GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μια φωτογραφία ...για τα χάλια μας

Από την Λέτα Ζωτάκη Κιλκίς 20-6-2010 Λένε ότι μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις! Δείτε την φωτογραφία και σας εξηγώ τι ακριβώς έγινε εχ...

Από την Λέτα Ζωτάκη
Κιλκίς 20-6-2010
Λένε ότι μια φωτογραφία είναι χίλιες λέξεις!
Δείτε την φωτογραφία και σας εξηγώ τι ακριβώς έγινε εχθές, Σάββατο 19 Ιουνίου, κατά την διάρκεια της εφημερίας μου.
Είμαι ακτ/γος, διευθύντρια των υπερήχων στο Γ.Ν. Κιλκίς.
Εχθές καθώς έκανα έναν υπερηχοτομογραφικό έλεγχο εκτάκτως σε μια ασθενή με κοιλιακό άλγος, ακούστηκε ένας εκκωφαντικός θόρυβος και ξαφνικά η ασθενής έφυγε από μπροστά μου, και βρέθηκε στο πάτωμα ανάμεσα από το...
 κομματιασμένο εξεταστικό κρεβάτι που είχε διαλυθεί!
Η πρώτη μου σκέψη ήταν ότι η ασθενής τραυματίστηκε πολύ σοβαρά. Ήμουν τυχερή που η ασθενής ήταν νέα και ευλύγιστη και χτύπησε μόνον τον αγκώνα της, στην προσπάθειά της να στηριχθεί για να μην σπάσει το κεφάλι της και την σπονδυλική της στήλη πέφτοντας με δύναμη πάνω στο σιδερένιο στήριγμα και στο τσιμεντένιο δάπεδο, ενώ εγώ χτύπησα το χέρι μου όταν ενστικτωδώς πήγα να συγκρατήσω όσο μπορούσα την απότομη πτώση της.
Σε περίπτωση που ήταν μεγάλης ηλικίας και υπέρβαρη, θα θρηνούσαμε θύματα και εγώ θα ήμουν στην ασφάλεια ως υπεύθυνη σοβαρού τραυματισμού ασθενούς.... εξ αμελείας.
Το τοπίο όπως φαίνεται από την φωτογραφία έμοιαζε... βομβαρδισμένο!
Ύστερα από όλα αυτά, αρνήθηκα να συνεχίσω να κάνω υπέρηχο μέσα σε αυτό το χάλι, μέχρις ότου αντικατασταθούν τα ....προπολεμικά υλικά με αντίστοιχα του 21ου αιώνα!
Αρνούμαι να συνεχίσω να εργάζομαι υπό καθεστώς διάλυσης υλικής και ηθικής!
Γιατί σέβομαι τον εαυτό μου και την επιστημονική μου γνώση και δεν την χαλαλίζω να αναλώνεται σε… κατεδαφισμένα "υλικά". Γιατί αντίθετα με τους κυβερνώντες, εγώ αισθάνομαι υπόλογη για τις απαράδεκτες συνθήκες που εργαζόμαστε και για την κατάντια των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες που αξίζουν στοιχειώδους σεβασμού.
Εμείς οι γιατροί του ΕΣΥ, που από ιδεολογία στελεχώσαμε τα Νοσ. της χώρας για να έχουν όλοι οι πολίτες δωρεάν, δημόσιες και υψηλής ποιότητας παροχές υγείας, εμείς που ζούμε μόνον από τον πενιχρό μισθό μας, που αισθανόμαστε ότι κάνουμε το καθήκον μας προς τους Έλληνες πολίτες, εν αντιθέσει με τις εκάστοτε κυβερνήσεις που δεν σέβονται ούτε τους πολίτες τους ούτε τους επιστήμονες τους, που καταχράστηκαν την ψήφο του εντολέα τους, που είναι ο λαός της Ελλάδας. Κυβερνήσεις που επί σειρά ετών, κάνουν κατάχρηση εξουσίας παραπλανώντας και καταληστεύοντας τον Ελληνικό λαό.
Καταγγέλλουμε τους κυβερνώντες που ασύστολα καταχρώνται την ψήφο μας, υποχρεώνοντάς μας να δεχόμαστε αντισυνταγματικές διατάξεις από οικονομικούς δολοφόνους, που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας, που καταστρατηγούν τα εργασιακά και ανθρώπινα δικαιώματά μας, που καταλύουν το στοιχειώδες δικαίωμα όλων των Ελλήνων στην δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία και που μας υπέταξαν χωρίς να μας ρωτήσουν, στη χούντα των "εταίρων" μας, του "μνημονίου" και του ΔΝΤ.
Εμείς μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση οφείλουμε να κάνουμε τον αγώνα μας για να αποδείξουμε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των λαών.
Ελπίζοντας ότι οι λαοί θα ξυπνήσουν σύντομα, πριν να είναι πολύ αργά.

12 σχόλια

  1. γαμηστε τις φαρμακευτικες και δωστε τα πεταμενα λεφτα για κρεβατια κτλ. στα νοσοκομεια.

    να απαγορευτει η εισοδος των φαρμακευτικων πλασιεδων στα νοσοκομεια και τα ικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ;
    Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ;
    ΑΝΤΕ ΠΑΡΑΤΑ ΜΑΣ, ΟΥΦΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 31,000,000 ΕΚΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ευρώ και 16,000,000 σε λογαριασμο "ιατρού" του ΕΣΥ.


    Αυτοι είστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΠΡΟΣ ΑΝΩΝΥΜΟ : 8.19.00

    ΕΛΑ ΜΑΛΑΚΑ ΜΟΥ ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΤΣΙ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ. ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ, ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΕΔΩ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑ ΗΛΙΘΙΟ !!!!

    Ο ΛΙΑΠΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ;;;;;;
    ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΝΟΧΛΕΙ ;;;;
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΙΜΗΣΜΕΝΟ ΖΩΟ Η ΞΕΝΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ;;;;
    ΑΜ ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΑΒΡΑΜΟ ; ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΟΥ ΛΕΕΙ...

    ΕΞΩ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !!!

    ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ : ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ! ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΥΠΕΡΗΧΟΥΣ ΜΕ ... ΣΠΑΣΜΕΝΟ ΣΧΕΔΟΝ ΤΟ ΚΑΛΩΔΙΟ ΤΟΥ ΗΧΟΒΟΛΕΑ ;;; / ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΥΠΕΡΗΧΟ ΤΟΥ ...1986
    !!!, ΟΠΟΤΕ ΣΤΗΝ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΜΕΡΙΚΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΠΑΙΝΕΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ Η ..ΦΑΝΤΑΣΙΑ ! ΕΚΤΟΣ ΤΟΥ ΟΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙΣ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ..ΡΕΖΙΛΙ, ΓΙΑΤΙ Ο ΥΠΕΡΗΧΟΣ ΤΟΥ ΔΙΠΛΑΝΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ 2009 !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Είμαι ακτ/γος, διευθύντρια των υπερήχων στο Γ.Ν. Κιλκίς"...

    Και δε μου λέτε κυρία Διευθύντρια των Υπερήχων στο Γ.Ν. Κιλκίς, δεν είχατε προσέξει ότι το εξεταστικό κρεβάτι ήταν ετοιμόρροπο; Τί πράξατε έτσι ώστε να αντικατασταθεί;

    Μα το ζουμί της "διαμαρτυρίας" είναι το μανιφέστο της κυρίας Διευθύντριας Υπερήχων "εμείς οι γιατροί του ΕΣΥ, που από ιδεολογία στελεχώσαμε τα Νοσ. της χώρας για να έχουν όλοι οι πολίτες δωρεάν, δημόσιες και υψηλής ποιότητας παροχές υγείας, εμείς που ζούμε μόνον από τον πενιχρό μισθό μας..." και "καταγγέλλουμε τους κυβερνώντες που ασύστολα καταχρώνται την ψήφο μας, υποχρεώνοντάς μας να δεχόμαστε αντισυνταγματικές διατάξεις από οικονομικούς δολοφόνους, που διαλύουν τον κοινωνικό ιστό της χώρας...". Τι να πω για το φωσκολικό κειμενάκι;

    Αχ κυρία Διευθύντρια, κι εσείς συσκευασμένη οργή; Ευθύνη για το ΕΣΥ, που επωμίζεστε εσείς "οι γιατροί του ΕΣΥ" χάριν του λαού μας, έναντι πενιχρού μισθού και τις μυθικές μίζες που περνάνε κάτω από τη μύτη σας (κι αφού δεν έχουν σχέση οι γιατροί του ΕΣΥ, να υποθέσω ότι τις παίρνουν οι διοικητικοί; οι καθαρίστριες; εξωνοσοσκομειακοί;), και δεν τις είχατε πάρει χαμπάρι τόσα χρόνια, δεν νιώθετε καμία ευθύνη; Ούτε για το κρεβάτι όπου καθημερινά εξετάζετε ως Διευθύντρια Υπερήχων τους ασθενείς σας;

    Αλλά εσείς "μέσα σε αυτή την ζοφερή κατάσταση οφείλουμε να κάνουμε τον αγώνα μας για να αποδείξουμε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα των λαών."

    Αν θέλετε να αγωνιστείτε κυρία Διευθύντρια Υπερήχων, κοιτάξτε να κάνετε σωστά τη δουλειά σας, πάνω σε εξεταστικά κρεβάτια που δε στέλνουν τους ασθενείς σας στο έδαφος. Για το σπασμένο κρεβάτι σίγουρα δε φταίνε ούτε οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις των Αθηνών, ούτε η παγκοσμιοποίηση, ούτε το ΔΝΤ. Κάτι μού λέει ότι φταίει η αδιαφορία σας και η προ-συσκευασμένη οργή σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΦΙΛΕ 9.59,
    ΖΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ !!!
    ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ..ΚΑΚΚΙΟΥΛΕΣ , - ΑΠΩΘΗΜΕΝΑ ΑΔΕΛΦΕ ;, - ΑΜ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ¨συσκευασμένη οργή ¨, ΚΑΛΑ ΡΕ ΜΕΓΑΛΕ, ΕΔΩ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ ΕΣΥ ΣΤΙΣ ..ΘΕΩΡΙΕΣ ΣΟΥ ;;;

    ΑΜ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ : ¨προ-συσκευασμένη οργή σας.¨ !!!
    ΦΙΛΕ ΜΟΥ, ΤΩΝ ΨΥΧΑΝΑΛΙΤΩΝ ΤΑ ΚΡΕΒΒΑΤΙΑ ΔΕΝ ΣΠΑΖΟΥΝ, ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΑΙ, ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ.. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΣΟΥ !!!!
    ΘΑ ΣΟΥ ΦΥΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΠΛΕΞ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΗΚΕΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΙΚΗ, ΤΟΤΕ ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κάνε λίγο υπομονή κοπέλλα μου. Η κυρία Υπουργός το φροντίζει και αυτό. Δεν διάβασες ότι έχει εξασφαλίσει 75.000.000€ από το ΕΣΠΑ για να σας εξοπλίσει πλήρως ???. Δεν διάβασες ότι εξήγγειλε την εφαρμογή της κωδικοποίησης ICD-10, ώστε να παγιδεύσει τα πιράνχας που λυμαίνονται τις προμήθειες και μάλιστα θα δώσει και 2.000.000€ για να σας εκπαιδεύσει η ΕΣΔΥ πλήρως και σε αυτό ??? Όχι αχαριστίες !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γιά τον ΑΝΩΝΥΜΟ των 10:10' (που ταυτίζεται με την Διευθύντρια Υπερήχων του Γ.Ν. Κιλκίς και το μανιφέστο της),

    Απορώ με τις πρόχειρες διαγνώσεις σου. Απορώ με το θράσος σου. Κατανοώ την ανασφάλεια της επιθετικότητάς σου. Και της αγραμματοσύνης σου.

    Συνέχισε τον αγώνα ΑΝΩΝΥΜΕ 10:10', με το μαλακό, γιατί είναι μακρύς ο δρόμος... Να 'σαι καλά!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ρε παπαρες ανωνυμοι ρωτηστε πρωτα για την συγκεκριμενη γιατρο και μετα καντε τα πικροχολα σχολια σας.μακαρι να υπηρχαν μερικες εκατονταδες σαν αυτην στο ΕΣΥ.Η ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΤΡΕΧΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Δηλαδή, η υπουργός πρέπει να αλλάξει τα κρεβάτια στα νοσοκομεία; Δηλαδή, δεν είναι υπεύθυνοι γι αυτά οι διευθυντές και οι διοικητές των νοσοκομείων; Αφού η γιατρός θέλει να αλλάξουν τα πράγματα, αντι να καταγγέλει την κυβέρνηση καλύτερα να καταγγείλει αυτούς που τα κλέβουν μέσα απο το νοσοκομείο της και τα χρήματα, αντί για εξοπλισμό, καταλήγουν στις τσέπες τους. Αν δεν τους ξέρει, να καταγγείλει το διευθυντή του νοσοκομείου που δεν αντιδρά. Αν υπάρχει "συνεργασία" διοικητή- υπουργού, τότε να καταγγείλει την κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ρε παιδιά εδω δεν δίνει το υπουργειο λεφτα για συριγγες, για κρεββάτια θα δώσει; Μάλλον οι περισσότεροι δεν ξέρετε ότι κάποιοι γιατροί κανουν αγώνα ξέροντας ότι δεν θα πληρωθούν, πιέζουν, προσπαθούν και πάλι έχουν εσάς να τους κρίνεται... Δεν είναι όλοι ίδιοι.. Και η συγκεκριμένη γυναίκα κάνει τον αγώνα της και μπράβο της... Ακόμη και αν είναι λίγο ρομμαντική για την περίοδο που διανύουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση