GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τώρα που μεγάλωσες;...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη Σήμερα που γιορτάζει το ψέμα, ατυχώς θυμάσαι την σταύρωση Εκείνου που φέρεται να θυσιάστηκε για να σωθείς από τα...

Του Αντώνη-Μάριου Παπαγιώτη

Σήμερα που γιορτάζει το ψέμα, ατυχώς θυμάσαι την σταύρωση Εκείνου που φέρεται να θυσιάστηκε για να σωθείς από τα κρίματα. Πρόσφατα, μεγάλωσε η μέρα και η Γη έχει την ώρα της, αλλά εσύ δεν άλλαξες. Δε νίκησες το ψέμα. Δεν σώθηκες, παρά τη θυσία. Δεν έσβησες το σκότος της ψυχής σου. Δεν ένιωσες την πραγματική διάσταση του προβλήματος του περιβάλλοντος που ζεις. Προέταξες πάλι τον αρνητισμό σου. Με έπεισες και σ' έπεισα ξανά ότι ταυτίζεσαι με απόψεις του "όχι, εγώ δεν το κάνω". Κάνε, όμως, κάτι για να βγεις από το ουσιαστικό τίποτα που ζεις. Φύσηξε δυνατά τη χρυσόσκονη της αδιαφορίας που έπιασε κρούστα στο πετσί σου και λάδωσε επιτέλους το μηχανισμό της αντίδρασής σου. Κράτα ότι o μηχανισμός της άρνησης συνδέεται με απρόβλεπτες συμπεριφορές, σύμφωνα με τον Cramer. Υποδηλώνει εγωιστική και επιδεικτική συμπεριφορά με έλλειψη καθαρότητας πνεύματος, ανίκανη να δει στην καρδιά σημαντικών προβλημάτων και στο μόνο που μπορούν να ωφελήσουν τέτοιου είδους μηχανισμοί είναι στην προστασία από τον πόνο και όχι στην...

επίλυση του προβλήματος. Δεν σε ενδιαφέρει τί λέει ο Cramer θα μου πεις, όταν καθημερινά βιώνεις ένα Κραμερ Vs Κραμερ στη ζωή σου. Από την εσωπάλη με το ρημαγμένο Ego σου ως τον καθημερινό αγώνα για το χρεωμένο σπίτι σου. Από την μάχη με τα ήθη σου ως την πάλη επίσπευσης της λήθης σου. Εσένα δεν σε νοιάζει να γιατρέψεις τον πόνο. Τον συνήθισες. Δείχνεις εξαιρετικά υψηλή ανοσία. Δεν σε νοιάζει όμως και να επιλυθεί το πρόβλημα, εκείνο της αδιαφορίας κυρίως. Αυτό που θα μολύνει τους γόνους σου. Σκέψου τον κόσμο που θα τους φέρεις, όταν εσύ αφορίζεις τους πάτρωνές σου για το περιβάλλον που σου 'μαθαν να ζεις. Για το κλίμα που σε μεγάλωσαν. Μεγάλωσες στο τέρας της πόλης και στο φόβο του χωριού. Ήπιες μόλυνση, κατάπιες ψέματα. Ξεγλίστρησες από τον πόθο σου να μάθεις. Κορόιδεψες την δίψα σου να δεις.. γιατί είσαι εδώ. Μεγάλωσες με αισθήματα χημείας σε περίοδο αλχημείας, με στυλ δοσοληψίας. Με βλέμματα άσκοπης προσπάθειας που σ' έκαναν ενήλικα νευρωτικό. Σε κατέστησαν άνθρωπο που ζει στο ανθρωπόκαινο και τα όνειρα του οδηγούνται σε σύνθλιψη κι αργότερα, αναπόφευκτα, έρχεται κι η κατάθλιψη. Τώρα που τα γλυκά από το Pallete μπαγιάτεψαν, πως θα σκεπάσεις τους πόνους με φαΐ; Τώρα που στερεύει το aqua vitae σου -όποιο κι αν είναι αυτό το υγρό που σου δίνει ζωή- πώς θα χύνεις δάκρυα για βιολογικό καθαρισμό; Τώρα που μεγάλωσες και έπιασες στεριά μέσα σε οάσεις από τις ψυχώσεις των άλλων, που θα πατήσεις όταν αυτοί οι άλλοι δεν έχουν ψυχή;
ΥΓ Το κείμενο γράφτηκε μετά από ερέθισμα απότοκο του ακούσματος της Χαρούλας Αλεξίου στο Παλλάς. Κάποια στιγμή την αδίκησα, γράφοντας στο προφίλ μου στο facebook ότι "η Χαρούλα είναι Μία, αλλά την έχει δει πολύ". Έσφαλα. Η Χαρούλα είναι Μία. Σκέτο..

13 σχόλια

  1. ΑΦΙΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ (ΛΙΓΟΥΣ ΕΝΑΠΟΜΕΙΝΑΝΤΕΣ) ΒΑΡΕΜΕΝΟΥΣ
    Σε σένα μιλάω ρε ανεγκέφαλε πασόκε, που ακόμη νομίζεις ότι για τα σημερινά προβλήματα δεν φταίει ο ΓΑΠ αλλά ο Κ.Κ.
    Εάν δεν μπορείς να καταλάβεις και τα πιό απλά πράγματα είσαι εντελώς κολλημένος.
    Εκτός από το ότι δεν ξέρεις τί σου γίνεται σε ότι αφορά τα πραγματικά οικονομικά δεδομένα, απορώ πως πιστεύεις τις σαχλαμάρες που σου λένε σχετικά με το τί πραγματικά άφησε η Νέα Δημοκρατία.
    Είναι απόλυτα φυσιολογικό ένα αδαές πρόβατο σαν και σένα, να μην κάνει ποτέ του τον κόπο να φιλτράρει μέσω της κριτικής του σκέψης αυτά που του λένε οι διάφοροι υπαλληλίσκοι του Μπόμπολα, του Λαμπράκη, του Αλαφούζου και του Κουρή.
    ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΟΥΤΕ Ο ΘΕΟΣ Ο ΙΔΙΟΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΕΙΣ ΤΑ ΤΡΑΓΙΚΑ ΣΟΥ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΑΔΙΕΞΟΔΑ ΠΟΥ ΒΕΒΑΙΑ ΟΦΕΊΛΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΣΟΥ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΕΣ.
    Πχ. δεν αναρωτήθηκες ποτέ πώς γίνεται ο "μπουχέσας" και "τεμπέλης" και "άχρηστος" Κ.Κ. να δανείζεται με 1% πάνω από τα γερμανικά και ο "καπάτσος", ο δουλευταράς, ο προοδευτικός ΓΑΠ να δανείζεται με 3,5%;
    Είμαι σίγουρος ότι ούτε κάν που καταλαβαίνεις τη διαφορά, εάν όμως ήξερες ότι αυτό σημαίνει 13 δισ. ευρώ το χρόνο σε τόκους παραπάνω πώς θα σου φαινότανε; Δηλαδή από 12 δισ τόκους που πληρώναμε επί Ν.Δ. φέτος θα πληρώσουμε πάνω από 25 δισ.
    Εάν δεν το ξέρεις, 25 δισ το χρόνο είναι σχεδόν το ήμισυ του προϋπολογισμού της χώρας, πανηλίθιε.
    ΔΕΝ ΤΗΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΗ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΦΥΤΕΨΕΙ ΣΤΟΝ ΕΓΚΕΦΑΛΟ ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΓΚΕΜΠΕΛΣ;
    ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΙΣ ΟΤΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ;
    Τέλος θέλω να σου κάνω μια απλή, ΑΠΛΟΥΣΤΑΤΗ ΕΡΩΤΗΣΗ (σκέψου λίγο, τζάμπα είναι).
    Πώς γίνεται ένας άχρηστος, τεμπέλης, στούρνος, σουβλακο-κτόνος, μπουχέσας ΝΑ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ τη Goldman Sachs, τη Morgan Stanley, τη J.P.Morgan και όλους αυτούς τους διεθνείς οίκους (που είναι και οι κύριοι μέτοχοι του Δ.Ν.Τ.) ΕΠΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ, παίρνοντας χαμηλά επιτόκια;
    Δεν έχουν αυτοί εξιδικευμένα τμήματα αναλύσεων, δεν έχουν μόνιμα γραφεία στην Ελλάδα, δεν συνεργάζονται με Ελληνικές Τράπεζες που ξέρουν ακόμη και το βρακί που φοράει ο Διοικητής της τράπεζας της Ελλάδας;
    Τόσο μάγκας ήταν ο Κ.Κ.;
    Έχει εκλείψει η κοινή λογική από τη σκέψη σου (και δυστυχώς όλων των άλλων ανελεύθερων μυαλών που υποστηρίζουν ακόμη το ΓΑΠ).
    Συνέχισε μαλάκα να "ενημερώνεσαι" από τον Τσίμα, τον Πρετεντέρη, τον Οικονομέα και το Χατζηνικολάου και μια ζωή θα σε δουλεύουν χωρίς εσύ να καταλαβαίνεις τί πραγματικά συμβαίνει.
    Λυπάμαι αλλά είσαι γεννημένος στόκος και οπαδός χειροκροτητής.
    Σου αξίζει να πληρώνεις τη βενζίνη 1,5 ευρώ, να σε ξεσκίζουν στην έμμεση φορολογία, να δουλεύεις μέχρι τα 67 σου (άν ζείς μέχρι τότε) και ένα τελευταίο.
    Ουέ και αλλοίμονο εάν δουλεύεις στον ιδιωτικό τομέα.
    Θα πείς το ψωμί ψωμάκι από την ανεργία και τη φτώχεια τα επόμενα χρόνια.
    Είσαι όμως τόσο βλάξ που φοβάμαι ότι η κατάσταση θα σου αρέσει, μόνο και μόνο επειδή είναι πράσινη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΑΤΕΡ ΓΙΩΤΗ

    ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΑΥΡΙΟ ΘΑ "ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙΣ" ΣΤΟ ΞΩΚΛΉΣΙ ΤΗΣ ΡΙΓΓΓΗΛΗΣ !!!!!!!!

    ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ;;;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ουσιαστικά, αυτό που παρατηρείται στα ελληνικά ομόλογα τις τελευταίες ημέρες είναι η αύξηση των επιτοκίων στα επίπεδα προς της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, όπου αποφασίστηκε ο μηχανισμός στήριξης ΕΕ-ΔΝΤ.

    Απ' αυτή την άποψη, δεν προκαλεί εντύπωση η δήλωση του επικεφαλής του ΟΔΔΗΧ Π.Χριστοδούλου, στο δίκτυο CΝΒC, τη Μ.Τρίτη, ότι η συζήτηση για τον μηχανισμό βοήθειας έχει κάνει περισσότερο κακό παρά καλό.

    «Αν δεν υπήρχε η συζήτηση για το ΔΝΤ και τα πακέτα στήριξης», είπε, «θα είχαμε την ησυχία μας και θα ήμασταν σε θέση να προχωρήσουμε σε εκδόσεις και να έχουμε μια εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

    ΑΡΑ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ?
    ΜΗΠΩΣ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΤΖΕΦΡΥ ΚΑΙ Ο ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΜΑΓΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟ?
    ΑΝΤΕ ΡΕ ΠΑΠΑΡΟΤΡΟΜΠΕΣ ΟΛΟΙ ΣΑΣ!
    Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΗΜΕΡΑ ΟΤΑΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΕΟΥΣΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕΓΑΛΗ ΓΙΟΡΤΗ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ.
    ΘΑ ΦΑΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΓΑΙ ΠΙΟΤΟ ΚΑΙ ΟΥΡΙ ΤΗΣ ΛΑΤΙΝΘΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ...ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΚΡΕΜΑΣΤΗΤΕ ΣΤΑ ΕΒΡΑΙΚΑ ΕΘΙΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΑΣΟΚΟΙ.Tα φουσκωτά φορολογούνται;
    Ο Πάγκαλος αποτελεί τεκμήριο για το ΠΑΣΟΚ;
    Ναί ή Όχι;
    Σχετικά με το αέριο το παγκαλικόν πληροφορηθήκαμε ότι, ήδη κατασκευάσθηκε κλανιόλα ανοικτού τύπου και βρίσκεται καθ’οδόν προς την αίθουσα των συνεδριάσεων.

    ΥΠΉΡΞΕ ΌΜΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΟΛΊΤΕΥΣΗ ΕΚΕΊ ΜΈΣΑ, Η ΟΠΟΊΑ ΠΡΌΤΕΙΝΕ ΤΗΝ ΦΡΑΓΉ
    Ή ΑΛΛΙΏΣ ΤΗΝ ΤΆΠΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΆΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΩΝ.

    ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΕΤΑΙ ΑΕΡΟΣΤΕΓΩΣ. ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΠΕΡΑΣΕ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ, ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ, ΕΠΕΙΔΗ ΔΈΝ ΒΡΈΘΗΚΑΝ ΦΕΛΛΟΊ ΤΟΥ ΠΑΓΑΚΛΙΚΟΎ ΔΙΑΜΕΤΡΉΜΑΤΟΣ.

    Σ.Σ. Άν βρίσκονταν τέτοιοι φελλοί δέν θα μπορούσαμε να αναλογιθούμε την ζημιά που θα επήρχονταν, άν αυτός δέν αφαιρείτο πριν απο την … νομοτελειακή έκρηξη.

    Γιατί σε ανάλογη περίπτωση πριν απο μερικά χρόνια στο Κέηπ Τάουν η έκρηξη που συνέβη μέσα στην αυλή σχολείου είχε σαν επακόλουθα πρώτον τον τραυματισμό αρκετών μαθητών, δεύτερον την βροχή σκατών στην έρημο της Σαχάρας και τρίτον τον θάνατο ελέφαντος στην Νιγηρία απο αδέσποτο φελό!!!

    Τί σου κάνει σήμερα η πολιτική; Ενασχόληση με … κλανιόλες και με φελλούς μέσα στην πλέον σοβαρή κρίση στην χώρα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΣΟΚΙ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ SEX...
    OYΑΟΥΥΥΥ ΤΡΕΛΑ ΑΓΟΡΙΑ ~~~~~
    Μόνο στο… sex δεν έβαλαν τεκμήρια

    Ότι κινείται και αναπνέει θα φορολογείται. Αυτό είναι το δόγμα του ΠΑΣΟΚ και το κάνει πράξη με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί μετά το Πάσχα.

    Τα τεκμήρια διαβίωσης απλώνονται παντού και δεν θα υπάρχει Έλληνας που δεν θα πρέπει να δικαιολογεί ότι έχει. Μόνο στο… sex δεν έβαλαν τεκμήρια αλλά, όπως αντιλαμβανόμαστε τον Γ. Παπακωνσταντίνου και τους λοιπούς υπουργούς, δεν θα αργήσει κι αυτό το μέτρο.

    Οι αλλαγές στο νομοσχέδιο είναι πολλές και καθημερινές με το νέο «φρούτο» να ακούει στο όνομα τεκμήρια και στους συνταξιούχους ηλικίας έως 60 -65 ετών. Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, θέλοντας να δείξουν πόσο φιλολαϊκό προφίλ έχουν δήλωσαν εξοργισμένοι που θα την γλιτώσουν όσοι εργαζόμενοι πήραν σύνταξη στα 45-50 έτη με εθελούσια έξοδο και πρέπει τώρα να τους τσιμπήσει η εφορία Σύμφωνα με το σχέδιο, στην παγίδα των τεκμηρίων θα πιάνονται και οι συνταξιούχοι ηλικίας έως 60 ή 65 ετών οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί με την αρχική ρύθμιση. Σκοπός είναι να τεκμαίρουν τον τρόπο που διαβιούν έτσι ώστε αν η σύνταξή τους δεν δικαιολογεί τις δαπάνες να παρεμβαίνει η εφορία για να τσιμπήσει την «μαύρη» εργασία. Ουσιαστικά έρχεται το υπουργείο τώρα και λέει στους συνταξιούχους να μη δουλεύουν χωρίς να δηλώνουν τα χρήματα που παίρνουν.

    ΧΕ..ΧΕ....ΤΑ ΤΡΕΛΛΑ ΑΓΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΑΠ.
    ΖΙΩΓΑΣ-ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ-ΚΟΥΒΕΛΗΣ-ΔΡΟΥΤΣΑΣ
    και οι άλλες αγαπούλες, θα το απολαυάνουν τζάμα.
    ΤΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο πρωθυπουργός γνώριζε το ραντεβού του Παμπούκη με τον Μπόμπολα!

    Εν γνώση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου ήταν το ραντεβού που έκανε ο Χάρης Παμπούκης στο σπίτι(παρακαλώ) στο Ψυχικό του Γιώργου Μπόμπολα και παρουσία του Λεωνίδα Μπόμπολα!
    Το θέμα είναι αρκετά σοβαρό γιατί δεν μπορεί να μην θέλουμε να μιλάμε για διαπλοκή όταν οι επιχειρηματίες βλέπουν στα σπίτια τους , ανθρώπους της..κυβέρνησης.

    Για οποιαδήποτε λόγο έπρεπε ο Μπόμπολας να πάει στο Μαξίμου και να δημοσιοποιηθούν και οι λόγοι. Έχουν να κρύψουν τίποτα και πρέπει να αφήνουν υποψίες ότι πάλι κάτι μαγειρεύεται που να έχει σχέση με την διαπλοκή;

    Εύλογα ερωτήματα κάνουμε...
    ΟFF SHORE ΥΠΟΥΡΓΕ ?
    ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ..?
    ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΤΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΜΠΟΜΠΟΛΑ !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ρε βλαμμένο υπόθετο 01 Απρ 2010 2:24:00 μ.μ.
    Αν δεν το κατάλαβες εσύ είσαι ο μόνος μαλάκας που δεν κατάλαβε τι του γίνεται .ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Και εδώ τα άτομα είναι ίδια .Δυο τρεις βρομιάρηδες συνασπιζόμενα φασιστόμουτρα με τα δυο-τρία άρθρα που τα γυροφέρνουν με copy-paste σε όλες τις σελίδες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 01 Απρ 2010 2:24:00 μ.μ.
    Εμεις οι Πασοκοι ρε ξυπνιε
    (= συνειδητε ρυφιανε) δεν κολλαμε στο 1 η 3,5%, αλλα στο ...δανειζομαστε...!Τρομπα !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Κάποιος εκβιάζει μέσω σχολίων.
    Κάποιος μετράει ώρες στους δρόμους του Λονδίνου.
    Κάποιος τρώει λεφτά υποτροφιών που του πρόσφερε ο γαμιάς του.
    Κάποιος πίνει τσάι σε κυρίες της Λόνδρας που γουστάρουν τεκνά.
    Κάποιος είναι το μπάσταρδο του Χρυσοχοίδη
    Κάποιος πέρνει εξεπέραστες πίπες.
    Κάποιος έχει μόνη φίλη το μπάζο τέκνο του Κουλούρη.
    Κάποιου η ωραία μάπα θα γίνει μαπέ..
    Κάποιου η μάνα πέρνει πίπες στο Όλον ΠΑΣΟΚ
    Κάποιος ας σταματήσει να πετά λάσπη στα σχόλια και ας γράφει επώνυμα, έστω κι αν φοράει στριγκάκι όταν κοιμάται.
    Kάποιος δεν έχει που να γράψει, αφού το πέταξε ο Κύρτσος έξω με τις κλοτσιές και η Στάη το πουλάει το site.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όπως πάντα Μια Ωραία Ατμόσφαιρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση