GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κυβερνητική κρίση ή κοινωνική ειρήνη;...

Η El Pais διερωτάται για το επόμενο θύμα στην Ελλάδα *Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ, αναταραχές τους επόμενους μήνες Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου http://el...

Η El Pais διερωτάται για το επόμενο θύμα στην Ελλάδα
*Ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ, αναταραχές τους επόμενους μήνες


Του Ανδρέα Παπαγεωργόπουλου
http://ellinas-xoris-ellada.blogspot.com/

Όταν μια έγκυρη προοδευτική εφημερίδα, όπως είναι η El Pais, περιγράφει με τα πιό μελανά χρώματα την τωρινή κατάσταση στην Ελλάδα, μόλις λίγο μετά τον εκλογικό θρίαμβο της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, τότε σίγουρα ο αναγνώστης θέτει το ίδιο ερώτημα με την παραδοσιακά σοσιαλιστική ισπανική εφημερίδα: “Ποιό θα είναι το επόμενο θύμα του ελληνικού τέλματος; Μια κυβερνητική κρίση ή η κοινωνική ειρήνη;”.
Η καλή συνάδελφος Maria Antonia Sanchez-Vallejo παρακολουθεί από κοντά όσο ελάχιστοι ξένοι την ελληνική πολιτική πραγματικότητα (κάλυψε για την El Pais τις τελευταίες εκλογές στην Αθήνα και την Πέμπτη αφιέρωσε μια εκτεταμένη νεκρολογία στον αξέχαστο άνθρωπο που επί δεκαετίες ήταν πρόεδρος του μεγαλύτερου δημοσιογραφικού συγκροτήματος στην Ελλάδα, με τίτλο “Χρήστος Λαμπράκης, δημοσιογράφος και επιχειρηματίας”) και δίνει μια πλήρη εικόνα , κάνοντας αναφορές σε ό,τι προηγήθηκε:ανεξέλεγκτες φωτιές, βίαιες και καταστρεπτικές κινητοποιήσεις της νεολαίας, κατάρρευση της οικονομίας.
Σε χθεσινό ολοσέλιδο ρεπορτάζ της με τίτλο “Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ” και...

υπότιτλο “Αναλυτές και συνδικαλιστές προβλέπουν νέες κοινωνικές ταραχές”, επισημαίνει το πρώτο ρήγμα που δημιουργήθηκε μεταξύ των δύο υπεύθυνων υπουργών για την οικονομία (Παπακωνσταντίνου και Κατσέλη) και διαπιστώνει ότι η θέσπιση αντιλαϊκών μέτρων φρενάρει μέχρι σημείου παράλυσης την κυβέρνηση. “ Το ΠΑΣΟΚ έφτασε στην εξουσία με καλές προθέσεις. Με τις πρώτες αλλαγές άρχισε ο καυγάς. Κι αυτό είναι μόνο η αρχή”, ισχυρίζεται ανώτατο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, που θέλει να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η συνέχεια είναι ο ...Θεός να μας φωτίσει. Η δημοσιογράφος της El Pais φιλοξενεί δηλώσεις του κοινωνιολόγου Κωνσταντίνου Τσουκαλά και της συνδικαλίστριας της ΟΛΜΕ, Αγγελικής Φατούρου. Η δεύτερη λέει ότι “Η κατάσταση είναι δραματική. Προβλέπω κοινωνική έκρηξη τους πρώτους μήνες του 2010”. Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και οι εκτιμήσεις του πρώτου: “Η μεσαία τάξη θα πληγεί περισσότερο. Δεν υπάρχει άλλη λύση. Είναι αναπόφευκτες νέες κοινωνικές κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας κατά των μέτρων που θα πάρει η κυβέρνηση”.
Κατά τον κοινωνιολόγο μας “ Η απελπισία και απογοήτευση της νεολαίας έχει προκληθεί από την έλλειψη αξιοπιστίας του κράτους, το φιάσκο λειτουργίας των κρατικών υπηρεσιών και την ανεργία. Τα βίαια επεισόδια του περασμένου χρόνου ήταν μια εκδήλωση μιας κρίσης πολύ βαθύτερης. Κυριαρχεί η απελπισία, οι λύσεις δεν μπορεί να είναι άμεσες και συνεπώς είναι δύσκολο να είσαι αισιόδοξος”, συμπληρώνει ο κ. Τσουκαλάς, με τον οποίο μίλησε τηλεφωνικά η συνάδελφος.

12 σχόλια

  1. ΓΟΥΡΟΥΝΟΧΑΡΑ ΚΑΝΟΥΝ !!!!
    Με καζάνι που βράζει μοιάζει η κυβέρνηση κι ας προσπαθούν να βγάλουν κλίμα ομόνοιας και κοινής γραμμής για όλα τα θέματα.

    Στο στόχαστρο πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ αλλά και σημαντικών στελεχών από τη βάση βρίσκεται κατά κύριο λόγο ο Χάρης Παμπούκης και ο εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού, ο Γ. Πανάρετος, υφυπουργός Παιδείας αλλά αρμόδιος για τον έλεγχο των βιογραφικών των ανθρώπων που θα στελεχώσουν την κρατική μηχανή.

    Στον κ. Παμπούκη χρεώνεται το κλίμα… αφασίας που επικρατεί σε πολλά υπουργεία με βασική αιτία την κόντρα υφυπουργών με υπουργών καθώς οι πρώτοι δεν έχουν αρμοδιότητες και περιφέρονται χωρίς ρόλο. Ο κ. Παμπούκης κατά κύριο λόγο και ο Θ. Πάγκαλος κατά δεύτερο θα έπρεπε τρείς μήνες μετά τις εκλογές να έχουν ξεκαθαρίσει ρόλους και δουλειές ώστε να μην μπλέκεται ο ένας στα πόδια του άλλου.
    Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλούς υφυπουργούς δεν τους γνωρίζουν ούτε μέσα στο ίδιο τους το υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξήλωσαν δ/ντες από το υπουργείο υποδομών παραμονή Χριστουγέννων

    "Παραμονή Χριστουγέννων και πολλοί διευθυντές ξηλώνονται από τις θέσεις τους για να μπουν οι επόμενοι (χρώματος πράσινου) χωρίς να έχουν λάβει χώρα κρίσεις διευθυντών φυσικά και χωρίς αξιοκρατικά κριτήρια.

    Σε...ποιο υπουργείο όλα αυτά?? Στο Υποδομών φυσικά!
    Τι έταζε πριν λίγες μέρες ο Ραγκούσης; Πως όλες οι κρίσεις διευθυντών θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ?? Εδώ δεν εφαρμόζονται ούτε καν οι απλές κρίσεις και οι διευθυντές το μαθαίνουν από τηλεφώνου!"

    ΑΝΤΕ ΖΩΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΖΩΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλος ο διάλογος που εκθέτει τον Δ.Ρέππα για το Lap Top

    Πόσο θράσος πρέπει να έχει ο Δ.Ρέππας για να διαμαρτύρεται για το lap top και την φάρσα όταν η γραμματέας του ΞΕΚΑΘΑΡΑ λέει να το στείλουν το δώρο στο πολιτικό γραφείο για να μην...τους πάρουν χαμπάρι;

    Πόσο ξεφτίλα πια; Και βγάζει ανακοίνωση και λέει ότι ήταν απλή αποδοχή της πρότασης αλλά δεν πήραν lap-top; Αφού δεν το έστειλαν πως θα το πάρεις;

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ

    "Τα δώρα για τον υπουργό Μεταφορών τα παραλαμβάνει στο πολιτικό του γραφείο η ξαδέρφη του κυρία Μίτσα Λάλα, σύμφωνα με τον συνεργάτη του κ. Μπούζο Γιάννη.

    ΘΕΜΑ: Ενα δώρο για τον κύριο υπουργό θέλουμε να δώσουμε, είναι ένα laptop, να το στείλουμε στο υπουργείο;

    Μπούζος Γιάννης(συνεργάτης): Οχι, εδώ να το στείλετε, στο πολιτικό του γραφείο. Εδώ έρχονται όλα τα δώρα. Αλλωστε αν το στείλετε στο υπουργείο, ίσως μας δει κάποιος και
    αρχίσουν να λένε διάφορα.

    ΘΕΜΑ: Για να μη χαθεί, να το παραλάβει ο ίδιος.

    Συνεργάτης: Εδώ στείλτε το, και μάλιστα θα είναι και η ξαδέρφη του, η κυρία Μίτσα Λάλα, για να το πάρει η ίδια.

    ΑΧΟΡΤΑΓΑ ΖΩΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ.
    ΖΩΑ ΑΧΟΡΤΑΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ
    ΜΕ ΠΟΛΙΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

    ΟΡΙΣΜΟΙ

    Ιθαγένεια είναι ο νομικός δεσμός ενός προσώπου προς ένα συγκεκριμένο κράτος.

    Εθνικότητα είναι ο δεσμός ενός προσώπου προς ένα συγκεκριμένο έθνος.

    Αλλοδαπός είναι πρόσωπο που ανήκει στο λαό άλλου κράτους. Κάθε πρόσωπο που δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια, συνεπώς είναι κάθε πρόσωπο που ανήκει στο λαό άλλου κράτους.

    Ομογενής αλλοδαπός είναι το πρόσωπο που δεν έχει την ελληνική ιθαγένεια, αλλά αντίθετα έχει την ελληνική εθνικότητα. Πρόκειται δηλαδή για αλλοδαπό που όμως συνδέεται με το ελληνικό έθνος με κοινή συνήθως ιστορία, γλώσσα και θρησκεία, με κοινές παραδόσεις, με κοινά ήθη και έθιμα. Όλα αυτά είναι στοιχεία που προσδιορίζουν την κοινή εθνική συνείδηση, η οποία και αποτελεί το κριτήριο για να χαρακτηρισθεί κάποιος ως ομογενής.

    Αλλογενής αλλοδαπός είναι το πρόσωπο που δεν έχει ελληνική ιθαγένεια αλλά ούτε και ελληνική εθνικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΠΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΦΟΡΟΥΝ:
    1. ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.
    2. ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΝΕΑΡΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΕΥΡΩΠΑΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΝΤΡΕΥΘΗΚΑΝ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΓΑΜΟΥ,(ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΟΥΝ ΟΡΟΙ ΧΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΓΑΜΟΥ ΄Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΕΚΝΩΝ).
    3. ΝΑ ΕΡΕΥΝΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΥΠΑΡΞΗΣ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΟΓΑ ΣΕ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΖΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    4. ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΩΝ ΑΜΟΙΒΩΝ ΤΗΣ ΕΡΤ.
    5. ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΡΕΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ (ΜΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΤΩΝ Ή ΑΛΛΩΣ)ΓΙΑ ΜΙΚΡΟ ΑΡΙΘΜΟ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ.
    5. ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΔΥΟ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ (ΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΙΔΙΑ),ΕΠΕΙΔΗ Ο ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΧΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ.ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΘΕΣΠΙΣΤΕΙ ΟΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ Ή ΕΣΤΩ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΟΝΗΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΣΥΖΥΓΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΑΜΕΙΟ.
    6. ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΟΥΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΤΑΡΑΧΕΣ, ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.
    7. ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΑΣΥΛΙΑ ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ , ΣΤΑ ΟΠΟΙΑ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΟΡΗΓΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ.
    8. ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΕΟΡΤΩΝ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ .

    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΑΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΤΑΞΗ, ΘΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΘΟΥΝ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΟΣΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΑΚΤΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΜΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.
    ΤΟΥ ΔΩΣΑΜΕ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΛΗΡΗ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.
    ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ, ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. “Η κρίση στην Ελλάδα προκαλεί ρήγμα στο ΠΑΣΟΚ” ...
    --
    Μπα!
    Οι πασοκοσκυλαιοι ειναι εδω .
    Η πασοκοσκυλια ειναι συμμορια.

    Το βλακογιοργο ειναι βλημα.

    Και το τσιρκο.."κυβερνηση" ειναι για το φουρνο.

    ΦΟΥΡΝΟΟΟΟΟΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΜΑΛΑΚΟΠΙΤΟΥΡΑ ΠΑΣΟΚΟΙ......
    Οι φοροελαφρύνσεις θα αργήσουν ένα... χρόνο

    εριορισμένες θα είναι τελικά οι αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, για τα εισοδήματα του 2010, καθώς η κυβέρνηση διαπιστώνει ότι ο κρατικός Προϋπολογισμός του επομένου έτους δεν έχει περιθώρια για παροχή ουσιαστικών φορολογικών ελαφρύνσεων στα χαμηλά και τα μεσαία εισοδήματα...

    Η προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για σημαντική μείωση του φορολογικού βάρους σε όλους όσοι δηλώνουν ετήσια εισοδήματα πάνω από τα αφορολόγητα όρια των 10.500-12.000 ευρώ και μέχρι τα 30.000 ευρώ δεν πρόκειται να υλοποιηθεί με τις αλλαγές στην κλίμακα φορολόγησης των εισοδημάτων του 2010. Η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών φέρεται να έχει αποφασίσει ήδη την προσωρινή αναστολή της εφαρμογής των προεκλογικών εξαγγελιών για ουσιαστικές φοροελαφρύνσεις στα φυσικά πρόσωπα, εξετάζοντας πλέον τη σταδιακή υλοποίηση των δεσμεύσεων και υπό την προϋπόθεση ότι θα εξελιχθεί ομαλά η εκτέλεση του Προϋπολογισμού του 2010.

    ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΤΩΡΑ
    ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ
    ΝΑ ΣΑΣ ΜΠΕΙ Η ΠΡΑΣΙΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΕΞΩ ΟΙ ΤΣΑΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

    Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και μας είπαν πολλά ψέματα προεκλογικά .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. η ελ παις περνει γραμμη απο δρ κουτσουκο και πρσσ

    και προεκλογικα οτι εγαφαν εδω εγραψε

    πρασινο τσουναμι δρ κουτσουκος εφη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Μπορεις να πας να πνιγεις κυριε τάδε? θα κανεις καλο στα μπλογκς.


    ΙΜΜ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Η ΕΡΤ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΣΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΊΣΤΗΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
    ΔΙΝΕΙ 87% ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ!!!

    ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ Ο ΓΑΠ ΝΑ ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΦΤΙΑΞΕ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΤΟΥ!!!

    ΙΔΟΥ Η ΡΟΔΟΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση