GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κατάφορη αδικία σε βάρος 500 οικογενειών...

Πρώτη συμβολική συγκέντρωση-διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης έξω από την Αγροτική Τράπεζα Aπό τους  Επιτυχόντες της προκήρυξης 9κ/2008 της ...

Πρώτη συμβολική συγκέντρωση-διαμαρτυρία το πρωί της Τετάρτης έξω από την Αγροτική Τράπεζα

Aπό τους Επιτυχόντες της προκήρυξης 9κ/2008
της Αγροτικής Τράπεζας

Επικοινωνούμε μαζί σας για να σας ενημερώσουμε για μια κατάφορη αδικία που συντελείται σε βάρος 500 οικογενειών που βρίσκονται σε ομηρία και βλέπουν μπροστά τους το μέλλον να καταλήγει σε αδιέξοδο και οικονομική καταστροφή. Πρόκειται για τους επιτυχόντες στην προκήρυξη 9κ/2008 της Αγροτικής Τράπεζας που εκδόθηκε το Νοέμβριο του 2008 και αφορούσε 909 θέσεις των βαθμίδων εκπαίδευσης ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ, από τους οποίους συμβαίνει το ανήκουστο οι μισοί να έχουν διοριστεί εδώ και πάνω από ένα εξάμηνο και οι υπόλοιποι παντελώς αυθαίρετα και παράνομα να βρίσκονται άνεργοι και στα πρόθυρα της κοιινωνικής εξαθλίωσης. Με δεδομένη την επιτυχία τους στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που διενεργήθηκε με απόλυτα διαφανή κριτήρια, πολλοί παραιτήθηκαν και άλλοι εξαναγκάστηκαν σε παραίτηση από την εργασία τους και προετοιμάστηκαν ακόμα και για μετακόμιση στον νέο τόπο εργασίας. Αντ'αυτού έγιναν θύματα του χειρότερου εμπαιγμού.
Από το Μάρτιο που η διαδικασία απορόφησης τους διακόπηκε, με το πρόσχημα τότε του νόμου για...
 το πάγωμα των προσλήψεων που δεν συμπεριελάμβανε όμως την παραπάνω προκήρυξη - όπως δεν την συμπεριλαμβάνει και η προσφάτως εκδοθείσα εγκύκλιος - η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας αγνοεί παντελώς και περιφρονεί την χείριστη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει ολόκληρες οικογένειες με παιδιά που από τη μια στιγμή στην άλλη, βρέθηκαν δίχως εισόδημα και ανήμποροι να εξασφαλίσουν στις οικογένειες τους ακόμα και τα βασικά, φορτωμένοι με χρέη από κάρτες και δάνεια εξαιτίας μίας επερχόμενης τοποθέτησης και έναρξης εργασίας σε ένα κατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας που δεν ήρθε ποτέ. Την προηγούμενη εβδομάδα μάλιστα, ο διοικητής της ΑΤΕ ΒΑΝΚ κ. Πανταλάκης σε συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων της Αγροτικής Τράπεζας (ΣΕΑΤΕ), στο οποίο θέσαμε το θέμα από την πρώτη στιγμή, άνέφερε την πρόθεση του να παγώσει αυθαίρετα την διαδικασία για τρία ολόκληρα χρόνια καταπατώντας το νόμο, και κοροιδεύοντας ανερυθρίαστα όλες αυτές τις οικογένεις στις οποίες τον Αύγουστο είχε δεσμευθεί ότι θα αποροφήσει σταδιακά με ρυθμό 70 ατόμων τον μήνα. Σε αντίθεση με τη δέσμευση του αυτή, από το Σεπτέμβρη έχουν προσληφθεί με άγνωστα κριτήρια μόλις 22 άτομα, τη στιγμή που θα έπρεπε να είναι 140 και πλέον καταργεί με περισσό θράσος και χωρίς κανένα ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας τη δέσμευση που ο ίδιος εξέφρασε λίγους μήνες νωρίτερα. Δέσμευση που είχε αναφέρει στο ΣΕΑΤΕ σε συνθήκες δυσμενέστερες για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΑΤΕ αφού είχε ήδη παρουσιαστεί η πρόταση εξαγοράς της Αγροτικής από την Τράπεζα Πειραιώς που στη συνέχεια αποσύρθηκε.
Τώρα, πάλι με πρόσχημα το ρευστό οικονομικό κλίμα, αγνοεί παντελώς τις συνταγματικές υποχρεώσεις της ΑΤΕ που ορίζονται από το ΦΕΚ των διοριστέων και που έχει την ισχύ κάθε άλλου νόμου. Παραβιάζοντας κάθε αρχή τις ισότητας αφού ένα μεγάλο μέρος των επιτυχόντων της ίδιας προκήρυξης ήδη εργάζονται στην τράπεζα, και την πρόβλεψη του ΦΕΚ που ορίζει να έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις εντός τετραμήνου από τη δημοσίευση των οριστικών αποτελεσμάτων, διάστημα που έχει παρέλθει προ πολλού, μετέτρεψε την αξιοκρατική μας επιτυχία στο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, στην πιο βαριά κατάρα.
Εδώ και μήνες δείχναμε καλοπροαίρετοι και δυστυχώς ευκολόπιστοι με τη διοίκηση της τράπεζας και δεν δημιουργήσαμε κανένα απολύτως θέμα προσπαθώντας να το επιλύσουμε με τα θεσμικά όργανα και δείχνοντας την όποια κατανόηση μπορεί να δείξει κανείς όταν από τη μια στιγμή στην άλλη χάνει αδικαιολόγητα όχι μόνο την εργασία του αλλά και την πιθανότητα εξεύρεσης άλλης, λόγω ψευδών δεσμεύσεων ότι ο νόμος θα τηρηθεί στο ακέραιο. Διότι πέρα από τις - ούτως ή άλλως δυυσμενείς συνθήκες στην αγορά εργασίας την περίοδο που διανύουμε - έχουμε επιβαρυνθεί στο πολλαπλάσιο καθότι τα ονόματα των επιτυχόντων βρίσκονται σε κοινή θέα και είναι επισήμως δημοσιευμένα στο ΦΕΚ των διοριστέων του διαγωνισμού, γεγονός που αποτρέπει κάθε, δυσεύρετο πια, πιθανό εργοδότη από το να μας δώσει μια ευκαιρία να ορθοποδήσουμε.Καταδικασμένοι στην ανεργία, δε σας κρύβουμε ότι πολλοί από εμάς βλέποντας να πηγαίνουν στράφι ο κόπος και η προσπάθεια της αξιοκρατικής επιτυχίας, έχουμε οδηγηθεί στην απόγνωση και σκεφτόμαστε σοβαρά να εγκταλείψουμε την πατρίδα μας απογοήτευμένοι από τη λειτουργία των θεσμών και την τήρηση των νόμων και του Συντάγματος που θα έπρεπε να μας προστατεύει από τέτοιου είδους κοινωνικές αναλγησίες.
Έχοντας εξαντλήσει τα περιθώρια υπομονής και αντοχής, κάποιοι από εμάς έχουν ήδη - και άλλοι προτίθονται, όσοι βέβαια μπορούν να αντέξουν τα έξοδα - να προσφύγουν στη δικαιοσύνη στην οποία η ΑΤΕ θα υποχρεωθεί σε καταβολή αποζημιώσεων για την παράβαση της πρόβλεψης του ΦΕΚ-Νόμου για διορισμό εντός 4μήνου. Ας αναλογιστεί ο κάθε ευσυνείδητος πολίτης και οι κυβερνώντες αν πρέπει την κακοδιαχείρηση του καθενός να τα πληρώνει, όπως τα πρόστιμα που συχνά επιβάλλονται στη χώρα, και η κρατική Αγροτική Τράπεζα της Ελλάδος και συνεπώς το Κράτος και ΟΛΟΙ εμείς, ο ταλαιπωρημένος ελληνικός λαός, σε αποζημιώσεις για εργασία που δεν παρείχαμε ποτέ αλλά εξαιτίας της αυθαιρεσίας της διοίκησης της τράπεζας μας αφαιρείται παράνομα το δικαίωμα να καταβάλλουμε . Είναι δυνατόν η Τρόικα να ανέχεται και να συμφωνεί με την παραβίαση του νόμου που θα οδηγήσει στο να υποχρεωθεί το Δημόσιο σαν κύριος μέτοχος της τράπεζας σε καταβολή αποζημιώσεων που κάποιο διάστημα μετά θα προστεθούν στο όποιο έλλειμα? Και που έχουν χαθεί οι έννοιες της χρηστής διοίκησης και της συνέχειας του κράτους;
Προσπαθώντας να αποφύγουμε τέτοιου είδους εξελίξεις γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο είναι η άμεση εργασία μας και η αποφυγή της οικονομικής καταστροφής για εμάς και τα παιδιά μας, και όχι ένα υψηλό ποσό αποζημιώσεων κάποια χρόνια μετά, αύριο Τετάρτη 27/10/2010, οργανώνουμε μια πρώτη συμβολική συγκέντρωση-διαμαρτυρία. Στις 07.30 το πρωί θα συγκεντρωθούμε στα κεντρικά της ΑΤΕ επί της Πανεπιστημίου στην Αθήνα όπως επίσης και στο κεντρικό κατάστημα της τράπεζας στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσ/νίκη, για να διαμαρτυρηθούμε για τον εμπαιγμό και την παρανομία που ασκεί σε βάρος μας η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας με την ανοχή - αν όχι υποστήριξη - της κυβέρνησης. Ελπίζουμε και παρακαλούμε για τη βοήθεια σας στην κάλυψη του θέματος ώστε να ενημερωθούν οι αρμόδιοι και να ευαισθητοποιηθεί η ελληνική κοινωνία μεγάλο μέρος της οποίας προτιμά να παρακολουθει και να πληροφορείται τις εξελίξεις από την αξιόπιστη και αντικειμενική ιστοσελίδα σας..
Σας ευχαριστούμε θερμά εκ των προτέρων και σας καλούμε να σταθείτε στο πλευρό μας για την ικανοποίηση του δίκαιου και επιτακτικής ανάγκης αιτήματος μας.

5 σχόλια

  1. Πασοκ

    ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ


    ΟΤΙ ΠΑΡΑΓΚΩΝΙΣΤΗΚΑΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΒΑΖΑΝ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΕΣ ΣΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ (Παμπουκης Ραγκουσης Παπακωσταντινου κλπ)

    ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ

    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ (ΤΑ ΝΕΟ-ΛΑΜΟΓΙΑ)

    ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΣΩΘΗΚΕ
    ΔΙΟΤΙ ΕΒΑΛΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ
    Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΙΧΕ ΘΕΤΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΚΑΝΑΛΙΚΗ...

    ΘΑ ΒΕΛΤΙΩΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΠΑΣΟΚ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ
    ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ.

    ΑΛΛΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑΣ ΑΛΛΟ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΟΧΙ ΓΙΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΙΠΕ Ο ΔΡ ΚΟΥΤΣΟΥΚΟΣ ΣΤΗ ΜΗΛΙΩΝΗ ΣΗΜΕΡΑ

    ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.

    ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΡΑ ΤΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ!

    Νασος Πασοκ

    26 Οκτ 2010 3:28:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΙΓΙΛΗΣ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΤΕ ΑΥΤΟΙ ΣΑΣ ΕΤΑΞΑΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ!!!

    Ας δούμε αντικειμενικά, τι μας οδήγησε σε αυτό το χάλι, σε αυτήν την ανείπωτη καταστροφή, την σημερινή κρίση-τραγωδία….

    Να δούμε που μας κατάντησε η Δεξιά, η παράταξη της ρεμούλας και της λαμογιάς, που έχει μάθει από την εποχή του σχεδίου Μάρσαλ- στον κρατικοδίαιτο καπιταλισμό, να κάνει αρπαχτές, να ταΐζει με δημόσιο χρήμα παράσιτα-επιχειρηματίες, να δημιουργεί Βατοπέδια, να δίνει τα δημόσια έργα στους «δικούς» της, να καταργεί το νόμο Πεπονή, να διορίζει τα δικά της παιδιά χωρίς να λογαριάζει το κόστος κλπ. κλπ.

    Με το που πήραν την εξουσία έπεσαν σαν λυσσασμένα σκυλιά πάνω στο σώμα της Ελλάδας για να φάνε ό,τι αρπάξουν και να…που μας κατάντησαν!!!
    Μα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ? Πού είναι τώρα ο καταλληλότερος? Ο πρίγκηψ της Ραφήνας? Έχει κρυφτεί με την ουρά στα σκέλια από τις ενοχές του και ντρέπεται να βγει στον κόσμο.

    Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Αυτή είναι η πραγματικότητα κύριοι
    και η Δεξιά και ο Σαμαράς- ο ΜΕΓΑΣ ΛΑΪΚΙΣΤΗΣ, καλά θα κάνει να το βουλώσει και να μη μιλά καθόλου, γιατί εκτίθεται ακόμα περισσότερο στα μάτια του Ελληνικού λαού!

    Εσείς οι Δεξιοί θα πρέπει να χώσετε το κεφάλι σας μέσα στη γη- σαν τη στρουθοκάμηλο, από ντροπή, γιατί ο Λαός έχει μνήμη και δεν ξεχνά την καταστροφική σας διακυβέρνηση!!

    ΑΙΔΩΣ ΑΡΓΕΙΟΙ!!

    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. κι εγώ _αμω τη ΝΔ που κατέστρεψε μαζί με το ΠΑΣΟΚ τη χώρα μας.

    Εγώ λοιπόν που είμαι αδιόριστος , έμεινα άνεργος, ενώ είχα δουλειά.

    Είχα αρκετά χρόνια προϋπηρεσίας σε ιδιωτικές τράπεζες και παραιτήθηκα για να μπω στην ΑΤΕ με τα μόρια των χρόνων προϋπηρεσίας μου και όχι επειδή έγλυψα κανέναν.

    Δεν ήμουν stage και δεν πήρα προσαυξήσεις από συμβάσεις δημοσίου. Έκανα τα χαρτιά μου μέσω ΑΣΕΠ και τώρα εξαιτίας της ΑΤΕ είμαι άνεργος και μάλιστα σε μια περίοδο που δεν μπορώ πλέον να πάω σε άλλη τράπεζα καθώς ΟΛΕΣ στέλνουν κόσμο σπίτια τους.

    Εκτός λοιπόν απ τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ _αμώ και όλα τα πρόβατα που βάζετε stagers και ανθρώπους που δώσαν κανονικότατα ΑΣΕΠ , με μόρια απ τον ιδιωτικό τομέα, μόρια από πτυχία και μόρια από τριτεκνίες και πολυτεκνίες μέσα στο ίδιο καζάνι.

    Μου γινε εμένα ο π_σινος ΝΑ στις ιδιωτικές τράπεζες με τα τρελά ωράρια για να με βάψει γαλάζιο παιδί το κάθε πρόβατο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση