GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η μυστική "βάση" στη Τζαμάικα για τις σημαίες ευκαιρίας στα πλοία...

Νέες πληροφορίες και διαστάσεις στο θέμα με το προκλητικό γλέντι στο "Αβέρωφ" Από τον Οδυσσέα Μαρκόνη Στο κτίριο της οδού 76 Ba...

Νέες πληροφορίες και διαστάσεις στο θέμα με το προκλητικό γλέντι στο "Αβέρωφ"

Από τον Οδυσσέα Μαρκόνη

Στο κτίριο της οδού 76 Barbican Road στο Kingston στην Jamaica συναντήθηκαν δύο φορές τον τελευταίο μήνα ο Δημήτριος Α. Λεμός της γνωστής οικογενείας και ο Mr Bert Smith που ήταν στο γλέντι στο "Αβέρωφ", όπως αποκλύψαμε ήδη, για να προωθήσει μεταφορά ναυτιλιακών κεφαλαίων. Στη διεύθυνση αυτή βρισκεται το ελληνικό Προξενείο στη Τζαμάικα. Υπάρχει και ελληνική πρεσβεία στη χώρα, στην οδό 3 Rovan Close Kingston, Jamaica, αλλά εν σχετίζονται με το θέμα.
Καταρχάς για το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών το Προξενείο της Τζαμάικα είναι ανύπαρκτο και δεν...
 υπάρχει ούτε στα χαρτιά. Παρ'όλα αυτά στη Τζαμάικα καταγράφεται επίσημα ως διπλωματική υπηρεσία της Ελλάδας, υπεύθυνη για πολιτιστικές και εμπορικές υποθέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.
Στην ουσία είναι μία ξεχασμένη "βάση" από τον Ψυχρό Πόλεμο που με τα χρόνια εξελίχθηκε σε χώρο μυστικών συναντήσεων Ελλήνων εφοπλιστών με σημαίες ευκαιρίας στον Παναμά, στις Μπαχάμες, στη Λιβερία, στη Τζαμάικα, στην Ονδούρα και στην Κόστα Ρίκα. Και ρόλο παίζει εκεί ένας 60άρης που εμφανίζεται συχνά στις δεξιώσεις του διεθνούς ναυτιλιακού jet set στο Μαιάμι και στο Λονδίνο ως εκπρόσωπος Ελλήνων εφοπλιστών και ως ο "σκληρός" διαπραγματευτής για τα "βαθιά νερά". Είχε διάφορα "πάρε - δώσε" με τους Αμερικανούς από τη δεκαετία του '90 και θεωρείται πολύ πιθανό να ήταν παρών στις συναντήσεις του κ. Λεμού με τον Bert Smith.

1 σχόλιο

  1. Γιά νά ελαφρύνουμε τή συζήτηση,
    αρθρογράφε μπορεί νά ονομάζεσαι
    Γεώργιος Τραμπακουλίδης.
    Αλλά ήσουν ναυτικός.
    Σού αρέσει ο Οδυσσέας ναυτικός
    περιπλανόμενος,αλλά καί ο Μαρκόνης
    δηλαδή ο ναυτικός ασυρματιστής.
    Τό γλυφιτζούρι στόν
    Αναστάση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση