GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Goldman sachs "καθαρίζει"...‏

Aπό το http://olympia.gr/ Πρώτη γεύση για τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που έρχονται, για τους εντιμότατους φίλους της “Ισχυρής Ελλάδας”, τη...

Aπό το http://olympia.gr/

Πρώτη γεύση για τον ορυμαγδό των αποκαλύψεων που έρχονται, για τους εντιμότατους φίλους της “Ισχυρής Ελλάδας”, την διαπλοκή με εργολάβους και ΜΜ”Ε”, που φτάνει έως την δημοκρατική εκτροπή.
Θυμάστε βεβαίως μία από τις μεγάλες καινοτομίες της κυβέρνησης Σημίτη. Η έναρξη δραστηριοτήτων των περιβόητων εταιρειών “προσωρινής απασχόλησης”. Δηλαδή τις εταιρείες που προμήθευαν και προμηθεύουν εργατικό δυναμικό σε τρίτους, ώστε να μην υποχρεούνται να τους παρέχουν τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων με απ’ ευθείας σύμβαση. Εταιρείες που εν πολλοίς χαρακτηρίστηκαν “δουλεμπορικές” αφού κατ’ ουσίαν καταστρατήγησαν όλες τις υφιστάμενες συλλογικές συμβάσεις. Εταιρείες με άφθονο “πράσινο” όπως η ΟΙΚΟΜΕΤ η οποία έγινε γνωστή από την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα.
Υπάρχει όμως και μία παρόμοια υπόθεση που...

δεν έλαβε την ίδια δημοσιότητα. Ίσως γιατί ιδιοκτήτης δεν ήταν κάποιος απλός “πρασινοφρουρός” που ανέλαβε δημόσια έργα. Η περίπτωση της καθαρίστριας Βενετίας Μανωλοπούλου που και αυτή δέχτηκε επίθεση με βιτριόλι. Παρά τις καταγγελίες της κυρίας Μανωλοπούλου αλλά και της προέδρου του σωματείου κυρίας Ιωάννας Καλούση ότι δεχόντουσαν σωρείες απειλών μετά την προσφυγή τους στην επιθεώρηση εργασίας, η υποθεση θάφτηκε άρον άρον ακόμα και από την λεγόμενη “αριστερά”.
Και όμως, η κυρία Μανωλοπούλου αλλά και το σωματείο είχαν κατονομάσει ως ηθικό αυτουργό την εταιρεία όπου εργάζοντο και έχει την εργολαβία του καθαρισμού στο Αεροδρόμιο Μακεδονία. Η εταιρεία είναι η “ISS Facility Services Α.Ε”
Τι είναι αυτή η εταιρεία και γιατί ασχολούμαστε μαζί της; Μα ο καθαρισμός και η διαχείριση απορριμάτων σε χώρους όπως μεγάλα αεροδρόμια, είναι μία χρυσοφόρος εργασία. Ειδικά όταν κρατάς το κόστος ανθρώπινου δυναμικού χαμηλά, έστω και με την παραδοσιακή μέθοδο των Ταλιμπάν (ίσως αυτό εξηγεί την ερωτική σχέση ΠΑΣΟΚ – Πακιστάν). Ήταν όμως και αυτό το δημοσίευμα των NY Times που μας κίνησε την περιέργεια, αφού ανέφερε ξεκάθαρα πως “Collateral” για τον δανεισμό των κολοσσιαίων ποσών από την Goldman Sachs ήταν η διαχείριση των Αεροδρομίων. Πριν πάμε λοιπόν στο μεγάλο ψάρι και τα στοιχεία που θα συγκλονίσουν το πολιτικό σκηνικό, ας δούμε πως ένα κράτος νομοθετεί και καταστρατηγεί εργασιακά δικαιώματα δεκαετιών για τους “φίλους” του…
Θεωρείτε βέβαια πως είναι αδύνατον η Goldman Sachs να έχει οποιαδήποτε σχέση με “καθαρισμούς” και δουλεμπορικές πρακτικές εις βάρος εργαζομένων. Και όμως, η εισαγωγή της ενοικίασης εργαζομένων στην Ελλάδα δεν θα μπορούσε να γίνει για τα “ψίχουλα” της ΟΙΚΟΜΕΤ. Δείτε λοιπον:
Η “ISS Facility Services Α.Ε”, έχει ένα ενδιαφέρον καταστατικό που θα μας απασχολήσει στη συνέχεια. Μεταξύ άλλων:
Η ISS ελέγχει, μέσω της κυριότητας του συνόλου των μετοχών που αντιπροσωπεύουν το100% του μετοχικού κεφαλαίου, την ανώνυμη εταιρεία προσωρινής απασχόλησης με τηνεπωνυμία «ISS Human Resources Ανώνυμη Εταιρεία Προσωρινής Απασχόλησης», η οποίαεδρεύει επίσης στην Αθήνα, οδός Θρασυμάχου 14. Η εν λόγω εταιρεία έχει ως αντικείμενοδραστηριότητας την παροχή εργασίας μισθωτών της σε τρίτους (έμμεσους) εργοδότες,λειτουργεί βάσει ειδικής άδειας που της έχει χορηγηθεί με την υπ΄ αριθμ. 31533/24-4-2003απόφαση του Υπουργού Εργασίας (ΦΕΚ Β 591) και έχει συσταθεί και λειτουργεί βάσει τουνόμου 2956/2001 (άρθρα 20 επ.). Επίσης, η εταιρεία αυτή έχει λάβει προσφάτως άδειαάσκησης της δραστηριότητας του Ιδιωτικού Γραφείου Συμβούλου Εργασίας.
Επίσης, σημαντικό για τις επόμενες αποκαλύψεις,
Η διαχείριση απορριμμάτων και συγκεκριμένα, η συλλογή και μεταφορά πάσης φύσεωςαπορριμμάτων από δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους, η διάθεση των απορριμμάτων σεεγκεκριμένους χώρους διάθεσης (Χ.Υ.Τ.Α.), η ίδρυση και εκμετάλλευση ολοκληρωμένουσυστήματος εναλλακτικής διαχείρισης και ανακύκλωσης πάσης φύσεως απορριμμάτων καιλυμάτων και η πώληση υλικών που προέρχονται από το σύστημα εναλλακτικής διαχείρισηςκαι ανακύκλωσης πάσης φύσεως απορριμμάτων.
ΚΑΙ ο έλεγχος ασφάλειας πληρωμάτων, επιβατών, χειραποσκευών, αποσκευών, φορτίου και ταχυδρομικούυλικού σε αερολιμένες και λιμένες, καθώς και ο έλεγχος πρόσβασης στους χώρους και, ενγένει, στις εγκαταστάσεις αυτών μετά από έγκριση της αρμόδιας αεροπορικής ή λιμενικήςαρχής η εκπόνηση μελετών και ο σχεδιασμός συστημάτων ασφαλείας
Τι δουλειά έχει τώρα ο καθαρισμός με τον έλεγχο ασφαλείας σε αεροδρόμια; Πολυτεχνίτες στην ISS;
Κοιτάξτε τώρα λοιπόν ΠΟΙΑ είναι στην πραγματικότητα η εταιρεία “ISS Facility Services Α.Ε” μέσω μίας απίστευτης αλυσίδας. Έτσι για να δείτε πως γινόντουσαν οι σωστές δουλειές της “Ισχυρής Ελλάδας”.
Η ταπεινή ISS που “στριμώχνεται” μαζί με άλλες εταιρείες στην ταπεινή οδό Θρασυμάχου,
είναι ελληνική ανώνυμη εταιρεία, της οποίας οι μετοχές ανήκουν εξ ολοκλήρουστη δανέζικη εταιρεία με την επωνυμία «ISS Global A/S»
Και πάλι δεν βλέπετε κάτι περίεργο…
Μοναδική μέτοχος της «ISS Global A/S» είναι η επίσης δανέζικη ανώνυμη εταιρεία «ISS A/S» Θυμίζει λίγο “Αλ Κάιντα” αυτή η αλυσίδα; Έχει και συνέχεια…
…η οποία με τη σειρά της έχει ως μοναδική μέτοχο την δανέζικη ανώνυμη εταιρεία «FS Funding A/S» χώρα προνομιακής φορολογίας δεν έχει;
Η εταιρεία αυτή ανήκει κατά 100% στη δανέζικη ανώνυμη εταιρεία «FS Equity A/S»
Έχει και συνέχεια…
η οποία με την σειρά της ανήκει κατά 100% στη λουξεμβουργιανή ανώνυμη εταιρεία «FS Invest II S.a.r.l.»
Γιατί εταιρεία σωστή χωρίς Λουξεμβούργο δεν γίνεται…
η οποία με τη σειρά της ανήκει κατά 100% στην επίσης λουξεμβουργιανή ανώνυμη εταιρεία «FS Invest S.a.r.l.».
Και διπλό Λουξεμβούργο μάλιστα! Μα εντέλει ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ιδιοκτήτης σε αυτή την εταιρεία ώστε να γίνεται ολόκληρο γαϊτανάκι εταιρειών που “η μία ανήκει 100% στην άλλη”; Δεν πάει το μυαλό σας;
Μοναδικοί μέτοχοι της τελευταίας αυτής εταιρείας είναι οι εταιρείες «Goldman Sachs Capital Partners» με ποσοστό 44% και EQT με ποσοστό 54%.
Και κάτσε εσύ κυρά Βενετία μου να περιμένεις να βρεις το δίκιο σου απέναντι στην ISS. Που να πάει το μυαλό σου ότι έχεις να κάνεις με τους καρχαρίες για χάριν των οποίων καταλύθηκε το κράτος, το εργατικό δίκαιο, φτιάχνονται ΧΥΤΑ στο γραμματικό και που να δεις αύριο τι άλλο γίνεται για χάρη τους σε αυτή τη χώρα.
Για να δούμε κυρία Παπαρήγα της “ανυπακοής” τι θα κάνεις αύριο, τώρα που ξέρεις για ΠΟΙΟΥΣ καταλύονται τα εργασιακά δικαιώματα στη χώρα. Σε ποιούς ξεπουλιώνται άνθρωποι, Γη, ακόμα και σκουπίδια (και ΧΥΤΑ στο Γραμματικό θα φτιάξουμε, να μην ξοδεύονται οι συνέταιροι του “Εργολάβου”, ε κύριε Σουφλιά; Που να τρέχουν απ’ τα Σπάτα…).
Από σένα κύριε Τσίπρα, δεν περιμένουμε και πολλά, αφού τώρα έχεις και ανάγκες. Αν τα βάλεις με αυτά τα θηρία, δεν θα δεις εργολαβία ούτε στην μελλοντική αταξική κοινωνία.
Αμ εσείς παλικάρια της ΝΔ, ούτε ένας δεν σκέφτηκε να ψάξει ποιά ήταν αυτή η ISS που είχε όλες τις εργολαβίες ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ 2004; Μα ούτε ένας; Εδώ βέβαια δεν πήρατε χαμπάρι το παιχνίδι που παίχτηκε στις πλάτες του λαού και τη μίζα των 300 εκ. που κάποιοι υπουργοί είχαν ήδη πάρει το μερτικό τους. Ψάχνεστε ακόμα για τον λόγο της “ήττας”, όταν ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να ήταν η ΝΔ κυβέρνηση τον περασμένο Νοέμβρη.
Τουλάχιστον θα μάθετε αναλυτικά γιατί πέσατε. Αυτό ήταν το ορεκτικό…

13 σχόλια

  1. Προτού αρχίσουμε για τους κακούς Γερμανούς ή Αγγλους ή Αμερικάνους ή την δραχμή ή τους ΕΛ του Λιακόπουλου να θυμηθούμε μερικά απλά πράγματα:

    -στη χώρα αυτή έπεσαν 3 κοινοτικά πακέτα και το αποτέλεσμα είναι να είμαστε σε χειρότερη μοίρα από το 1980
    -κάποιοι διαχειρίστηκαν και …ενθυλάκωσαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια € που δεν πήγαν σε ανάπτυξη σε υποδομές σε εκπαίδευση
    -ζούμε με δανεικά, ξοδεύουμε δανεικά, έχουμε 45χρονους συνταξιούχους (όχι μόνο εθελούσιες, μητέρες αλλά και σώματα ασφαλείας και στρατό), έχουμε μισθούς της πλάκας (αλλά επιδόματα τριπλάσια των μισθών στο Δημόσιο), ασφαλιστικές εισφορές …δομημένες και επενδυμένες, ΦΠΑ ενθυλάκωσις (6 δις ο μη αποδοθέν), 26 δις οι βεβαιωμένοι φόροι που ….κάθονται και μερικά δεκάδες δις η παραοικονομία, αλλά είμαστε στις πρώτες θέσεις σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ

    ΟΜΩΣ

    -μας φταίνε οι Γερμανοί, Αγγλοι, Αμερικάνοι, Τούρκοι, ΔΝΤ, οι Εβραίοι, η παγκόσμια συνωμοσία η περίοπτη γεωγραφικής μας θέση, ο Αρίωνας, το ξανθό γένος, οι μετανάστες και όποιος άλλος βρεθεί εύκαιρος.

    Άντε και να συμφωνήσω βρε παιδιά, όμως όλοι αυτοί κάνουν την δουλειά τους κοιτάνε τις χώρες τους και τις συλλογικές τσέπες τους.
    Μπορεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ των τελευταίων 30 χρόνων να αποδείξει και όχι να ισχυριστεί το ίδιο;

    Για αυτό μακάρι να έρθει και ο Γιούνγκερ και ο Ρέν και το ΔΝΤ, θα είναι η πρώτη φορά που θα πληρώσω και δεν θα πάνε στα σεντούκια των επώνυμων τζακιών τα € μου οι στερήσεις μου και όταν λοιπόν σώσουν το καράβι, εδώ είναι οι φωστήρες μας μαζί με εμάς να το ξανά κάνουμε μπουρδέλο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καταλαβαίνω ότι ο ΓΑΠ αδυνατεί να ελέγξει τις μύριες σκόρπιες σκέψεις, συμπλέγματα και απωθημένα, που τριγυρνούν αδιάκοπα και άναρχα στα άδυτα του εγκεφάλου του. Από εκεί όμως μέχρι του να μην μπορεί να ελέγξει, έστω στοιχειωδώς, αυτά που λέει δημόσια, τόσο ο ίδιος όσο και οι στενοί συνεργάτες του απέχει πολύ (και κοστίζει πολύ).

    Όταν πχ. δεν καταλαβαίνεις ότι εάν ένας πρωθυπουργός βγεί δημόσια και πεί ότι "η οικονομία μου είναι ένα βήμα από την πτώχευση" αμέσως θα πανικοβληθούν όσοι μας έχουν δανείσει και θα ζητήσουν αύξηση των επιτοκίων, τότε ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΚΟΣ.

    Όταν λίγη ώρα πριν από ντεμέκ σκληρή διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. ρωτάνε τα ξένα ΜΜΕ τον Υπουργό Οικονομίας εάν θα πτωχεύσει η Ελλάδα και αυτός απαντάει "η Ελλάδα είναι πολύ μεγάλη για να πτωχεύσει, διότι είναι σαν τον Τιτανικό", τότε ΕΙΝΑΙ ΣΤΟΚΟΣ.

    Όταν οι τεχνοκράτες της Ε.Ε. μας συμβουλεύουν να επικεντρωθούμε στη μείωση των κρατικών δαπανών και να μην αυξήσουμε τη φορολογία διότι αυτό θα στραγγαλίσει την οικονομία και θα ξεχειλώσει την ανεργία αλλά αυτοί κάνουν το ακριβώς αντίθετο, τότε ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΚΟΙ.

    Η άοκνη προσπάθεια των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης να ωραιοποιήσουν τις μπαρούφες και να ηρωοποιήσουν τους ανεγκέφαλους, δυστυχώς για αυτούς, έχει ημερομηνία λήξης.

    Κάποια στιγμή ο κόσμος κουράζεται.

    Κάποια στιγμή ο κόσμος καταλαβαίνει.

    Σε αυτή τη χρονική συγκυρία η χώρα μας έχει την κακοτυχία να κυβερνάται από ΣΤΟΚΟΥΣ.

    Ας ελπίσουμε ότι δεν θα πληρώσουμε πάρα πολύ ακριβά, οικονομικά και εθνικά, την περυσινή επιλογή μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΞΙ [6]ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. ΟΠΟΙΟΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΡΕΜΑΣΜΑ.ΓΙΑΥΤΟ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΕΣ ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ 1821 ΠΙΝΟΥΝ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΑΛΟΜΑΘΑΝ ΟΙ ΓΡΙΕΣ ΣΤΑ ΣΥΚΑ.ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΜΕΝΕΙ ΚΡΥΦΟ ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΑΝ ΠΙΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΚΛΕΦΤΕΣ.ΣΙΓΟΥΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ Η ΚΑΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.ΑΡΠΑΞΑΝ ΠΟΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕΓΙΣΤΑ ΑΙΣΧΗ.ΝΤΡΟΠΗ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αρ. Πρωτ : …73… Ασπρόπυργος 17/02/10

    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Το τελευταίο διάστημα στον εργασιακό μας χώρο γίνεται για άλλη μια φορά προσπάθεια δημιουργίας κρίσης. Το θέμα που επιλέχθηκε αυτή τη φορά είναι το Πρακτικό Συμφωνίας που δίνει λύση σε σοβαρότατα ζητήματα όπως η προϋπηρεσία των νέων συναδέλφων, οι ημέρες ρεπό της βάρδιας που μας απασχολούσε για μια επταετία, η άρση της απαράδεκτης ρύθμισης για τους πυροσβέστες ως τη μόνη κατηγορία που δεν είχε την εξέλιξη όλων των άλλων κατηγοριών, την ρύθμιση της φύλαξης που μέχρι τώρα είχε ρυθμίσεις προσωπικές και την ρύθμιση για τους συναδέλφους που έχουν παιδιά με ειδικές ανάγκες.
    Δυστυχώς για άλλη μια φορά πρωταγωνιστές αυτών των κινήσεων είναι αυτοί που τα ονόματά τους φιγουράρουν στις αγωγές κατά του Σωματείου όπως και κάποιοι που εκμεταλλεύονται τις θέσεις που κατέχουν σε ηγετικά αξιώματα της βάρδιας.
    Ενώ το Σωματείο ενημέρωσε σχεδόν το σύνολο των συναδέλφων της βάρδιας στις ΒΕΑ για τα χαρακτηριστικά που έπαιξαν ρόλο στο να υπάρξει συμφωνία για το Πρακτικό, εντούτοις γίνεται προσπάθεια ακύρωσης των ενεργειών του Σωματείου.
    Τονίζουμε ότι η κριτική, η αντίθετη άποψη και το να ζητούνται διευκρινίσεις είναι θεμιτό και απαραίτητο συστατικό δημοκρατικής λειτουργίας. Αθέμιτο είναι ο μηδενισμός και οι πρακτικές κανιβαλισμού που επιχειρούνται για «προσωπικά γινάτια». Ευτυχώς αυτή η λειτουργία αφορά ελάχιστους στο σύνολο των μελών μας.
    Σε μια εποχή που το πολιτικοοικονομικό σύστημα κάνει παντού περικοπές, τα συνδικάτα ετοιμάζονται για μάχες ενάντια στις πολιτικές που θα θίξουν την εργατική τάξη, το Σωματείο μας έκανε την εξής συμφωνία υπολογίζοντας όλες τις παραμέτρους και τις παρενέργειες των συμφωνηθέντων.
    Α). Η αναγνώριση προϋπηρεσίας επανήλθε στις νέες προσλήψεις σε αρκετά μεγάλο ποσοστό, σε σχέση με την εγκληματική ρύθμιση της τελευταίας ΕΣΣΕ, όπου δεν αναγνωριζόταν καμία προϋπηρεσία σε καμία ειδικότητα εάν δεν προερχόταν από Βαριά και Χημική Βιομηχανία ή από Διυλιστήριο.
    Β). Η κατηγορία Τ7 ήταν η μόνη κατηγορία που δεν έφτανε στο καταληκτικό της κατηγορίας με 3ετίες όπως ορίζει η ΕΣΣΕ για όλες τις κατηγορίες.
    Γ). Οι αρχιφύλακες δεν ήταν στην ίδια βαθμίδα με Αρχιπυροσβέστες, Αρχιδοκιμαστές και βεβαίως στο παρελθόν έγιναν προσωπικές ρυθμίσεις, όπου Αρχιφύλακες θα φτάσουν στο καταληκτικό Μ.Κ. 5 παραβιάζοντας κάθε έννοια δικαίου.
    Δ). Για τη ρύθμιση των συναδέλφων με παιδιά με ειδικές ανάγκες δεν χρειάζονται λόγια αλλά να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε γι΄ αυτές τις περιπτώσεις.
    Ε). Το θέμα των «έως 6 ημερών» της βάρδιας των ΒΕΑ που εδώ και 7 έτη προσπαθούμε να βρούμε λύση. Μετά από 3-4 διαβουλεύσεις όπου δεν βρέθηκε καμία λύση, το αποτέλεσμα ήταν δικαστήρια μεταξύ του Σωματείου με την Εταιρεία και της Εταιρείας με τους εργαζόμενους. Τρεις φορές το δικαστήριο πήρε αναβολή, δύο φορές το προηγούμενο προεδρείο και μία το σημερινό. Όλες οι αναβολές πάρθηκαν με το αιτιολογικό να υπάρξει λύση επί του ζητήματος. Επειδή ακούμε πολύ το ότι «τα στοιχεία που έχουμε είναι ισχυρά για το δικαστήριο ώστε να κερδίσουμε», το ερώτημα που προκύπτει είναι γιατί πάρθηκαν αναβολές και δεν δικάστηκαν. Αυτό δεν έχει απαντηθεί ακόμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Προτού αρχίσουμε για τους κακούς Γερμανούς ή Αγγλους ή Αμερικάνους ή την δραχμή ή τους ΕΛ του Λιακόπουλου να θυμηθούμε μερικά απλά πράγματα:

    -στη χώρα αυτή έπεσαν 3 κοινοτικά πακέτα και το αποτέλεσμα είναι να είμαστε σε χειρότερη μοίρα από το 1980
    -κάποιοι διαχειρίστηκαν και …ενθυλάκωσαν τα δεκάδες δισεκατομμύρια € που δεν πήγαν σε ανάπτυξη σε υποδομές σε εκπαίδευση
    -ζούμε με δανεικά, ξοδεύουμε δανεικά, έχουμε 45χρονους συνταξιούχους (όχι μόνο εθελούσιες, μητέρες αλλά και σώματα ασφαλείας και στρατό), έχουμε μισθούς της πλάκας (αλλά επιδόματα τριπλάσια των μισθών στο Δημόσιο), ασφαλιστικές εισφορές …δομημένες και επενδυμένες, ΦΠΑ ενθυλάκωσις (6 δις ο μη αποδοθέν), 26 δις οι βεβαιωμένοι φόροι που ….κάθονται και μερικά δεκάδες δις η παραοικονομία, αλλά είμαστε στις πρώτες θέσεις σε ΟΛΑ ΤΑ ΕΙΔΗ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ

    ΟΜΩΣ

    -μας φταίνε οι Γερμανοί, Αγγλοι, Αμερικάνοι, Τούρκοι, ΔΝΤ, οι Εβραίοι, η παγκόσμια συνωμοσία η περίοπτη γεωγραφικής μας θέση, ο Αρίωνας, το ξανθό γένος, οι μετανάστες και όποιος άλλος βρεθεί εύκαιρος.

    Άντε και να συμφωνήσω βρε παιδιά, όμως όλοι αυτοί κάνουν την δουλειά τους κοιτάνε τις χώρες τους και τις συλλογικές τσέπες τους.
    Μπορεί ένας ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ των τελευταίων 30 χρόνων να αποδείξει και όχι να ισχυριστεί το ίδιο;

    Για αυτό μακάρι να έρθει και ο Γιούνγκερ και ο Ρέν και το ΔΝΤ, θα είναι η πρώτη φορά που θα πληρώσω και δεν θα πάνε στα σεντούκια των επώνυμων τζακιών τα € μου οι στερήσεις μου και όταν λοιπόν σώσουν το καράβι, εδώ είναι οι φωστήρες μας μαζί με εμάς να το ξανά κάνουμε μπουρδέλο…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν, τουλάχιστον εύκολα και άκοπα, ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΠΕΙΘΗΝΙΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. #

    Δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός εκεί στο ΠΑΣΟΚ να πει στον Κο Υπουργό να σταματήσει να διασύρει την χώρα υπερ των κερδοσκόπων.
    Μα πόσοι εντολοδόχοι είναι.
    Reply
    #
    ΓΙΑΝΝΗΣ says:
    16/02/2010 at 22:50

    Ο Παπακωνσταντίνου να πάει στην εξεταστική για την οικονομία και να απολογηθεί για τα κρυφά χρέη και τις αλχημείες της κυβέρνησης Σημίτη. Το ίδιο και ο ΓΑΠ που ήταν μόνιμος υπουργός εκείνων των κυβερνήσεων ΚΑΙ ΓΝΩΡΙΖΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ..
    Reply
    #
    t says:
    16/02/2010 at 22:54

    Ο Σουηδός υπουργός οικονομικών Άντερς Μποργκ, είπε ότι τα ελληνικά μέτρα είναι ανεπαρκή.
    Ο Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι είναι παράδειγμα ελλιπούς πληροφόρησης και δήλωσε ότι η Ελλάδα, θα ασκήσει τις επόμενες ημέρες «επιθετική επικοινωνιακή πολιτική»!!!
    Reply

    *
    popolaros says:
    16/02/2010 at 22:58

    Όχι, μη, προς θεού.
    Όχι άλλη επικοινωνιακή πολιτική από ανεύθυνους.
    Κλείστε το επιτέλους.
    Κάθε κουβέντα σας, είναι κατά της Ελλάδας και υπέρ των κερδοσκόπων.
    *
    Orestios says:
    16/02/2010 at 23:29

    Ναι, ναι!
    Βγάλτε το GAP κάθε μία ώρα στα ξένα δίκτυα.
    Ε ρε γλέντια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Εκείνο που είναι εμφανές είναι ότι έχουμε μια κυβέρνηση σε κατάρρευση.

    ^ Γιατί πάει όλο ταξείδια,βρέ παιδιά; μήπως φοβάται ότι κάτι θά ξεσπάση καί θέλει νά είναι ήδη εκτός Ελλάδος ;
    Σού λέει ,μή τυχόν καί δέν προλάβω,γιατί θά γίνεται συνωστισμός στό αεροπλάνο,χειρότερος τού Ρεπούσιου;

    * Το αεροδρόμιο είναι το πρώτο που πρέπει να καταστραφεί.

    - Στο Περού έτσι δραπέτευσε ο Φουτζιμόρι, αφού κατέκλεψε τον λαό με λογιστικά τρικ.

    ΚΑΙ ΜΕΤΑ !!!!!
    Για σκεφθειτε μια λυση του προβληματος:
    Ο Τζεφρυ παραιτειτε και αναλαμβανει ο μεγαλος τραγουδιστης.
    Τοτε θ’αναλαβει να μας σωσει η Τουρκια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Περιμένουμε συνέχεια αποκαλύψεων!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. που πηγην τα δις χρεος;!

    ΙΔΟΥ:

    http://www.i-reportergr.com/2009/12/12-114-303.html#ixzz0a91SF9LH


    !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. η ν.δ εκλεισε τον ΚΕΡΑΝΗ τωρα το ΠΑΣΟΚ κλεινη τον ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ 22 στην θηβα.η Κατσελη λεει καθε μηνα 900.000.000 ευρω στις επιχηρησεις που εδω δεν δινουν ουτε 1.000.000 να λειτουργησει ,οπου την εκλεισε το τελωνειο γιατι δεν εχει εγγυητικες,ρε αντε γαμ......απατεωνες υπερ της PHILIPS MORRIS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. To επαναλαμβάνω για να γίνει πλήρως κατανοητό:

    Το ΠΑΣΟΚ επί Ανδρέα Παπανδρέου ΕΚΠΟΡΝΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ και τώρα ο Γιωργάκης Παπανδρέου την ΠΑΡΑΔΙΔΕΙ ΣΕ ΞΕΝΟΥΣ ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ!

    "Εκσυγχρονιστής"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Are US Taxpayers Bailing Out Greece?
    Congressman Ron Paul

    http://www.house.gov/htbin/blog_inc?BLOG,tx14_paul,blog,999,All,Item%20not%20found,ID=100216_3645,TEMPLATE=postingdetail.shtml

    Καπετάν Μακρής. Εξηγήσεις, υπεύθυνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση