GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Για την Κανέλλα και όλα τα αδεσποτα‏...

Από την Ανθή Παπαγεωργίου Είμαι κι εγώ φιλόζωη και αγανακτώ  (για την ακρίβεια γίνεται κόμπος το στομάχι μου) όταν βλέπω τέτοιες αναρτήσει...

Από την Ανθή Παπαγεωργίου
Είμαι κι εγώ φιλόζωη και αγανακτώ  (για την ακρίβεια γίνεται κόμπος το στομάχι μου) όταν βλέπω τέτοιες αναρτήσεις . Σας ενημερώνω λοιπό ότι υπάρχουν τρόποι να υπερασπιστούμε τα άτυχα αυτά ζώα που πέφτουν θύματα σαδιστών , αμόρφωτων και υπανάπτυκτων ανθρώπων . Σας παραθέτω τους τρόπους , αναδημοσιεύοντάς τους (χωρίς να θυμάμαι δυστυχώς την πηγή).
Νόμος 1197/1981 και 3170/2003
Η κακοποίηση, ο βασανισμός και η δολοφονία ζώου είναι πλημμέλημα και τιμωρείται με φυλάκιση έως 5 μήνες ή χρηματική ποινή από 300 έως 1500 ευρώ ή και με τις δύο ποινές. Σε περίπτωση που είμαστε μάρτυρες – θεατές σε περιστατικό κακοποίησης αδέσποτου ή και δεσποζόμενου ζώου, πρέπει να κάνουμε τα εξής:
1η δυνατότητα : Πηγαίνουμε στην Αστυνομία και ζητάμε να καταγραφεί το περιστατικό στο βιβλίο συμβάντων. Θα βοηθούσε εάν είχαμε και τα στοιχεία του γείτονα ή των κυνηγών ή της γριάς κυρίας κλπ  Η Αστυνομία οφείλει να...
 αναζητήσει τον δράστη, να τον καλέσει στο Τμήμα και να του κάνει συστάσεις ώστε να μην επαναληφτεί το γεγονός. Σε σοβαρή κακοποίηση ζώου οφείλει να μηνύσει τον δράστη αυτεπάγγελτα, κάτι που φυσικά σπάνια θα έκανε από μόνο του το Αστυνομικό όργανο.
2η δυνατότητα : Υποβάλλουμε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα ή μήνυση στην Αστυνομία ή στην Ασφάλεια (εάν ο δράστης είναι άγνωστος), ώστε να κινηθεί αυτεπάγγελτα η σχετική διαδικασία. Δίνουμε και τα πλήρη στοιχεία μας, γιατί θα κληθούμε να καταθέσουμε σαν μάρτυρες.
3η περίπτωση : Εάν πρόκειται για ιδιαίτερα σοβαρή κακοποίηση ενημερώνουμε τον εισαγγελέα και του ζητάμε να αφαιρέσει προσωρινά με διάταξή του το σκυλί από την κατοχή του ιδιοκτήτη και να το παραδώσει σε ζωοφιλικό σωματείο ή σε καταφύγιο ζώων. Γι αυτό στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να ζητήσετε τη βοήθεια του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου. Εάν δεν υπάρχει σωματείο ο Εισαγγελέας θα πρέπει να βρει το κατάλληλο μέρος για την προσωρινή φιλοξενία του σκύλου.
Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις μπορούμε να ενεργήσουμε από μόνοι μας ή να ζητήσουμε τη βοήθεια του τοπικού ζωοφιλικού σωματείου ή κάποιου Δικηγόρου. Επίσης, ανάλογα με τη σοβαρότητα του περιστατικού μπορούμε για αρχή να μιλήσουμε στον ιδιοκτήτη και να τον προειδοποιήσουμε ότι εάν συνεχιστεί η ίδια κατάσταση θα καλέσουμε την Αστυνομία. Είναι σημαντικό να γνωρίζουν οι κάτοχοι ζώων ότι υπάρχει νομοθεσία σε αυτή τη χώρα που προστατεύει τα ζώα και επίσης είναι σημαντικό να μην αδιαφορούμε όταν αντιλαμβανόμαστε περιστατικά κακοποίησης και να μην διστάζουμε να κάνουμε κάποιες ενέργειες. Μόνο έτσι μπορεί να συνετιστεί ο κάθε αδιάφορος ιδιοκτήτης, με την απειλή δηλαδή λήψης μέτρων σε βάρος του.

6 σχόλια

  1. Πασοκ

    Ο Ομπαμα ερχεται στην Ελλαδα και η κυβερνηση κοιμαται παλι

    εχουν μπλεξει αρμοδιοτητες ποτεραιοτητες κλπ

    οι ανθρωποι ουτε τη σεισαχθεια του δρ Κουτσουκου δεν μπορεσαν να ψηφισουν που ηταν ηδη γραμμενη στο πρεσσ απο τον δρ Κουτσουκο

    Νομιζουν οι υπουργοι και οι βουλευτες οτι θα διασωθουν ως περιφερειαρχες και δημαρχοι

    Κοιμηθειτε ακομα λιγο

    Νωντας πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΝΤ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕ (ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ) ΚΑΙ ΤO CLUB BILDERBERG!
















































    O σημερινός υπουργός Οικονομικών (υπο καθεστώς ΔΝΤ και απαξίας) κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρευρέθη ως επίτιμος καλεσμένος της πρόσφατης Συνόδου της Λέσχης Bilderberg στο ξενοδοχείο Dolce στο Sitges της Ισπανίας απο 3-6 Ιουνίου.

    Η πρόσκληση του κου Παπακωνσταντίνου, ο οποίος εμφανίστηκε στο ξενοδοχείο μεταμφιεσμένος ως μίζα του ΔΝΤ-για να μην τον πάρουν χαμπάρι οι παπαράτσι-ήταν μία ευγενική χορηγία της Τρόικας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για την ανάρτηση έχετε δίκιο. Εκείνο που ξέρω να πω, είναι ότι κάποιοι δήθεν φιλόζωοι είναι στην πραγματικότητα βασανιστές ζώων.
    Αφήνουν τα ζώα μόνα, στα μπαλκόνια ή στα διαμερίσματά τους για πολλές ώρες.
    Τα βγάζουν στους δρόμους, στα πεζοδρόμια και στις παιδικές χαρές για την ανάγκη τους, χωρίς να μαζεύουν τις ακαθαρσίες. Τα περισσότερα εκτός από ένα πλύσιμο δεν τα έχει δει ποτέ κτηνίατρος.
    Εσείς που είσθε κατά τα λόγια σας φιλόζωοι, πότε βγήκατε να δώσετε οδηγίες το πώς να συμπεριφέρονται στα ζώα? Ενδιαφερθήκατε ποτέ για τα αδέσποτα? Αυτά εκτός από λίγο φαί κάποιων ατόμων πότε τα πήρατε να τα ξετάσει ένας κτηνίατρος?
    Παλαιότερα φωνάζατε γιατί τα μάζευε ο λεγόμενος μπόγιας, εσείς όμως τι κάνατε?
    Εγώ που τα γράφω αυτά σας πληροφορώ ότι αγαπώ τα ζώα. Πριν κάποια χρόνια πήρα ένα σκύλο, διαπίστωσα ότι οι συνθήκες για την διαβίωση του σκύλου, που του παρείχα δεν ήταν καλές. Τότε φρόντισα τον δώσω σε φιλόζωο φίλο μου. Σήμερα χαίρομαι που τον βλέπω να περνά καλά και το τελέυταίο με αναγνωρίζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αγαπητό press-gr
    Θα σταματήσω να γράφω σχόλια γιατί έως ότου να τα δημοσιεύσετε έχουν περάσει σαράντα τέρμινα.
    Θα μετακομίσω σε άλλα μπλόγκς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν ένας αλλοδαπός με 50 ένσημα ΤΟ ΧΡΟΝΟ ασφαλίζει και περιθάλπτει ΔΩΡΕΑΝ όλα τα μέλη της οικογένειας του [συνήθως πάνω από 4] καταλαβαίνει κανείς που οδεύει το ΕΣΥ..

    Οπότε εφόσων ψηφίστηκε ΠΑΣΟΚ και θα φανεί ο κω.. του γαϊδάρου που λένε με την “κοινωνική” αλλοδαπο-πολιτική του ΓΑΠ κάτσε να ρίξουμε μια πτώχευση στην οικονομία να μην πάρει κανείς χαμπάρι ποιός και τι ουσιαστικά κατέστρεψε την εναπομείνασα οικονομία της χώρας 15 χρόνια τώρα.

    Ο Αβραμό το είχε πει. Η περίθαλψη των λάθρο κοστίζει 500 εκ το χρόνο. (Δε μιλάμε γι αυτούς με τα 50 ένσημα). Φυσικά όποιος τα λέει αυτά είναι ΦΑΣΙΣΤΑΣ. !!!!

    Μόνο 1.000.000; Υπάρχει Αλβανός που κάνει δύσκολη εγχείρηση στη χώρα του; Ξέρετε τί φάρμακο “γράφεται”, χορηγείται εδώ και φεύγει προς τα πάνω;
    Γιατί μήπως γεννάνε στη χώρα τους, η μήπως εμπιστεύονται να κάνουν μεταγγίσεις αίματος στη χώρα τους για εγκυμοσύνη?
    Εμείς τους έχουμε φορτωθεί 2 δεκαετίες τώρα για να μας πουλάν τσάμπα μαγκιά και να ροκανίζουν τις παχυλές αποζημιώσεις τις Άγκυρας για τις βάσεις και τα στρατόπεδα εκεί.

    Δυστυχώς και οι λογαριασμοί έχουν μία φασιστική λογική να θέλουν να πληρωθούν… !!!!!!
    Το τζάμπα πέθανε.

    o υπουργός φαγωθηκε να διαλύσει τα 3 στρατιωτικά νοσοκομεία.
    μιλάμε ο άνθρωπος ε΄χει κόμλπλεξ με τον στρατό και θέλει να τα διαλύσει όλα σχολές νοσοκομεία,θερετρα,στρατόπεδα κλπ είναι ΟΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΊΤΕΥΣΗ
    ΑΥΤΟΣ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ ΚΟΜΑΤΟΣ
    ΔΟΞΑΣΤΕ ΤΟΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επειδή τα περιστατικά κακοποίησης των ζώων έχουν αυξηθεί δραματικά μήπως θα πρέπει να κινητοποιηθούμε ως πολίτες και να ζητήσουμε από το Υπουργείο Δικαιοσύνης τη μετατροπή των προβλεπόμενων ποινών από πλημμέλημα σε κακούργημα??

    Μήπως επίσης θα πρέπει να ενημερώσουμε τους υπεύθυνους διαχείρισης της Στοάς Κοραή (Όμιλος Χαραγκιώνη)ότι η στοά αποτελεί δημόσιο χώρο και δεν μπορούν να επιβάλουν τους δικούς τους όρους περι υψηλής αισθητικής(!!!) εκδιώκοντας τα αδέσποτα και παροτρύνοντας τους καταστηματάρχες να σταματήσουν να τα ταίζουν(στην καλύτερη περίπτωση)??

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση