GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ετερόκλητη συμμαχία Αβραμόπουλου – Σαμαρά...

Από το http://e-politico-gr.blogspot.com Η συμμαχία Σαμαρά - Αβραμόπουλου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου τα προσωπικά συμφέροντα κ...

Από το http://e-politico-gr.blogspot.com

Η συμμαχία Σαμαρά - Αβραμόπουλου αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα όπου τα προσωπικά συμφέροντα και στρατηγικές υπερισχύουν των όποιων πολιτικών διαφορών.
Ο Αντώνης Σαμαράς είναι ένας «καθαρόαιμος» δεξιός εθνικιστής.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος ένας κοσμοπολίτης κεντροδεξιός.
Οι δύο τους δεν έχουν «προσωπική χημεία» και είναι δύο εντελώς διαφορετικοί πολιτικοί. Δεν τους ενώνει ούτε η ιδεολογία, ούτε οι πολιτικές θέσεις, ούτε μία κοινή πλατφόρμα για το μέλλον της Ν.Δ.
Τους ενώνει όμως η Ντόρα.
Γιατί κανένας από τους δύο δεν μπορεί να δει το προσωπικό του μέλλον στη Ν.Δ υπό την ηγεσία της Ντόρας Μπακογιάννη.
Απομένει να δούμε αν αυτός ο «ετεροπροσδιορισμός» θα έχει αποτέλεσμα.
Σημειώνουμε ωστόσο ότι...

και ο Αντώνης Σαμαράς και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπήρξαν στο παρελθόν αρχηγοί κόμματος και απέτυχαν παταγωδώς.
Σήμερα το ζητούμενο είναι η δημιουργία μίας σύγχρονης ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς και αυτό προϋποθέτει συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό στίγμα και τολμηρές πολιτικές επιλογές.
Οι ετερόκλητες συμμαχίες και οι συνομοσπονδίες προσωπικών στρατηγικών δεν δίνουν πειστικές απαντήσεις για το μέλλον της Ν.Δ.

7 σχόλια

  1. ΑΝ ΞΕΡΑΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ
    ΕΝΕΠΛΑΚΗΣΑΝ ΣΤΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΤΗΣ ΝΔ ΗΤΑΝ ΑΙΣΧΡΗ.ΕΙΧΑΝΕ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ ΠΕΤΡΙΝΗ ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΤΗ .ΨΕΜΜΑΤΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΕΜΠΑΙΓΜΟ,ΑΛΑΖΟΝΕΙΑ, ΚΟΡΟΙΔΙΑ.ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΑΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΕΤΕ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.ΑΛΛΩΣΤΕ ,ΠΟΣΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ.
    ΗΤΑΝ ΚΡΗΤΙΚΟΙ.ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΔΕΧΤΗΚΑΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ.ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.ΤΙ ΝΟΜΙΖΑΤΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΑΣ ΔΟΥΛΟΙ ΣΑΣ, ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ ΣΑΣ.ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΔΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πάλι τα έσπασαν χθες το απόγευμα τα φιλαράκια του Μιχάλη στο κέντρο της Αθήνας. Οι γνωστοί 15 έκαναν βόλτα στην Ακαδημίας, έσπασαν, κι έφυγαν ανενόχλητοι. Κανένα κανάλι δεν το προέβαλε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεών του. Μονο στο ΑΛΤΕΡ το ανέφεραν στην εκπομπή πριν το δελτίο. Διότι είδηση δεν είναι αυτό που συνέβη. Είδηση είναι αυτό που έδειξε η τηλεόραση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Την συμμαχια Σαμαρα-Αβραμοπουλου την θεωρω αναγκαια για την συνεχηση λειτουργιας της δεινοπαθουσας Νεας Δημοκρατιας.
    Τα δυο εντιμα,αξιολογα και ελπιδοφορα στελεχη ενωθηκαν υπο τον φοβο της συνεχησης της Ντοροκρατιας (η φαυλοκρατιας).
    Κατά το παρελθον υπεστησαν και οι δυο,τα ανομολογιτα από τους υπογειους μηχανισμους της Ντορας από το παρασκηνιο..
    Επι των δυο κυβερνησεων της Ν.Δ. (1993+20090 )η Ντορα με τα ντορακια της και τα γιασιουφακια της,ασκουσε ανεξελεκτη εξουσια (κυβερνουσε,συμβουλευε και εκτελουσε) .Φυσικα και τις δυο φορες ο λαος την παρεα της καταψηφισε,όμως η Ντορα ,αχορταγη,αμνημων και αλαζων,καλπαζει ανυπολογιτη για την αρχηγια της Ν.Δ.
    Ο Σαμαρας και ο Αβραμοπουλος ξεκινησαν βεβαια μια προσπαθεια δημιουργιας ενός νεου κομματος και δυστυχως για την ΕΛΛΑΔΑ αποσυρθηκαν μετα τον ανηλεη πολεμο των δημοσυντηρητων διαχρονικων νταβατζηδων (μιντιαρχων,μεγαλοεργολαβων και αμερικανοεβραιων)
    Οι νεες (ετεροκλητες) συμμαχιες είναι προτιμοτερες από τις δοκιμασμενες δομημενες οικογενειοκρατιες που εξυπηρετουν χρονια τωρα δουλικα τα ξενα συμφεροντα και είναι υπολογα για την αναξιοκρατια ,την αδιαφανεια και την φαυκοκρατια (Ντοροκρατια)
    ΕΙΘΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΞΙΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΩΣΤΕ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ. ΕΙΘΕ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ποτε θα επεμβει ο εισαγγελεας για το φαγοποτι της τελευταιας πενταετιας ? θα μας πει κανενας που πηγαν τα λεφτα και γιατι γιναμε περιγελος της ευρωπης ? η παλι κουκουλωμα ? παλι θα πληρωνουμε γαμ..... πολιτικων χωρις κανεις να τιμωρηθει ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ11 Νοε 2009, 2:04:00 μ.μ.

    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ Η ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΗΣ Ν.Δ. ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΝΘΡΩΠΟ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ.
    Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΚΛΕΞΕΙ ΕΝΑΝ ΑΠΙΘΑΝΟ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ ΤΥΠΟ ΓΙΑ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ, ΤΟ ΣΑΜΑΡΑ
    Η ΔΕ ΝΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΗ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΔΟΛΟΠΛΟΚΙΕΣ ΩΣ ΑΞΙΑ ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ ΤΗΣ.

    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΓΕΤΗΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΓΕΡΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΓΙΑ ΝΑ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΤΡΑΓΟ ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΡΑΤΑ????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάνετε λάθος όσοι πιστεύετε το αντίθετο. Ο Αντώνης Σαμαράς έχει ηγετικά χαρίσματα, ρητορική δεινότητα, αρχηγικό παράστημα, συγκεκριμένη σταθερή ιδεολογία και, το κυριότερο, δεν είναι λαμόγιο! Ο κύβος ερρίφθη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΧΕΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΗΓΕΤΗΣ!ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΙΟ ΚΟΣΜΟΠΟΛΟΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΟΣΜΟΠΟΛΙΤΕΣ!Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση