GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μπουζουζέλας...

Από το http://dakedei.blogspot.com/    ¨Καθείς εφ΄ ω ετάχθη¨. Αλλά ο Μπουζουζέλας το βιολί του Προκλητικά καθεστωτική και αλαζονική (πο...

Από το http://dakedei.blogspot.com/  
¨Καθείς εφ΄ ω ετάχθη¨.
Αλλά ο Μπουζουζέλας το βιολί του

Προκλητικά καθεστωτική και αλαζονική (που σίγουρα αγγίζει τα όρια της ανωριμότητας) η συμπεριφορά του Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΕ η οποία έφθασε, ως φαίνεται, να δημιουργεί δυσκολίες ακόμα και αδιέξοδα στη λειτουργία της ΓΕΝΟΠ.
Σε μία εποχή που η ΔΕΗ βάλλεται πολλαπλώς από τα γνωστά οικονομικά συμφέροντα.
Σε μία εποχή όπου καταργούνται εργασιακά και...
 ασφαλιστικά δικαιώματα, σε μία εποχή που καταργούνται κατακτήσεις και αξίες με αποτέλεσμα να κάνουν τους εργαζόμενους φτωχότερους ενισχύοντας ταυτόχρονα και το αίσθημα της ανασφάλειας – αβεβαιότητας.
Αυτή λοιπόν την εποχή «επέλεξε» Γ. Γραμματέας της ΓΣΕΕ για να στήσει τη μηχανή που θα … ανατρέψει τον Γ. Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ.
Εύλογο ερώτημα το εξής ένα : Γιατί σήμερα προσπαθεί με κάθε τρόπο να πετύχει την αντικατάστασή του όταν κατά την διάρκεια του τελευταίου συνεδρίου ο ίδιος τον επέλεγε και τον υποδείκνυε ως τον πλέον ιδανικό για Γενικό Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ;
Ή ακόμα ακόμα, τι άλλαξε και ο κ Κατσαρός, αίφνης, έγινε ¨ανεπιθύμητος¨;
Το έντονο παρασκήνιο των ημερών βρίθει φημών για συνδιαλλαγές κάτω από το τραπέζι.
Για να προστατέψει λοιπόν τη θέση – αξίωμα το Γενικού Γραμματέα της Συνομοσπονδίας ο κύριος Μπουζούλας οφείλει να δώσει άμεσα, μία πειστική απάντηση.
Την ίδια στιγμή, πολύ εύκολα, διερωτάται κάποιος αν άραγε υπάρχει κάποιος ΥΠΕΘΥΝΟΣ από τη ΔΑΚΕ ΓΣΕΕ προκειμένου να επαναφέρει τον νυν Γραμματέα στην τάξη.
Αλήθεια, η Γραμματεία Συνδικαλισμού του κόμματος τη λέει για όλα αυτά;
Σήμερα που όλα δείχνουν ότι ο ίδιος δεν το γνωρίζει, ας βρεθεί τουλάχιστον κάποιος, έστω και αυτή ακόμα τη στιγμή, που θα ενημερώσει τον κ. Μπουζούλα και θα τον βοηθήσει να συνειδητοποιήσει ότι η ΓΣΕΕ είναι το κορυφαίο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων και οι δυνάμεις του και πρέπει και οφείλουν να είναι ενωμένες και συνεργάσιμα αποτελεσματικές.
Σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται να είναι διασπαστικές όπως τώρα και σε καμία περίπτωση δε δικαιολογούνται «παρεμβάσεις», «παρεμβολές» και «παρασιτισμοί» κάποιων στα πεδία των άλλων.
Καθείς εφ'ω ετάχθη
Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ θα πρέπει να διακατέχεται από ομοψυχία και αίσθημα κοινού αγώνα και προσπάθειας
Η ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ έχει Γενικό Γραμματέα πρόσφατα εκλεγμένο που δε χρειάζεται αντικατάσταση πόσο μάλλον υπό τις «τύπου υποδείξεις» του κ. Μπουζούλα.
Ας επικεντρωθεί επιτέλους στο αντικείμενό του ή ας επινοήσει κάποιο άλλο αν αισθάνεται ότι ήδη δεν έχει κάποιο και ας αφήσει την ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ να επιτελέσει απρόσκοπτα το δύσκολο έργο της.
Οι τρικλοποδιές που κάποιοι προσπαθούν να βάλουν, την κρίσιμη αυτή ώρα, θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους μας ότι έχουν άμεσο και αρνητικό αντίκτυπο στους εργαζόμενους και αυτό είναι κάτι το οποίο θα πρέπει να αποτραπεί.
Παντί τρόπω.
¨Καθείς εφ'ω ετάχθη¨ λοιπόν και στο πεδίο αυτό, ΣΙΓΟΥΡΑ θα μας βρουν πρωταγωνιστές.
Υ.Γ. Ακούγετε (στον γνωστό σου χώρο το παρασκήνιο) ότι την πρώην Γραμματέα σου από την ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ που είναι υπάλληλος ΔΕΗ θέλεις να την αποσπάσεις στην ΓΣΕΕ;
Το γνωρίζουν αυτοί που πρέπει άραγε;

14 σχόλια

  1. Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ δεν αλλάζει ντορό. Βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία για λογαριασμό του κεφαλαίου.

    Παραπλανά τους εργάτες, υπονομεύει τους αγώνες. Ακόμα και τις όποιες κινητοποιήσεις αποφασίζει – όταν δεν μπορεί να κάνει αλλιώς – τις αξιοποιεί για την εκτόνωση των αγώνων, τις στρέφει συνειδητά σε αντίθετη κατεύθυνση από τα συμφέροντα των εργατών.

    Αντί για ανειρήνευτη ταξική πάλη με τα μονοπώλια, διαφημίζει την «κοινωνική ειρήνη». Αντί για διεκδικήσεις που θα υπηρετούν τις εργατικές ανάγκες, νοιάζεται για τη διαφύλαξη και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Αντί για την ανάπτυξη που θα υπηρετεί τις εργατικές ανάγκες, βλέπει την ανάπτυξη που υπηρετεί την κερδοφορία. Αυτήν υπερασπίζεται με κάθε τρόπο, σε αυτήν υποτάσσεται και επιδιώκει να υποτάξει ολοκληρωτικά και τους εργάτες.

    Γι’ αυτό προϋπόθεση για την ανάπτυξη των νέων αγώνων, όρος για να ενισχυθεί το κίνημα και να βάλει φρένο στις σκληρές συνέπειες από την εφαρμογή του μνημονίου, είναι να δεχτεί πλήγμα και η στρατηγική της ΓΣΕΕ. Πιο αποφασιστικά οι εργάτες πρέπει να βγούνε στο προσκήνιο, απορρίπτοντας τα ιδεολογήματα της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ που δεν είναι τίποτα άλλο παρά οι αξιώσεις του κεφαλαίου, πασπαλισμένες με «αγωνιστική» φρασεολογία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. σύντροφε Καστανίδηηηηηηηηη
    μία χαρα δουλεύει το Παραδικαστικό Πασοκ.

    "Ελέυθερος αφέθηκε με 50.000 ευρω εγγύηση ο Γ.Τσουγκράνης. Επιχειρηματίας και ΚΟΥΜΠΑΡΟΣ του Τάσου ΜΑΝΤΕΛΗ, με τους λογαριασμούς για τις χορηγείες της ΖΙΜΕΝΣ". !!

    Οι λογαρισμοί ξεπλύματος στις Ελβετικές Τράπεζες για τον "Α.Rocos" του ΠΑΣΟΚ, ήταν " συμετοχή, άδολη και φιλική "
    δήλωσε ο συνήγορός του ΤΣΟΥΓΚΡΑΝΗ του ΠΑΣΟΚ. Ηλίας Αναγνωστόπουλος.

    ΤΑ ΘΕΡΜΑ ΜΑΣ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΥΠΟΡΓΕ ΜΑΣ. Βάλε τώρα φυλακή όλους όσους χρωστάνε κι ένα (1) ευρω στο κράτος.

    ΖΗΤΩ ΤΟ ΠΑΣΟΚ - ΖΗΤΩ ΤΟ ΣΔΟΕ
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΝΤΕΛΗΔΕΣ.
    $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ρε καραγκιόζηδες δεν ξέρω τον Μπουζέλα ή όπως αλλοιώς λέγεται.
    Βλέπω όμως ότι χιλιάδες μαλάκες ακόμα ψηφίζουν και συνδικαλίζονται στο χώρο της Ν.Δ που μας έχει στείλει στα τάρταρα
    μαζί με τον βλακογιώργο.
    Χαθείτε βολεμένα ρεμάλια μπας και σηκώσει κεφάλι η Ελλαδίτσα μας.
    ΟΥΣΤ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ΟΙ ΦΕΛΛΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ.

    ΤΟ ΑΞΙΟΘΑΥΜΑΣΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΠΙΠΛΕΟΥΝ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "Ηλεκτρολόγος - ποντικός τρύπωνε σε υποσταθμούς της ΔΕΗ"


    Ανώνυμος Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΙΜΑ.
    ΤΟΝ ΑΠΑΤΕΩΝΑ.

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    ΚΙ ΕΚΕΙ ΠΑΣΟΚΟΤΡΩΚΤΙΚΑ!!!!!

    Ο/Η Ανώνυμος είπε...

    Δήμευση της περιουσίας του τουρκαλβανοπασοκτζή...γαμίσι της γυναίκας του μέχρι θανάτου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. "Ερχεται και το χάπι της νιότης!..."

    ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΕΤΕ ΣΤΟΥΣ ΜΑΛΑΚΕΣ ΤΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΠΑΣΟΚΟΥΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΘΑΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΨΗΤΟ.
    ΜΕΓΑΛΩΣΑΝΕ ΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΛΑΝΕ ΟΙ ΚΟΠΡΙΤΕΣ.
    ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΗ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ.

    ΜΑΥΡΟ ΣΤΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΑ ΠΑΣΟΚΙΑ.
    ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟΥΣ.
    ΤΟΣΗ ΨΕΥΤΙΑ ΟΥΤΕ Ο ΜΥΤΧΑΟΥΖΕΝ ΔΕΝ ΕΙΧΕ.

    ΨΕΥΤΕΣ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΑΠΙΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΙΓΔΕΣ ..ΛΑΜΟΓΙΑ..ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ..ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΜΑΦΙΑ ...ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ..Ο ΕΚΠΡΩΣΩΠΟΣ ΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ-ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΜΑΦΙΑΣ..(ΓΝΩΣΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΝΟ 2..Ο ΓΑΛΑΖΙΟΣ ΜΠΟΥΧΕΣΑΣ ΝΟ 1 ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΕ ΠΛΕΟΝ)ΜΑΣ ΕΙΠΕ ΟΛΟΙ.. ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ!!!... ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ...ΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ.. ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΦΤΑΙΜΕ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΚΑΘΑΡΙΣΑΜΕ ΚΑΙ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΝΤΑΒΑΔΕΣ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ ...ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ ΚΥΝΙΚΟΙ ΧΥΔΑΙΟΙ ΑΛΑΖΟΝΕΣ..ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΚΑΙ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πονοκέφαλος για τις εταιρείες όσοι δεν πληρώνουν τα διόδια


    Σε… αρκετούς χιλιάδες αριθμούνται πλέον οι οδηγοί αυτοκινήτων που δεν πληρώνουν διόδια που βρίσκονται στην εθνική οδό. Προφασιζόμενοι ότι, έχουν πληρώσει πολλές φορές τους ελληνικούς δρόμους τις προηγούμενες δεκαετίες μέσω των φόρων, τελών κυκλοφορίας κλπ. σταματούν στους σταθμούς διοδίων και απλά... ενημερώνουν τον υπάλληλο ότι πρέπει να τους ανοίξει τη μπάρα για να περάσουν. Συγκεκριμένα, ο οδηγός του οχήματος λέει στον υπάλληλο της εταιρίας ότι δεν πληρώνει, του αναφέρει ότι απλά το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να του γράψει την πινακίδα και αποχωρεί χωρίς φυσικά να καταθέσει το ανάλογο αντίτιμο.

    Εξέγερση…
    Η κίνηση αυτή έχει προβληματίσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους των εταιριών που διαχειρίζονται τους ελληνικούς δρόμους. Από τη μία, οι οδηγοί λένε ότι η καμία εταιρία δεν μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον τους, άποψη την οποία δεν συμμερίζονται οι εταιρίες, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει καμία καταδικαστική απόφαση για οδηγό που δεν έχει πληρώσει. Μάλιστα δεν είναι λίγοι αυτοί που συζητούν ότι είναι θέμα χρόνου να γίνει… εξέγερση από τη μεριά των οδηγών και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι, συχνά – πυκνά μέλη επιτροπών που αντιτίθενται κατά των διοδίων επισκέπτονται τέτοιους σταθμούς και τους ανοίγουν για να περνούν ελεύθερα οι οδηγοί.

    Από την πλευρά τους οι οδηγοί, έχουν αναρτήσει εκατοντάδες τέτοια video στο διαδίκτυο προτρέποντας και άλλους πολίτες να πράξουν το ίδιο.

    Δείτε μερικά από τα εκατοντάδες video που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
    ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Σας γνωστοποιούμε ότι εξυφαίνεται σχέδιο ανατροπής του ΔΑΚΙΤΗ νυν Γ. Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εσωτερικά από μηχανισμούς που φαίνεται να εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

    Οι κινήσεις αυτές που ρίχνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αδρανοποιώντας εντέχνως τη ΔΑΚΕ και διαταράσσοντας την ενότητά της μας δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά για τα κίνητρα, τους λόγους που γίνονται, όπως και για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

    Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων, στην κατεδάφιση των εργασιακών και μισθολογικών κεκτημένων των εργαζομένων, τη δύσκολη αυτή ώρα της «οικονομικής τρομοκρατίας», κάποιοι επιχειρούν τη διάσπαση, την διάρρηξη της ομοψυχίας και της ομοιογένειας της ΔΑΚΕ επιθυμώντας και ελπίζοντας να απενεργοποιήσουν κάθε υγιή πόλο αντίστασης.

    Το ότι είναι λανθασμένη και άστοχη κίνηση την ώρα τούτη, να μπούμε σε τέτοιες λογικές είναι σε όλους φανερό όταν μάλιστα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις δυσκολότερες καταστάσεις από την εποχή της μεταπολίτευσης έως και σήμερα.

    Είναι όμως απλώς λαθεμένη και άστοχη ή καθοδηγούμενη κίνηση ώστε να εξασφαλιστούν προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες των υποκινητών της; Διότι αν συμβαίνει αυτό, οι υποκινητές της δεν καταλαβαίνουν ότι στη ζυγαριά βάζουν όλους εμάς απέναντι στις προσωπικές τους ματαιοδοξίες και είναι σίγουρο προς ποιου το μέρος θα γείρει.

    Πράγματι μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και από την τιμή και την ευθύνη των αποφάσεων που οδηγούν μια παράταξη προκύπτουν και προσωπικές ευθύνες, διότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια.

    Την καθαρότητα αυτή την χάνεις όταν αποδέχεσαι το αξίωμα «το νόμιμο είναι και ηθικό» και προσπαθείς να επιβληθείς μέσα από μηχανισμούς και να καλύψεις κάθε θέση ευθύνης, είτε ο ίδιος, είτε με κάποιον υπάκουο κλώνο σου, αδιαφορώντας σε ποιούς δικαιωματικά ανήκουν αυτές οι θέσεις.

    Η ΔΑΚΕ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι συλλογικό όραμα όλων μας, για την δημοκρατική ανεμπόδιστη και ανεξάρτητη διακίνηση των ιδεών μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, βάση της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

    Επειδή λοιπόν η ΔΑΚΕ είναι αξία και θεσμός που ξεπερνά την πεζή πραγματικότητα και αναγάγει την Δημοκρατία από ιδεολογικό αγαθό σε δικαίωμα, δεν χάνει ούτε τον δρόμο της ούτε τον βηματισμό της.
    Η αξιακή πορεία που χάραξε με τον ιδεολογικό προσανατολισμό της τηρείται αταλάντευτα από αυτούς που έχουν το σθένος να εφαρμόσουν τις αρχές της στο σύνολο της ζωής τους και όχι από αυτούς που μόνο στα λόγια μένουν και κατά τα άλλα συνεχώς παραβιάζουν τις αρχές της.

    Τα τελευταία χρόνια ήταν ο καιρός των μικρών ασήμαντων και λίγων ανθρώπων, αυτών που καιροσκοπικά με άκρατο φαρισαϊσμό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ήθος και τις αξίες μας για να αποκτήσουν υπόσταση που δεν είχαν και να εξαγοράσουν μια θέση που δεν τους αξίζει στη συνείδηση των ανθρώπων.

    Ήταν αυτοί που πήραν την παράταξη στο Ζενίθ και την οδήγησαν με τα λάθη και την ανικανότητά τους στο Ναδίρ.

    Η σημερινή κρίση που αυτοί έφεραν με τις πράξεις τους, αποδεικνύει ότι Συνδικαλισμός χωρίς ήθος δεν γίνεται, οι φθοροποιοί και φθαρμένοι του χθες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρουσιάζονται τιμητές του σήμερα και πολύ περισσότερό οραματιστές του αύριο.
    Οι εφιάλτες του παρελθόντος, βαρίδια του συνδικαλιστικού γίγνεσθαι, λειτουργώντας μέσα από μηχανισμούς και μόνο, γίνονται οι προδότες του σήμερα και του αύριο, όχι μόνο της παράταξης αλλά του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΔΑΚΕ ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ
    ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


    Σας γνωστοποιούμε ότι εξυφαίνεται σχέδιο ανατροπής του ΔΑΚΙΤΗ νυν Γ. Γραμματέα της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, εσωτερικά από μηχανισμούς που φαίνεται να εξυπηρετούν αλλότρια συμφέροντα.

    Οι κινήσεις αυτές που ρίχνουν νερό στο μύλο της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ αδρανοποιώντας εντέχνως τη ΔΑΚΕ και διαταράσσοντας την ενότητά της μας δημιουργούν μεγάλα ερωτηματικά για τα κίνητρα, τους λόγους που γίνονται, όπως και για τα συμφέροντα που εξυπηρετούν.

    Μέσα στον κυκεώνα των εξελίξεων, στην κατεδάφιση των εργασιακών και μισθολογικών κεκτημένων των εργαζομένων, τη δύσκολη αυτή ώρα της «οικονομικής τρομοκρατίας», κάποιοι επιχειρούν τη διάσπαση, την διάρρηξη της ομοψυχίας και της ομοιογένειας της ΔΑΚΕ επιθυμώντας και ελπίζοντας να απενεργοποιήσουν κάθε υγιή πόλο αντίστασης.

    Το ότι είναι λανθασμένη και άστοχη κίνηση την ώρα τούτη, να μπούμε σε τέτοιες λογικές είναι σε όλους φανερό όταν μάλιστα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε άμεσα τις δυσκολότερες καταστάσεις από την εποχή της μεταπολίτευσης έως και σήμερα.

    Είναι όμως απλώς λαθεμένη και άστοχη ή καθοδηγούμενη κίνηση ώστε να εξασφαλιστούν προσωπικά οφέλη και φιλοδοξίες των υποκινητών της; Διότι αν συμβαίνει αυτό, οι υποκινητές της δεν καταλαβαίνουν ότι στη ζυγαριά βάζουν όλους εμάς απέναντι στις προσωπικές τους ματαιοδοξίες και είναι σίγουρο προς ποιου το μέρος θα γείρει.

    Πράγματι μέσα από τις συλλογικές διαδικασίες και από την τιμή και την ευθύνη των αποφάσεων που οδηγούν μια παράταξη προκύπτουν και προσωπικές ευθύνες, διότι η γυναίκα του Καίσαρα δεν πρέπει μόνο να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται τίμια.

    Την καθαρότητα αυτή την χάνεις όταν αποδέχεσαι το αξίωμα «το νόμιμο είναι και ηθικό» και προσπαθείς να επιβληθείς μέσα από μηχανισμούς και να καλύψεις κάθε θέση ευθύνης, είτε ο ίδιος, είτε με κάποιον υπάκουο κλώνο σου, αδιαφορώντας σε ποιούς δικαιωματικά ανήκουν αυτές οι θέσεις.

    Η ΔΑΚΕ δεν είναι ιδιοκτησία κανενός, είναι συλλογικό όραμα όλων μας, για την δημοκρατική ανεμπόδιστη και ανεξάρτητη διακίνηση των ιδεών μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων μας, βάση της ισονομίας και της δικαιοσύνης.

    Επειδή λοιπόν η ΔΑΚΕ είναι αξία και θεσμός που ξεπερνά την πεζή πραγματικότητα και αναγάγει την Δημοκρατία από ιδεολογικό αγαθό σε δικαίωμα, δεν χάνει ούτε τον δρόμο της ούτε τον βηματισμό της.
    Η αξιακή πορεία που χάραξε με τον ιδεολογικό προσανατολισμό της τηρείται αταλάντευτα από αυτούς που έχουν το σθένος να εφαρμόσουν τις αρχές της στο σύνολο της ζωής τους και όχι από αυτούς που μόνο στα λόγια μένουν και κατά τα άλλα συνεχώς παραβιάζουν τις αρχές της.

    Τα τελευταία χρόνια ήταν ο καιρός των μικρών ασήμαντων και λίγων ανθρώπων, αυτών που καιροσκοπικά με άκρατο φαρισαϊσμό προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το ήθος και τις αξίες μας για να αποκτήσουν υπόσταση που δεν είχαν και να εξαγοράσουν μια θέση που δεν τους αξίζει στη συνείδηση των ανθρώπων.

    Ήταν αυτοί που πήραν την παράταξη στο Ζενίθ και την οδήγησαν με τα λάθη και την ανικανότητά τους στο Ναδίρ.

    Η σημερινή κρίση που αυτοί έφεραν με τις πράξεις τους, αποδεικνύει ότι Συνδικαλισμός χωρίς ήθος δεν γίνεται, οι φθοροποιοί και φθαρμένοι του χθες δεν έχουν κανένα δικαίωμα να παρουσιάζονται τιμητές του σήμερα και πολύ περισσότερό οραματιστές του αύριο.
    Οι εφιάλτες του παρελθόντος, βαρίδια του συνδικαλιστικού γίγνεσθαι, λειτουργώντας μέσα από μηχανισμούς και μόνο, γίνονται οι προδότες του σήμερα και του αύριο, όχι μόνο της παράταξης αλλά του συνδικαλιστικού κινήματος συνολικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ANTE ΔΕΗ ΤΗΝ ΣΠΑΡΑΞΑΤΕ ΚΟΠΠΡΙΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ.ΚΑΙ ΔΟΣ ΤΟΥ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ.ΟΙ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΒΓΑΖΕΤΕ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΣΑΣ ΠΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΛΕΞΙΚΟ.ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑΝΤΙ ΤΙ ΚΡΥΒΕΙ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Πήρες ρέ σύνταξη καί εφάπαξ?
    Ή ακόμα πεινάς μέ μισθό 2.500,
    απόφοιτε τού Λυκείου?
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. # Ούτε ο Θεός δεν θα απαιτούσε 23% (ΦΠΑ)
    # Η κυβέρνηση δεν σβήνει τη φωτιά στην εργασία, την καίει η ίδια
    # Έχεις λεφτά; Πρόσεχε μην σε πάρει χαμπάρι η κυβέρνηση
    # Υψηλή φορολογία + μεγάλη κυβέρνηση = Σκλαβιά
    # Υψηλότεροι μισθοί…λιγότερη φορολογία….χαμηλότερες τιμές.
    # Φορολογήστε τους μισθούς των βουλευτών 90%
    # Ποιοι τρώνε τα λεφτά μας τόσα χρόνια;
    # Πρώτα ο άνθρωπος
    # Είμαι Έλληνας και ψηφίζω
    # Δεν είμαι το ATM σας
    # Σας ψήφισα επειδή είπατε ότι «λεφτά υπάρχουν», όχι για περισσότερους φόρους.
    # Δεν ψήφισα το χρέος.

    ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
    ΜΑΥΡΙΖΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΜΑΥΡΟ
    ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.
    ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ
    ΤΑΧΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ ΤΟΥ ΝΕΟ ΠΑSSΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΩΣΤΑ ΝΤΡΟΠΗ!
    ΑΝ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΣΟΥ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ΩΣ ΔΑΚΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΜΠΟΥΖΟΥΛΑ.
    ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΤΟΝ ΒΡΙΣΕΙΣ ΚΑΝΤΟ ΩΣ ΠΡΟΣΩΠΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση