GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Εν όψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου...

Ντοκουμέντο: Η επίμαχη ανακοίνωση της "Πανσπουδαστικής" το 1974 . Του Θωμα Ακρωτηριανάκη Πλησιάζουμε προς την 36η επέτειο της Αν...

Ντοκουμέντο: Η επίμαχη ανακοίνωση
της "Πανσπουδαστικής" το 1974
.
Του Θωμα Ακρωτηριανάκη

Πλησιάζουμε προς την 36η επέτειο της Αντιφασιστικης Εξέγερσης του Πολυτεχνείου.
Το πρώτο ξεκίνημά της ήταν την Τετάρτη 14 Νοεμ. 1973, όταν φοιτητες έφυγαν απο απο τη Νομικη μετα απο συνέλευση, διαδήλωσαν προς το Πολυτεχνείο και συνενώθηκαν με τους ευρισκόμενους στο προαύλιο.
Γι' αυτους η "Πανσπουδαστικη" με αριθμο φύλλου 8 (Γενάρη-Φλεβάρη 1974) γράφει, δημοσιεύοντας κάποιο κείμενο ("ανακοίνωση") μιας πλαστης Συντονιστικης Επιτροπης του Πολυτεχνείου (κατασκευασμένης απο το ΚΚΕ), όχι της πραγματικης, που κυκλοφόρησαν την πρωτοχρονια του 1974 και που αναφέρει :
"...Καταγγέλλουμε την προσχεδιασμένη εισβολη στο χώρο του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 14 του Νοέμβρη 350 περίπου οργανωμένων πραχτόρων της ΚΥΠ σύμφωνα με το προβοκατόρικο σχέδιο των Ρουφογάλη-Καραγιαννόπουλου..."(!!!).
Όμως δύο χρόνια και 6 μήνες μετα κάνουν μια έμμεση "κριτικη-απόρριψη" του πιο πάνω, με "αυτοκριτικη διάθεση" στην 4η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ τον Ιούλη του 1976, που...

σε απόφασή της αναφέρει:
«Η ΚΟΑ και το Γραφείο του ΚΣ της ΚΝΕ είδαν καταρχην την κατάληψη σαν μια επικίνδυνη περιπλοκη στην ανάπτυξη της αντιχουντικης πάλης. Η σκέψη τους ήταν κυρίως να πάρουν μέτρα για την άμεση απαγκίστρωση των φοιτητων από το Πολυτεχνείο...». Αυτη η "αυτοκριτικη" κράτησε λίγο και οριστικα ξεχάστηκε...
Για να διαβάσετε την "Πανσπουδαστικη" 8, σε μορφη pdf πατήστε εδω:
http://oakke.gr/na418/pansp8a-0.pdf
Για να διαβάσετε το πλήρες κείμενο της πιο πάνω απόφασης της ΚΕ του ΚΚΕ, πατήστε εδω: http://www.kke.gr/istoria/ekthesh_kai_symperasmata_gia_ta_gegonota_toy_noembrh_1973

18 σχόλια

  1. Εσύ που βλαστημάς τη μνήμη του Λούη, μάθε ότι όταν οι Γερμανοί κατέλαβαν την Ελλάδα το 1941 ειδοποιήθηκε από τους κατακτητές ο μαρουσιώτης μαραθωνοδρόμος ότι υπάρχει εντολή του Χίτλερ να βοηθηθεί αυτός και η οικογένειά του, αλλά ο νερουλάς απάντησε: Πες στον κυρ Χίτλερ ότι και ψωμί και κρασί έχω, δεν θέλω τίποτα.
    ΜΑΡΟΥΣΙΩΤΗΣ

    9 Νοε 2009 7:03:00 μμ


    Πρέπει να μάθει ο κόσμος οτι ο Λουης ήταν Γερμανός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. «Η σημερινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνιστά ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της συνέχισης της τακτικής παραποίησης της πραγματικότητας και κραυγαλέας υποκρισίας, την οποία ακολουθούν πάντοτε οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, αποδεικνύοντας διαχρονικά ότι δεν αλλάζουν όποια λεοντή 'εκσυγχρονισμού' και αν φορέσουν πρόσκαιρα» δήλωσε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών και βουλευτής της ΝΔ Προκόπης Παυλόπουλος.

    Ο κ. Παυλόπουλος κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ ότι καθιέρωσαν «την ανομία, την ανισότητα, την αδικία και συνακόλουθα τις πελατειακές σχέσεις ιδίως στον τομέα των προσλήψεων» και ανέφερε ότι η κυβέρνηση Καραμανλή «ξεκίνησε να βάλει τάξη στην εξάλειψη της ομηρίας των συμβασιούχων που οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ διαμόρφωσαν, εκθέτοντας επιπλέον ανεπανόρθωτα τη χώρα στην ΕΕ».

    Ειδικότερα για την κατάργηση της προσαύξησης κατά 50% της μοριοδότησης της εμπειρίας, λέει ότι είναι όχι μόνο κοινωνικά άδικη αλλά και αντισυνταγματική, ως αντίθετη προς την αρχή της ισότητας, αλλά και αντίθετη προς τις δεσμεύσεις της χώρας για την προσαρμογή της νομοθεσίας στην κοινοτική οδηγία περί συμβασιούχων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο διαδίκτυο, μια νέα Ελλάδα ανθίζει. Όμορφη, γαλανή, εθνοπρεπής, περήφανη και απαστράπτουσα. Εκεί, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των σταλινιστών της αριστεράς και των media, οι οποίοι ενεδρεύουν ως ύαινες, έτοιμοι να φακελώσουν κόσμο, να κατηγορήσουν, να απαξιώσουν πολίτες και να σπιλώσουν συνειδήσεις, ομάδες Ελλήνων πατριωτών υπερασπίζονται με σθένος και θέρμη τα εθνικά μας ιδεώδη.
    Και το κάνουν πολύ καλά, στριμώχνοντας στη γωνία τη φωνασκούσα μειοψηφία της..
    ριζοσπαστικής αριστεράς, που κακομαθημένη ως είναι να μη συναντά αντίσταση, έχει στην κυριολεξία σαστίσει. Δεν θα ξεχάσω, ένα άρθρο-απόδειξη πανικού, του Βασίλη Κρεμμύδα στην εφημερίδα «Τα Νέα» το καλοκαίρι του 2008, το οποίο κράτησα στο αρχείο μου, ως μνημείο ιδεολογικής εμπάθειας και μισαλλοδοξίας:
    «Το Ίντερνετ έχει, σε πολύ μεγάλο ποσοστό, καταληφθεί από ακροδεξιές, εθνικιστικές και αυτοαποκαλούμενες “πατριωτικές” ομάδες που διακινούν γνωστές σε εμάς τους παλαιούς ιδεολογίες του τύπου της χριστοδουλικής “κόκκινης μηλιάς”: “Επιθυμούμε να δούμε μια μέρα τη Γαλανόλευκη να κυματίζει στην Αγιασοφιά, θέλουμε ξανά η Αιωνία Πόλις των Κωνσταντίνων να γίνει πρωτεύουσα του Ελληνισμού, αλλά δεν λησμονούμε ότι αυτή τη στιγμή είμαστε σκλαβωμένοι μέσα στην ίδια την πρωτεύουσα του ελλαδικού κράτους, μέσα στην ίδια την Αθήνα! Είμαστε σκλαβωμένοι στις ίδιες μας τις γειτονιές από τις εκατοντάδες χιλιάδες ξένων εγκληματιών που κάποιοι μας έφεραν στην πατρίδα μας...”.
    Ζητούν «έλεγχο σκέψης»!
    Τι τον πείραξε τον «προοδευτικό» αυτόν άνθρωπο; Η αναφορά στην Αγιά Σοφιά; Στη γαλανόλευκη; Στους λαθρομετανάστες; Μέχρι και ο μακαριστός Χριστόδουλος την πλήρωσε… Ό,τι και να ήταν, του έβγαλε του Βασίλη Κρεμμύδα το πολύ αυταρχικό: «το συνολικό ερώτημα είναι αν είναι δυνατό να θεσπιστούν κανόνες λειτουργίας των πολλαπλών και περίπλοκων χρήσεων αυτού του, κατά κάποιον τρόπο, κρυφού μέσου προπαγάνδισης». Να θεσπιστούν κανόνες! Τι μας λες άνθρωπέ μας! Να απαγορευτούν οι πατριωτικές αναφορές στο διαδίκτυο; Τι είναι εδώ, ΕΣΣΔ; Κάποιοι μάλλον δεν πήραν χαμπάρι ότι το Τείχος του Βερολίνου έπεσε προ 20ετίας! Και μιλούν για προπαγάνδα, οι αριστεροί, οι πρώτοι διδάξαντες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @12:53

    ρε ντορικέ μαλάκε ντεφρουφρού,

    θα σταματήσεις να μας πρήζεις τα παπάρια με τις περσινές μαλακίες του γραμματέα πολιτικού σχεδιασμού του μπουρδέλου σας, το οποίο είναι πλήρες πορνών της Μίζενς, ή να σε περιλάβουν οι ειδικοί του les-malakies???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ ΤΩΡΑ ΚΥΡΙΕ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΝΑΚΗ;
    ΑΛΛΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΣΕΡΦΑΡΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΟΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ..ΜΑΣ

    ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΟΝ ΚΑΛΟ ΔΙΑΚΤΑΤΟΡΑ ΒΙΝΤΕΛΑ;
    ΤΟΝ ΜΠΑΜΠΡΑΚ ΚΑΡΜΑΛ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ
    ΚΑΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΤΟΝ ΤΑΡΑΚΙ;
    ''ΦΕΛΙΞ''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ρε παιδια εχω εκπλαγει με αυτα που γραφετε, μα αληθεια τα πιστευεται???? δηλαδη εγω που δεν μπορω να βγω απο το σπιτι μου ειμαι.....ακροδεξιος??? τι πρεπει να σκεφτω εγω την ωρα που με παιρνει τηλεφωνο η γυναικα μου και μου λεει να ντυσω τα δυο μου παιδια μες το καταχειμωνο και που μολις εχω γυρισει κι εγω κατακοπος απο τη δουλεια και μου λεει οτι εχει παρκαρει δυο τετραγωνο κατω απο τον αγιο παντελεημωνα και να παω να τη φερω γιατι ειναι α δ υ ν α τ ο ν να ερθει μονη της????? τι θα πρεπει να σκεφτω εγω που ουτε για αστειο δεν μπορω να παω στη πλατεια οπου μεγαλωσα και πρωτοεπαιξα, τα δικα μου τα παιδεια???? δηλαδη εμενα που μου τρομοκρατουν τη καθημερινοτητα μου τα ξυπολητα ρεμαλια που μαζευτηκαν εδω περα ειμαι φασιστας????? δηλαδη εγω και η οικογενεια μου οπως και χιλιαδες αλλες που μας εχουν σε κατ οικον περιορισμο ειμαστε απομειναρια της χουντας?????? εγω που προσπαθω εδω και χρονια να ξεπουλησω το πατρικο μου σπιτι για να παω οπου στο διαολο μπορω αρκει να φυγω απο τη κολαση που ζω και το χειροτερο ζουν και τα ανηλικα παιδεια μου ειμαι χρυσαυγιτης????? καμια φορα που τα σκεφτομαι ολα αυτα αλλοτε με πιανουν τα κλαματα και αλλοτε μου ερχεται να κανω καμια τρελλα.....δεν ειναι δυνατον αυτο να συμβαινει στο τοπο μας στη γειτονια μας και μαλιστα να εχει και υποστηρικτες!!!!!!!! αυτο ειναι η απολυτη σχιζοφρεναια ........γιατι να μην μπορω εγω να ονειρευτω, γιατι τα ονειρα να ειναι εργολιαβια μονο καποιοων θαμωνων του da cappo και των "αγωνιστων του πολυτεχνειου" εμενα που μου εχουν κατακρεουργησει την ατομικη μου ελευθερια, να μην τολμω να απολαυσω μια βολτα με τα παιδεια μου, να μην μπορω να βγω μετα το απογευμα να αγορασω τσιγαρα δεν ειναι η χειριστη μορφη τρομοκρατιας???? να εχω κανει τα σπιτι μου φρουριο και την ωρα που λειπω να τρεμω στη ιδεα οτι καποιοι εχουν εισβαλει στον πιο δικο μου χωρο??? ξεροντας οτι με μαθηματικη ακριβεια θα ερθει και η δικη μου η σειρα διαρρηξης στη καλητερη των περιπτωσεων που θα ειμαι και ευτυχης αν ζησω?????? και το κωμικο η μαλλον το τραγικο ειναι να μας λενε........φασιστες!!!!! αλλα ειπαμε εδω στη χωρα της απολυτης παραδημοκρατιας η μειοψηφεια οχι μονο κανει κουμαντο αλλα ζει εις βαρος της πλειοψηφειας.....

    Υ.Σ. εσας θεωρω ρατσιστες γιατι οπως λετε αν τους στειλουμε τους βρωμιαρηδες, τους δολοφονους και εμπορους ναρκωτικων πισω θα τους εκτελεσουν!!!!! μα γιατι τοτε αφηνετε τους υπολοιπους να τους εκτελουν και να τους βασανιζουν και δεν τους φερνετε εδω και αυτους???? αυτο δεν ειναι ρατσιστικο?????? οσους εχουν προβλημα με τα εκει καθεστωτα η εχουν προβλημα επιβιωσης να τους φερνουμε εδω....οσοι και αν ειναι.....20 εκ. 50 εκ. 100 εκ. 200 εκ να τους φερουμε εδω τωρα....ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ η ειμαστε αντιρατσιστες η δεν ειμαστε, γιατι δεν γινεται να ειμαστε αντορατσιστες μονο με τους εδω και οχι με τους εκει, να ειμαστε με ολους!!!!!

    καλη σας νυχτα.... αδερφια νεοελληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τιποτα παει και τελειωσε, για ολα φταιει η χουντα οχι αυτη του μεταξα (γιατι και αυτη χουντα ηταν) η αλλη, η χουντα των συνταγματαρχων, που παρεδωσε το κρατος υπερχρεωμενο, που εκλεψε τα λεφτα της χωρας, που δεν χαρισε τα δανεια, που δεν εδωσε ατοκα δανεια στους αγροτες, που δεν χαρισε λεφτα να φτιαξουν ολοι οι ελληνες το δικο τους σπιτι, που τριπλασιασε το εξωτερικο χρεος, που δεν εχτισε σχολεια, που δεν εκτισε νοσοκομεια, που δεν εδωσε αδειες οικοδομης, που δεν πηγε ρευμα στο τελευταιο χωριο, που δεν εβαλε βρυση στη πιο απομακρυσμενη κουζινα, που αφηνε τους εμπορους ναρκωτικων να μπαινοβγαινουν στις φυλακες, που ξεπουλησε τη μακεδονια, που εκανε τοσα σκανδαλα, βατοπεδι, ζιμενς, χρηματηστιριο, που ενω ο κοσμακης πειναει αυτοι (η χουντικοι) εως σημερα ζουνε στην απολυτη χλιδη, κυκλοφορουν με πανακριβα αυτοκινητα, πηγαινουν διακοπες στη μυκονο και στην αραχωβα, ζουνε στην εκαλη, τη στιγμη που ο λαος και οι....αγωνιστες του πολυτεχνειου (ολοι σχεδον οι δημοσιογραφοι οι ηθοποιοι και γενικοτερα οι θαμωνες του κολονακιου) ζουνε σε φτοχωγειτονιες και μονο με τα βασικα προς επιβιωση τους, ασφαλως και φταιει η χουντα που ειχε το κοσμο να ζει σε ανασφαλεια, γεμιζοντας το τοπο με αλλοδαπους ληστες κατακρεουργωντας την ελευθερια του ελληνα πολιτη, που οποιος του καπνιζε πηγενε και εκλεινε το κεντρο της πολης, βεβαιως και φταιει η χουντα γιατι η ανεργια ηταν σε τεραστια επιπεδα, το εμποριο δεινοπαθουσε, τα μαγαζια, η αγορα ασφυκτιουσε, φταιει που εδινε ολα τα δημοσια εργα στους δικους της που ξεπουλησε δρομους, λιμανια, αεροδρομια, ναι φταει γιατι αφηνε τον ελληνα να πηγαινει να αγοραζει ενα πορτοκαλι με....κουπονι τη στιγμη που ολοι οι γειτονες λαοι ευδοκιμουσαν, οπως οι βουλγαροι, οι ρουμανοι, οι γιουγκοσλαβοι, οι αλβανοι οι τουρκοι...ασφαλως και φταιει η χουντα για ολα και τρεχουν οι σημερινες.... δημοκρατικες κυβερνησεις των δυο αυτων κομματων να σωσουν οτι μπορουν, αλλα ειναι δυσκολο να τα καταφερουν διοτι η χουντα αφησε τεραστια χρεη απο κομπινες απο επιδοτησεις που εφαγε, απο τα λεφτα που εστελνε η ευρωπαικη ενωση και απο την κατασπαταληση του δημοσιου πλουτου, φταιει η χουντα που εκανε απιστευτη επιδειξη πλουτισμου επι εφτα συναπτα ετη και τα χιλιαδες σκανδαλα που εκανε στην εφταετια και οι σεμνοι και ταπεινοι μαζι με τους....σοσιαληστες δεν μπορουν να συμαζεψουν το κρατος... για αυτο και δεν μπηκαν ποτε φυλακη ισοβεια (οι χουντικοι) εν αντιθεσει με τους σημερινους πολιτικους που μολις αντιληφθει η κυβερνηση οτι κλεβουν τους στελνει αμεσως στη δικαιωσυνη και αυτη αμεσως στη φυλακη....ισοβεια....αχ χουντα παλιοχουντα εσυ φταις για ολα.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΜΕ ΕΝΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΗΠΑ- ΤΣΑΝΤ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΑΠΟ ΤΗ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΚΑΜΠΟΥΛ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟ ΤΟΜΕΑ.

    ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΣΟΚ-ΜΜΕ ΤΣΙΜΟΥΔΙΑ.

    ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εθνικε μειοδοτη ποναει ο κολος σου ακομα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ναι, αλλά η ηρωϊκη εξέγερση του πολυτεχνείου, από την οποία δεν απαγκιστρώθηκαν οι φοιτητές, όπως ήθελε αρχικά η ΚΝΕ, δεν οδήγησε στην ανατροπή της Χούντας, αλλά στην ανατροπή του Παπαδόπουλου από τον Ιωαννίδη.
    Η χούντα έπεσε τον άλλο χρόνο, ύστερα από την καταστροφή της Κύπρου, που την προκάλεσε ο Ιωαννίδης. Δεν ήταν και η καλλίτερη εξέλιξη....
    ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ : ΕΙΧΕ ΔΙΚΙΟ ΤΌΤΕ Η ΚΝΕ, που ήθελε την απαγκίστρωση, αλλο αν δεν τολμάνε τώρα να το πούν και προτιμούν να συνεορτάζουν με παράτες κλπ (ετήσια διαδήλωση στην πρεσβεία/ ετήσιο -περίπου- κάψιμο του Πολυτεχνείου από τους αναρχικούς -που δεν υπήρχαν το 74- κλπ, κλπ)....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Το ΚΚΕ, όπως οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις, είχε επιλέξει την "ήπια" πολιτικοποίηση που προετοίμαζε η χούντα με τον Μαρκεζίνη και αντιδρούσε σε κάθε αντίθετη κίνηση που θα χάλαγε αυτά τα σχέδια. Αν πετύχαινε το "πείραμα Μαρκεζίνη" θα είχαμε ίσως ακόμα σήμερα ένας καθεστώς όπως στην Τουρκία, όπου ο στρατός θα έπαιζε το ρόλο "ανώτατου άρχοντα" με θεσμική δυνατότητα παρέμβασης στις πολιτικές εξελίξεις - στην ανάγκη και με στρατιωτικό νόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Στούς κόλπους τού ΚΚΕ,αλλά καί κάθε
    ΚΚ παγκοσμίως,γιά νά προκύψει μιά
    ανακοίνωση περνά από 69 συμβούλια.
    Καί μετά άλλα τόσα εξετάζουν τό
    ορθόν τής πράξης.
    Τουλάχιστον τώρα οί δράστες δέν
    κινδυνεύουν μέ παραθερισμό κάπου
    εκεί,στόν υποαρκτικό κύκλο.
    65μοίρες 29 πρώτα 47 78"δεύτερα Β
    μέ 46μοίρες 19πρώτα 50 64"δεύτερα Ε
    Ύψος 114 πόδια ή 34.2 μέτρα.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχου κατι αριστεριζωντες πολιτες.....ρε τι μαλακιες λετε υστερα απο 35 χρονια και ακομα δεν καταλαβατε οτι η πτωση της χουντας τους μονους που ευνοησε ηταν τους...."αγωνιστες του πολυτεχνειου" που σημερα εκτελουν χρεη...βασιλια και μας κανουν καθημερινη επιδειξη πλουτισμου??? ειναι δυνατον να λετε αυτες τις μαλακιες ακομα και σημερα που τους ζουμε στο πετσι μας τη στιγμη που οι ....κακοι χουντικοι ψοφανε της πεινας??? μα το σοι δικτατορες ηταν αυτοι που ενω ειχαν τα ταμεια δικα τους τους ελεγκτικους μηχανισμους δικους τους την δικαιωσυνη δικη τους και ΔΕΝ ΕΚΛΕΨΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΔΡΑΧΜΗ, ενω οι..."δημοκρατες" που μας ....εσωσαν απο τη χουντα εγιναν δισεκατομυριουχοι μεσα σε λιγα χρονια ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΟΛΩΝ ΟΤΙ ΜΕ.... ΑΝΕΝΤΑΧΤΗ ΔΙΚΑΙΩΣΥΝΗ ΔΕΝ ΠΗΓΑΝ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΦΥΛΑΚΗ????
    αυτοι ειμαστε αυτους αξιζει να εχουμε για κυβερνητες και τους μεν και τους δε ...τους σεμνους και τα πεινους και τους....σοσια-ληστες
    καλα να παθουμε να τους χαιρομαστε μαλακες ε μαλακες που συνεχιζετε να τους ψηφιζετε τους λοποδυτες που και στοιχημα να ειχαν βαλει το ποσο κακο θα εκανα στο τοπο δεν θα ειχαν καταφερει τα σημερινα αισχη....
    καλη σας νυχτα μαλακες νεοελληνες που ενω μπορειτε να διακρινετε τα φαντασματα του παρελθονοτος δεν θελετε να δειτε τη ζωφερη πραγματικοτητα που μας εφεραν οι επιλογες σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΟΙΟ ΚΚΕ ΒΡΕ ΚΑΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΗΔΑΓΕ ΤΑ ΤΕΙΧΟΙ ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΚΟΤΩΘΕΙ Η ΘΑ ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΟΥΝ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟ, ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Η ΡΩΣΙΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΕΔΩ ΑΚΟΜΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΕΝΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΡΨΟΥΝ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. νεκροι no name του πολυτεχνειου, το αιμαι κυλαει εκδικηση ζηταει ολοι στους δρομους για να αντισταθουμε στην αυξηση της τιμης της τσαντας loui vouiton και gucci, ενταξει για το rolex δεν μας νοιζει γιατι πηραμε ολοι τη συλλογη αλλα για τις τσαντες πρεπει να το βρωντοφωναξουμε οτι εχουν παραγινει ακριβες ακομα και για μας
    Υ.Σ.1.μετα το τελος της πορειας θα ακολουθησει forum στο da cappo με θεμα τη....φτωχεια στην ελλαδα.....
    Υ.Σ.2.θα υπαρχει παρκαδορος στα προπυλαια να σας πηγαινει τις λιμουζινες σε ασφαλη μερη στο παρκιν της ριγγιλης και της ιπποκρατους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ηταν και ο θεμος στο πολυτεχνειο εκεινο το βραδυ του 73?? γιατι ο μακης σιγουρα ηταν, οπως και ο λακης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. http://www.kke.gr/istoria/
    ekthesh_kai_symperasmata_
    gia_ta_gegonota_toy_noembrh
    _1973


    Εκθεση και συμπεράσματα για τα γεγονότα του Νοέμβρη 1973

    (Εγκρίθηκαν στην 4η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, Ιούλης 1976).

    Με το πιο πάνω URL μπορεί να
    διαβαστεί.

    (Εδώ δεν χωράει,είναι πολύ μεγάλο,
    περίπου 0,8 μέγαμπιτ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση