GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόγραμμα "Καλλικράτης"...

Δημοκρατικό έλλειμμα και προώθηση της ενός ανδρός αρχής. Επιβάλλεται η διατήρηση των Νομαρχιών και η ανάδειξη της Περιφέρειας ως αιρετής αυ...

Δημοκρατικό έλλειμμα και προώθηση της ενός ανδρός αρχής. Επιβάλλεται η διατήρηση των Νομαρχιών και η ανάδειξη της Περιφέρειας ως αιρετής αυτοδιοικούμενης αρχής. Απαραίτητη η δημοκρατική νομιμοποίηση όλων των οργάνων από τα Συμβούλια

Του Βασίλη Κεδίκογλου
πρώην Υπουργού

Το «Πρόγραμμα Καλλικράτης» καθορίζει τους άξονες της προτεινόμενης αναδιάρθρωσης, της οποίας χαρακτηριστικό είναι η έλλειψη απογραφής της υφιστάμενης Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής διοίκησης με αξιολόγηση της υπάρχουσας δομής και της επίδρασής τους στις κοινωνικές και παραγωγικές σχέσεις της χώρας.
Το Πρόγραμμα δομημένο στη βάση του άρθρου 102 Σ. σύμφωνα με το οποίο «Η διοίκηση των τοπικών υποθέσεων ανήκει στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού» ασφυκτιά να περιλάβει όλες τις δραστηριότητες μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας σε μία βαθμίδα και να αποδείξει ότι αυτές είναι τοπικές υποθέσεις ώστε να καλυφθεί το γράμμα του Σ. Οι τοπικές υποθέσεις έχουν σχέση με την παράδοση, τον τόπο, με την αμεσότητα και δεν υπάρχουν αποφάσεις δικαστικές ή κανονιστικές που να αναγνωρίζουν μια υπόθεση ως τοπική αν δεν εξελίσσεται μέσα στα όρια του Νομού.
Οι επί μέρους υποθέσεις που εξελίσσονται στα όρια της περιφέρειας είναι περιφερειακές υποθέσεις. Μια υπόθεση δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα περιφερειακή και...

τοπική: ή το ένα θα είναι ή το άλλο, είναι δύο διαφορετικές έννοιες και ποιότητες. Κοντολογίς Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση και άρθρο 102 Σ είναι έννοιες και καταστάσεις ασύμπτωτες. Το Σύνταγμα προβλέπει μόνο δύο βαθμούς Αυτοδιοίκησης για τη διοίκηση των τοπικών υποθέσεων, δεν αναφέρεται σε Περιφερειακές.
Η δομή του Προγράμματος διακατέχεται από δημοκρατικό έλλειμμα, το οποίο εκδηλώνεται στην παντοδυναμία των Περιφερειαρχών, των Δημάρχων, στην έλλειψη δημοκρατικής νομιμοποίησης των οργάνων, προσώπων και Επιτροπών και στην απαξίωση των βασικών συμβουλίων Περιφερειακών και Δημοτικών. Θεσμοθετείται η ενός ανδρός αρχή.
Έλλειμμα δημοκρατίας και απαξίωση των υπηρεσιών είναι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες και αντιδήμαρχοι. Τι σημαίνει θεματικός. Υποθέτω «ειδικός». Τα Συμβούλια, Περιφερειακά και Δημοτικά, είναι πολιτικά όργανα, εκδίδουν πολιτικές αποφάσεις. Η εκλογή και συμμετοχή σ’ αυτά κατά το Σύνταγμα προϋποθέτει, μόνον, ο εκλεγόμενος να έχει πολιτικά δικαιώματα και δεν απαιτείται καν η γνώση ανάγνωσης και γραφής. Πως στερείται του δικαιώματος ένας πολίτης να είναι θεματικός αντιπεριφερειάρχης ή αντιδήμαρχος. Τα θεματικά ζητήματα επιλύονται από τις υπηρεσίες, οι οποίες ενισχύονται με μετακλητούς υπαλλήλους. Οι υπηρεσίες εκτελούν τις πολιτικές αποφάσεις, λειτουργούν σύμφωνα με το νόμο και δεν μπορεί να προΐσταται πολιτικό πρόσωπο, αιρετός.
Ο Δήμος: Είναι μια γεωγραφική και πληθυσμιακή ενότητα , μια αρχή αυτοδιοικούμενη με χαρακτηριστικό την αμεσότητα πρόσβασης μεταξύ Άρχοντος και Αρχομένων. Η αρχή είναι αυτοδιοίκηση, δεν είναι διοίκηση. Η διοίκηση προϋποθέτει ιεραρχία, η οποία στην αυτοδιοίκηση δεν υπάρχει.
Ο αυτοδιοικητικός άρχων ούτε διατάσσεται ούτε πειθαρχεί, μπορεί οι πράξεις του να ακυρώνονται , όμως διαταγή να εκτελέσει ή να συμμορφωθεί είναι αδιανόητη. Προϊστάμενος του αυτοδιοικητικού άρχοντα Δημάρχου, Νομάρχη ή Περιφερειάρχη είναι μόνον ο Νόμος και οι Δικαστικές Αποφάσεις και κριτής των πράξεων του ο λαός.
Ο Δήμος πρέπει να είναι τόσο μεγάλος, ώστε να διατηρείται η αμεσότητα, η παράδοση της αυτοδιοίκησης και τόσο μικρός, ώστε να είναι οικονομικά και λειτουργικά αυτοδύναμος οργανισμός, για να εκτελεί όσα ο νόμος επιτάσσει και η τοπική κοινωνία απαιτεί, με κορυφαίο καθήκον τη μεγέθυνση της ντόπιας παραγωγής και της απασχόλησης και πέραν αυτού της κοινωνικής ευημερίας της Δημοτικής περιοχής.
Στην προτεινόμενη δομή και λειτουργία του Δήμου υπάρχει μείζον πρόβλημα δημοκρατίας. Η εξουσία δεν εκπορεύεται από το δημοτικό συμβούλιο, το οποίο δε συμμετέχει ούτε στο συμβούλιο διαβούλευσης. Οι αντιδήμαρχοι. Για αυτούς έως τώρα δεν υπάρχει μια απογραφή ως προς τους λόγους ύπαρξης και τον αριθμό τους, δεν έχει δε απαντηθεί το ερώτημα κατά πόσον στη θέση ορισμένων αντιδημάρχων είναι σκοπιμότερο να τεθούν τεχνοκρατικά στελέχη, ως μετακλητοί υπάλληλοι.
Βάση μιας ανεξάρτητης και δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου είναι οι Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι να παύσουν να είναι προϊστάμενοι των υπηρεσιών.
Την αρχή αυτή αντιστρατεύονται οι θεματικοί αντιδήμαρχοι, οι οποίοι, είναι βέβαιον, θα καταλήξουν κεφαλές των υπηρεσιών με απροσμέτρητη ζημία στη διοίκηση.
Ο Δήμος είναι δημοκρατικός, όταν η εξουσία, όλων όσων την ασκούν, (προσώπων και επιτροπών), πηγάζει από τη βάση του Δήμου, το δημοτικό συμβούλιο, όταν τυγχάνουν της εμπιστοσύνης του. Είναι εξόχως αντιδημοκρατικό οι αντιδήμαρχοι και οι Επιτροπές καθώς και κάποια μετακλητά στελέχη να είναι μόνον της εμπιστοσύνης των Δημάρχων, προέκταση της εξουσίας τους, να ορίζονται από αυτούς, όπως προβλέπει το κείμενο της διαβούλευσης. Στις συνεδριάσεις της εκτελεστικής επιτροπής είναι αδικαιολόγητο να μην συμμετέχουν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι.
Το σύνολο της δημοτικής κίνησης, ο παλμός της κοινωνίας του Δήμου αντανακλάται στο Δημοτικό Συμβούλιο και αυτό επιβάλλει τον έλεγχό του σε όλο το σύστημα. Αυτή είναι και η αιτιολογία του αυξημένου ποσοστού: το 60% των συμβούλων να ανήκουν στην πλειοψηφία και είναι στοιχειώδες να εφαρμοστεί η αρχή - ιδιαίτερα για το ΠΑΣΟΚ - «οι πολίτες συμμετέχουν στις αποφάσεις που τους αφορούν».
Η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση (Ν.Α):
Καταργείται, ο αρχαιότερος και επιτυχέστατος θεσμός. Τίποτε δεν είναι ευκολότερο από την κατάργηση και την κατεδάφιση. Ό,τι υπάρχει σε Περιφερειακή Ανάπτυξη στη χώρα είναι έργο της Ν.Α και ό,τι ελλείπει δεν οφείλεται στην αδυναμία , αλλά στη στέρηση της αρμοδιότητας απ’ αυτήν. Η παράλειψη αξιολόγησης του έργου της Ν.Α είναι ομολογία ενοχής, έλλειψης επιχειρημάτων για την κατάργηση.
Περιφερειακή ανάπτυξη δεν είναι οι οδικοί άξονες, οι μεγάλοι λιμένες, οι εμπορευματικοί σταθμοί ή τα εθνικά αεροδρόμια. Αυτά είναι εθνική υποδομή, είναι υποχρεώσεις και έργα της Κεντρικής Κυβέρνησης.
Περιφερειακή ανάπτυξη είναι το σύνολο
της υλικής και άΰλης υποδομής που επιτρέπει και δίδει τη δυνατότητα στους κατοίκους να έχουν παραγωγή και απασχόληση, με αίσθημα μονιμότητας και ταυτόχρονα να παρέχεται ένα πλήρες δίκτυο κοινωνικών παροχών και ένα πλέγμα πολιτιστικών προσφορών. Ό,τι υπάρχει από αυτά είναι έργο της Ν.Α.
Τα πρώτα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν αύριο οι νέοι Δήμοι θα είναι Διαδημοτικά ζητήματα, τόσο σε εγκαταστάσεις έργων (Φράγματα άρδευσης, ύδρευσης, υδραγωγεία, διυλιστήρια, σφαγεία, κτηνοκομεία) όσο και υπηρεσιών (παιδείας, υγείας, πρόνοιας, πολιτισμού, παραγωγής) κ.λ.π.
Τα διαδημοτικά ζητήματα είναι αδύνατο να αντιμετωπίσουν αφ’ εαυτών οι Δήμοι. Τόσον αυτά όσο και τα βασικά παραγωγικά δίκτυα, τα δίκτυα των υποδομών απαιτούν την παρουσία άρτιας και οργανωμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης. Οι διαδημοτικές εγκαταστάσεις απαιτούν μια ικανή Ν.Α η οποία να εποπτεύσει τις κατασκευές και να τις παραδώσει εν λειτουργία σε διαδημοτικά νομικά πρόσωπα.
Οι συνενώσεις των Δήμων θα φέρουν αλλαγές κοινωνικές και οικονομικές που είναι αδύνατο να προβλεφθούν στο σύνολο και οι οποίες θα απαιτήσουν ισχυρές Νομαρχιακές υπηρεσίες. Αυτές με τη σειρά τους προϋποθέτουν ισχυρή αυτοδιοικούμενη Νομαρχία.
Πρόσφατα ζήσαμε τη δίκαιη κραυγή των αγροτών: Είμαστε το 12-15% του πληθυσμού και απολαμβάνουμε μόνον το 4% ή 5% του Α.Ε.Π. Δώστε μας βιώσιμες εκμεταλλεύσεις να ανταγωνιστούμε.
Για τη δημιουργία βιώσιμων εκμεταλλεύσεων είναι αναγκαία και απαραίτητη η αναδιάρθρωση της εγγείου ιδιοκτησίας του 1920-1930, του κατακερματισμένου κλήρου. Με ένα νομοθετικό πλαίσιο και μια πρακτική που με κίνητρα, δάνεια, φορολογικές απαλλαγές , αναδασμούς και επιχορηγήσεις να οδηγείται η γαιοκτησία, η αγροκτησία και η γεωδιαχείριση σε αυτούς που μένουν στην πρωτογενή παραγωγή.
Η αναδιάρθρωση της εγγείου ιδιοκτησίας είναι όρος επιβίωσης, προϋποθέτει και απαιτεί ισχυρούς Δήμους και άρτιες και ευέλικτες Νομαρχιακές υπηρεσίες. Με την εποπτεία κάποιου αντιπεριφερειάρχη, έστω και ως μακρά χειρ του Περιφερειάρχη. Δεν επιτυγχάνεται..
Η ιστορία και η απόδοση των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ούτε συγχωρεί, ούτε δικαιολογεί την κατάργησή τους. Απεναντίας επιβάλλει τη διεύρυνση των αρμοδιοτήτων και τη διατήρησή τους.
Οι Περιφερειάρχες
: Γι’ αυτούς υπάρχει συσσωρευμένη εμπειρία. Καίτοι διοριζόμενοι από το Υπουργικό Συμβούλιο, ώστε να έχουν αυξημένο κύρος δεν δικαίωσαν την ύπαρξή τους. Εξαρτημένοι καταθλιπτικά στάθηκαν ανήμποροι να υπηρετήσουν την κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη. Η ανάγκη του αιρετού άρχοντα και αιρετού Περιφερειακού Συμβουλίου έχει προ πολλού καταστεί προφανής.
Το Πρόγραμμα θεσμοθετεί Περιφερειάρχη, παντοδύναμο παράγοντα χωρίς εξάρτηση από την εμπιστοσύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου, χωρίς άμεσα αιρετούς Νομάρχες και Νομαρχιακά Συμβούλια που θα ήταν ένα κάτω όριο, ανάχωμα και φρένο στην παντοδυναμία του, είναι προφανές και ηλίου φαεινότερο πως θα εξελιχθεί σε μια αυτοδιοικούμενη ανεξάρτητη διοίκηση, όχι αυτοδιοίκηση, σε μια ενός ανδρός αρχή (!), που δεν θα έχει καμιά σχέση με την Περιφερειακή ανάπτυξη. Η Περιφερειακή ανάπτυξη απαιτεί λαϊκή συμμετοχή σε όλες τις βαθμίδες από το Δήμο, έως τη Νομαρχία και την Περιφέρεια. Οι αντιπεριφερειάρχες, σύμβουλοι του ψηφοδελτίου, επιλεγόμενοι από τον Περιφερειάρχη θα είναι η προέκταση της προσωπικής εξουσίας του και διοριζόμενοι από τον ίδιο , δίχως τη στοιχειώδη δημοκρατική νομιμοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου, θα είναι μαριονέτες μιας δημοκρατικής επίφασης.
Το όλο σύστημα Περιφερειάρχη - Αντιπεριφερειαρχών θα καταλήξει σύντομα σε μια καρικατούρα περιφερειακής «δημοκρατικής» εξουσίας.
Οι θεματικοί Περιφερειάρχες που θα σκεπάσουν ως καπέλο τις υπηρεσίες και οι τοπικοί που δεν θα είναι παρά ανεξέλεγκτοι ως Νομάρχες, τοποτηρητές, γκαουλάϊτερ, της βούλησης του Περιφερειάρχη θα κυκλώσουν το θίασο των μαριονετών ώστε να έχομε μια ισόρροπη περιφερειακή κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη.!!!! Την αυλαία θα κλείσουν οι επτά προϊστάμενοι των διοικητικών Περιφερειών, επτά στους 10 (!!!).
Από όσα παραπάνω αναλυτικά αναπτύχθηκαν αβίαστα προκύπτει ως αναπόδραστη αναγκαιότητα η τροποποίηση του Προγράμματος:
1. Να προχωρήσουν οι συνενώσεις
των Δήμων με εκχώρηση πρόσθετων αρμοδιοτήτων, όσες από την εμπειρία κρίνεται σκόπιμο να περιέλθουν στους Δήμους και να ισχύσει το Πρόγραμμα, με την προσθήκη της δημοκρατικής νομιμοποίησης όλων, των οργάνων και προσώπων εξουσίας.
2. Να παραμείνουν οι Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις, όμως με εκχώρηση των αρμοδιοτήτων που έχουν κριθεί απαραίτητες για την αποστολή τους, όπως η ενοποίηση των Τεχνικών υπηρεσιών, ευέλικτη διαχείριση, πρόσβαση για χρηματοδότηση στον ιδιωτικό τομέα κ.α.
3. Να θεσμοθετηθεί η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση από τον κοινό Νομοθέτη, ως αυτοδιοικούμενη αρχή με αιρετούς Περιφερειάρχη, Περιφερειακό Συμβούλιο και με αρμοδιότητες τον προγραμματισμό, την ισόρροπη ανάπτυξη, την κατανομή των πόρων, τη διανομαρχιακή εποπτεία, την εκτέλεση περιφερειακών υποδομών, μεγαλυτέρας κλίμακας κ.λ.π. Ο Περιφερειάρχης να έχει την εμπιστοσύνη του Περιφερειακού Συμβουλίου.
4. Κάθε Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να είναι και έδρα διοικητικής Περιφέρειας με επικεφαλής τακτικό δημόσιο λειτουργό επί θητεία.

22 σχόλια

  1. ο μισθός του Έλληνα συρρικνώνεται για να μεγαλώσει ο μισθός του μετανάστη

    Τα λεφτά των ταμείων υπερ υγειας αδελφων μεταναστων και με τις ευλογίες της εθνοσωτηρίου εκκλησίας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καθαροί έλληνες πολίτες εφοδιαστείτε με
    Οπλισμό για να ήμαστε έτοιμοι.
    Μόλις μπουκάρουν οι μουσουλμάνοι ,
    να μπορέσουμε να σώσουμε τις ζωές μας
    και τις περιουσίες μας .
    Ο νέος ΠΟΛΕΜΟΣ θα είναι μεταξύ
    ΕΛΛΗΝΩΝ και ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΩΝ και άλλων φυλών .
    Οι πολιτικοί θα δραπετεύσουν και θα μείνουμε μόνοι μας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΡΧΑΙΑ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ή ΑΠΛΑ Ο ΘΕΟΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ;
    Αλλού γι' αλλού είναι αυτές τις ημέρες ο Γιωργάκης.
    Αλλιώς τα υπολόγιζε και αλλιώς του ήλθαν τα πράγματα.
    Κράτησε το ΥΠΕΞ για να πηγαίνει συνεχώς τζάμπα ταξιδάκια στο εξωτερικό, διότι ως γνωστό η Ελλάδα είναι χώρα υπανάπτυκτη. Δυστυχώς όμως αναγκάζεται σε συνεχή σούρτα φέρτα και συναντήσεις με διάφορους βαρετούς ανθρώπους, που του μιλάνε συνεχώς για αριθμούς και πολιτικό κόστος.
    Shit.
    Προσπαθεί ο κακομοίρης να συνδυάσει τις σκόρπιες φευγαλέες σκέψεις με τα έμφυτα οράματα από το υπερπέραν αλλά δεν του βγαίνει.
    Κρίμα για το Γιωργάκη, κρίμα και για μας.
    Κοίτα ποιός μας έλαχε να διαχειρισθεί τις τύχες της Ελλάδας στη διάρκεια της μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΓΣΕΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ
    ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ
    ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ
    Ο ΕΧΘΡΟΣ ΣΟΥ ΕΠΟΙΚΙΣΤΗΣ .


    Πρέπει να γίνει μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας κατά
    Του μεταναστευτικού νομοσχεδίου διότι μόλος ψηφιστεί
    Το μεταναστευτικό νομοσχέδιο πρέπει να τάζουμε 5.000.000
    Μετανάστες που θα είναι έλληνες πλέων ο κάθε ένας παίρνει
    Ταμείο αλληλεγγύης 850 ευρώ και άλλα πολλά όπως φάρμακα νοσοκομειακή περίθαλψη εθνική σύνταξη σε λίγο ,
    Ταμείο ανεργίας κ . λ . π., επίσης 400.000 βούλγαροι
    Έχουν υποβάλει τα χαρτιά τους στο Ι.Κ.Α. για σύνταξη ,
    μεταφορά ενσήμων από την βουλγάρα στην Ελλάδα
    Με υπογραφή Σημίτη , η Βουλγαρία θα δίνει 80 ευρώ το μήνα και εμείς 520 ευρώ στον κάθε βούλγαρο , κ.λ π .
    Ξύπνα Έλληνα σε κοροϊδεύουν για τους μετανάστες
    Δίνουν χρήματα, , επιδόματα , συντάξεις και δάνεια ( χωρίς αποπληρωμή ) ,
    Και για σένα σου λένε ότι υπάρχει οικονομική κρίση
    Και δεν σου δίνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΛΕΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΜΥΑΛΟ ΡΕ ΚΟΠΑΝΕ;
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ, ΚΕΡΑΤΟ, Ε ΚΕΡΑΤΟ.
    ΔΙΔΑΞΕΣ ΗΘΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ, ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΖΟΝΤΑΣ , ΧΑΣΤΟΥΚΙΖΟΝΤΑΣ= ΑΚΡΑΤΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ.
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΕΜΠΕΔΩΣΕΙ ΚΑΛΑ Ο ΓΙΟΣ ΣΟΥ, ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕΣ [ΠΑΝΦΤΩΧΕ;]ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΣΕΙ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ.....
    ΑΛΛΑ ΟΪΜΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΣΙΑΛΙΣΜΟ ΠΟΥ ΔΙΔΑΞΕΣ...................
    ΓΥΡΙΣΕ ΔΕΞΙΟΣ.
    ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΕΖΕΙΣ ΡΕ ΝΑΤΑΛΑΡΑ, ΠΟΥ ΘΑΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΧΑΡΥ ΚΛΙΝΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΔΕΙΡΕ ΠΟΙΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,
    ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΕΔΕΙΡΕ ΠΟΙΟΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ,

    ΔΕΝ ΤΟ ΘΥΜΑΜΑΙ ΚΑΛΑ , ΜΗΠΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ ΘΥΜΑΤΑΙ?
    ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ
    ΡΕ ΠΟΙΟΣ ΝΑΝΑΙ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ρε το Βασιλακη μιλησε !!!!!

    και τι ειπε ?

    σεντονατες μακροσκελεις μπουρδες.


    Δηλαδη να μεινουμε κολημενοι στις Νομαρχιες οπως ειναι μεχρι τωρα.

    και να εχουμε 52 Νομαρχες , αλλους 150 αντινομαρχες , καμια 1000 και δημαρχους και αλλους 3000 αντιδημαρχους και να τουσ πληρωνουμε ολους τους αργοσχολους.

    Ξερω δημαρχους αγαπητε βασιλη που υποτιθεται οτι ειναι δημαρχοι στο τοπο τους και μενουν στην Αθηνα.
    και επισκεπτονται το δημο τους δις η τρις φορες την βδομαδα.

    ξεπεραστηκε αυτο το μοντελο φιλε.

    παμε για αλλα.

    ρε συ βασιλη εχω μια απορεια.

    εσυ ενας αριστερος ανθρωπος υποτιθεται , πως γαλουχησες και πως διαπαιδαγωγησες το γιο σου και μας βγηκε νεοδημοκρατης?
    δηλαδη ποιες αρχες του διδαξες?
    ταυτοσημες με τις δικες σου φανταζομαι!!!!!!!!
    δημοκρατικες αρχες , αρχες ισοτητας, αρχες κοινωνικης δικαιοσυνης, αρχες αριστερες ........ΠΟΥ ΣΟΥΝ ΝΙΟΤΗ ΠΟΥΛΕΓΕΣ ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΟΣΟΥΝ ΑΛΛΟΣ.

    Με το Σημιτη για ιστορικους λογους θα μας πεις τι εγινε?

    πως απο ακραιφνης Σημιτικος εκσυχρονιστης του κερατα , κατεληξες πολεμιος του?
    θα μου πεις ολοι οι δεξιοι την ιδια μουρη εχουμε. αυτο το δεχομαι σαν απαντηση επιβεβαιομενη απο την ιστορικη πραγματικοτητα.

    .............................
    ρε Βασιλακη η στραβος ειναι ο γυαλος η στραβα αρμενιζουμε.

    αυτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κυριε ραγκουση, διαβαστε προσεκτικά αυτά που γράφει ενας οχι τυχαιος ανθρωπος και πολιτικός οπως ειναι ο Β.Κεδικογλου.
    Αφηστε τις ανοησιες περι "βαθεως " και ρηχου ΠΑΣΟΚ
    κιακουστε το σωστο ΠΑΣΟΚ.
    Αυτο το ΠΑΣΟΚ σας εδωσε την δυνατοτητα να εισθε σημερα Υπουργός, του Κεδικογλου, του Μαγκακη, του Πεπονη, του Χαραλαμποπουλου,του Λιβανη,του Βερυβακη,του Καψη και τοσων αλλων,και οχι το ΠΑΣΟΚ της ...
    Κατ.Διαμαντοπουλου !!,της Ευας Καιλη!!! του Παναρετου, και του Δρουτσα....
    Ακουστε τους γιατι δεν βλεπω μακροημερευση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Η κυβέρνηση αυτή όχι μόνο σχέδιο δεν είχε αλλά ο ίδιος ο ΓΑΠ δεν μπορεί να χωρίσει δύο γαϊδάρων άχυρο.
    Πιστεύω ότι οι παλινωδίες του θα μείνουν στην ιστορία.
    Τρίτη-Πέμπτη-Σάββατο αλλάζει γνώμη και την Κυριακή το ξανασκέφτεται.
    Κοίτα ποιός μας έλαχε να διαχειρισθεί τις τύχες της Ελλάδας στη διάρκεια της μεγαλύτερης παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.
    Μπράβο μας, μας αξίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το 1980 το χρέος της Ελλάδας αντιστοιχούσε στο 22,9% του ΑΕΠ, ενώ πέντε χρόνια αργότερα το 1985 είχε κιόλας διπλασιαστεί και είχε φθάσει το 47,8% του ΑΕΠ. Tο 1990 είχε φθάσει στο 79,6% του ΑΕΠ και η πορεία του ήταν ανοδική, καθώς σταδιακά η χώρα εισέρχονταν σε μια νέα περίοδο. Εκείνης της ανακάλυψης των γκρίζων πτυχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που ήταν παντού φορτωμένος με χρέη, τα οποία όμως δεν φαίνονταν.

    Ηταν πάλι τότε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με υπουργό Οικονομικών τον κ. Γ. Παλαιοκρασσά που άρχισε να εντάσσει στο κανονικό χρέος, όλα τα κρυφά χρέη και να εκδίδει τα δάνεια οικονομικής εξυγίανσης. Αποτέλεσμα εκείνης της πολιτικής ανάληψης των κρυφών χρεών ήταν η αύξηση του δημοσίου χρέους, για την οποία δεν ευθύνονταν η τότε κυβέρνηση. Η Ελλάδα είχε αρχίσει να κινείται προς την Ε.Ε. και η ανάληψη των χρεών ήταν μέρος του παιχνιδιού. Η τότε κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας κατηγορήθηκε για τη διόγκωση του χρέους στο διάστημα 1990-1993, που προκλήθηκε εξαιτίας της ανάληψης των κρυφών χρεών τα οποία είχε δημιουργήσει η δεκαετία του 1980.

    Αποτέλεσμα ήταν το δημόσιο χρέος στα μέσα της δεκαετίας του 1990 να έχει αγγίξει το 108,7% και στο τέλος της ίδιας δεκαετίας το 114%.

    Σήμερα είναι γνωστό ότι το χρέος ήταν αποτέλεσμα των πολιτικών που επιλέχθηκαν και εφαρμόστηκαν στην δεκαετία του 1980. Πολιτικές επεκτατικές που κατά πολλούς, ήταν ανάγκη να γίνουν, καθώς αφορούσαν ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, μόνιμο έως τότε θαμώνα της σκοτεινής πλευράς του φεγγαριού.

    Το σχέδιο εκείνο είχε αρχικά και έναν στόχο. Να δημιουργήσει εγχώρια παραγωγική βάση, ισχυρή και ανταγωνιστική. Τελικά εκείνο δεν κατέστη εφικτό, παρά τον πακτωλό πόρων που διοχετεύθηκαν. Επιτεύχθηκε όμως κάτι άλλο. Η πολιτική ηγεμονία επί σειρά ετών του ΠΑΣΟΚ στην ελληνική κοινωνία. Η τελευταία άρχισε να συνηθίζει στα «χάδια» του κράτους που σταδιακά έγιναν αυτοσκοπός, με μοναδικό στόχο πλέον την εξαγορά ψήφων.

    To επαναλαμβάνω για να γίνει πλήρως κατανοητό:

    Το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και τώρα ο Γιωργάκης Παπανδρέου την ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

    "Εκσυγχρονιστής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΛΑ ΠΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ, ΑΠΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΗΛΘΕ ΠΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο Γιωργάκης και η παρέα του θα έπρεπε να ξέρουν ότι:
    “Mπορεί να κοροϊδέψεις λίγους ανθρώπους για πολύ καιρό ή να κορόϊδέψεις πολλούς ανθρώπους για λίγο καιρό αλλά δεν μπορείς να κοροϊδέψεις τους πάντες για πάντα”.
    Κάποτε έρχεται η ώρα της αποκάλυψης ή όπως λένε στο χωριό μου:
    Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται, κύριε Παπανδρέου.
    Ο λαός δεν μπορεί πια να καταπιεί τόσο πολλά ψέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΜΙΛΑΣ ΚΑΙ ΣΥ ΠΟΥ ΒΟΛΕΨΕΣ ΤΟΝ ΓΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΝΔ.ΤΕΤΟΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΙΧΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΤΕΔΩΣΕΣ.ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΘΥΝΤΑΙ ΑΠΕΞΩ. ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΨΟΦΗΣΑΝΕ ΓΙΑΥΤΟ ΑΠΕΡΓΟΥΝ.ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΑ ΑΙΩΝΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑ ΓΙΑΤΙ.ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΤΟΥ ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΥ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ.2004- 2009.ΑΠΟ ΚΕΙ ΝΑ ΓΥΡΕΥΕΤΕ ΤΑ ΣΠΑΣΜΕΝΑ.ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ ΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΠΑΓΚΟΣ ,ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝ ΠΟΣΤΑ ΚΑΙΡΙΑ.ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΥΠΠΟ ΧΟΝΤΡΗ ΜΑΣΑ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ΑΦΟΥ ΒΡΗΚΕ ΚΛΕΨΙΑ ΑΦΑΝΤΑΣΤΗ Ο ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟΣ ΕΠΑΝΙΔΡΥΤΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΜΕΣΑ ΤΑ ΤΟΜΑΡΙΑ.ΠΟΥ ΕΙΣΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ,ΝΑ ΒΑΛΕΙΣ ΤΑΞΗ.ΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ.ΑΜΕΣΩΣ ΕΔΕΙΞΕ ΜΟΛΙΣ ΣΥΛΛΑΒΑΝΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣ ΓΙΑΤΡΟ.ΕΔΩ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΦΕΡΑΝΤΖΕ.ΣΤΟ ΚΑΘΕ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.ΤΟ ΣΑΠΙΣΜΑ ΔΕΝ ΑΡΓΕΙ.ΘΑ ΧΑΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΠΕΙ ΤΑΞΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΑΙ ΣΙΧΤΡ ΠΕΤΑΞΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΝΤΕΝΕΚΕΔΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΩΝΕ ΤΟ ΚΑΤΑΠΕΤΑΣΜΑ.ΜΙΑ ΚΟΥΤΣΟΥΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. 9.35
    ΣΤΡΑΤΗΣ ΚΟΡΑΚΚΑΣ
    ΗΤΑΝ ΤΟ ΘΥΜΑ ΤΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΕΓΡΟΛΑΒΟΥ ΤΗΣ ΕΥΟΙΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Κέ Μπίλη Κεδίκογλου,τά γράφεις,ή
    σού τά γράφει stage μέ 2 ντοκτωρά?
    Η φωτογραφία έπρεπε νά είχε
    ανεμιστήρα καί photoshop.
    Τά φρύδια νά συγχρωματίζονται μέ
    τά μαλιά.
    Δέν μαθαίνεις από τίς γυναίκες
    πολιτικούς πού εκτίθενται εδώ?
    Τ.Π.(τέλος πάντων σημαίνει από δώ
    καί πέρα),ο κόσμος πού ζορίζεται
    δέν θέλει νά βλέπει τά πολιτικά
    πλούσια μούτρα κανενός.
    Αφού γκαρίζετε ότι δέν φθάνουν
    οί κρατικές απολαβές σας γιά νά
    διατηρίσετε 2-3 ρουσφετολογικά
    γραφεία,πώς ιδιωτικά ανεπάγγελτοι
    πλουτίζετε?Πώς ρέ πώς???????
    Πώς ρέ ψευταράδες??
    Άααασε,γνωρίζω.
    Οί συμπολίτες μου σούςςς μαϊμούνια
    σέ τράταραν γιά νά γίνουν κρατικοδίαιτοι υπάλληλοι.
    Άν δέν είναι έτσι,νά μού καεί τό
    video.Γιά βιομηχανίες-βιοτεχνίες
    άλλη φορά,όταν ξαναεμφανιστεί
    πολιτικός σωτήρας.Φτού ρέ,φτού.
    Τό σχόλιο μου αφορά τούς πολιτικούς όοοολων τών κομμάτων.
    Καί τούς συμπολίτες,τών οποίων
    ο συσφηγγτήρας μύς είναι παρτάλια
    Aναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Δεν μπορεί να υπάρχει 3 βαθμός αιρετής τοπικής αυτοδιοίκησης το απαγορεύει το Σύνταγμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. 24 Φεβ 2010 1:54:00 μ.μ.

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΦΙΛΕ ΜΟΥ,
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟΧΟΥΦΤΑΛΟ, ΤΟ ΚΑΦΟΚΟΥΤΙ, ΚΑΝΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΘΥΜΑΤΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΑΣ ΔΙΔΑΞΕΙ ΚΑΙ ΗΘΟΣ.
    ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΝΕΚΔΙΗΓΗΤΟΥΣ ΤΥΠΟΥΣ.
    ΟΥΣΤ, ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΕΤΡΟ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΠΑΛΙΟΚΑΘΗΚΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ΡΕ ΚΕΔΙΚΟΓΛΕ ΜΗ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΕ.ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ.ΕΙΣΑΙ ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.ΠΟΣΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΗΝ ΘΗΤΙΑ ΤΟΥ Ο ΓΙΟΚΑΣ ΣΟΥ(ΠΑΡΙΣΙ ΠΑΡΑΚΑΛΩ) ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΤΙ ΘΡΑΣΟΣ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΣΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΕ ΜΗΝ ΜΑΣ ΕΚΝΕΥΡΙΖΕΙΣ ΑΛΛΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση