GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου...

Από το http://www.esfigmenou.blogspot.com/ . Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους ...

Από το http://www.esfigmenou.blogspot.com/

.
Πρέπει να ακουστεί η αλήθεια για την Ιερά Μονή Εσφιγμένου, αυτό το blog θα δώσει βήμα σε όσους την ξέρουν και αυτές οι φωνές θα ενωθούν και θα γίνουν κραυγή για δικαιοσύνη...
107 μοναχοί της πατροπαράδοτης Ιεράς Μονής Εσφιγμένου είναι καθημερινή ασπίδα μπροστά σε συμφέροντα της ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ και του ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΣΜΟΥ, αν και τους έχουν απαγορευτεί τα στοιχειώδη προς επιβίωση αυτοί οι πατέρες δεν εξαργυρώνουν με ευρωπαϊκά κονδύλια την πίστη τους, απεναντίας μέσα στην πείνα τους βρίσκουν το κουράγιο να τάσσονται ενάντια σε όσους η πίστη και η Ορθοδοξία μεταφράζεται σε offshore και χρήματα.
Οι φωνές μας όμως σε αυτό το blog θα δηλώνουν παρούσες στον αγώνα ενάντια της έκπτωσης πίστης και...

τασσόμενες στο πλευρό των 107 μοναχών θα παλεύουν μαζί τους για την Ορθοδοξία.
Η αλήθεια και η πίστη ενάντια, σε όποια συμφέροντα θέλουν την άλωση του Αγίου Όρους.
Ο παρών ιστιοχώρος συντάσσεται αποκλειστικά από φίλους της ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.
Δείτε μια δημοσιογραφική τοποθέτηση γεμάτη αλήθεια:
www.youtube.com/watch?v=tPP4ds0cbZE&feature=player_embedded

8 σχόλια

  1. ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΑ ΤΟ 2007 ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΜΟΝΗ ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΕΤΥΧΑ ΜΟΝΟΗΜΕΡΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙΑΣ . ΜΙΛΗΣΑ ΜΕ ΜΟΝΑΧΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΠΩ ΟΤΙ ΜΕ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΣΚΟΠΟΙ ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΙ , ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ , ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ κλπ κλπ ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΚΕΙ ΠΕΡΑ .
    Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ.
    ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΟΠΟΙΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ ΞΕΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΟΙ ΑΓΑΠΗ ΕΙΝΑΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ.
    ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΣ ΔΕΙΞΕΙ ΛΟΓΙΚΗ.ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΟΥ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΑΝ ΤΟ ...ΨΑΡΕΜΑ !!!
    ΕΛΕΟΣ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΣΦΙΓΜΕΝΟΥ: ΑΘΩΟΙ ΚΡΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΟΝΑΧΟΙ...


    Η πολύπαθη Μονή Εσφιγμένου !

    Τριάντα περίπου χρόνια διωγμών καί αντεγκλήσεων δέν ωφέλησαν σέ τίποτα. Η λύση προφανώς θά δοθεί "άνωθεν καί έξ΄ ύψους" όταν έλθουν τά "πέτρινα χρόνια..."

    "Καμία υπεξαίρεση δέν σημειώθηκε στη μονή Εσφιγμένου, καί ουδεμία κατηγορία εναντίον τής παλαιάς αδελφότητος μπορεί να γίνει", είναι η χθεσινή απόφαση τού αντεισαγγελέα Εφετών που χειρίστηκε την υπόθεση.

    Καί τώρα; Νά υποθέσουμε ότι κάποιοι, κάτι άλλο θα σκαρφιστούν γιά να εκτοξεύσουν νέες κατηγορίες; Εδώ πού φθάσαμε, άς τό υποθέσουμε, καί άς περιμένουμε τόν επόμενο γύρο...

    ================

    Θεσ/κη

    Να μη γίνει καμία κατηγορία σε βάρος των ζηλωτών μοναχών της μονής Εσφιγμένου του Αγίου Όρους, οι οποίοι καταγγέλθηκαν για εκποίηση ακινήτων και υπεξαίρεση, προτείνει προς το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης ο αντεισαγγελέας Εφετών που χειρίστηκε την υπόθεση.

    Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης είχε δώσει ο πρώην προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Βασίλης Φλωρίδης, τον περασμένο Οκτώβριο, έπειτα από καταγγελίες ότι εκποιούνται ακίνητα και υπεξαιρούνται χρήματα από την περιουσία της μονής Εσφιγμένου στο Αγιον Όρος.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες που έφτασαν από τα μέλη της νέας αδερφότητας, τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε παράνομη μεταβολή ή πώληση ακινήτων που ανήκουν στη Μονή Εσφιγμένου, ενώ καταγγέλλεται ότι διακινήθηκαν μεγάλα χρηματικά ποσά από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του μοναστηριού.

    Δε στοιχειοθετείται...

    Ωστόσο, ο αντεισαγγελέας Εφετών, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας, στην πρότασή του ζητά την απαλλαγή των μοναχών σε βάρος των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος για υπεξαίρεση, απιστία και απάτη.

    Ο εισαγγελικός λειτουργός στην πρότασή του αναφέρει ότι δε στοιχειοθετείται το αδίκημα της απιστίας, καθώς από το 2002 και μετά οι ζηλωτές μοναχοί δεν έχουν την τυπική διαχείριση της μονής, ενώ, σύμφωνα με την ίδια πρόταση, δε διαπιστώθηκε καμία υπεξαίρεση.

    Μάλιστα, ο αντεισαγγελέας Εφετών αναφέρει ότι οι συγκεκριμένοι μοναχοί έχουν αρνηθεί κοινοτικές ενισχύσεις μεγάλων χρηματικών ποσών.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια η κατάσταση στη μονή Εσφιγμένου είναι «ηλεκτρισμένη», καθώς από το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει εκδοθεί απόφαση με την οποία οι ζηλωτές μοναχοί χαρακτηρίζονται σχισματικοί, ενώ έχει διαταχθεί η απέλασή τους από το Αγιον Oρος.

    Από την πλευρά της η ολιγομελής «νόμιμη» Συνοδεία που εκλέχτηκε από την Ιερά Κοινότητα διεκδικεί τη χρήση του μοναστηριού και ζητά επίμονα την απέλαση των ζηλωτών μοναχών.

    ΠΗΓΗ: http://www.kivotoshelp.gr/Pages/neotera.htm

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έλεος πλέον μἀυτούς τους ταλιμπάν δήθεν ορθόδοξους, οι οποίοι διαστρέφουν την ουσία του Χριστιανισμού από αγάπη σε μίσος και φανατισμό

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το χρέος είναι παιδί του ΠΑ.ΣΟ.Κ ανεξάρτητα αν κάνει προσπάθεια εδώ και πολλά χρόνια να το κάνει αποπαίδι. Οι ευθύνες έχουν ονοματεπώνυμο.

    Πριν από το 1980 οι προϋπολογισμοί ήταν ισοσκελισμένοι, δηλαδή όσα ήταν τα έσοδα ήταν και οι δαπάνες του κράτους. Το μόνο χρέος το οποίο υπήρχε ήταν το χρέος του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων αυτό, δηλαδή, που πηγαίνει στην ανάπτυξη.
    Από τα 300.000.000.000 ευρώ του συσσωρευμένου δημόσιου χρέους 2.000.000.000 είναι η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων μέχρι το 1981, που ισοδυναμούσε με το 26% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Η ευθύνη των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας την περίοδο 1990-1993 με το πρωτογενές έλλειμμα που δημιούργησε εκείνη την εποχή είναι 2.000.000.000 ευρώ και 7.000.000.000 ευρώ είναι η ευθύνη της Νέας Δημοκρατίας για το πρωτογενές έλλειμμα και το χρέος που δημιουργήθηκε την περίοδο 2004-2009 και κυρίως για το 2008-2009 λόγω της διεθνούς οικονομικής κρίσης. Όλο το υπόλοιπο χρέος των 289.000.000.000 ευρώ είναι χρέος των κυβερνήσεων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

    Μόνο την περίοδο 1990-1993 και 2004-2009, από χρήσεις προηγούμενων ετών, οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας πλήρωσαν 81 δισεκατομμύρια ευρώ για τόκους, 19 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 1990-1993 και 62 δισεκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2004-2009. Μόνο για τόκους.

    ΦΤΟΥ ΠΑΣΟΚΑΚΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΛΥΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΖΕΦΡΕΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΑΝΗΛΕΩΣ
    ΓΙΑΤΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ ΑΙΡΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΝΗΜΟΝΕΥΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΩΝΟΥΝ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΑΥΡΩΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΣΦΙΓΜΕΝΤΕΣ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΔΙΔΑΞΕ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΟ ΑΛΛΑΞΑΤΕ ΤΟ 1924 ΚΑΙ ΚΑΝΑΤΕ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΝΩ ΚΑΤΩ.ΟΙ 13 ΜΕΡΕΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΕΛΥΝΕ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΥΝΗΓΗΣΑΤΕ ΙΕΡΕΙΣ ΣΑΝ ΝΑ ΗΤΑΝΕ ΚΑΚΟΥΡΓΟΙ ΕΙΣΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΑΒΥΣΣΟΣ.ΤΑ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ Η ΡΩΣΣΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΜΟΝΕΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ ΚΡΑΤΗΣΑΝ ΤΟ ΠΑΤΡΙΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ.ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΚΗΣ ΒΓΗΚΡ ΤΥΜΠΑΝΙΑΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΒΕΒΑΙΑ ΜΑ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΚΟΤΕΙΝΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ.ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΘΕΩΡΟΥΝ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΕΝΑ Ι ΑΝ ΑΛΛΑΞΕΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ.ΤΟ ΒΛΕΠΕΤΕ ΑΛΛΩΣΤΕ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΡΕΜΟ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΜΕ ΦΟΡΕΣΙΑ ΠΡΟΒΑΤΟΥ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΥΚΟΙ ΦΥΓΑΤΕ ΦΥΓΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ Ο ΕΧΩΝ ΔΥΟ ΧΙΤΩΝΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ 1 ΚΑΙ ΝΑ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΞΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΑΡΡΩΣΤΕΙΕΣ ΦΑΡΜΑΚΑ ΨΥΧΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΦΟΥΛ ΓΙΑΤΙ ΖΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΧΩΡΙΣ ΑΥΡΙΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΕΔΩ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ ΨΕΥΔΟΜΑΡΤΥΡΕΣ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΟΡΓΗ ΘΑ ΠΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΑΠΟΓΟΝΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΥΤΕ ΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΝΟΥΣΑΝ.ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΖΟΝΤΑΙ ΨΕΥΔΕΙΣ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ.
    ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ ΝΑ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΟ ΡΑΣΣΟ ΑΝΑΙΤΙΑ.ΦΟΒΕΡΟ ΤΟ ΕΜΠΑΙΣΕΙΝ ΕΙΣ ΧΕΙΡΑΣ ΘΕΟΥ.ΠΟΣΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΒΡΩΜΙΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΒΓΑΙΝΕ Η ΨΥΧΗ.ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΚΡΗ ΖΩΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΓΝΩΣΤΕ ΑΝΤΙΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΕΦΕΤΩΝ Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΥΓΕΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΕΠΡΑΞΕΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΕΣ ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΤΕΤΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΠΑΝΙΖΟΥΝ
    ΟΣΑ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΕΝΑΝΤΙΟΘΗΚΑΝ ΕΡΧΕΤΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΡΓΑ Η ΓΡΗΓΟΡΑ . ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΚΟΠΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Διαμαρτύρομαι εντόνως για την κατάφωρη διαστρέβλωση της αλήθειας! Εγώ προσκυνητής τόσα χρόνια του Αγίου Όρουτς πηγαίνω στίς μονές και βλέπω πως ἀντιμετωπίζει το Άγιον όρος τους ζηλωτές στη Μονή Εσφιγμένου! Φτάνουν πιά οι διακυρήξεις του τύπου "πεινάμε, είμαστε αποκλεισμένοι!"Οι...αποκλεισμένοι κάνανε εκδήλωση στό...Κάραβελ τό Νοέμβριο! Καί τώρα που επιτέλους ακούγεται η ΙΔΙΑ η φωνή των Αγιορειτών μας πειράζει; Δεν λέει κανεις να φύγουν, εντάξει, αλλά γιατί δεν αποδέχονται τους άλλους Αγιορείτες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση