GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Του καλού ...υπόκοσμου!...

Από τον παπα-Ηλία Υφαντή http://papailiasyfantis.blogspot.com/ http://papailiasyfantis.wordpress.com/ «Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»! Όχι πριν...

Από τον παπα-Ηλία Υφαντή
http://papailiasyfantis.blogspot.com/
http://papailiasyfantis.wordpress.com/

«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου»!
Όχι πριν δυο χιλιάδες χρόνια εκεί στα Ιεροσόλυμα. Αλλά εδώ και τώρα! Ο Χριστός ξανασταυρώνεται! Στο πρόσωπο των απανταχού της Γης «ελάχιστων αδελφών» του.
Των εκατομμυρίων ανθρώπων, που δεινοπαθούν από τη φτώχεια και τους πολέμους και πεθαίνουν από την πείνα και την κακουργία.
Όχι επειδή οι χώρες τους είναι φτωχές και οι ίδιοι τεμπέληδες, όπως οι σταυρωτές και τα φερέφωνά τους διατυμπανίζουν. Αλλά επειδή οι σταυρωτές κλέβουν τον πλούτο της χώρας τους και τον ιδρώτα του προσώπου τους.
Και ποιοι είναι οι σταυρωτές;
Αναμφίβολα οι κακούργοι του κάθε τόπου και της κάθε εποχής!
Και ποιοι είναι οι κακούργοι;
΄Όχι, βέβαια, οι λήσταρχοι και οι φονιάδες και οι αναρχικοί και «ταραξίες» και οι πάσης φύσεως δακτυλοδεικτούμενοι και...

αποδιοπομπαίοι, βαρυποινίτες και οι τρομοκράτες, που είναι κλεισμένοι σε φυλακές ύψιστης ασφάλειας ή ζουν σε τόπους εξορίας. ΄Όχι αυτοί!
Αλλά οι κακουργότεροι μεταξύ των κακούργων: Η αφρόκρεμα του, λεγόμενου, «καλού κόσμου»! Ή, όπως θα ταίριαζε καλύτερα στην περίπτωσή τους, του …καλού υπόκοσμου! Οι μεγαλύτεροι συνένοχοι-σε όλους τους τόπους και όλες τις εποχές- για τη σταύρωση λαών και αθώων…
Που, κατά κανόνα, είναι κάποιοι μεγάτιμοι εκπρόσωποι της θρησκείας, του μαμωνά και του νόμου…
Αλλά για τη σταύρωση του Χριστού και των «ελάχιστων αδελφών» του δεν είναι αμέτοχος και, ο δήθεν ανεύθυνος, όχλος.
Στην περίπτωση του Χριστού τον ακούμε να φωνάζει το «άρον-άρον». Καθώς τον καθοδηγούσαν και του κανοναρχούσαν οι αρχιερείς και οι φαρισαίοι.
Ενώ σήμερα τον βλέπουμε και τον ακούμε να χειροκροτεί και να ζητωκραυγάζει και να ψηφίζει τους σταυρωτές των λαών. Καθώς του κανοναρχούν τα κομματόσκυλα και οι κομματοκαρχαρίες των ΜΜΕ και του οικονομικού κατεστημένου…
Και η αποκρουστική αυτή πραγματικότητα γίνεται ακόμη αποκρουστικότερη, όταν οι όχλοι αυτοί, που χειροκροτούν και ψηφίζουν την καταλήστευση και τον θάνατο των «ελαχίστων αδελφών» του Χριστού, φιγουράρουν και ως σούπερ-χριστιανοί.
Έτσι ώστε να δίνουν το προκάλυμμα στους σταυρωτές τους να ταυτίζουν την άδικη και κακουργούσα νομοθεσία τους με τη δικαιοσύνη. Την οποία δικαιοσύνη, συστηματικά μεθοδικά και προγραμματισμένα δολοφονούν. Επειδή ακριβώς είναι αντίθετη με τα συμφέροντά τους.
Και η τραγική ειρωνεία είναι πως η άδικη νομιμότητα πλήττει, μεταξύ των άλλων, και τη συντριπτική πλειονότητα του όχλου, που ψηφίζει, χωρίς περίσκεψη και συναίσθηση, τους νομοθέτες της αδικίας…
Έτσι ώστε κάποιοι εύλογα να αναρωτιούνται: Αφού έτσι έχουν τα πράγματα, τότε προς τι οι αγώνες και οι θυσίες; Δεν είναι παραλογισμός και ουτοπία!
Και βέβαια όχι. Γιατί μπορεί οι ακατέργαστοι και ασυνείδητοι όχλοι να επιμένουν, μαζί με τους γραμματείς και αρχιερείς και φαρισαίους στη δολοφονία του Χριστού και των συνανθρώπων τους και στην αυτοκτονία τη δική τους, αλλά ο Θεός και η δικαιοσύνη του, που αενάως δολοφονούνται, αενάως και ανασταίνονται…
Λοιπόν;
Ο Χριστός ξανασταυρώνεται; Αλλά και αδιάκοπα ανασταίνεται! Επιμένουν οι άνθρωποι του “καλού”…υπόκοσμου να μας προσφέρουν ασταμάτητα τη χολή της Μεγάλης Παρασκευής; Κι εμείς, αδιάκοπα, όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε να κρατάμε αναμμένη την αναστάσιμη λαμπάδα!
Μαζί με τους Χρυσόστομους και τους Τερτσέτηδες. Και όλους τους άλλους Σίμωνες Κυρηναίους, που πεινούν και διψούν για δικαιοσύνη. Και που φορτώνονται τους σταυρούς των «ελάχιστων αδελφών» του Χριστού….

12 σχόλια

  1. Όταν ο Πρωθυπουργός της χώρας πάει σε ανέργους και τους μιλά για πρασινη ανάπτυξη - μπιζνες του Μπόμπολα, του Περιστερη και των γνωστών διαπλεκόμενων ΛΗΣΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ...η χώρα χρεωκοπεί και σκυλεύονται όποιοι προλάβουν ότι έχει απομείνει.

    Το Θέμα δεν είναι ποιος έφταιξε περισσότερο διαχρονικά. Το θέμα είναι πως η Κυβέρνηση ΓΑΠ, ασχέτως τι λέει προς τον κόσμο, συμπεριφέρεται σαν να έχει ημερομηνία λήξης και αρπάζει ότι προλάβει.
    Έρχεται νέα τεχνοκρατική κυβέρνηση από το ΔΝΤ, θα με θυμηθείτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΘΑ ΣΑΣ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟ ΣΠΙΤΙ.....
    ΠΑΣΟΚΕ ΑΛΗΤΗ....... ΤΙ ΚΑΛΑ !!!!!!!
    200.000 μετατάξεις ή απολύσεις στο Δημόσιο

    Σαρωτικές αλλαγές στις εργασιακές σχέσεις στο Δημόσιο επέρχονται με νομοθετική ρύθμιση που έχει συμπεριληφθεί στο πολυνομοσχέδιο για τον «Καλλικράτη». Πάνω από 200.000 υπάλληλοι μετατάσσονται υποχρεωτικά ή και απολύονται τους επόμενους μήνες, εξαιτίας της κατάργησης χιλιάδων ανενεργών και ζημιογόνων οργανισμών των σημερινών δήμων. Η μεταρρύθμιση, προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί ως τις αρχές του νέου έτους.

    * Κλείνουν όλα ανεξαιρέτως τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στους ΟΤΑ, ο αριθμός των οποίων αγγίζει τις 6.000. Κάθε δήμος έχει ανάλογα με τον πληθυσμό του από 5 ως και 50 ΝΠΔΔ. Αποστολή τους είναι η συντήρηση βιβλιοθηκών, η διοργάνωση εκδηλώσεων, η διαχείριση των ΚΑΠΗ και κληροδοτημάτων κτλ., ενώ πολλά δεν έχουν καν ουσιαστικό αντικείμενο. Μόνο στα Διοικητικά τους Συμβούλια έχουν τοποθετηθεί πάνω από 60.000 άτομα.
    Με τη ρύθμιση της κυβέρνησης επιτρέπεται σε κάθε νεοσύστατο «καλλικράτειο» δήμο να διατηρεί μόνο δύο Νομικά Πρόσωπα, ένα για την εξυπηρέτηση «κοινωνικών - προνοιακών αναγκών» και ένα για την άσκηση «πολιτιστικής, αθλητικής και εκπαιδευτικής δραστηριότητας» . Ετσι να νέα Νομικά Πρόσωπα δεν θα υπερβαίνουν σε καμία περίπτωση τα 700 ή 740.

    * Αναστέλλουν τη λειτουργία τους περίπου 1.800 δημοτικές επιχειρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με μελέτη του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχουν ετήσιο τζίρο περίπου 500 εκατ. ευρώ. Πολλές εξ αυτών είναι ανενεργές ή και ζημιογόνες. Στη θέση τους θα επιτρέπεται η σύσταση μόνο μιας δημοτικής επιχείρησης ανά δήμο, η οποία θα ονομάζεται «κοινωφελής δημοτική επιχείρηση». Δηλαδή θα περιοριστούν σε 350-370.

    * Εξακολουθούν, προσώρας, να λειτουργούν 46 μονομετοχικές ΑΕ, οι οποίες με βάση και τον νέο νόμο για τις προσλήψεις θα έπρεπε να κλείσουν, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ι. Ραγκούσης αποδέχθηκε σχετικό αίτημα των δημάρχων. Παράλληλα επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των δημάρχων το αν θα διατηρήσουν ή θα κλείσουν άμεσα τις πολυμετοχικές αναπτυξιακές εταιρείες.

    * Καταργούνται περίπου 900 σχολικές επιτροπές μετά τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα σχολικά κτίρια στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση, ενώ θα επιτρέπεται σε κάθε δήμο να έχει μία σχολική επιτροπή για κάθε βαθμίδα.

    Απολύσεις και μετατάξεις
    Μόνο το μόνιμο προσωπικό θα παραμείνει στους δήμους. Ολοι οι συμβασιούχοι, που υπηρετούν με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή και με συμβάσεις έργου θα απολυθούν μετά τη λήξη τους, ανεξαρτήτως του χρονικού ορίου που έχει τεθεί για την εν γένει ανανέωσή τους (31.12.2011). Στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών, επισήμαναν ότι «οι ανάγκες θα καλυφθούν κυρίως από μόνιμο προσωπικό». Σύμφωνα με εκτιμήσεις ο αριθμός των συμβασιούχων που τελικά θα απολυθούν θα υπερβαίνει τις 35.000.
    Οι μόνιμοι υπάλληλοι που μετά τις αναγκαστικές μετατάξεις δεν θα αποδεχθούν το νέο καθεστώς εργασίας, θα πρέπει να απολυθούν.

    Θ. Πάγκαλος: Αν χρειαστεί θα απολυθούν
    Ανοικτό άφησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Θ. Πάγκαλος το ενδεχόμενο να απολυθούν υπάλληλοι στους οργανισμούς του Δημοσίου που πρόκειται να συγχωνευτούν. «Το προβλέπει το Σύνταγμα. Προς το παρόν θεωρούμε ότι η λύση μπορεί να είναι η μετάταξη σε υπηρεσίες που έχουν ανάγκες γιατί είναι μικρός ο αριθμός των υπαλλήλων» δήλωσε στην εκπομπή «Ζoom» της ΝΕΤ. Οπου όμως είναι μεγαλύτερος ο αριθμός των υπαλλήλων, είπε ότι δεν αποκλείει τίποτε. «Ο,τι επιτρέπεται από το Σύνταγμα της χώρας και το νομικό της καθεστώς και είναι ωφέλιμο οικονομικά πρέπει να εξεταστεί. Εχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος. Αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει τέτοιο θέμα».

    ΠΑΜΕ ΗΛΙΘΙΟΙ..ΠΑΣΟΚ.
    ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ !!!!
    ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΤΕ..ΖΩΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπραβο παπα Ηλια,μακαρι να υπαρχαν πολλοι σαν εσενα...και παλι μπραβο..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πότε θα έρθει η "αγια" μέρα να δούμε τους παπάδες όπως στη φώτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κι εμείς, αδιάκοπα, όπου βρεθούμε κι όπου σταθούμε να κρατάμε αναμμένη την αναστάσιμη λαμπάδα!
    ------------------

    ΑΜΗΝ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ουσιαστικά, αυτό που παρατηρείται στα ελληνικά ομόλογα τις τελευταίες ημέρες είναι η αύξηση των επιτοκίων στα επίπεδα προς της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίστηκε ο μηχανισμός στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

    Απ' αυτή την άποψη, δεν προκαλεί εντύπωση η δήλωση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π.Χριστοδούλου, στο δίκτυο CΝΒC, τη Μ.Τρίτη, ότι η συζήτηση για τον μηχανισμό βοήθειας έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

    «Αν δεν υπήρχε η συζήτηση για το ΔΝΤ και τα πακέτα στήριξης», είπε, «θα είχαμε την ησυχία μας και θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε σε εκδόσεις και να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

    ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?
    ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟ?
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΟΤΡΟΜΠΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
    ΚΑΙ ΟΜΩΣ!Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ - ΜΠΟΥΧΕΖΑΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. EFXOMAI NA EINAI SKATOKOUMOUNES ELLINES OI KREMASMENOI...ANTE NA KATHARISOUME TIN XWRA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πάγκαλος: «Οι απολύσεις προβλέπονται από το Σύνταγμα»

    «Έχουμε αποφασίσει να κυβερνήσουμε χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη το πολιτικό κόστος. Οι απολύσεις προβλέπονται από το Σύνταγμα» δήλωσε χθες ο Πάγκαλος στην κρατική τηλεόραση και ως γνωστός ...
    «λαγός» του Παπανδρέου και τώρα της κυβέρνησης, καταλαβαίνετε τι περιμένει τον κόσμο αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές.
    To έχουμε ξαναπεί...
    Ο Πάγκαλος...χωρίς κανένα πολιτικό κόστος, γαβγίζει δεξιά και αριστερά, προλογίζοντας τα "χείριστα" μελούμενα, προκειμένου όλοι να είμαστε ευχαριστημένοι με τα "χειρότερα"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ο πρωθυπουργός γνώριζε το ραντεβού του Παμπούκη με τον Μπόμπολα!

    Εν γνώση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν το ραντεβού που έκανε ο Χάρης Παμπούκης στο σπίτι(παρακαλώ) στο Ψυχικό του Γιώργου Μπόμπολα και παρουσία του Λεωνίδα Μπόμπολα!
    Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό γιατί δεν μπορεί να μην θέλουμε να μιλάμε για διαπλοκή όταν οι επιχειρηματίες βλέπουν στα σπίτια τους , ανθρώπους της..κυβέρνησης.

    Για οποιαδήποτε λόγο έπρεπε ο Μπόμπολας να πάει στο Μαξίμου και να δημοσιοποιηθούν και οι λόγοι. Έχουν να κρύψουν τίποτα και πρέπει να αφήνουν υποψίες ότι πάλι κάτι μαγειρεύεται που να έχει σχέση με την διαπλοκή;

    Εύλογα ερωτήματα κάνουμε...
    ΟFF SHORE ΥΠΟΥΡΓΕ ?
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ..?
    ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Και εδώ τα άτομα είναι ίδια .Δυο τρεις βρομιάρηδες συνασπιζόμενα φασιστόμουτρα με τα δυο-τρία άρθρα που τα γυροφέρνουν με copy-paste σε όλες τις σελίδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση