Από http://tapragmata.gr/ Tου Χρηστου Γιανναρα Η κάποτε στράτευση στα ελλαδικά κόμματα της δήθεν Αριστεράς είναι σαν την κάποτε θητεία στη...
Η κάποτε στράτευση στα ελλαδικά κόμματα της δήθεν Αριστεράς είναι σαν την κάποτε θητεία στη θρησκοληψία: Και στις δύο περιπτώσεις σημαδεύονται ανεξίτηλα τόσο η νοο-τροπία όσο και τα συναισθηματικά αντανακλαστικά των κάποτε παγιδευθέντων.
Παράδειγμα (από τα πολλά): Για όποιον θήτευσε στην ελλαδική «Αριστερά» είναι αδιανόητο (αποκλείεται αυτονόητα) να υπάρχει επιχειρηματίας, βιομήχανος, εφοπλιστής ή τραπεζίτης με ειλικρινή ετοιμότητα για κοινωνική προσφορά, διατεθειμένος να υπηρετήσει τα κοινά με ανιδιοτελή φιλοπατρία. Αν διαφανεί στον ορίζοντα πρόσωπο διακεκριμένο στον στίβο της αγοράς που ενδεχομένως θα φιλοδοξούσε ευθύνη διαχείρισης των κοινών (έστω σαν ενδεχόμενο ελάχιστων πιθανοτήτων), ο κάθε τέως της «Αριστεράς» θα μιλήσει αμέσως για «μπερλουσκονισμό».Δεν υπάρχουν κριτήρια ή επιχειρήματα ικανά να...
αναχαιτίσουν αυτή τη (συνυφασμένη με τα αντανακλαστικά του «αριστερού») προκατάληψη. Ούτε ο στέρεος λόγος και η τετράγωνη λογική του πιθανού τολμητία ούτε η αστραφτερή ευφυΐα και δημιουργική φαντασία του ούτε η πείρα του, η αποδεδειγμένη ικανότητά του στην οργάνωση, στη διοίκηση, στην ανάπτυξη – κερδοφορία πολύπτυχων επιχειρηματικών οργανισμών. Οσοι θήτευσαν κάποτε στην «Αριστερά» δείχνουν να προτιμάνε αναφανδόν έναν οποιονδήποτε ανίδεο και επηρμένο κομματάνθρωπο σαν διαχειριστή των κοινών, παρά τον δοκιμασμένο ταλαντούχο του επιχειρηματικού στίβου.
Πρόκειται για τη ζωή μας, για το ψωμί μας, για το μέλλον των παιδιών μας. Και προτιμάμε να εμπιστευόμαστε όχι τους έμπειρους και καταξιωμένους στο κοινωνικό συνάθλημα, αλλά ανθρώπους που δεν προσπάθησαν στη ζωή τους ποτέ για τίποτα: κληρονόμησαν δημοφιλές επώνυμο ή προωθήθηκαν από κομματική νεολαία ή συνδικαλιστική συντεχνία σαν πειθήνιοι αφισοκολλητές και κλακαδόροι. Ανθρωποι, πολύ συχνά, απαίδευτοι, εξοργιστικής μετριότητας ή και μικρονοϊκοί, με χιλιοευτελισμένο, ανυπόφορο λόγο, μπορεί και αποδεδειγμένα καταχραστές δημόσιου χρήματος, διασυρμένοι, αλλά γαντζωμένοι στη δημοσιότητα. Τους εμπιστευόμαστε, για να σώσουμε την «πολιτική» (τρομάρα μας) από την απειλή της υποταγής της στις ορέξεις των μεγαλοκεφαλαιούχων!
Σίγουρα, σαν κοινωνική ομάδα ή «τάξη» οι επιχειρηματίες – βιομήχανοι – εφοπλιστές – τραπεζίτες δεν μοιάζει να έχουν κερδίσει την εκτίμηση και συμπάθεια της ελληνικής κοινωνίας. Οπως και στην περίπτωση των ταξιτζήδων ή των γιατρών, οι χαλασμένοι είναι τόσο προκλητικοί στην εκφαύλισή τους που δημιουργούν γενικό κλίμα απέχθειας, αμαυρώνουν τη σύνολη εικόνα της «τάξης» τους στην κοινή γνώμη. Κυρίως ενοχλεί η μισθολογική αδικία που υφίστανται οι απλοί εργατο-υπάλληλοί τους, τα εξοντωτικά ωράρια όσων έχουν ανθρωπινότερους μισθούς, η σπάνις του ενδιαφέροντος των εργοδοτών για τα ανθρώπινα προβλήματα του προσωπικού των επιχειρήσεών τους. Γίνεται απεχθής η προκλητική αναίδεια και αισθητική βαναυσότητα των νεόπλουτων, των κακομαθημένων κανακάρηδων της δεύτερης γενιάς, η ευκολία φυγάδευσης των κερδών της επιχείρησης στο εξωτερικό. Και άλλα ανάλογα.
Δεν είναι της ώρας, αλλά αξίζει κάποτε να διερωτηθούμε σοβαρά, ποια σχέση και ποιες διαφορές έχει ο ρόλος του κεφαλαίου στην ελλαδική κοινωνία με τον ρόλο και τον χαρακτήρα του κεφαλαίου στις δυτικές κοινωνίες. Μοιάζει συχνά να θέλουμε να εξομοιώσουμε, με προκρούστεια λογική, την ελληνική περίπτωση με το δυτικό μοντέλο (όπως πασχίζουμε, ντε και καλά, να ανακαλύψουμε και στο δικό μας παρελθόν όλα τα συμπτώματα του μεσαιωνικού σκοταδισμού της Δύσης: φεουδαρχία και Βατικανό και Ιερή Εξέταση και ό,τι άλλο θα εξασφάλιζε τη διεθνική και διαχρονική εγκυρότητα της μαρξιστικής ιδεολογίας).
Ομως, στην Ελλάδα οι μοναδικές πρώτες ύλες που επέτρεψαν τη δημιουργία μικρών βιομηχανικών μονάδων εκμετάλλευσής τους, κάπως ανθεκτικών στον χρόνο, ήταν ο καπνός και το βαμβάκι. Κάθε άλλη βιομηχανική απόπειρα μάλλον προέκυπτε ως εξέλιξη πετυχημένων βιοτεχνιών, ήταν δηλαδή επίτευγμα τόλμης και ταλέντου αυτοδημιούργητων μικροκεφαλαιούχων. Και κατά κανόνα ο μόχθος και η τόλμη των αυτοδημιούργητων ταλαντούχων δεν φτουράει στον τόπο μας: η δεύτερη κιόλας γενιά ή το πολύ η τρίτη, τα πουλάει όλα για να απολαύσει άμοχθο βίο.
Κοντολογίς, η εικόνα που έχει για τους επιχειρηματίες η ελλαδική «Αριστερά» μοιάζει προϊόν περισσότερο ιδεολογικών στερεοτύπων και λιγότερο ιστορικής εμπειρίας. Τουλάχιστον ώς την εποχή που ο κ. Σημίτης απαιτούσε να «εκσυγχρονιστεί» και ο κουρέας του στη Σίφνο, ήταν δύσκολο να βρει κανείς στην Ελλάδα επιτυχημένο επιχειρηματία που να μην φιλοδοξεί να μιμηθεί, έστω εν σμικρώ, τους άλλοτε «εθνικούς ευεργέτες»: Το τεράστιο πλήθος κοινωφελών ιδρυμάτων και κληροδοτημάτων βεβαιώνει του λόγου το ασφαλές. Αλλο θέμα αν το αυτοκαταστροφικό ελλαδικό κράτος είχε ποτέ την ικανότητα (και το ενδιαφέρον) να αξιοποιήσει αυτή τη διαχυμένη, κατακερματισμένη και τελικά, μάλλον, άγονη γενναιοδωρία.
Τον επιχειρηματικό κόσμο στην Ελλάδα τον διέφθειρε, σχεδόν αποκλειστικά, η κομματοκρατία: πηγή κάθε φαυλότητας, κάθε καθυστέρησης, κάθε συμφοράς του τόπου. Εφεύρε τα χαριστικά δάνεια στις επιχειρήσεις, με αντάλλαγμα αυτές να προσλαμβάνουν ως υπεράριθμους μισθωτούς τους ψηφοφόρους συγκεκριμένου κόμματος ή πολιτευτή. Και όταν ο κομματικός ανταγωνισμός μεταφέρθηκε στο επίπεδο της διαφημιστικής ισχύος (ποιος θα παραπλανήσει πιο έντεχνα τις μάζες), εδραιώθηκε η «διαπλοκή» αετονύχηδων επιχειρηματιών με αδίστακτους κομματανθρώπους: Οι επιχειρηματίες να χρηματοδοτούν τα κόμματα, τα κόμματα να παραδίνουν το κράτος για διαγούμισμα στους επιχειρηματίες – υπερκοστολογημένα δημόσια έργα, μυθώδεις «προμήθειες» από εξυπηρέτηση παραγγελιών του Δημοσίου.
Ακόμα και το ΚΚΕ αρνείται να δεχθεί κοινωνικό έλεγχο της προέλευσης των πόρων του.
Εστω μικρό, αδύναμο, δεν υπάρχει αληθινό αριστερό κόμμα για να καταγγέλλει σαν κύρια πηγή κοινωνικής αδικίας, φαυλότητας, διαφθοράς (και σήμερα χρεοκοπίας) την κατεστημένη κομματοκρατία. Να ζητάει Συντακτική Εθνοσυνέλευση για καινούργιο Σύνταγμα, για αποτίναξη του ζυγού της κομματικής τυραννίας. Ενα τέτοιο αληθινά κοινωνιοκεντρικό κόμμα θα πόνταρε μάλλον στο δυναμικό της αξιοπρέπειας των επιχειρηματιών παρά στην «καλή θέληση» των αποδεδειγμένα αναξιόπιστων κομματανθρώπων. Λάθος;
Αξίζει ένας διάλογος πάνω σε αυτή την πρόταση, κυρίως με τους παγιδευμένους στην προκατάληψη τέως της «Αριστεράς». Σίγουρα, οι διακεκριμένοι στον στίβο της αγοράς είναι, κατά τεκμήριο, εθισμένοι στην ιδιοτέλεια. Αλλά, τουλάχιστον, εθισμένοι στην παραγωγική ιδιοτέλεια, όχι στην ιδιοτέλεια εκβιαστικών απαιτήσεων σίτισης (και πλουτισμού) από τον κρατικό κορβανά. Δεν έχει νόημα να ψάχνουμε για ιεραπόστολους, ανθρώπους με ουσιαστικές φιλοδοξίες και τόλμη ζητάμε. Το ανθρωπολογικό πρόβλημα που θέτουν με οξύτητα τα σπιθαμιαία ηγετικά αναστήματα της κομματοκρατίας σήμερα είναι: γιατί τόση η ανικανότητα (ή αναπηρία τους) να φιλοδοξήσουν, να τολμήσουν.
Η Καθημερινή
Χειρότερα δεν γίνεται!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤους τελευταίους οκτώ μήνες η ζωή μας έχει γυρίσει ανάποδα.
Το μόνο που ακούμε καθημερινά είναι προβλήματα, αδιέξοδα, στερήσεις, φόροι, ακρίβεια, ανεργία.
Πόσο χειρότερη μπορεί να είναι η βαρβαρότητα από το σοσιαλισμό του παπανδρέου;
Διώξαμε τον Καραμανλή οι μαλάκες και βγάλαμε μόνοι μας τα ματάκια μας.
ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΓΙΑΝΝΑΡΑΣ ΜΟΝΟ ΑΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΙΑ Ο ΑΝΘΙΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑΠΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΓΕΛΑΜΕ ΚΩΛΟΓΕΡΕ .....
«Ο κ. Λοβέρδος σε πρωινή εκπομπή, αποφεύγοντας προηγουμένως κάθε διάλογο και κάθε διαβούλευση, αναφέρθηκε σε νέα «επαχθή μέτρα» που, όπως, είπε του επιβάλλονται από την Ευρώπη. Και την ίδια στιγμή προβαίνει σε λεονταρισμούς, δηλώνοντας ότι θα πείσει την Ευρώπη ότι τα νέα αυτά μέτρα δεν είναι απαραίτητα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΜα εάν πράγματι δεν είναι απαραίτητα και εάν πράγματι -όπως οφείλει- πείσει γι αυτό τους Ευρωπαίους, τότε για ποιο λόγο προκαλεί στο ευρύ κοινό των ασφαλισμένων νέα αναστάτωση και νέα σύγχυση;
Μέχρι πότε τα επικοινωνιακά τεχνάσματα του κ. υπουργού θα σπέρνουν ανασφάλεια και πανικό σε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους;
Επιτέλους, λίγη σοβαρότητα…»
Ο υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Kοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, Ιωάννης Βρούτσης
..................................
Παιδιά, θέλει προσοχή αυτό το τσίρκο. Θα πέσουν και μάλιστα με θόρυβο. Υπάρχει όμως και ένα Αλλά! Μπορεί να εκπέμπουν βλακεία και ξετσιπωσιά, αλλά οι μαϊμούδες δαγκώνουν.
Ηδη μια φορά την πατήσαμε απ το γιο της Μαργαρίτας.
Να μην επαναληφθεί, δεν θα το αντέξει η Χώρα.
Ρε Γιανναρά, δηλαδή εκτός απο τους αμφίδρομα διαπλεκόμενους πολιτικούς και επιχειρηματίες,δέν υπάρχουν άλλοι έλληνες για να αποτελέσουν τους νέους φορείς έκφρασης των πολιτών;Δηλαδή από τη σκυλα στη χάρυβδη;Και αυτό μονόδρομος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΛΕΟΣ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ.
Υπάρχουν έλληνες, άσε το Γιανναρά, αυτός είναι από άλλο ανέκδοτο, υπάρχουν λέω έλληνες που δεν έχουν καταλάβει τι καταστροφή με μέλλον σώρευσε ο Καραμανλής στη χώρα και κάνουν και σύγκριση με τον Παπανδρέου; Αν είναι δυνατό τέτοιος κρετινισμός!
ΑπάντησηΔιαγραφήκαλα κανεις και γελας ... μαλλον θα σου εχουνε πει οτι το μυαλουδακι σου ειναι βοθρος. το να μην συμφωνεις με κατι ειναι ο.κ. αλλα να λες κωλογερο τον οποιοδηποτε επωνυμως εκφραζει μια αποψη ...
ΑπάντησηΔιαγραφήθα εισαι και εσυ απο τα βολεμενα παιδια που κολανε αφισες και τους ταιζει ο ελληνικος λαος και η δημοκρατικότητα σου ειναι περιορισμενων αντοχων και οριων. να σε χαιρεται η μανα σου που εχει τετοιο γεναιο παλικαρι που ανωνυμως βριζει
Το πάθος που αρθογραφεί ο κ. Γιανναράς εναντίον της αριστεράς αν το επιστράτευε στο πανεπιστήμιο στο οποίο διδάσκει μπορεί και να μην έβγαιναν μόνο μέτριοι Ελλαδιτές όπως τους αποκαλεί από τα πανεπιστήμια μας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ κ. Γιανναράς ψάχνει ορμώμενος από τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις για ένα Μεσσία που με την ανιδιοτέλεια του θα βγάλει το έθνος από τη παρακμή. Ακόμα κι αν βρεθεί αυτός δε μας λέει ο κ. Γιανναράς τι θα απογίνει μετά από αυτόν το Μεσσία που δε θα ζει για πάντα και που φυσικά θα έχει στήσει ένα προσωποκεντρικό σύστημα σαν γνήσιος μεσσίας.
Αν ο κ. Γιανναράς αφιερώσει τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις σε ένα σύστημα που θα μας βγάλει από τη παρακμή και τη μετριότητα ίσως και να γράψει κάτι χρήσιμο γι αυτή τη κοινωνία γιατί όντως ανίκανος δε μπορείς να πεις ότι είναι.
ΖΗΤΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΘΕΣΟΥΝ ΕΝΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ:"ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ Ή ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΟΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ,ΜΕ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΣΕΠ,ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ"
ΑπάντησηΔιαγραφήΔΙΟΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΕ ΟΤΑΝ ΚΑΝΑΝΕ ΑΙΤΗΣΗ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΙΟΥΦΑΣ, Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΟΥΣ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΡΑΓΚΟΥΣΗ,ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΠΩΣ Η ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΘΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ.
ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΩΡΑ.ΗΧΗΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ.
κυριε γιανναρα μη γραφετε σε blog που μπορει να σας βριζει ο καθε καφρος...
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν σας αξιζει
Για να μη λέμε ότι τα πράγματα δεν λέγονται με το όνομα τους.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌποιος θέλει ( … )και μπορεί να καταλάβει (δυστυχώς δεν είναι πολλοί σε θέση να το κάνουν) , ας το πράξει .
Προεκλογικά μου έλεγε ο Παπανδρέου να ψηφίσω το σοσιαλισμό για να γλυτώσω τη βαρβαρότητα (του Καραμανλή).
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα, βαρβαρότητα uber alles.
Στον αγύριστο, αλήτη παραμυθά.
Να είσαι καταραμένος.
ΠΩΣ ΕΙΠΑΤΕ;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟΛΙΓΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΕΛΛΗΝΙΣΤΟΣ;
ΣΟΦΕ ΑΝΘΡΩΠΕ.
ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΡΑΣ.
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΗ..... ΣΚΕΨΗ.
ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ.
ΡΕ, ΑΓΡΥΠΝΕΙΤΕ ΡΕ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΡΕ.
ΘΑ ΜΑΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ.
ΘΑ ΔΙΑΚΟΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΙΑ ΜΑΣ.
ΘΑ ΜΑΣ ΣΦΑΞΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΚΟΝΣΕΡΒΟΚΟΥΤΙΑ.
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΠΑΛΙΑΟΚΩΣΤΑ-ΤΖΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΥΒΛΗ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ
ΑπάντησηΔιαγραφήΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟΤΗΤΑ
ΘΑ ΕΙΧΑΝΕ ΑΠΟ
ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥ ΜΑΦΙΟΖΟΥΣ.
- ΠΑΜΠΟΥΚΗΣ υπουργός Αλητείας
- ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ υπουργος ξεπουλήματος όλουτου ελληνικού περιβάλλοντος.
- ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ διεθνής μιζεμαν,υποδούλωσε 2 γενιές ελλήνων
- ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ. πουλάει και την ψυχή των παιδιών μας.
- ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ. τεμαχιοποιεί την πρώην ελλάδα, σε προτεκτοράτα ξένων χωρών.
- ΠΑΓΚΑΛΟΣ.παγκόσμιος χαφιές και προβοκάτορας.
και ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΞΕΡΑΤΑΣΜΑΤΑ -ταχα υπουρουφυπάρπαγες ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΤΟΥ MEGA ΔΟΣΙΛΟΓΟΥ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΩΝΑ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Γ΄του ηλιθίου.
ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΥΡΙΕ ΓΙΑΝΝΑΡΑ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ ΦΩΝΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΓΡΑΦΙΔΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΜΗΜΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΖΟΥΓΚΛΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΟΙ ΘΟΛΟΑΡΙΣΤΕΡΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΕΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 35 ΧΡΟΝΙΑ.
ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΣΧΗΜΑ Ο ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΤΑΝ ΠΑΝΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
ΚΡΑΤΗΣΤΕ ΨΗΛΑ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΙΑΝΟΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΗΝ ΔΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΕ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ Η ΑΠΟ ΧΑΛΚΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ Η ΑΠΟ ΑΣΧΕΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ.
Σ΄ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΛΟΓΟ ΣΟΥ.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΕΚ αποτελείται από 15 Μέλη. Στο Συμβούλιο μετέχουν εκπρόσωποι από το Κράτος (Υπουργείο Υποδομών , Μεταφορών και Δικτύων και ΥΠΕΧΩΔΕ), Εκπρόσωποι Μισθωτών, Εργοδοτών, ΚΕΔΚΕ, καθώς και αιρετοί εκπρόσωποι των υπαλλήλων του ΟΕΚ.
Δ.Σ. ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
Κωτίδου Γεωργία Πρόεδρος Δ.Σ.
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΚΡΑΤΟΥΣ
ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟΥ Ελισσάβετ Κυβερνητικός Επίτροπος
ΠΕΤΣΗΣ Ηλίας
ΞΙΑΡΧΟΣ Στυλιανός Υπουργείο Εργασίας
ΤΣΙΩΛΗ Βασιλική Υπουργείο Εργασίας
ΜΑΚΡΗΣ Διονύσιος
ΥΠΕΧΩΔΕ
ΠΟΛΑΚΙΣ Ανδρέας ΥΠΕΧΩΔΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΜΙΣΘΩΤΩΝ
ΘΩΜΑΣ ΦίΛΛιπος (Αντιπρόεδρος ΔΣ) ΓΣΕΕ
ΜΑΡΙΝΙΔΗΣ Γεώργιος ΓΣΕΕ
ΠΑΣΟΥΛΑΣ Ιωάννης ΓΣΕΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΡΑΤΖΑΣ Χρήστος ΣΕΒ
ΙΩΑΝΝΟΥ Βασίλιος Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΑΚΗΣ Ιωάννης ΕΣΕΕ
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΚΕΔΚΕ
ΣΙΩΜΟΣ Βλάσσης
ΚΕΔΚΕ
ΑΙΡΕΤΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΟΕΚ
ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗΣ Παναγιώτης
ΓΟΥΒΟΠΟΥΛΟΣ Χαράλαμπος
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΞΗΡΑΔΑΚΗΣ Ξενοφών Γραμματέας Δ.Σ.
Μπορεί να μας πει ο Πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος,ο Ταμίας της ΓΣΕΕ Φίλιππος Θωμάς,που είναι Αντιπρόεδρος στον ΟΕΚ και εισπράτει μερικές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως,σε πόσες άλλες έμμισθες θέσεις,είναι εκτός ΕΛΤΑ;
Γιατί στα ΕΛΤΑ,εκτός από υψηλόβαθμος υπάλληλος των 3.000 ευρώ μηνιαίως,είναι και μέλος του Δ.Σ.-ΕΛΤΑ με άλλα 1.000 ευρώ επιπλέον τον μήνα,μέλος του Επαγγελματικού Ταμείου ΕΛΤΑ με αλλα 700 ευρώ τον μήνα και μέλος του Δ.Σ της θυγατρικής των ΕΛΤΑ ΚΕΚ-ΕΛΤΑ με άλλα 600 ευρώ τον μήνα.Μάλιστα στο ΚΕΚ-ΕΛΤΑ ο αθεόφοβος,ήταν και κάποια χρόνια,με μοναδικό προσόν απολυτήριο εξαταξίου Γυμνασίου,Διευθύνων Σύμβουλος επιμόρφωσης Εξωτερικού,γνωρίζοντας ως μοναδική ξένη γλώσσα τα Ηπειρώτικα,καθόσον κατάγεται απο την Θεσπρωτία.
Πότε τα κατορθώνει όλα ο ακατάβλητος και χαλκέντερος Ηπειρώτης;
Πάντως είναι ''αξιος'' κύριε Παναγόπουλε να σας διαδεχθεί στην ηγεσία της ΓΣΕΕ.
Ακόμη κύριε ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ,Πρωθυπουργέ της χώρας,πρέπει να είναι ''τιμή'' σας που έχετε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ,ένα τόσο ικανό εισοδιστή και πολυπράγμονα σαν τον Φίλιππο Θωμά.Να τον χαίρεστε.Με τέτοιους θα πάει σίγουρα μπροστά το ΠΑΣΟΚ και το εργατικό κίνημα....