GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια βραδιά στο Ακρωτήρι, εν μέσω κρίσης...

Με τα μάτια της Αλκμήνης Παπαδοπούλου Παρασκευή, 9 Απριλίου στις 23.30 μ.μ. άνοιγαν οι πόρτες σ΄ένα από τα πιο hot spot club της Παραλιακής...

Με τα μάτια
της Αλκμήνης Παπαδοπούλου

Παρασκευή, 9 Απριλίου στις 23.30 μ.μ. άνοιγαν οι πόρτες σ΄ένα από τα πιο hot spot club της Παραλιακής. Στο Ακρωτήρι...
Αν και συνειδητά έχω σταματήσει αυτού του είδους την διασκέδαση, προχθές (ακόμη ψάχνω να βρω τον λόγο) δεν άντεξα και αποδέχτηκα την πρόσκληση φίλων.
Ξεκίνησα από το σπίτι μου στη 1.15 π.μ., έφτασα έξω από το ακρωτήρι στη 1.30 π.μ. Από 'κει και πέρα ξεκινά το δικό μου μαρτύριο, αλλά και εκατοντάδων άλλων. Στην αρχή σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να εγκαταλείψεις την "μάχη" και οσονούπω θα τα καταφέρεις ν' αφήσεις το αυτοκίνητό σου στο πάρκινγκ. Στην πορεία, αρχίζεις και κουράζεσαι, αλλά πιστεύεις ότι "έφαγες τον γάιδαρο κι έμεινε μόνο η ουρά"...Όταν πια συνειδητοποιείς ότι...

τίποτα από τα δυο προηγούμενα δεν ισχύει, αποφασίζεις να κάνεις στροφή 180 μοιρών και να φύγεις. Αλλά κι αυτό καθίσταται αδύνατο, μιας και οι πάρα πολλοί παρκαδόροι αντί να σε εξυπηρετήσουν και να σε βοηθήσουν να μην περάσεις τον Γολγοθά (είμαι επηρεασμένη και από τις άγιες ημέρες), σε περίπτωση που σε δουν να κινείσαι περίεργα σου μιλούν άσχημα, λέγοντάς σου ότι αυτό που ετοιμάζεσαι να κάνεις θα κόψει (για δυο ολόκληρα λεπτά) και την κίνησή σου στο αντίθετο ρεύμα. Περιμένοντας, ήδη, μια ώρα και σαρανταπέντε λεπτά, ακούγοντας για δεύτερη φορά το cd που έπαιζε, τόλμησα να ρωτήσω έναν παρκαδόρο, πόσο πίστευε ακόμη ότι θα ταλαιπωριόμουν, δηλώνοντας την ώρα που βρισκόμουν εκεί. Μου απάντησε "λίγο ακόμη, πλησιάζετε, αλλά εντάξει, πώς κάνετε έτσι, είστε από τους τυχερούς, υπήρξαν κι άλλοι που περίμεναν τρεις ώρες..!" και δεν κρατήθηκα απαντώντας "και επειδή ταλαιπωρήθηκαν κάποιοι άλλοι τρεις ώρες, πρέπει να συμβεί το ίδιο και με μένα; τουλάχιστον βοηθήστε με να κάνω αναστροφή για να φύγω"...απίστευτο κι όμως αληθινό, γι' αυτά τα πέντε ευρώ που θα κέρδιζαν από μένα, δεν με "άφηνε" να φύγω!!!
Μισή ώρα μετά και ενώ το ρολόι έδειχνε 3.45 π.μ., έμπαινα στο μαγαζί κουρασμένη και αποδυναμωμένη πια, μη έχοντας καμία διάθεση να διασκεδάσω. Το μαρτύριο δεν τελείωνε εκεί όμως. Θα συνεχιζόταν για ακόμη μισή ώρα, μέχρι να βρω το τραπέζι, που κάθονταν η παρέα μου.
Έφυγα από το σπίτι μου 1.15 π.μ. για να ξεκινήσει η διασκέδαση μου στις 4.15 π.μ.
Μετά την χθεσινή μου "περιπέτεια", αγανακτισμένη έγραψα το εξής status στο προφίλ μου στο facebook : "Ήταν τραγικό..Πιο τραγικό από κάθε άλλη φορά..!Στα όσα χρόνια σχέσης μου, με τέτοιου είδους μαγαζιά, δεν το έχω ξανασυναντήσει.. 2 ώρες και 15' για να καταφέρω να δώσω το αυτοκίνητό μου στο πάρκινγκ, στο Aκρωτήρι και να καταφέρω να φτάσω τελικά στο τραπέζι στις 3.45 τα ξημερώματα... Όταν λένε οικονομική κρίση τελικά τι εννοούν;;;;;"
Τα σχόλια μέχρι τώρα πολλά... Άλλοι έχουν την ίδια απορία με μένα, άλλοι αναφέρθηκαν στην περιοχή και στα νότια προάστια, τα οποία ίσως να μην αντιμετωπίζουν το πρόβλημα τόσο έντονα όσο άλλες περιοχές, κάποιοι μίλησαν για το ψώνιο του Έλληνα, για το μισθό του ο οποίος μετά βίας φτάνει τα 700 ευρώ κι όμως το κινητό του στοιχίζει 1000 ευρώ και το αυτοκίνητό του 20000 ευρώ, Είμαστε η χώρα της "ποζεριάς" και της "φιγούρας" όπως χαρακτηριστικά είπαν. Ένας, του οποίου το σχόλιο συμμερίζομαι, αναφερόταν στις αποδείξεις που κόπηκαν χθες βράδυ ή καλύτερα που δεν κόπηκαν και στους ελεγκτές που μάλλον τυφλώθηκαν από τις "μπόμπες" και σχολίασε την ευκολία με την οποία κανείς κλείνει τα μπορντέλα, αλλά όχι τέτοια μαγαζιά, τα οποία σίγουρα δεν κινούνται 100% νόμιμα. Αυτό όμως που με εντυπωσίασε είναι ότι οι περισσότεροι ανέφεραν ότι δεν υπάρχει οικονομική κρίση, ότι προσπαθούν να μας πείσουν ότι βρισκόμαστε σ' αυτή την κατάσταση και μας κάνουν πλύση εγκεφάλου, μπας και μαζευτούμε σαν λαός.
Πεποίθηση αποτελεί ότι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση. Η Ελλάδα πάντα ήταν μια φτωχή χώρα, με πλούσιους πολίτες. Οι 5000 άνθρωποι, που εχθές το βράδυ κατέκλυσαν το Ακρωτήρι, δεν είναι όλοι πλούσιοι και σίγουρα δεν μένουν όλοι στα νότια προάστια. Ο Έλληνας, δε, θα προτιμήσει να στερηθεί το ψωμί του, παρά την διασκέδασή του. Η δική μου λογική υπαγορεύει βέβαια, ότι όταν ξεκινούν τα προβλήματα, τα πρώτα πράγματα που αρχίζεις να στερείσαι αφορούν την διασκέδασή σου και την ψυχαγωγία σου. Εδώ βέβαια δυο τινά συμβαίνουν...ή οι πλούσιοι πολίτες παραείναι πολλοί ή εγώ δεν είμαι Ελληνίδα..!

13 σχόλια

  1. Χιλια συγνωμη βρε καλη μου κοπελα, αλλα μα το Θεο θελεις και τα παθαινεις...Πηγαινεις σε ενα μαγαζι παραλιακο στο ανοιγμα του, γνωριζοντας οτι θα γινεται χαμος...Και μολαταυτα κανεις το τραγικο λαθος να παρεις το αυτοκινητο σου (αληθεια, αν επαιρνες ενα ταξι, θα εδινες περισσοτερα απο την βενζινη που εκαψες με πρωτη-νεκρά στο παρκινγκ 2 ωρες?) Και μην πεις που θα εβρισκες ταξι, γιατι μια συνδρομη σε μια εταιρια ταξι δεν κοστιζει σχεδον τιποτα (ή τουλαχιστον κοστιζει λιγοτερο απο τα ψυχοφαρμακα που κοντεψες να παρεις απο την ταλαιπωρια). Και δευτερον, ξεκινας να πας στις ....1.15, οταν ηδη το μαγαζι θα εχει γεμισει, με επομενο να φτασεις στο τραπεζι σου στις 4.15. Και τωρα για να εκτονωθεις κανεις αναρτησεις, γραφεις σχολια στο facebook, κανεις μεταφυσικες αναζητησεις για την οικονομικη κριση κλπ κλπ κλπ. Λοιπον, λιγη απλη λογικη. Αν θελεις να παιρνεις το αυτοκινητακι σου, θα ξεκινας νωρις. Αλλιως ταξι. Ε για ονομα του θεου πια. Με καθε συμπαθεια, γιατι κι εγω τα εχω περασει αυτα (αλλα οταν ημουν 19-20 ετων και ασχετος).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πιάστε να μπουκοτάρετε αυτά τα μαγαζιά. Αφού το ξέρεις ότι αυτό συμβαίνει γιατί πήγες? Εσείς τους δίνετε τροφή να σας εκμεταλεύονται.
    Κάτσετε στα σπίτια σας, φτιάξτε μόνοι σας ένα φαγητούλι, και μιλήστε.
    Αν μιλάγαμε περισσότερο η κοινωνία μας δεν θα έφτανε εδώ.
    Για κάντε το αυτό μαζικά, και θα σου πω εγώ πόσο καιρό αυτοί οι λεχρίτες θα το κρατάνε το μπακάλικο ανοικτό.
    Αλλά μου φαίνεται κοπελιά ότι τα γυρεύει ο κώλος σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλά να πάθεις εσύ και οι άλλοι φίλοι σου που τηρείς κατά γράμμα *καβάλα παν στην εκκλησιά καβάλα προσκυνάνε*. ΄Το Ακρωτήρι είναι από τα λίγα μαγαζιά που εξυπηρετούνται με το ΤΡΑΜ, που Σαββατοκύριακο κυκλοφορεί όλη νύκτα. Ας άφηνες κάπου με άνεση το αυτοκίνητό σου και να περπάταγες με την παρέα σου. Εγώ πήγα στο Ακρωτήρι στην 01.00, είχα αφήσει το αυτ/το μου στο παλιό αεροδρόμιο, και με την παρέα μου φθάσαμε με άνεση και περάσαμε πολύ ωραία, χωρίς ταλαιπωρία.
    Για την ιστορία δύο φίλοι της παρέας μας, ήλθαν και έφυγαν με το ΤΡΑΜ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το ελληνικο δηθεν στην αποθεωση του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για την ιστορία, η παρέα μου 16 άτομα είχαμε κλείσει τραπέζι στο Ακρωτήρι. Δώσαμε συνάντηση στο πάρκιν του παλιού αεροδρομίου στις 12,30. Όλοι μαζι περπατώντας χαρούμενα φθάσαμε στο μαγαζί χωρίς ταλαιπωρία και περάσαμε θαυμάσια. Άλλη φορά και εσύ, αν θέλεις να πας ας αφήσεις το αυτοκίνητό σου, εκεί που τα αφήσαμε και εμείς και μην μας πεις ότι είναι μακρυά.
    Άντε και για την άλλη φορά να έχεις κεφάτη και καλή διασκέδαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Παρά τα σχόλια του Ανώνυμου που διακρίνονται για την ψυχρή λογική τους, η Αλκμήνη εκθέτει μια σοβαρή απορία για την κατάσταση και τα της κρίσης...

    Βέβαια η μαύρη αγορά από την οποία επιβιώνουν οι πελάτες αυτών των καταστημάτων ή οι γονείς τους δεν επηρεάζεται αρκετά από τα μέτρα και όχι ακόμα....

    Το θέμα θα το δούμε του χρόνου τέτοιον καιρό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νικόλας Ακρ.11 Απρ 2010, 6:46:00 μ.μ.

    Καλή μου φίλη, όταν θέλεις να πας σε τέτοια μαγαζιά, προηγουμένως να έχεις μελετήσει το πως θα πας. Μην περιμένεις ότι θα είσαι μόνη, σαν εσένα και σαν εμένα υπάρχουν πολλοί. Πάντα να σκέφτεσαι το μέσον που θα πας και εάν πας με το αυτοκίνητό σου, που θα το σταθμεύσεις και με ποία ασφάλεια. Το Ακρωτήρι επειδή βρίσκεται σε καλό σημείο και αρέσει σε μένα και την παρέα μου, πηγαίνουμε τακτικά, κάθε καλοκαίρι. Χρησιμοποιούμε το τραμ και έτσι δεν έχουμε τον φόβο του αλκοτέστ. Κάντο και εσύ και θα διαπιστώσεις ότι πολύ πιο ωραία θα περάσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εισαι σιγουρα Ελληνιδα...και καλο θαναι να το αλλαξεις.
    Ολοι σου εδωσαν tips του πως κινεισαι τα βραδυα σ αυτα τα μαγαζια. Αλλα εσυ προτιμησες να το παιξεις ξυπνια και...τεμπελα! Ας σου γινει λοιπον μαθημα αλλαγης και κοψε τις αναλυσεις και τα φταιξιματα στους αλλους ( για τις δικες σου μαλακιες ).

    φιλακια

    Νικος/Ακρωτηρι μια ζωη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άπο όσα έκθέτει η κοπέλλα το μόνο που βρήκατε να κριτικάρετε είναι γιατί πήρε το αυτοκίνητο? Τα περί έλέγχου - μπόμπας άκρίβειας κλπ δεν σας λένε τίποτα? Δηλαδή έάν κλείνεις τραπέζι σε ένα ύποτίθεται καλό μαγαζί το να πας όπως εσύ θέλεις και οχι ο παρκαδόρος και ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού δεν είναι δικαίωμα δικό σου? Έκτός εάν έχετε συνηθίσει να σκύβετε το κεφάλι να πληρώνετε χωρίς διαμαρτυρία για να έχετε να λέτε ήμουν και εγώ στο ΑΚΡΩΤΗΡΙ έπειδή μάλλον έτσι ανεβαίνετε κοινωνικά και από Δευτέρα να άκολουθείτε την γρίνια των ΜΜΕ και να συνεχίζετε να πληρώνετε. Με τις υγείες σας παιδιά και πάντα τέτοια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννη, βέβαια δικαίωμα του καθενός είναι το πως θα κινηθεί. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι όλοι εμείς και εσύ μαζί θα κάνουμε στην άκρη να περάσει η/ο κάθε κυρία/ος. Όταν αποφασίζουμε δύο τρεις χιλιάδες άτομα και 1500 αυτοκίνητα να πάμε στο ίδιο σημείο και σχεδόν την ίδια ώρα, επόμενο είναι να υπάρχει ταλαιπωρία. Εάν δεν την θέλουμε επιλέγουμε άλους τρόπους και δεν μας φταίνε οι άλλοι, που δεν κάναμε καλό προγραμματισμό. Να μην ξεχνάμε ότι από τώρα και μέχρι το Σεπτέμβρη η παραλιακή ιδίως τα Σαββατοκύριακα έχει πολύ κίνηση, όλοι εκεί πάμε, από Φάληρο μέχρι και Ανάβυσσο.
    Για την ιστορία ήμουν και εγώ εκεί, αλλά με την παρέα που φθάσαμε στις 12.00 και δεν ταλαιπωρηθήκαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΓΚΡΑΦΙΤΙ ΥΠΗΡΧΕ ΕΞΩ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ CLUB ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΠΡΑΓΑΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΓΕ ΠΟΛΛΑ.......ΟΛΗ ΤΗΝ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΡΩΣ ΑΓΓΟΥΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙΣ ΜΟΥΡΗ!!!!!!!....ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΥΤΩΝΕΤΕ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ΕΚΕΙ ΠΗΓΑΙΝΑΜΕ ΠΡΙΝ 20-25 ΧΡΟΝΙΑ ΟΛΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΔΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΝΑΤΕ???ΓΟΥΣΤΑΡΕ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΠΗΡΕ-ΠΕΣ ΕΚΑΝΕ ΜΑΛΑΚΙΑ- ΕΠΙΤΡΕΠΟΤΑΝΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ασε μας μωρη λαϊκια φθηνογκομενα..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. κλάϊν μαιν, που μας έγινες και σχολιογράφος δεσποινίς χειλούμπα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση