GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τίτλοι τέλους για τον αγωγό Μπουργκάς– Αλεξανδρούπολη;...

Από τον Ξενοφώντα Φαφούτη http://www.apodimos.com/ Καταρχάς ενημερώνουμε το μέγεθος του αφιερώματος και για την πληρότητα των πληροφοριών...

Από τον Ξενοφώντα Φαφούτη
http://www.apodimos.com/
Καταρχάς ενημερώνουμε το μέγεθος του αφιερώματος και για την πληρότητα των πληροφοριών που παρέχονται και αυτό διότι όλοι πιστεύαμε ότι ο πετρελαιαγωγός Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης θα βοηθούσε την Ελληνική Οικονομία και την ασφάλεια των χωρών που διερχόταν. Αλλά έπεσαν οι Τίτλοι τέλους για τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη με την αποχώρηση της Βουλγαρίας για ικανοποίηση των ΗΠΑ, της Τουρκίας εμείς δεν γνωρίζουμε ο Θεός ξέρει. Εμείς το μόνο θα κάνουμε είναι να...
 ενημερώσουμε όλους τους Έλληνες (Ελλαδίτες, Κύπριους και Απόδημους) και Ομογενείς αδελφούς μας ότι με δεδομένα με σκοπό να γνωρίζουν τι θα είχαν ή θα έχουν εάν η Ελληνική κυβέρνηση προβεί τις κινήσεις προς την κυβέρνηση της Βουλγαρίας. Και να θυμίσουμε σε όλους πολυπληθείς επισκέπτες – αναγνώστες μας ότι στην Αθήνα η τριμερής συνάντηση κορυφής του περασμένου Σεπτεμβρίου «σφραγίσθηκε» την 15 Μαρτίου 2007 με την υπογραφή του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολης. Έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια από την εποχή που ένας Έλληνας προώθησε την ιδέα της ανάπτυξης του αγωγού του πετρελαίου κάτι που και ο πρωθυπουργός της εποχής αυτής και ο αργότερα υπουργός των εξωτερικών της Ελλάδος και σήμερα πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας το ενστερνίσθηκαν και το προωθούσαν και τώρα είναι πλέον γεγονός. Πλέον είναι γεγονός ότι Ελλάδα εισέρχεται στο Λόμπι των χωρών που διακινούν το πετρέλαιο διεθνώς. Ο Ρώσος Πρόεδρος μετείχε στη Ρωσο-Βουλγαρο-Ελληνική σύνοδο, που οδήγησε στην υπογραφή τριμερούς διακρατικής συμφωνίας «για την κατασκευή και εκμετάλλευση του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης» κάτι που συνήθως δεν πραγματοποιεί.
Η αποχώρηση της Βουλγαρίας από την τριεθνή Συνεργασία τον Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη για την Ελλάδα που είναι το χειρότερο από τη διαφαινόμενη κατάρρευση της ενεργειακής συνεργασίας με τη Ρωσία δεν είναι η διάψευση των ελπίδων και αυταπατών περί μετατροπής της χώρας μας σε «ενεργειακό κόμβο». Είναι κάτι πολύ σοβαρότερο, η προοπτική της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας μας από αγωγούς φυσικού αερίου που έρχονται μέσω Τουρκίας, πράγμα που σημαίνει ότι η Ελλάδα θα περιέλθει σταδιακά υπό τον ενεργειακό ζυγό εξάρτησης από την Αγκυρα! Φυσικό αέριο αμερικανικών συμφερόντων μέσω αγωγών που βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Τουρκίας είναι φυσικά ό,τι πιο εφιαλτικό θα μπορούσε να συμβεί στη χώρα μας σε περίοδο ελληνοτουρκικής κρίσης.
Εδώ θα πρέπει να γνωρίσουμε σε όλους επισκέπτες – αναγνώστες μας για τι αναφερόμαστε με δεδομένα. Τους λέμε ότι γίνετε με σκοπό να γνωρίζουν τι θα είχαν ή θα έχουν εάν η Ελληνική κυβέρνηση προβεί τις κινήσεις προς την κυβέρνηση της Βουλγαρίας για αυτό θα αρχίσουμε με τις κινήσεις της Βουλγαρικής Κυβερνήσεως που είναι και κράτος μέλος της ΕΕ.
Εμείς δεν γνωρίζουμε πόσο έχει αποδιοργανωθεί η Βουλγαρία και η κυβέρνηση της ή πόσο η οικονομία της είναι εύρωστη είτε ούτε πόσο έχει σχέση με την πράσινη οικονομία το μόνο που ξέρουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση θέσπισε νόμο για να μην σταματούν μεγάλα έργα όταν κοινωνίες από περνάνε μεγάλα έργα, να μην εμποδίζονται η ανάπτυξη των έργων .
Το αναφερόμαστε έτσι διότι ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, ουσιαστικά έκλεισε το θέμα του αγωγού πετρελαίου Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, επιβεβαιώνοντας την έντονη φημολογία των τελευταίων μηνών ότι η Βουλγαρία δεν προτίθεται να προχωρήσει στην υλοποίηση του έργου διότι «Είναι ένα έργο, το οποίο ο κόσμος στο Μπουργκάς δεν το θέλει. Όλοι είδαμε τι συνέβη στον Κόλπο του Μεξικού». Εμείς δεν ξέρουμε ο Θεός ξέρει ποιοι σταμάτησαν το έργο Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη, διότι πολλά λέγονται ότι είναι οι ΗΠΑ διότι έχουν γεωπολιτικά συμφέροντα στην περιοχή ή επίσης η Τουρκία που έχει τουρκικό πολιτικό κόμμα του στην Βουλγαρία .
Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι το σταμάτημα έρχεται αμέσως μετά τις προειδοποιήσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας, Σεργκέι Σμάτκο, ότι η Μόσχα θα πρέπει να «παγώσει» το σχέδιο, εκτός αν υπάρξουν θετικές εξελίξεις από τη Βουλγαρία.
Έτσι μετά από αρκετούς μήνες παλινδρομήσεων, ασαφών δηλώσεων και επιπλέον καθυστερήσεων, η κυβέρνηση Μπορίσοφ, επικαλούμενη την οικονομική κρίση, αλλά, κυρίως τις αντιδράσεις και τις ανησυχίες των κατοίκων του Μπουργκάς για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις του έργου, εμφανίστηκε αποφασισμένη να εγκαταλείψει το project. Ανακοινώνοντας την πρόθεση της χώρας του να εγκαταλείψει το έργο υλοποίησης του αγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη, ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, ενημέρωσε τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), με τους οποίους συναντήθηκε, στη Σόφια, για τους λόγους αυτής της κίνησης. Όπως ανέφερε, αφενός υπάρχουν αντιδράσεις κατοίκων στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις που θα είχε η κατασκευή του αγωγού, καθώς η διαδρομή του αγωγού περνά μέσα από προστατευόμενες περιοχές. Ταυτόχρονα, πρόσθεσε πως «θα πάρει δεκάδες χρόνια προκειμένου να αισθανθούμε τα οφέλη από αυτό το έργο».
Στο μεταξύ, ο υπουργός Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού της Βουλγαρίας, Τράιτσο Τράικοφ, δήλωσε ότι το υπουργικό συμβούλιο δεν έχει λάβει σχετική απόφαση για αποχώρηση της χώρας από τα εν λόγω έργα. Ερωτηθείς, εάν αυτό σημαίνει πως ο ίδιος θεωρεί ότι η χώρα δεν πρέπει να αποχωρήσει από το project, απάντησε: «Δεν σκέφτομαι κάτι τέτοιο. Αυτό που λέω είναι πως δεν έχουμε καταλήξει σε απόφαση για μη συμμετοχή μας σε κάποιο από τα έργα αυτά (αγωγός και Μπέλενε περίπτωση της κατασκευής πυρηνικού σταθμού στο Μπέλενε)».
Κεντρικό θέμα του βουλγαρικού Τύπου ήταν οι εξελίξεις για τον αγωγό «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης» έπειτα από τις δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ. Στα εκτενή ρεπορτάζ των βουλγάρικων μέσων σημειώνεται και η εκτίμηση του πρώην υπουργού Ενέργειας Ρούμεν Οβτσάροφ, ότι παρόμοια κίνηση δεν εξυπηρετεί τα βουλγαρικά αλλά τα αμερικανικά συμφέροντα. Όπως και οι δηλώσεις, με της οποίες διάφοροι εκπρόσωποι του κεντροδεξιού Γαλάζιου Συνασπισμού εξέφρασαν την αμέριστη συμπαράσταση τους με τις δηλώσεις περί της αποχώρησης της Βουλγαρίας από το «Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης», την οποία οι Βούλγαροι «γαλάζιοι» έχουν αναδείξει σε προγραμματικό στόχο της κεντροδεξιάς συμμαχίας τους.
Η συνέχεια εδώ.

6 σχόλια

  1. O Συνιδρυτής του ΠΑΣΟΚ

    Mόνο στο fimotro
    Λίγοι το γνωρίζουν. Μόνο όσοι είναι καλά μυημένοι στο πολιτικό ρεπορτάζ ή ήταν κομματικά στελέχη εκείνη την περίοδο. Ο Μιχάλης Σάλλας το 1974 ήταν μέσα στους 300 που υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ της 3ης Σεπτέμβρη.

    Αργά το βράδυ, το fimotro θα δημοσιεύσει κατ’ αποκλειστικότητα μια φωτογραφία που θα κάνει πάταγο. Όσοι από τους παλιούς την θυμηθούν, θα συγκινηθούν.

    Μια φωτογραφία που δεν έχει δει… ποτέ το φως της δημοσιότητας! Τον Μιχάλη Σάλλα δίπλα στον αείμνηστο Ανδρέα Γ. Παπανδρέου και μερικούς ακόμα συντρόφους του την ημέρα της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ! Υπομονή μέχρι το βράδυ…

    Microlix.gr 15/7/2010 16:38

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μόνος που για χρόνια επέμενε πως δεν θα γίνει ποτέ ήταν ο Ανδριανόπουλος. Γιατί δεν υπήτρχε διαθέσιμο πετρέλαιο. Καλό είναι να τον ακουμε καμιά φορά.

    liberal

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σκανδαλο

    Ερωτηση
    Σε καθε δανειο που Υπογραφει ο
    Παπακωσταντινου περνει ΝΟΜΙΜΗ προμηθεια 2 %

    Αληθεια???

    τοτε ζητω η ΚΡΙΣΗ

    κουφαλα κλεβεις νομιμα τα βλακομουτρα που σε βαλαν εκει.

    Τοτε σκοπιμα μας εβαλε στο ΔΝΤ για να περνει την νομιμη προμηθεια!

    Δηλ. 2,2 δις προμηθεια στην τσεπη του!!!

    Γιαυτο κατεστρεψε τη χώρα!!

    Πασοκοι

    Καταλαβατε την κομπινα??

    Pasok

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ξενοφώντα τι γράψιμο είναι αυτό ρε παιδί μου, σαν έκθεση παιδιού της τετάρτης δημοτικού! Λέει πολλά και τίποτα δεν έχει ουσία, το "εμείς δεν ξέρουμε" το επαναλαμβάνεις 42 φορές, ε αν δεν ξέρεις τι στο διάολο γράφεις τότε? Άστο καλύτερα, άστο!

    Και το "εμείς" τι είναι, μη μου πεις ότι το έγραψε επιτροπή...

    Μητσάρας
    http://ntalaras.blogspot.com/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Την αύξηση του υποχρεωτικού κεφαλαίου στην εταιρία έργου "Bourgas Alexandroupolis Oil Pipeline Project Company - BG EAD" (σ.σ. η βουλγαρική συμμετοχή στη διεθνή εταιρία έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη) κατά 150.000 λέβα, ενέκρινε, σήμερα, το υπουργικό συμβούλιο της Βουλγαρίας.

    Ετσι, το ποσό τετραπλασιάζεται και από 50.000 λέβα διαμορφώνεται σε 200.000 λέβα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε η υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης.

    Η "Bourgas Alexandroupolis Oil Pipeline Project Company - BG EAD" κατέχει το 24,5% του μετοχικού κεφαλαίου της "Trans Balkan Pipeline BV", της διεθνούς εταιρίας που ιδρύθηκε αποκλειστικά για την κατασκευή και λειτουργία του συστήματος του αγωγού.

    Στην Trans Balkan Pipeline BV, πέραν της βουλγαρικής εταιρίας, μέτοχοι είναι η κοινοπραξία αγωγού Burgas - Alexandroupolis Ltd, που ιδρύθηκε από κοινού από τρεις εταιρίες, τις AK Transneft, NK Rosneft και Gazrpom Neft (κατέχει το 51%)(από τη Ρωσία) και από την Ελλάδα η ελληνική κυβέρνηση και η ΕΛΠΕ - ΘΡΑΚΗ ΑΕ, που ιδρύθηκε από κοινού από τις εταιρίες Ελληνικά Πετρέλαια και Θράκη και κατέχει το 24,5% του μετοχικού κεφαλαίου της διεθνούς εταιρίας του έργου.

    Η απόφαση για την αύξηση του κεφαλαίου ελήφθη, έπειτα από τις πρόσφατες δηλώσεις του Βούλγαρου πρωθυπουργού, Μπόικο Μπορίσοφ, οι οποίες δημιούργησαν αβεβαιότητα σχετικά με την υλοποίηση του έργου του πετρελαιαγωγού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΚΑΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΒΡΩΜΑΕΙ ΕΔΩ !!

    ΚΑΙ ΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ ΘΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΤΙ ΒΡΩΜΙΚΟ ΠΑΧΝΙΔΙ ΠΑΙΧΤΗΚΕ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΜΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση