GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής εργασίας (12η Ιουνίου)...

Της Όλγας Σαράφη Σε 215 εκατ . ανέρχονται τα εργαζόμενα ανήλικα παιδιά παγκοσμίως , 115 εκατ. εκ των οποίων εμπλέκονται στις πιο επικίνδυν...

Της Όλγας Σαράφη
Σε 215 εκατ. ανέρχονται τα εργαζόμενα ανήλικα παιδιά παγκοσμίως, 115 εκατ. εκ των οποίων εμπλέκονται στις πιο επικίνδυνες-χείριστες μορφές εργασίας, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας (ILO). Ένα στα έξι παιδιά του πλανήτη εργάζεται σε κάποιο περιβάλλον, που βλάπτει είτε την ψυχική ή σωματική του υγεία είτε την ηθική του...
υπόσταση, ενώ ένα στα τρία παιδιά ζει σε χώρες οι οποίες δεν έχουν κυρώσει τις Διεθνείς Συμβάσεις 182 και 138 σχετικά με τις χείριστες μορφές παιδικής εργασίας και τα κατώτατα επιτρεπτά όρια ηλικίας εργασίας παιδιών. Τα 73 εκατομμύρια από τα εργαζόμενα παιδιά είναι κάτω των δέκα ετών και κάθε χρόνο τουλάχιστον 22.000 από αυτά χάνουν τη ζωή τους σε εργατικά ατυχήματα.
Αν και παρατηρείται ποικιλία ορισμών για την παιδική εργασία, ως τέτοια ορίζεται η δουλειά, που γίνεται από παιδιά κάτω των 15 ετών (σε μερικές αναπτυσσόμενες χώρες κάτω των 14 ετών) και η οποία επιβαρύνει ή βλάπτει τη σωματική, συναισθηματική, διανοητική, κοινωνική και πνευματική ανάπτυξη ενός παιδιού. Τα παιδιά, που εργάζονται, δεν απολαμβάνουν θεμελιώδη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και φυσικά δεν λαμβάνουν μισθούς ανάλογους με αυτούς των ενηλίκων.
Στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις πιο έγκυρες εκτιμήσεις, περισσότερα από 50.000 ανήλικα παιδιά εργάζονται σε μαγαζιά, βιοτεχνίες, εργοστάσια, αγροκτήματα ενώ κάθε χρόνο περίπου 10.000 παιδιά εγκαταλείπουν την υποχρεωτική εκπαίδευση, προκειμένου να πιάσουν δουλειά, απεμπολώντας έτσι κάθε δικαίωμα σε ένα μέλλον ίσων ευκαιριών.

6 σχόλια

  1. Ακούστε Ελληνικό Ραδιόφωνο και δείτε Ελληνική τηλεόραση, εντελώς δωρεάν από τη διεύθυνσή www.EMAX.GR !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ρε σεις βλέπετε GREEK IDOL; Ο Κωστόπουλος μοστράρει κάτι δαχτυλιδόγκες νααα! Η μια μου φαίνεται σαν εκείνα τα δαχτυλίδια που φοράνε οι απόφοιτοι των Αμερικάνικων Πανεπιστημίων, αλλά απο ότι ξέρω ο Πετράκης δεεεν...

    Πλάκα έχει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. KRIMA ΠΟΛΥ ΚΡΙΜΑ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩΝΤΟΦΩΝΑΞΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΟΙΛΑΡΑΔΕΣ ΜΕ ΤΑ ΧΟΝΤΡΑ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙΑ.ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΜΥΑΛΟ ΚΑΙ ΑΣ ΞΕΡΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑ ΨΟΦΗΣΟΥΝ.ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΜΠΕΤΟΝ ΑΡΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. H Ουγγρικη βουλη την Περασμενη Τριτη 8 Ιουνιου 2010, ψηφισε νομοσχεδιο για τα εγκλήματα του κομμουνισμού στην Ουγγαρία καθιστωντας ποινικό αδίκημα την άρνησι της αληθειας και την παραχαρσξι της ιστοριας, δηλαδη την αμφισβητησι - επαγγελματικη αρνησι, των κομμουνιστικων εγκληματων στην Ουγγαρια τα κοκκινα πετρινα χρονια του σταλινισμου.
    Να σημειωσουμε ότι στην Ουγγαρια όπως και στην Πολωνια η χρησις κομμουνιστικων συμβολων όπως του αιμοσταγους σφυροδρεπανου εχουν απαγορευθη ενώ εχει ηδη τεθη σε ισχυ ο αντικομμουνιστικος νομος .
    Αντιγραφουμε το συγκεκριμενο αρθρο της ποινικου δικαιου στην Πολωνια, μηπως και οι ημετερεοι βουλευτες, θελησουν να σκεφθουν, πως θα μπορουσε η Ελλαδα να αποτιναξη τον ζυγον της δουλειας υπο τον οποιον τελει σημερα, στο κοκκινα φασισταρια του κάθε αγκυλωμενου μισθοφορου του ΠΑΜΕ και της αγγελομορφου οσιας του Περισσου κας Παπαρηγα..

    Παράγραφος 1.
    Κάθε πρόσωπο που δημοσίως προπαγανδίζει το φασισμό ή οποιοδήποτε άλλο ολοκληρωτικό καθεστώς ή καλλιεργεί τα μίση στη βάση εθνικών, εθνοτικών, ρατσιστικών, θρησκευτικών διαφορών ή στη βάση διαφορών που έχουν να κάνουν με την έλλειψη των θρησκευτικών πεποιθήσεων, θα τιμωρείται με την ποινή της επιβολής προστίμου, τον περιορισμό της ελευθερίας ή τη στέρηση της ελευθερίας για μια περίοδο πάνω από 2 χρόνια.

    ΚΛΠ ΚΛΠ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πρεπει να γινει και μια μερα για ενηλικες εργαζομενους που αμοιβονται με παιδικους μισθους,τοτε θα γιορταζουν ολοι οι εργαζομενοι στην Ελλαδα,εκτος των λαμογιων φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κλέφτη Γιώργο Παπανδρέου,
    μας έκλεψες την ψήφο μας,
    μας έκλεψες τα όνειρά μας,
    μας έκλεψες τις συντάξεις μας,
    μας έκλεψες τους μισθούς μας,
    μας έκλεψες τη βενζίνη μας,
    μας έκλεψες τα δώρα μας,
    μας έκλεψες τις διακοπές μας,
    μας έκλεψες την ηρεμία μας.
    Μας έπρηξες στα ατέλειωτα προεκλογικά ψέμματα και στα παραμύθια, που μάλιστα τα συνεχίζεις και μετά τις εκλογές.
    Εμείς όμως δεν ξεχάσουμε αυτή τη φορά.
    ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.
    Σύννεφο θα πάει οι πέτρα και το γιαούρτι.
    Συνένοχοι και οι βουλευτές σου, που εάν τολμήσουν να μας ξαναπλησιάσουν θα βλαστημήσουν την ώρα και τη στιγμή.
    Φύγε παλιάνθρωπε !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση