ ΤΟΝ

    ΔΕΚΑ «ΘΑ» του Γιωργάκη για να μας κλέψει την ψήφο:

    1. «ΘΑ προχωρήσουμε σε πλήρη καταγραφή των δημοσιονομικών για να ξέρουμε τι παραλάβαμε».
    Είναι η κορωνίδα της κοροϊδίας για την επόμενη μέρα. Το πασόκ ήδη προετοιμάζει το σχέδιο της «καμένης γης», υποστηρίζοντας ότι παρέλαβαν «άδεια ταμεία». Στόχος, να αθετήσει ακόμα και τις πενιχρές εξαγγελίες του και να βάλει τις βάσεις για τη νέα επιδρομή σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος και των εργασιακών δικαιωμάτων.

    2. «ΘΑ βάλουμε τέλος στον εργασιακό μεσαίωνα».
    Προκλητική κοροϊδία σε βάρος, γιατί ο ΓΑΠ, στη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ, δεσμεύτηκε για την τήρηση όλων των αντεργατικών νόμων των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
    -- Ν. 1892/90 (ΝΔ): εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.
    -- Ν. 2639/98 (ΠΑΣΟΚ): καθιέρωση της εκ περιτροπής απασχόλησης ως μορφής της μερικής απασχόλησης. «Βελτίωσε» τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας προκειμένου να διευκολυνθεί η εφαρμογή της.
    -- Ν. 3174/03 (ΠΑΣΟΚ): εισαγωγή της μερικής απασχόλησης σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα στο δημόσιο.
    -- Ν. 3250/04 (ΝΔ): επέκταση της μερικής απασχόλησης και σε άλλους τομείς του δημοσίου.
    -- Ν. 3385/05 (ΝΔ): επαναφορά της υπερεργασίας, παραπέρα μείωση της υπερωριακής αμοιβής. Νέα «βελτίωση» της διευθέτησης του χρόνου εργασίας.

    3. «ΘΑ καταργηθούν οι κομματικοί εκβιασμοί των stage και των άλλων τοποθετήσεων στο δημόσιο. Τα stage θα επεκταθούν στον ιδιωτικό τομέα».
    Προκλητικός εμπαιγμός. Πρώτον, γιατί προσπαθεί να κρύψει ότι τα stage τα θέσπισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ (Ν. 2636/1998) και σήμερα με το συγκεκριμένο απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς απασχολούνται περίπου 200.000 άνθρωποι
    Το ΠΑΣΟΚ με το νόμο 3174/2003 έχει φροντίσει να εισαχθεί η μερική απασχόληση σε υπηρεσίες κοινωνικού χαρακτήρα.

    4. «ΘΑ προωθήσουμε προγράμματα "κοινωνικής εργασίας" ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ηλικιωμένους ανέργους».
    Με τη συγκεκριμένη πρόταση το ΠΑΣΟΚ επιχειρεί να επαναφέρει τα stage από το ...παράθυρο, με τη μορφή κυρίως της μαθητείας, όπου στο όνομα της πρακτικής εξάσκησης σπουδαστές σχολών ΟΑΕΔ θα δουλεύουν τζάμπα για τους επιχειρηματίες.

    5. «Θα προχωρήσουμε σε αναθεώρηση του καθεστώτος ενοικίασης των εργαζομένων».
    Μας δουλεύουν άγρια. Ως κυβέρνηση το πασόκ νομιμοποίησε τα «δουλεμπορικά» γραφεία «ενοικίασης» εργαζομένων με το νόμο 2956/01. Εξάλλου, ο ίδιος ο ΓΑΠ ξεκαθάρισε ότι ο συγκεκριμένος νόμος δεν μπορεί να καταργηθεί γιατί αποτελεί «κοινοτική οδηγία»!!!

    6. «ΘΑ καθιερώσουμε μια ενιαία, προοδευτική και δίκαιη φορολογική κλίμακα».
    Η απάτη είναι εξόφθαλμη. Δεν προσδιορίζει το πρώτο κλιμάκιο των εισοδημάτων που δε θα φορολογούνται (σήμερα 12.000 ευρώ). Δε δημοσιοποιεί τον ανώτατο συντελεστή φορολόγησης (σήμερα είναι 40%). Δεν καθορίζει ποια θεωρεί «μεσαία εισοδήματα» και αποφεύγει να ξεδιαλύνει ποια θα είναι τα ενδιάμεσα κλιμάκια του φορολογικού του συστήματος (σήμερα είναι 2).

    7. «ΘΑ στηρίξουμε το πραγματικό εισόδημα, αυξήσεις μισθών και συντάξεων στα όρια του πληθωρισμού».
    Σήμερα ο πληθωρισμός κινείται στο 0,8%. Με δεδομένο αυτό, ο κατώτερος βασικός μεικτός μισθός στο δημόσιο, που είναι 710 ευρώ, με την αύξηση θα γίνει ...715,6 ευρώ! Δηλαδή, 19 λεπτά τη μέρα!, Μας δουλεύει κι’ άλλο.

    8. «ΘΑ χορηγήσουμε έκτακτο επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης για τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες».
    “Θα» χωρίς καμμία απολύτως συγκεκριμένη δέσμευση για οτιδήποτε και οποιονδήποτε. Έπεα πτερόεντα

    9. «ΘΑ καλύψουμε τις ελλείψεις στα νοσοκομεία».
    Το ΠΑΣΟΚ άφησε πίσω του το 2004 25.000 κενές θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού! Τα λόγια είναι περιττά, η υποκρισία στο απόγειό της.,

    10. «ΘΑ επαναφέρουμε το φόρο κληρονομιάς και γονικής παροχής».
    Εμπαίζει το λαό με τα περί «δίκαιης φορολογίας», καθώς οι συγκεκριμένοι φόροι πλήττουν κυρίως τις λαϊκές οικογένειες. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες έχουν πολλούς τρόπους να αποφεύγουν τη φορολόγηση κληρονομιάς (μέσω εταιριών, μέσω οφσόρ, κλπ).

    ΟΧΙ ΑΛΛΑ «ΘΑ».

    ΠΟΛΥ ΜΑΥΡΟ.

    ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟ ΛΕΥΚΟ ΟΜΠΑΜΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλοι θυμόμαστε τι παρέλαβε το 2004 η Ν.Δ. από το Γιωργάκη:
    1.Παρέλαβε μιά οικονομία που είχε έλλειμμα 8% και το 2007 το πήγε στο 3% του ΑΕΠ (διαφορά 12 δισ ευρώ το χρόνο, κάθε χρόνο, δηλαδή μία ολυμπιάδα το χρόνο).
    2.Παρέλαβε μιά οικονομία που ήταν κρυμμένα τα περισσότερα χρέη των ΔΕΚΟ, των νοσοκομείων και των δήμων και τώρα είναι όλα πεντακάθαρα (πάνω από 5 δις ήταν τα νοσοκομεία και άλλα τόσα τα χρωστούμενα στους ΟΤΑ.
    3.Παρέλαβε μιά οικονομία των ολιγοπωλίων των σουπερμάρκετ, των τραπεζών και των μεγαλοεπιχειρηματιών και τώρα τους πηδάει, γι’ αυτό και ταίζουν τους καναλάρχες.
    4.Παρέλαβε μία ολιγαρχική οικονομία αλλά κατάφερε να αποκρατικοποιήσει τον ΟΤΕ, την Εμπορική, τα λιμάνια, την ολυμπιακή και πολλές άλλες μικρότερες εταιρίες που έμπαιναν μέσα.
    Θαύματα δεν γίνονται στα οικονομικά και όσοι λένε ότι γίνονται το λένε είτε εκ βλακείας είτε εκ του πονηρού.
    Θέλει τουλάχιστον μια δεκαετία αδιάλειπτης προσπάθειας, χωρίς παλινωδίες, για να γίνουμε παραγωγική χώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 1999 (πριν δέκα χρόνια)

    ή ΠΩΣ ΓΙΓΑΝΤΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΓΙΩΡΓΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ.

    Σαν σήμερα ήταν η αρχή του τέλους για το μεγαλύτερο σκάνδαλο που έζησε ποτέ η Ελλάδα.
    Το ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, που χρηματοδότησε τους Γιωργο-καναλάρχες, καταστρέφοντας εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες.
    Το πασόκ έλεγε να αγοράζουμε μετοχές λόγω της «ισχυρής» οικονομίας, η διορισμένη από το πασόκ Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς του Σταύρου Θωμαδάκη ενέκρινε αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου ακόμη και σε επιχειρήσεις-περίπτερα, ενώ οι πασοκικές φυλλάδες/παπαγαλάκια μας διαφήμιζαν τις τρομερές προοπτικές τους.
    Βέβαια, ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2000 έλεγαν στους κατεστραμμένους, καλά να πάθουν, άς πρόσεχαν και κλείνουν την υπόθεση το 2001 με μία ωραία εξεταστική της Βουλής.
    Με τον ειδικό νόμο περί ευθύνης υπουργών φρόντισαν επίσης και να τους απαλλάξει (μαζί με τους υφισταμένους τους) από οποιαδήποτε νομική ευθύνη (πενταετής παραγραφή, πχ. βλ. δίκη ΔΕΚΑ-τα λεφτά των ταμείων).
    Βολεύτηκαν όμορφα οι επιχειρηματίες που ξεπούλησαν χρυσάφι τις εταιρίες-ψοφίμια, οι δημοσιογράφοι-παπαγαλάκια με τις μίζες τους, οι χρηματιστές με τις προμήθειές τους αλλά και το πασόκ με την υποστήριξή των καναλαρχών στις εκλογές του 2000.
    ΚΑΙ Ο «ΧΑΖΟΣ» ΛΑΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΤΖΟΥΡΗ!
    Όμορφος κόσμος, αγγελικά πλασμένος!
    Και τώρα ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ μας λένε να τους ψηφίσουμε για να διώξουν την διαφθορά από την Ελλάδα!
    Πόση πράσινη υποκρισία, πόσο πράσινο ψέμμα, πόσο πράσινο ΔΟΥΛΕΜΑ.
    Είναι ο κόσμος του θασόκ και των Γιωργοκάναλων.
    Να τους χαιρόμαστε και να τους ψηφίζουμε.
    Μας αξίζουν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γεια σου Αντρεα παλιοφιλε εραση των ωραιων γυναικων και ταξιδευτη των μακρυνων ποντων.Μπρε συ η Ελλαδα υπαρχει παντου,δεν χανεται ουτε δωριζεται και μη λυπασαι..Ξερεις τι ειχε πει καποτε ο Μπορχες οταν βρεθηκε στο Ηρακλειο της Κρητης; '..δεν βαριεσαι αδερφε,ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΗΣ ΞΕΝΗΤΕΙΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ"..Εκει που εισαι δεν γραφεις καμια ιστορια για τις αποικιες των αρχαιων ελληνων στην Ισπανια..Φιλια απο την ΧΟΥΕΛΒΑ..BIVA GRECIA-VIVA ESPAGNIA!!..TAYROS

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση