GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η στάση της κοινωνίας στην κρίση...

Του Νίκου Κοτζιά http://epirusgate.blogspot.com/ . Η άποψη, ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί την αναγκαιότητα των μέτρων και στηρίζει τις επιλο...

Του Νίκου Κοτζιά
http://epirusgate.blogspot.com/
.
Η άποψη, ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί την αναγκαιότητα των μέτρων και στηρίζει τις επιλογές της ευρωπαϊκής συντηρητικής πλειοψηφίας είναι λανθασμένη. Πρόκειται για συμπέρασμα σε σημαντικό βαθμό αυθαίρετο. Από μια ορισμένη σκοπιά, μάλιστα, αποπροσανατολιστικό για όσους λαμβάνουν δημόσιες αποφάσεις, δηλαδή, προωθούν δεσμευτικές πολιτικές.
Δημοσκοπήσεις και συντηρητική ευρωπαϊκή πλειοψηφία
Καταρχάς πρέπει να συμφωνήσουμε ότι...

οι δημοσκοπήσεις δίνουν τη «φωτογραφία της στιγμής». Ότι δεν είναι σε θέση να καταγράψουν τα υπόγεια ρεύματα και τις δυναμικές που εξελίσσονται ανάμεσα στους πολίτες που συνήθισαν κάποιοι να ονομάζουν ως «σιωπηλή πλειοψηφία». Όπως θα υποστηρίξω δε, στη συνέχεια, το βουβό ποτάμι κάποια στιγμή φτάνει στην στενωπό και δημιουργεί αναταραχές, κύματα, ακόμα και καταρράκτες που στην διάβα τους μπορούν να αποδιοργανώσουν, συχνά τυφλά, κάθε είδους πολιτική. Αυτή, ακριβώς, τη δυναμική, δεν μπορεί να την κατανοήσει η δημοσκοπική προσέγγιση της πολιτικής. Προς το παρόν, επίσης, κυριαρχεί στην δημόσια σφαίρα ο λόγος των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που υποστηρίζουν τα μέτρα λιτότητας. Όχι διότι ξαφνικά έγιναν πιο σοφά και κοινωνικά υπεύθυνα από εμάς τους υπόλοιπους, αλλά διότι αυτά είναι τα συμφέροντα των ιδιοκτητών τους καθώς και εκείνων εκ των τραπεζών που διασυνδέονται μαζί τους. Η στήριξη που δίνουν οι προαναφερόμενοι στα μέτρα μονόπλευρης λιτότητας δεν αφορά τόσο στην αναγκαιότητα τους, όσο στον συγκεκριμένο προσανατολισμό τους. Το ίδιο ισχύει και για την υποστήριξη που δίνουν στις επιλογές της Επιτροπής και του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Τέλος, πολλές δημοσκοπήσεις και μέσα μαζικής ενημέρωσης βιάζονται στην εφαρμογή των μέτρων διότι γνωρίζουν ότι ο χρόνος δημιουργεί αντιστάσεις. Ότι μέσα στο χρόνο αυξάνουν οι πιθανότητες να στηριχτούν διαφορετικές πολιτικές εξόδου από την κρίση. Πολιτικές που έχω ήδη περιγράψει σε πολλαπλά κείμενα.Οι κεντρικοί θεσμοί, όμως, της ΕΕ κυριαρχούνται κατά συντριπτική πλειοψηφία από εκπροσώπους συντηρητικών κομμάτων με νεοφιλελεύθερο οικονομικό προσανατολισμό. Δηλαδή, για να μην ξεχνιόμαστε, τα όργανα της ΕΕ δεν είναι κάποια σοφά τεχνοκρατικά, ουδέτερα και αμέτοχα στην κοινωνική πάλη όργανα, αλλά η συντεταγμένη και οργανωμένη σε πλειοψηφία ευρωπαϊκή συντηρητική παράταξη. Ως δε είναι φυσικό, δυστυχώς, αυτή η πλειοψηφία στηρίζει μια πολιτική που μόλις πριν λίγες μήνες απορρίφθηκε από την μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού εκλογικού σώματος.
Πού βρίσκεται σήμερα η «ψυχή του πολίτη»;
Υποστηρίζω ότι ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις δεν είναι σε θέση να κατανοήσουν την πραγματική κατάσταση της συνείδησης των πολιτών και της «λαϊκής ψυχής». Υπάρχουν δύο στοιχεία που δεν τα λαμβάνουν υπόψη τους. Το πρώτο είναι, ότι ο πολίτης έχει φοβηθεί και η ψυχή του έχει μαυρίσει από όσα ακούει. Από τον καθημερινό βομβαρδισμό «μαύρων ειδήσεων» για την οικονομία και ακόμα πιο μαύρων ως προς την αντιμετώπιση της κρίσης. Όσο μπορώ και έχω εικόνα, σε πολλές μεγάλες επιχειρήσεις και σε υπηρεσίες του δημοσίου, η εργασιακή διαδικασία έχει παραλύσει. Από το πρωί μέχρι το βράδυ οι μισθωτοί προσπαθούν μέσα από συζητήσεις και «διαβουλεύσεις» στον τόπο εργασίας τους να κατανοήσουν τί και πότε θα εφαρμοστεί. Τι επιπτώσεις θα έχει αυτό στο μέλλον τους και πόσο θα κοπεί το σημερινό εισόδημα και η αυριανή σύνταξή τους. Με τις καθημερινές μαύρες ειδήσεις που ακούει ο πολίτης, τις συνεχείς (άτυχες και πολιτικά ανόητες) διαρροές μερίδας του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, μαυρίζει όλο και περισσότερο η ψυχή του και τον διαπερνά ένα αίσθημα φόβου. Όλη αυτή η εικόνα κάνει πολύ κακό στην ίδια την οικονομία, αφού με αυτή την παράλυση χειροτερεύει και άλλο η κατάστασή της. Ουδέποτε ο φόβος υπήρξε παραγωγικός. Όπως σοφά έχει αναλύσει ο Α.Σεν, παραγωγικότητα δίνουν η δημοκρατία, οι ελευθερίες, τα αισιόδοξα αισθήματα, όχι ο φόβος.Η παράλυση από τον ειδησεογραφικό βομβαρδισμό και τις «διαρροές» οδηγεί πράγματι σε ακινησία τους πολίτες. Φοβούνται. Δεν γνωρίζουν επακριβώς τι τους περιμένει. Αναμένουν να φτάσει η πρώτη του Απρίλη προκειμένου να καταλάβουν ποια είναι η έκταση της ζημιάς. Όχι της ελληνικής οικονομίας εν γένει, αλλά της τσέπης τους. Αυτό που δεν κατανοούν ορισμένοι, είναι ότι όταν θα φτάσει το πλήρωμα του χρόνου και θα καταλάβουν οι μισθωτοί το πόσα θα λείπουν από τις τσέπες τους, ο φόβος θα παραμεριστεί από την σκληρή πραγματικότητα. Θα σταματήσει η ανησυχία για το άγνωστο. Τα ποσά και οι προοπτικές θα έχουν αποσαφηνιστεί. Η παράλυση θα έχει τελειώσει και θα έρχεται η ώρα της κινητοποίησης.Το δεύτερο στοιχείο, κατά προέκταση, των πιο πάνω, που δεν κατανοούν ορισμένοι που νομίζουν ότι όλα θα γίνουν αποδεκτά ως έχουν, είναι ότι μόλις περάσει η αίσθηση του φόβου και της παράλυσης, μόλις υπάρξει σαφήνεια ποιος χάνει τι, θα έρθει και η ώρα της σύγκρισης. Η ώρα όπου θα είναι σαφές τι θα λείπει από την τσέπη του ενός και τι δεν πληρώνει ο άλλος, εκείνος που θα έπρεπε να πληρώσει αν ζούσαμε σε δίκαιη κοινωνία. Θα γίνει αντιληπτή μέσα στην πράξη η οικονομική πολιτική και ο μονόπλευρος ή όχι χαρακτήρας της. Και τότε θα έρθει η ώρα της αναμέτρησης και της ανατροπής της σημερινής εικόνας.
Πώς ετοιμάζεται η Πολιτική;
Αν η πολιτική πορευτεί με βάση τις σημερινές δημοσκοπήσεις και δημοσιογραφικές αξιολογήσεις κινδυνεύει να βρεθεί ενώπιον οδυνηρών εκπλήξεων. Διότι μετά το Πάσχα, όταν η Ελλάδα θα έχει συσκεφτεί και διαβουλευτεί με άδειες τις τσέπες πάνω από τον οβελία, θα αρχίσουν οι κοινωνικές αναταράξεις. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί στην πολιτική σκηνή του τόπου είναι να φτάσουμε σε αυτές τις αναταράξεις και η κυβέρνηση να είναι απροετοίμαστη να τις αντιμετωπίσει, ενώ η αντιπολίτευση να μην διαθέτει εναλλακτικές προτάσεις γύρο από τις οποίες θα επιδιώξει να κερδίσει συμμαχίες και ρεύματα.Εάν το πολιτικό σύστημα παγιδευτεί σε μια απλουστευτική αντίληψη για το τι θα συμβεί μετά το Πάσχα, κινδυνεύει να είναι απροετοίμαστο. Για να είναι έτοιμο, θα πρέπει επιτέλους να πάψει να σκορπά φόβο στους μισθωτούς και να κάνει καλές εξηγήσεις μαζί τους. Να πει που αρχίζουν και που τελειώνουν τα μέτρα. Ποια θα είναι τα υποστηρικτικά και τι βλέπει να γίνεται και προγραμματίζει να κάνει ώστε να μην πάει η χώρα σε ύφεση και καταλήξει από το σκοτεινό παρόν στο μαύρο μέλλον. Πολύ δε περισσότερο, από τις εξηγήσεις χρειάζονται πράξεις. Δηλαδή, ο λαός δεν θα δείξει καμιά εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αν δεν δει ότι στα νύχια και στα δόντιά της δεν έχει μόνο τη σάρκα των μισθωτών, αλλά πριν από όλα τη σάρκα εκείνων που σε όλες τις περιστάσεις γνωρίζουν να βγάζουν κέρδη από τον «αέρα της λαμογιάς», να εξασφαλίζουν υπερκέρδη για τον εαυτό τους, να φοροδιαφεύγουν και φοροκλέπτουν.Η κυβέρνηση οφείλει να κατανοήσει, ότι μόλις πάψει η παράλυση της αναμονής, θα έρθουν τα πραγματικά δύσκολα για τη χώρα και θα θερίσει ανέμους. Η μία παραλλαγή είναι να υπάρξουν αυθόρμητα ξεσπάσματα των οποίων η κατάληξη είναι στις σημερινές συνθήκες απρόβλεπτη. Μπορεί τα αυθόρμητα ξεσπάσματα να οδηγηθούν σε αδιέξοδα, αλλά σε αυτή την περίπτωση η ελληνική οικονομία θα έχει ήδη πληρώσει μεγάλο τίμημα. Μπορεί, όμως, να οδηγήσουν σε νέου τύπου οργάνωση που θα επιδιώξει να βάλει σε μια κατεύθυνση τις αντιστάσεις της κοινωνίας απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές των Βρυξελλών.Υπάρχει, βέβαια, και μια άλλη προοπτική. Να πάθει η χώρα μετά από ορισμένα κοινωνικά 2ξεσπάσματα συλλογική κατάθλιψη και διάθεση αναχωριτισμού. Σε αυτή την περίπτωση ναι μεν θα «περάσουν» τυπικά τα μέτρα, αλλά στην πραγματικότητα η χώρα θα βουλιάζει στην ύφεση, όχι μόνο εξαιτίας των οικονομικών μέτρων, αλλά, κύρια, λόγω της ατμόσφαιρας παραίτησης που θα κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία. Όμως, η οικονομία δεν μπορεί να ανορθωθεί χωρίς τον παράγοντα εργαζόμενος άνθρωπος. Χωρίς την θέληση, το πείσμα, το ταλέντο και τη δημιουργικότητα των εργαζομένων.Το συμπέρασμα είναι πολύ απλό: η κυβέρνηση οφείλει να δείξει με τα μέτρα που θα λάβει κοινωνική δικαιότητα και όχι κοινωνική αδιαφορία όπως την πιέζουν οι φορείς της νεοσυντηρητικής στρατηγικής. Θα πρέπει να λάβει μέτρα ώστε να μην οδηγήσει την Ελλάδα είτε σε μια συλλογική αναχώρηση στην κατάθλιψη, είτε σε μια τυφλή έκρηξη. Στο χέρι της είναι.

13 σχόλια

  1. Η άποψη, ότι ο ελληνικός λαός κατανοεί την αναγκαιότητα των μέτρων και στηρίζει τις επιλογές της ευρωπαϊκής συντηρητικής πλειοψηφίας είναι λανθασμένη.
    ============================
    ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΤΕΚΜΗΡΙΩΤΑ ΤΟ ΛΕΣ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ.
    Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΩΡΙΜΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΝΟΙΚΟΚΥΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ Η ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΙ ΑΚΡΙΒΟΔΙΚΑΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΤΡΑΒΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΝΙΚΙ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕΝΑ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η Ευρ. Ενωση δεν προστατευει τα ανθρωπινα δικαιώματα;Γιατι σιωπα οταν εκατομυρια ανθρωποι χάνουν "εν μια νυκτι" κεκτημενα και αποδοχές που παλευαν για δεκαετιες να τα αποκτησουν; Για κοινωνικη δικαιοσύνη ούτε λόγος;Μήπως το Ευρωπαικο δικαστηριο μπορεί να μας δώσει απάντηση; Μήπως ολα γίνονται για να γονατίσουν οι Ε λληνες οικονομικά και να επιβληθούν αργοτερα κάποια άλλα μέτρα για να εισέλθουμε με μεγαλοπρέπεια στην εποχη του απολυτου ολοκληρωτισμού με την ηλεκτρονικη κατάργηση της ελευθερίας μας; Και επι τη ευκαιρια το ΥΠ.Εξωτερ. γιατί καταργεί στην ομογένεια τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και σαν να μην εφταναν ολα ερχεται καπάκι και η κ.Διαμαντοπουλου να επιβάλλει εντατικοποίηση της δουλειάς των εκπαιδευτικών γιατι τους ενίσχυσε οικονομικά....και έχει απαιτήσεις...Πάμε καλά σ αυτή τη χώρα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τωρα κλαις,
    γιατι κλαις… συ δεν ησουν που ψηφιζες χθες ?
    ΓΑΜΗΜΕΝΕ.

    ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ
    ΜΕ ΟΡΑΜΑ ΤΟΝ .....ΘΑΝΑΤΟ ΣΟΥ.
    ΓΕΛΟΙΕ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Κύριε Κοτζιά,
    Γιά άλλη μιά φορά το σχόλιό σας εκφράζει την ουσία της σημερινής κατάστασης και αναλύει διαλεκτικά την πορεία της κοινωνικής αντίδρασης καθώς και της οικονομικής κατάληξης.
    Ελπίζω ο κ.Παπανδρέου να μην έχει χάσει την ικανότητά του να εκτιμά και να συμβουλεύεται του σωστούς και λογικούς ανθρώπους και να μην θολώνουν το μυαλό και την κρίση του άνθρωποι που βλέπουν μόνο με την νεοφιλελεύθερη οπτική άν δεν εξυπηρετούν σκοπιμότητες ίδιες ή οργανωμένων συμφερόντων
    Με εκτίμηση
    Κ.Αντωνόπουλος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πάνω από 15 ευρώ θα πρέπει να πληρώσει πλέον μόνο για τα διόδια ο οδηγός ενός Ι.Χ. από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη.
    Παρά το γεγονός ότι ο δρόμος είναι διαρκώς υπό κατασκευή σε πολλά σημεία, παρά το ότι δεν ... υπάρχουν Τέμπη, η κοινοπραξία που έχει αναλάβει πλέον τα διόδια τήρησε κατά γράμμα τη σύμβαση που είχε από το 2007 και αύξησε την τιμή κατά 20% στο τμήμα του Μαλιακού.

    Οι νέες τιμές

    Μηχανές: Πελασγία 1,60-Μοσχοχώρι 1,60 (μείωση)- Λεπτοκαρυά 1,60 (σταθερή).
    Ι.Χ.-Μικρά φορτηγά: Πελασγία 2,30-Μοσχοχώρι 2,30 (μείωση)- Λεπτοκαρυά 2,30 (σταθερή)
    Φορτηγά-Λεωφορεία: Πελασγία 5,80- Μοσχοχώρι 5,70 (μείωση)- Λεπτοκαρυά 5,80 (σταθερή)
    Νταλίκες: Πελασγία 8,20 – Μοσχοχώρι8 (μείωση)-Λεπτοκαρυά 8,10 (σταθερή)

    Πλέον και με δύο σταθμούς εκτός λειτουργίας λόγω της κατολίσθησης στα Τέμπη η διαδρομή από την Αθήνα ως τη Θεσσαλονίκη και αντίστροφα για ένα Ι.Χ. Στοιχίζει 15,20 ευρώ. Αυτά βέβαια μέχρι τις 15 Μαρτίου οπότε και θα μπει νέα αύξηση στα διόδια όλης της χώρας καθώς αυξάνεται και ο Φ.Π.Α.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο λαος ειναι και ωριμος και νοικοκυρης αυτο ομως δεν σημαινει οτι ειναι ηλιθιος και μαζοχιστης!Περιμενει,ματαια βεβαια,να πληρωσουν αυτοι που ευθυνονται για τη καταντια της χωρας,αυτοι που ευθυνονται για την απωλεια μερους της εθνικης ανεξαρτησιας.Γιατι δεν εγιναν ολα μεσα σε μια νυκτα,υπαρχει παρελθον στη κατρακυλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΡΝΙΑ.
    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΠΑΓΩΝΙΑ.
    ΟΡΝΙΑ
    ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ ΚΡΥΟ.
    ΟΡΝΙΑ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΑΠΟΒΛΑΚΩΣΗΣ
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΟΥ ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΑΣ ΦΩΝΑΖΑΤΕ ΠΕΡΥΣΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ 10 ΦΟΡΕΣ ?

    ΤΟ ΒΑΛΕΤΕ ΣΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΚΩΛΟ ΣΑΣ
    ΤΩΡΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ !
    ΤΟ ΜΠΟΥΚΩΜΕΝΟ ΣΚΑΤΟΣΤΟΜΑ ΣΑΣ
    ΟΥΤΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΦΕΡΕΙ.

    ΟΡΝΙΑ.
    ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ?
    0,80 ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΒΡΙΖΑΤΕ.
    1,50 ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΑΝΕΤΑΙ.

    ΝΑ ΜΗΝ ΣΑΣ ΒΡΙΣΩ ΜΟΥΝΟΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ !
    ΘΑ ΕΙΜΑΙ ΑΓΕΝΗΣ..ΚΩΛΟΠΑΙΔΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Το μεγάλο πρόβλημα με τους ξένους ηγέτες είναι ότι, ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, κανείς δεν παίρνει στα σοβαρά ένα πρωθυπουργό που ο ίδιος ουσιαστικά προκάλεσε (με τις δηλώσεις του) το πρόβλημα που έχει σήμερα η χώρα του.
    Αυτά δεν γίνονται πουθενά.
    Ούτε οι πιό ερασιτέχνες ηγέτες δεν βγάζουν μόνοι τους τα ματάκια τους, τόσο εξώφθαλμα.
    Φοβάμαι ότι ο ίδιος ο ΓΑΠ δεν μπορεί να δεί τον εαυτό του μέσα από τα μάτια των ηγετών της Ε.Ε.
    Τον θεωρούν, επιεικώς, ηλίθιο.
    Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι δεν θα μας βοηθήσουν οι Ευρωπαίοι.
    Πάμε κατευθείαν για Δ.Ν.Τ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ακούμε μήνες τώρα κατάρες,ύβρεις,υπαινιγμούς από πολλούς επώνυμους(λαμόγια) αλλά κι ανώνυμους πολίτες,διά τό χάλι πού έχει περιέλθει ή χώρα μας,πού απευθεύνονται φυσικά κατά τών κυβερνήσεων τού παρελθόντος καί παρόντος.
    Ακούγονται κραυγές τύπου ""οί κλέφτες νά πληρώσουν"",""φέρτε τά κλεμμένα πίσω"","ό κλέφτης ό Τσοχατζόπουλος,ό Παπαντωνίου,ό Τσοβόλας,ό Αλογοσκούφης,ό Παπαθανασίου,ό Σημίτης,ό Καραμανλής κ.λ.π"".
    Καί φυσικά ΠΑΝΤΑ οί διαμαρτυρόμενοι
    είναι χαμηλοσυνταξιούχοι,δημόσιοι υπάλληλοι,αγρότες κι άλλες τάξεις όμως,πού θεωρούν ότι διά τήν σημερινήν οικτράν οικονομική κατάσταση,ευθύνονται όλοι οί άλλοι,εκτός από ΄μάς τούς ίδιους.
    Θέλω λοιπόν νά ρωτήσω:
    Δηλαδή κατ΄ αυτούς (επικριτές),ξύπνησαν ένα πρωινό όλοι οί παραπάνω κι άλλοι πολιτικοί,άδειασαν τά κρατικά ταμεία καί ξεκουμπίσθηκαν στήν Χαβάη??
    Δηλαδή τά 300 δίς ευρώ,πού είναι χρεομένη ή χώρα μας,Τ ΄ΕΚΛΕΨΑΝ οί πολιτικοί (5-10 δηλαδή από αυτούς)??
    Εγώ θά έλεγα κάτι άλλο.
    Νά φέρουν τά κλεμμένα πίσω,όλοι οί δημόσιοι υπάλληλοι,πού τά επιδόματα τους είναι δυσανάλογα καί μέ τόν συλλογικόν μισθόν τους αλλά καί έν σχέσει μέ τήν παροχήν υπηρεσιών πού (ΔΕΝ) προσφέρουν στόν πολίτη.
    Ή αναλογιά μεταξύ μισθού συλλογικής σύμβασης κι επιδομάτων είναι 1 πρός 2 κατά μέσο όρο.
    (μισθός π.χ. 1000 ευρώ,επιδόματα 2000 ευρώ + 3000 ευρω μηνιαίως).
    Επίσης έαν υπολογίσωμεν,ότι πολλοί εξ αυτών,πού κατέχουν νευραλγικές θέσεις,στόν κορμό τής δημόσιας διοίκησης,όπως εφοριακοί,ελεκτές παντός είδους,υπάλληλοι πολεοδομιών,ιατροί καί νοσοκόμοι στό ΕΣΥ,τελωνειακοί (φακελάκια μέ πλαφόν minimum 50 ευρώ,διά τόν εκτελωνισμόν ακόμη κι ενός παιδικού ποδηλάτου),δικαστικοί (παραδικαστικό ),εθελούσιες (ΟΛΠ,ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ) συνοδευόμενες από παχυλές αποζημιώσεις-συντάξεις-εφ΄άπαξ κ.λ.π ,εύκολα αντιλαμβανόμεθα ΠΟΣΑ ΤΣΕΠΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΠΟ ΄ΜΕΣΑ ΔΙΑ ΤΟ ΝΤΑΒΑΤΖΗΛΙΚΙ ΤΟΥΣ.
    Επίσης:
    Αγρότες κατ΄επίφασιν,πού τσέπωναν/τσεπώνουν ετησίως υπέρογκες αποζημιώσεις διά ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΠΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ (ελαιόδενδρα κ.λ.π) ,άν καί δέν τά έχουν,ούτε σέ φωτογραφία στό σπίτι τους.
    Αγρότες μαιμούδες,μέ απαλλαγές,συντάξεις μαιμούδες καί κάτοχοι μεγάλων περουσιών/αυτοκινήτων καί πού χρόνια τώρα ΜΑΣ κατακλέβουν .
    Καί πέρα από αυτά είναι καί στυγνοί εκβιαστές τής υπόλοιπης ελληνικής κοινωνίας.
    Αποκλείουν δρόμους,εγκαταστάσεις κρατικές,εκβιάζοντας τούς ηλίθιους πολιτικούς,διά ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΚΑΙ ΑΝΗΘΙΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ/ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.
    Καί δέν είναι οί μόνοι φυσικά,πού ενεργούν έτσι,εκβιάζοντας,τούς υπολοίπους
    Αναπηρικές συντάξεις μαιμούδες (εχουμε σήμερα αναλογικά περισσότερους ""αναπήρους"" από όσους είχαμε μετά τήν λήξη τού Β΄ παγκ.πολέμου καί συμμοριτοπόλεμου μαζί).
    Συντάξεις πεθαμένων,πού οί κόρες τους εισπράττουν τό 70% τής σύνταξης,διότι είναι ανύπαντρες (τόν νόμον τό θέσπισε ό Παπαδόπουλος Γεώργιος τό 1969 ή 1970),χωρίς νά προβαίνη ή πολιτεία,έστω και σέ τυπικό έλεγχο καί τού εισοδήματος τους,διά νά δικαιολογήται αυτή ή κοινωνική παροχή,πρός τίς ανύπαντρες.
    Νά πληρώσουν οί ιδιοκτήτες τών χιλιάδων αυθαιρέτων πολυτελών κατοικιών,ακόμη καί στίς πολυκατοικίες,πού χρόνια τώρα υπό τήν ανοχήν/προστασία-νταβατζηλίκι τών πολιτικών,φοροδιαφεύγουν.
    Θά μπορούσα νά προσθέσω πολλά ακόμη,αλλά θά εχρειάζοντο δύο τουλάχιστον press.gr.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Τα λογια ειναι περιττα μαγκες.
    Και οπου δεν πιπτει λογος πιπτει ραβδος..
    Οσο μενουμε απαθης να κοιταμε και να σχολιαζουμε απλα, θα μας "μαμανε" χωρις σαλιο.
    Μια ειναι η λυση:
    Ολοι στους δρομους να τους παρουμε με τις πετρες.
    Αν δεν το βλεπετε τωρα σαν λυση θα το δειτε οταν θα κοντευουν να μας αποτελειωσουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μηλιωνη
    Ελλαδα - Ηπα

    Πολυ καλη-αριστη η παρουσια του Γιωργου στην Ουασινκτον με την Χιλαρυ λεγαν οι πρασινοφρουροι του δρ Κουτσουκου στη Μηλιωνη.

    Η Χιλαρυ εμφανιζεται πολυ φιλλελλην και αυτο ειναι καλο
    Η Ελλαδα ειναι η χωρα που γεννηθηκε η δημοκρατια ειπε!!

    Να προσκληθει η Χιλαρυ και να τιμηθει ως Φιλλελλην!
    Αυριο ο Ομπαμα θα ειναι πιο καλος!
    Περιμενουμε πολλα απο Ομπαμα και θεωρειται ηδη μεγας φιλελλην!

    Ο Γιωργος στεκεται ως μεγαλος ηγετης και αυτο μας τιμα ολους!

    Ο Γιωργος βοηθησε και τα αλλα κρατη, γιατι εφερε στην επιφανεια το προβλημα της Ευρωπης που δεν εχει μηχανισμους ελεγχου των κερδοσκοπων!

    Ο Γιωργος εχει προφιλ μεγαλου διεθνους ηγετη,ελεγε ο δρ Κουτσουκος Αναστασιος στους πασοκτζηδες στην Μηλιωνη!!

    Kalimera Ellada!

    Η συνεργασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι «εξαιρετικής σπουδαιότητας» στη μάχη κατά της κερδοσκοπίας, τόνισε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μετά τη συνάντησή τους με την Χίλαρι Κλίντον. «Κοινή πρόκληση η κρίση για ΗΠΑ και Ελλάδα» είπε η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών

    Κωστας Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση