GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Μεταξάς και οι πορτοφολάδες της ιστορίας...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου http://www.resaltomag.gr/    Είναι να γελά κανείς με τους πορτοφολάδες της Ιστορίας. Σε κάθε μεγάλο ιστορικό γ...

Από τον Θύμιο Παπανικολάου
http://www.resaltomag.gr/  
Είναι να γελά κανείς με τους πορτοφολάδες της Ιστορίας. Σε κάθε μεγάλο ιστορικό γεγονός σπεύδουν, σαν κοράκια, να τραβήξουν από την ιστορία, τσάμπα, την αφρόκρεμα των γεγονότων.
Πρώτοι και καλύτεροι οι πατριδοκάπηλοι απατεώνες και οι καθεστωτικοί σφετεριστές της ιστορίας: οι πολιτικοί έμποροι κάθε απόχρωσης και παντός καιρού.
Την ίδια καθεστωτική, σφετεριστική δημαγωγία ζούμε, σήμερα και κάθε χρόνο, για την 28η Οκτωβρίου και το ηρωικό, αντιστασιακό έπος του ελληνικού λαού.
Αχαλίνωτος, δημαγωγικός σφετερισμός του «ΟΧΙ», ιδιαίτερα αποκρουστικός από την ακροδεξιά ρητορική: από τους...
 «γόνους» των αποτρόπαιων δικτατορικών καθεστώτων, από τους υμνητές του Μεταξά, του Βασιλιά, των χουντικών και των λογής-λογής δικτατορικών καθεστώτων.
Οι ιδεολογικοί υμνητές και τα πολιτικά τέκνα των πιο αποτρόπαιων μορφών εξουσίας του κεφαλαίου, σπεύδουν σήμερα, σαν κοινοί «κλεφτοκοτάδες» να «κλέψουν» την αφρόκρεμα του «ΟΧΙ» που βροντοφάναξε ο ελληνικός λαός στο φασισμό: Στην αποτρόπαια αυτή γκριμάτσα της καπιταλιστικής εξουσίας που θαυμάζουν και υμνολογούν.
Εδώ ζούμε κάτω από τη στυγνή φασιστική δικτατορία των υπερεθνικών και αυτοί νοσταλγούν και υμνολογούν τις παρωχημένες «εθνικές» φόρμες της μεταξικής δικτατορίας: Το ιστορικά ξεπερασμένο δηλαδή ισοδύναμο της σημερινής νεοταξικής δικτατορίας
ΟΙ ακροδεξιοί» κάθε κοπής και απόχρωσης φωνάζουν «ζήτω ο μεγάλος ηγέτης Μεταξάς», «έναν τέτοιο χρειαζόμαστε σήμερα».
ΟΙ άμοιροι είναι τόσο τυφλωμένοι που δεν αντιλαμβάνονται ότι Μεταξάδες έχουμε και σήμερα στη υπερεθνική, νεοταξική τους μορφή!!!
Τα «ακροδεξιά» υπολείμματα πιστεύουν αφελώς ότι ήρθε η ώρα να «ξεπλυθούν» και να «συντηρηθούν» με τέτοιες υμνολογικές δημαγωγίες προς τους «εθνικούς» δικτάτορες του καπιταλισμού.
Αυτή πάντα ήταν η πολιτική κάθε πατριδοκάπηλου: ο δημαγωγικός σφετερισμός, ο οποίος κυριολεκτικά αναποδογυρίζει τα πράγματα, ισοπεδώνει την ιστορία και εμφανίζει τους πατριδοκάπηλους σαν αγωνιστές των «εθνικών πεπρωμένων».
Το πατριδοκάπηλο τέχνασμα της μεταξικής υμνολογίας είναι διπλά δόλιο:
α). Ηρωοποιεί το ΟΧΙ του Μεταξά, παρασιωπώντας ολοκληρωτικά και δόλια το ΟΧΙ του ελληνικού λαού στο φασισμό.
β). Χρησιμοποιεί αφηρημένα τις έννοιες «πατριώτης» και «Έλληνας». Έτσι με αυτή τη δόλια γενίκευση συγκαλύπτονται οι αμαρτίες των «εθνικών» δικτατόρων και των δωσίλογων «πατριωτών».
Αυτοί που έχουν, σήμερα, σαν ίνδαλμα το δικτάτορα, κερδοσκοπούν αγρίως πάνω στο «ΟΧΙ» του Μεταξά, για να συγκαλύψουν και αποκρύψουν τα εξής ουσιώδη:
α). Ο Μεταξάς, ως ο στυγνός, δικτατορικός εκφραστής του μεγάλου κεφαλαίου ήταν δεμένος με τον αγγλικό ιμπεριαλισμό. Το ελληνικό κεφάλαιο και η Ελλάδα ήταν αγγλικό φέουδο ΤΟΤΕ. Συνεπώς ο Μεταξάς, ως ο εκφραστής του κεφαλαίου, ήταν με το συνασπισμό του αγγλικού ιμπεριαλισμού και το «ΟΧΙ» του ήταν υπαγορευμένο από αυτή τη θέση.
Παρασιωπάτε, λοιπόν, δολίως, ότι τα συμφέροντά του οικονομικού, συνακόλουθα και πολιτικού κατεστημένου της Ελλάδας, ήταν συνυφασμένα μ' αυτά του αγγλικού ιμπεριαλισμού, ενάντια στο γερμανοϊταλικό ιμπεριαλιστικό συνασπισμό, στο μεταξύ τους οξύτατο ανταγωνισμό, που οδήγησε στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Ο ίδιος ο Μεταξάς στα ημερολόγια του γράφει ότι τα συμφέροντα της χώρας είναι στο πλευρό των θαλασσίων δυνάμεων (Αγγλία , Γαλλία)Η Ελλάδα δεν ήταν ουδέτερη στον πόλεμο, έστω και αν δεν μπήκε ανοικτά υπέρ των Άγγλων από την αρχή.
Η Αγγλία, παρά την οικονομική υπεροχή της στην Ελλάδα, για να αντισταθμίσει την εμπορική δραστηριότητα του γερμανικού κεφαλαίου, ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ με την Ελλάδα, το 1940, εμπορική συμφωνία και «τα Γενικά Επιτελεία της Ελλάδας, Γαλλίας, και Βρεταννίας ρυθμίζουν το ζήτημα αποστολής πολεμικής βοήθειας» (Σβορώνος. «Επισκόπηση της νεοελληνικής ιστορίας).
Αυτή η συμφωνία σημαίνει καθαρή θέση υπέρ του ιμπεριαλιστικού συνασπισμού των Άγγλων.
Και σημειώνει ακόμα ο Σβορώνος:
«Όταν ο Χίτλερ, μετά τη συνθηκολόγηση της Γαλλίας (Ιούνιος 1940) έχει πια καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης, η Ελλάδα τάσσεται στο πλευρό της Αγγλίας, που τη στιγμή αυτή διεξάγει μόνη της τον αντιφασιστικό αγώνα. Άλλωστε ο ελληνικός λαός σχεδόν ομόφωνα απαιτεί μια τέτοια πολιτική. Έτσι οι εκφοβισμοί της Ιταλίας δεν έχουν το αποτέλεσμα που είχε προεξοφλήσει ο Μουσολίνι και το τελεσίγραφο της 28η Οκτωβρίου 1940, με το οποίο η Ιταλία ζητά την ελεύθερη δίοδο των στρατευμάτων της , απορρίπτεται».
Γίνεται φανερό ότι η Ελλάδα σύσσωμη, το οικονομικό κατεστημένο, ο Στρατός, Ο Βασιλιάς (στενά δεμένοι όλοι με τον αγγλικό ιμπεριαλισμό) είπαν το ΟΧΙ το οποίο ταυτιζόταν με το ΟΧΙ του ελληνικού λαού. Μια από τις ελάχιστες ιστορικές στιγμές που σύσσωμος ο ΛΑΟΣ (με άλλα φυσικά αισθήματα) ταυτιζόταν με το κατεστημένο.
β). Επίσης αποκρύπτεται εντελώς ότι το «ΟΧΙ», του Μεταξά ήταν εξαναγκαστικός μονόδρομος και από μια άλλη πλευρά.
Δεν ήταν μόνο το ελληνικό κεφάλαιο υπέρ του «ΟΧΙ», αλλά σύσσωμος και ο ελληνικός λαός. Ο Μεταξάς δεν είχε ΚΑΜΙΑ άλλη επιλογή.
Το να παρασιωπούμε αυτούς τους παράγοντες και να λέμε ότι ο Μεταξάς είπε το «ΟΧΙ», εξαπατούμε τον κόσμο και ηρωποιούμε ένα δικτάτορα «πιόνι» του αγγλικού ιμπεριαλισμού.
Οι αφαιρέσεις καλύπτουν τις αμαρτίες
Όταν δεν προσδιορίζεις συγκεκριμένα τις έννοιες «πατριώτης» και «Έλληνας» καταλήγεις στην απάτη και σε πολιτικά εκτρώματα, συνακόλουθα συγχωρείς τους προδότες και τους πατριδοκάπηλους.
Πατριώτης δεν μπορεί να είναι ΠΟΤΕ ο υπηρέτης των ξένων ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.
Γι' αυτό το κεφάλαιο εξ ορισμού δεν έχει πατρίδα και δεν είναι «πατριωτικό». Απλώς εκμεταλλεύεται τα πατριωτικά αισθήματα για τα συμφέροντά του και τα προδίδει, ανά πάσα στιγμή, όταν προστάζουν τα συμφέροντά του.
Το ελληνικό κεφάλαιο και οι πολιτικοί του υπηρέτες, ιδιαίτερα οι δικτάτορες, δεν υπήρξαν ΠΟΤΕ πατριώτες. Τα συμφέροντα των ξένων ιμπεριαλιστών υπηρετούσαν. Η ελληνική ιστορία είναι διδακτική.
Το να αποκαλούμε, συνεπώς, «πατριώτες» τους κεφαλαιοκράτες, μεταπράτες του διεθνούς ιμπεριαλισμού, τα πολιτικά τους φερέφωνα και τους «λακέδες» τους, σημαίνει ότι είμαστε απολογητές τους και «όργανά» τους.
Με ένα σκοπό: Να διαστρεβλώνουμε και να αλλοιώνουμε την έννοια του πατριωτισμού.
Τέλος τι σημαίνει «Έλληνας»;
Έλληνες ήταν και οι γερμανοτσολιάδες και οι δωσίλογοι της κατοχής.
Έλληνες είναι και οι οικονομικοί μας άρχοντες, και οι πολιτικοί τους που ξεπουλάνε την Ελλάδα στο πλανητικό κεφάλαιο.
Από μόνη της η λέξη «Έλληνας» δεν λέει ΑΠΟΛΥΤΩΣ τίποτα. Είναι μια φρασούλα για να εξαπατά και να εξισώνει το λύκο με το αρνί, το θύμα με το θύτη, τους αγωνιστές με τους προδότες.
Και αυτό η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές. Και στο έπος του 1940 ήταν οι αγωνιστές «Έλληνες» που κρατήσανε το βάρος της ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Έλληνες με χρώμα) και οι δωσίλογοι «Έλληνες» που συνεργάστηκαν με τους κατακτητές (και αυτοί με συγκεκριμένο χρώμα) και οι «ουδέτεροι», «Έλληνες» που συνεργαζόντουσαν με τους Άγγλους για να έρθουν να τρυγήσουν τους καρπούς των αγωνιστών «Ελλήνων». Και αυτοί με συγκεκριμένο ιδεολογικό και πολιτικό χρώμα.
Μιλάμε γενικά για «Έλληνες» και «Πατριώτες» για να συγκαλύψουμε το βρώμικο ρόλο και το χρώμα κάποιων «Ελλήνων» σφετεριστών του πατριωτισμού και των αγώνων του ελληνικού λαού.
Να γιατί οι αφαιρέσεις είναι δόλια τεχνάσματα απάτης που καλύπτουν τις αμαρτίες.
Θα συνεχίσουμε με τη μυθολογία γύρω από το δικτάτορα.

37 σχόλια

  1. Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!
    Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
    Ποιος είπε όμως το Όχι; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής! Για το ποιος είπε το Όχι γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
    “Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “Όχι”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “Όχι” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγεν ο Μεταξάς “Ναι”, πως θα έλεγεν “Όχι” ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα “Όχι” είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά”.
    Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…”
    Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
    “Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
    Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
    Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του Όχι, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!
    Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
    Ποιος είπε όμως το Όχι; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής! Για το ποιος είπε το Όχι γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
    “Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “Όχι”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “Όχι” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγεν ο Μεταξάς “Ναι”, πως θα έλεγεν “Όχι” ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα “Όχι” είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά”.
    Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…”
    Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
    “Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
    Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
    Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του Όχι, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!
    Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
    Ποιος είπε όμως το Όχι; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής! Για το ποιος είπε το Όχι γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
    “Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “Όχι”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “Όχι” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγεν ο Μεταξάς “Ναι”, πως θα έλεγεν “Όχι” ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα “Όχι” είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά”.
    Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…”
    Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
    “Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
    Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
    Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του Όχι, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!
    Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
    Ποιος είπε όμως το Όχι; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής! Για το ποιος είπε το Όχι γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
    “Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “Όχι”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “Όχι” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγεν ο Μεταξάς “Ναι”, πως θα έλεγεν “Όχι” ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα “Όχι” είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά”.
    Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…”
    Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
    “Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
    Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
    Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του Όχι, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!
    Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
    Ποιος είπε όμως το Όχι; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής! Για το ποιος είπε το Όχι γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
    “Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “Όχι”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “Όχι” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγεν ο Μεταξάς “Ναι”, πως θα έλεγεν “Όχι” ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα “Όχι” είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά”.
    Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…”
    Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
    “Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
    Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
    Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του Όχι, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!
    Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
    Ποιος είπε όμως το Όχι; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής! Για το ποιος είπε το Όχι γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
    “Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “Όχι”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “Όχι” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγεν ο Μεταξάς “Ναι”, πως θα έλεγεν “Όχι” ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα “Όχι” είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά”.
    Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…”
    Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
    “Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
    Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
    Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του Όχι, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!
    Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
    Ποιος είπε όμως το Όχι; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής! Για το ποιος είπε το Όχι γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
    “Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “Όχι”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “Όχι” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγεν ο Μεταξάς “Ναι”, πως θα έλεγεν “Όχι” ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα “Όχι” είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά”.
    Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…”
    Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
    “Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
    Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
    Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του Όχι, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το έπος του 1940 αναμφισβήτητα δεν ανήκει σε καμμία πολιτική παράταξη, αλλά σε ολόκληρο το Ελληνικό Έθνος!
    Επειδή όμως κάποιοι θέλουν σώνει και καλά να υμνούν κάθε 28η Οκτωβρίου τους ανύπαρκτους στον εθνικό θρίαμβο κομμουνιστές, γι’ αυτό και εμείς προκλητικά απαντάμε ότι εάν ανήκει κάπου πολιτικά το έπος του 1940 ανήκε στο καθεστώς που υπήρχε εκείνη την περίοδο στην Ελλάδα, δηλαδή στο “φασιστικό” (όπως το αποκαλούν αριστεροί και… δημοκράτες) καθεστώς της 4ης Αυγούστου.
    Ποιος είπε όμως το Όχι; Ο Ιωάννης Μεταξάς, που χωρίς αμφιβολία υπήρξε δικτάτορας, συνειδητά αντικοινοβουλευτικός και αντιμαρξιστής! Για το ποιος είπε το Όχι γράφει τα εξής ένας μεγάλος αναμφισβήτητα δημοκράτης και γενναίος του πνεύματος ο πρώην πρωθυπουργός Παναγιώτης Κανελλόπουλος:
    “Πρέπει να είμεθα, χωρίς άλλο, ευγνώμονες εις τον Ιωάννην Μεταξά, διότι είπε, ολομόναχος εις το σκοτάδι της νυκτός, το μέγα “Όχι”. Λέγουν όσοι αντικρύζουν με εμπάθειαν αυτά τα ανάγλυφα γεγονότα της Ιστορίας, ότι το “Όχι” δεν το είπε ο Μεταξάς, ότι το είπεν ο ελληνικός λαός. Ναι, το είπεν ο ελληνικός λαός, αλλά αφού το είχε ειπεί ο Μεταξάς! Ο ατυχής και συμπαθής Εμμανουέλε Γκράτσι, εκτελών εντολήν που δεν του άρεσε διόλου, εξύπνησε την 3ην πρωϊνήν τον Μεταξά, και όχι τον ελληνικόν λαόν. Εάν έλεγεν ο Μεταξάς “Ναι”, πως θα έλεγεν “Όχι” ο ελληνικός λαός, που θα εξυπνούσε αργότερα; Θα το έλεγε, βέβαια, μέσα του και θα το εξεδήλωνε και έμπρακτα, όταν θα ωργάνωνε μυστικά την αντίστασίν του, αλλά η Αλβανική εποποιία δεν θα εγράφετο ποτέ. Ας είμεθα, λοιπόν, τίμιοι απέναντι της Ιστορίας. Το μέγα “Όχι” είναι πράξις του Ιωάννου Μεταξά”.
    Όσο για τους κομμουνιστές, ήταν πολιτικά ανύπαρκτοι το 1940. Είναι γνωστό ότι στην πρώτη του επιστολή ο Ζαχαριάδης κάλεσε τον λαό να πολεμήσει. Στην συνέχεια όμως πήρε γραμμή από το κόμμα (ΚΚΕ) και άλλαξε στάση. Έτσι στις 26 Νοεμβρίου του 1940 έγραψε δεύτερη επιστολή, στην οποία υπεστήριξε ότι η Ελλάς “οφείλει να ζητήσει αμέσως ειρήνη” και ότι εάν συνεχιζόταν ο αγών, “ο πόλεμος θα χάσει για μας τον εθνικό αμυντικό χαρακτήρα του, θα γίνει καταχτητικός και θα έχει αντίθετο το λαό…”
    Στις 15 Ιανουαρίου 1941, ο Ζαχαριάδης έγραψε και τρίτη επιστολή. Σ’ αυτήν αναφέρονται τα εξής:
    “Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό, καταχτητικό πόλεμο. Ενώ, αφού διώξαμε τους Ιταλούς από την Ελλάδα, βασική προσπάθειά μας έπρεπε να είναι να κάνουμε μια ξεχωριστή έντιμη και δίχως παραχωρήσεις ελληνο-ιταλική ειρήνη, πράγμα που μπορούσε να γίνει με τη μεσολάβηση της ΕΣΣΔ, η μοναρχοφασιστική δικτατορία συνέχισε τον πόλεμο για λογαριασμό όχι του λαού της Ελλάδας, μα της πλουτοκρατίας και του αγγλικού ιμπεριαλισμού”.
    Ακόμη το ΚΚΕ μοίραζε (όσο μπορούσε βέβαια, αφού οι δυνατότητές του ήταν περιορισμένες…) προκηρύξεις το 1940 στις οποίες έλεγε: “Καλούμε τους πολεμιστές μας ν’ αρνηθούν να πολεμήσουν πέρα απ’ τα σύνορα της πατρίδας μας. Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δεν θέλει άλλο Σαγγάριο!…”
    Αυτή είναι η ιστορική αλήθεια για το 1940. Μια ιστορική αλήθεια, που βέβηλα διαστρεβλώνουν “τα ορφανά του Μαρξ”, που βάζουν τα παιδιά μας στα σχολεία κάθε 28η Οκτωβρίου να τραγουδούν κομμουνιστικά τραγούδια και δεν λένε φυσικά λέξη για τον πατέρα του Όχι, τον “φασίστα” Ιωάννη Μεταξά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Γραφεις αηδίες!

    Ο Μεταξάς ήταν μακράν ο καλύτερος πολιτικός που πέρασε από τη χώρα.

    Και στο λέει κάποιος τελείως απολιτίκ.
    Διάβασε το προσωπικό του ημερολόγιο (4 τόμοι) να ξεστραβωθεις και άσε τα αριστεροστροφες κλισεδιάρικες μπούρδες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΚΝΙΤΗ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΔΩΣΙΛΟΓΟΥΣ, ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΕΣ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΜΟΥΝΙΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΡΝΑΝ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΡΩΣΣΙΑ.
    ΟΥΣΤ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Αναρωτιέμαι εάν αυτός ο κύριος έχει διαβάσει ποτέ ιστορία.
    Αναρωτιέμαι εάν αυτός ο κύριος εκτός από την κομματική του μυωπία και τις ινστρουχτόρικες καπηλεύσεις και διατροφές της ιστορίας μπορεί να γράφει.
    Αναφέρετε στον Μεταξά και την δικτατορία του, φυσικά δεν αναφέρετε στη ιστορικότητα του προσώπου τόσο κατά τους Βαλκανικούς πολέμους όσο και κατά την Μικρασιατική εκστρατεία.
    Πράγματι όλα έχουν χρώμα, εκείνο το χρώμα του αχρείου φασισμού από τον οποίο εμφορείται και ο ίδιος.
    Του φασισμού εκείνου που περήφανα διατράνωνε ότι έπαιξε κυρίαρχο ρόλο στην ηττοπάθεια του εκστρατευτικού σώματος το ΄22.
    Του φασισμού εκείνου που κατακεραύνωνε το ΟΧΙ του Μεταξά διά μέσου αποφάσεων την Κ.Ε. του κόμματος και ανέφερε την έναρξη του πολέμου ως ιμπεριαλιστική ενάντια στον λαό (μην ξεχνάμε το σύμφωνο Μολότωφ Ριμπερντροπ και την επακόλουθη απόφαση του χρωματισμένου κόμματος.
    Του φασισμού εκείνου που έδινε την Μακεδονία στους Σλάβους διαμέσου του VMRO.
    Του φασισμού εκείνου ο οποίος ευτυχώς δεν πέρασε ώστε να μας μετατρέψει σε σοσιαλιστικό παράδεισο σοβιετικού τύπου.
    Του φασισμού εκείνου που έβριζε τους αγωνιστές φοιτητές του Πολυτεχνείου (αλήθεια μήπως ξέρεις να μας πεις ποιάς εφημερίδας δεν υπάρχει το φύλλο της 17η Νοεμβρίου 1973 στο αρχείο της?)
    Φτάνει πια.
    Οι φασίστες έχουν χρώμα και είναι κόκκινο.
    Φτάνει πια η παραχάραξη της ιστορίας από ανιστόρητους
    Φτάνει πια η ηλιθιότητα πους σας διακρίνει.
    Σας ανεκτήκαμε πολλά χρόνια φασιστοειδή του κερατά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΤΕΛΙΚΗ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑ ΤΟΥ 20ου ΑΙΩΝΑ.ΗΤΑΝ ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΠΟΡΘΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΠΙΖΑΝΙΟΥ.ΗΤΟ Ο ΙΘΥΝΩΝ ΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΙΚΗΦΟΡΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ 1912-1913.ΕΓΙΝΕ ΔΙΚΤΑΤΟΡΑΣ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΗΤΑΝ Ο ΑΔΑΜΑΝΤΑΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΣΟΦΟΥΛΗΣ.ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1940 ΑΝΤΙΤΑΧΘΗΚΕ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΝΑΖΙΣΤΙΚΟ ΑΞΟΝΑ ΟΤΑΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΗΤΑΝ ΦΙΛΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ,ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΤΑΛΙΝ-ΧΙΤΛΕΡ.ΔΗΛ ΡΙΜΠΕΝΤΡΟΦ-ΜΟΛΟΤΩΦ.ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΒΙΛΑ ΤΗς ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΕΙΠΕ ΟΧΙ ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΕΝΕΟ ΤΟΝ ΙΤΑΛΟ ΠΡΕΣΒΥ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛΕ ΓΚΡΑΤΣΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΠΡΟ ΠΟΛΟΥ ΕΙΧΕ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΣΕΛΙΔΕΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΟΠΩΣ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΣΕΦΕΡΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΕΠΙΠΛΕΟΝ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΠΙ ΠΡΟΕΔΡΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 8ωρο ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,ΙΔΡΥΣΕ ΤΟ ΙΚΑ,ΚΑΙ ΕΠΙ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.ΤΕΛΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΘΗΣΑΝ ΥΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΟΧΥΡΑ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΥΠΕΡΤΕΡΟΥΣΑΝ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΜΑΖΙΝΟ.ΤΑ ΟΧΥΡΑ ΑΥΤΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΙΣ ΣΙΔΗΡΟΦΡΑΧΤΕΣ ΜΕΡΑΡΧΙΕΣ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΦΘΑΣΤΟΥ ΗΡΩ'Ι΄ΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΡΣ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΣ ΤΩΝ,ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΗ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΜΕ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΟΝ ΤΣΕΠ ΝΤΗΝΤΡΙΧ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΑΝ ΟΠΛΑ ΑΠΟΤΙΩΝΤΑΣ ΥΨΙΣΤΟ ΗΘΙΚΟ ΒΡΑΒΕΙΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΦΡΟΝΙΜΟ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΜΕΤΑΞΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ BONA FIDE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ANTE STO DIALO KOLOKOUMOUNA TOU KERATA, FILAGATE TO KOLO KAI SIMERA STOUS MARXISTES KAI STALINISTES SKOTOSANE 43 EKATOMYRIA GYNEKOPEDA... ANTE STO DIALO MALAKA TOU KERATA.... PEDI POLLWN PATERADWN..NAI RE MALAKA KOLOKOUMOUNA ENA METAXA XRIAZOMASTE NA SAS KSEFORTOTHOUME OLOUS.... ALLA OUTE O DIALOS SAS THELI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Από την ίδρυση του Νεοελληνικού Κράτους έως τον Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν συνολικά 180 δις!!!
    Το ΑΕΠ της χώρας ήταν 250 δις (κατ’άλλους 240, κατ’αλλους 260). Τέλος πάντων- το χρέος ως ποσοστό του ΑΕΠ ήταν αρκετά πιο κάτω από το 100%!!!
    Η παράταξη της φαυλοκρατίας και της λαμογιάς, η Δεξιά- αυτή η ίδια που έσπευσε αμέσως να καταργήσει το νόμο Πεπονή, για να βάλει τα δικά της παιδιά,
    μόνο για την περίοδο από τον Μάρτιο του 2004 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2009 (δηλαδή μέσα σε 5 χρόνια και 2 δικές της θητείες) κατάφερε να αυξήσει το χρέος της Ελλάδας κατά 120 δις !!!!!


    Παρατηρητής

    ΔΕΞΙΟΙ= ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ..ΑΜΩ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΑΣ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. 6:16:00 μ.μ.
    μήπως εκ των υστερων θα έπρεπε να δώσουμε δίκιο στον Ζαχαριάδη για την θέση του στην τρίτη επιστολή από την 15 Ιανουαρίου 1941 αν και η θέση του αυτή εξέφραζε την εκτίμηση του Stalin για τον αγγλικό ιμπεριαλισμό, του Stalin που ανεκάλυψε στις 22. Ιουνίου 1941 ποσο επικίνδυνος είναι ο γερμανικός ιμπεριαλισμός; τι κερδίσαμε συνεχίζοντας τον πόλεμο στο πλευρό της Αγγλίας; η βοήθεια της ήταν ανεπαρκής. η διαβεβαίωση του Donovan, προσωπικού απεσταλμένου του προεδρου Roosevelt ότι η ΗΠΑ θα βοηθούσαν με κάθε τρόπο την Αγγλία, ήταν προς το παρόν χωρίς αντίκρισμα. τι θα χάναμε με μια ελληνό-ιταλική ειρήνη, ίσως με την μεσολάβηση της ναζιστικής Γερμανίας που δεν ενδιαφέρονταν για ένα επί πλέον μέτωπο στα Βαλκάνια, αντίθετα με την Αγγλία που επεδίωκε όσον δυνατόν μεγαλύτερη διασπορά του αντιπαλου στρατού; μάλλον θα γλυτώναμε την ξένη κατοχή, την πεινα, και τον εμφύλιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Όσοι συνεργάτες των Γερμανών δεν εκτελέστηκαν από αντιαστασιακούς μέχρι την απελευθέρωση ή έφυγαν και πήγαν Αφρική όπου βολεύτηκαν και πολύ καλά μάλιστα ή έμειναν Ελλάδα και έγιναν οι βολεμένοι του συστήματος.
    Γιατί όσοι συνεργάζονται με τον εχθρό είναι άνθρωποι χωρίς ιδανικά, χωρίς πατρίδα, χωρίς θρησκεία, χωρίς ηθική και τους ενδιαφέρει μόνο η εξυπηρέτηση του προσωπικού τους συμφέροντος.
    Και πάνε πάντα με την πλευρά του νικητή όποιος και αν είναι αυτός ακόμα και ο χειρότερος εχθρός της πατρίδας τους.

    Και αυτό κάνουν και όσον αφορά την «ιδεολογική» τους τοποθέτηση.

    Γνώρισα άνθρωπο που επί χούντας πρωτοστατούσε σε όλα τα εγκαίνια του τότε δημάρχου Αθηναίων Ρίτσου και το σπίτι του ήταν γεμάτο φωτογραφίες του Παπαδόπουλου.
    Με το που ήρθε ο Καραμανλής το 1974 μετέτρεψε το σπίτι του σε εκλογικό κέντρο της ΝΔ.
    Και το 1981 βλέποντας ότι το πασοκ θα βγεί κυβέρνηση έκανε το σπίτι του πράσινο από σημαίες και είχε βάλει και μεγάφωνα που ξεκούφαιναν την γειτονιά «θα τον τρελλάνουμε τον ήλιο σίγουρα ναί».
    Αυτός δεν θα είχε κανένα πρόβλημα αύριο να βάλει και τουρκική σημαία στο μπαλκόνι του αν έβλεπε ότι οι τούρκοι θα κατακτούσαν την Ελλάδα.

    Αυτοί όλοι είναι ανθρωπάκια.
    ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ
    ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕΣΑ 2-3..ΜΕ ΕΜΕΤΙΚΑ
    ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΟΤΙ ΘΙΓΕΙ ΚΑΙ ΞΕΣΚΙΖΕΙ
    ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
    ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΣΙΛΟΓΗ ΥΠΕΡ-ΟΙΚΟΝΟΜΗΜΕΝΗ
    ΚΛΙΚΑ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Είσαι παντελώς ανιστόρητος και άσχετος με την Ελληνική Ιστορία.Έχεις ανοίξει κανένα βιβλίο πριν γράψεις αυτές τις μπούρδες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΡΕ ΦΙΛΕ 8.08
    ΑΦΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 70%;

    ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 88%!!!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ;
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΔΥΣΤΥΧΩΣ. Ο ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΗΣ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
    Ο ΡΟΥΦΙΑΝΟΣ ΚΑΤΑΔΟΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ.

    ΚΑΙ Ο ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΟΣ-ΠΡΑΣΙΝΟΡΟΥΦΙΑΝΟΣ
    ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΣΗ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΜΕΣΟΝ

    ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΙΑ-ΤΑΥΤΟΣΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ.
    ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΠΛΑ ΜΑΣ
    ΠΑΝΤΟΥ..........................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Η Ιστορία δεν είναι όπως ακριβώς γνωρίζουμε. Ακόμα και αυτοί που ήταν παρόντες αυτές τις μεγάλες ιστορικές στιγμές, είχαν άγνοια του τι πραγματικά συνέβαινε σε αυτήν την ιστορία με τους "κακούς" και τους "καλούς". Και αναφέρομαι για τις ξένες δυνάμεις.
    Ποιοι χρηματοδότησαν τους Ναζί;
    http://www.youtube.com/watch?v=5--vHIRG0Pc
    Ποια η διαφορά με το αν ήμασταν με τους νικητές ή τους χαμένους του Β΄Π.Π.;
    http://www.youtube.com/watch?v=9p1syaWAOxQ&feature=related

    http://www.youtube.com/watch?v=bIG_BKtsUnY&feature=related

    Ο Μεταξάς ήταν γνώστης του "παιχνιδιού", μιας και ήταν ένα "πιόνι" σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι...
    http://www.metaxas-project.com/%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B5%CF%82-%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%83%CE%B9%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/

    Καπετάν Μακρύς. Η Ιστορία πρέπει να ξαναγραφτεί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Μεταξάς άλλος ένας κοντός που είπε να ψιλώσει λίγο μιας και του έτυχε η κουτάλα.
    . Γέμισε την Ελλάδα με στρατόπεδα συγκέντρωσης με παιδάκια για να τα ευνουχίσει. Κάτι κοπρίτες που κλέψαμε ακόμα και τα γραφεία τους στο υπουργείο τους , μπορεί να θεωρηθούν ένα ακόμα έργο του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. 28 Οκτ 2010 8:54:00 μ.μ
    Τι λες ρε ανιστόρητε;;;Καταλαβαίνεις τι λες; Οι Ιταλοί δεν απαίτησαν μόνο την διέλευση των στρατευμάτων τους από την Ελλάδα, αλλά απαίτησαν ΟΛΗ την Ήπειρο υπό την σκέπη των Αλβανών και την Θράκη υπό τη σκέπη των Βουλγάρων. Και αν τασσόμασταν στο πλευρό τους, σήμερα η Ελλάδα αφενός θα ήταν μισή, αφετέρου τα Δωδεκάνησα θα ανήκαν σττην Τουρκία, που έσπευσε να κυρήξει τον πόλεμο στη Γερμανία την προτελευταία μέρα του πολέμου! ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΙΣ ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΗΛΙΘΙΟΙ!!!
    Όσο για τον Θύμιο Παπανικολάου, τι να πω. Ένα γνήσιο κομπλεξικό μαρξιστικό απόβρασμα, που προσπαθεί απεγνωσμένα να κρύψει τον γλοιώδη ψυχισμό του, πίσω από την διεστραμμένη του ιδεολογία. Είναι άξιος και της νοημοσύνης του και της ιδεολογίας του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. ΕΡΩΤΗΣΗ (ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ):

    "ΡΕ ΦΙΛΕ 8.08
    ΑΦΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 70%;

    ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 88%!!!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ;
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!"

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΝΟΜΟ 2190/94 - ΠΕΠΟΝΗ) ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ "ΣΠΡΩΧΝΕΙ", ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!!

    Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ, ΣΤΟ DNA ΣΑΣ!!!

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΕΡΩΤΗΣΗ (ΠΡΟΣ ΕΜΕΝΑ):

    "ΡΕ ΦΙΛΕ 8.08
    ΑΦΟΥ Η ΔΕΞΙΑ ΕΒΑΛΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΗΣ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΓΙΑΤΙ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΓΑΜΗΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΙΡΝΕΙ ΑΝΩ ΤΟΥ 70%;

    ΣΤΗΝ ΕΡΤ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΝΑΙ 88%!!!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ;
    ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!"

    ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

    ΓΙΑΤΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΟΥΡΝΑΡΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΙΒΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΜΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (ΒΛΕΠΕ ΝΟΜΟ 2190/94 - ΠΕΠΟΝΗ) ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ "ΣΠΡΩΧΝΕΙ", ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ!!!!

    Η ΦΑΥΛΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΙΜΑ ΣΑΣ, ΣΤΟ DNA ΣΑΣ!!!

    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΣΑΣ ΟΝΟΜΑΖΩ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Οι άγγλοι μοναρχικοί προκάλεσαν (ύστερα από 500 χρόνια αλληλοσφαγών και γενοκτονιών σε όλη τη Γη...), ΚΑΙ τους 2 παγκόσμιους πολέμους. Εκβιάζοντας με το παρελθόν του, έσπρωξαν τον ανισόρροπο Χίτλερ να καταστρέψει την Ευρώπη, ώστε να την κυριέψουν εύκολα (και αυτός ΔΕΝ αιχμαλώτισε τα 300.000 ξαδέρφια του στην Δουνκέρκη, ΔΕ βοήθησε τον Ρόμελ, ΔΕΝ κατέλαβε τη Μάλτα...), και έβαλαν μάλιστα τον δουλοπρεπή Μεταξά το 1937 να σφάξει ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ κατσίκια, ώστε, στέλοντας τα δέρματα στους ναζί για άρβυλα, να διαλύσουν και την ΙΕΡΗ ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ των Ελλήνων, που τους είχε σώσει ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ φορές, και που τώρα την ΑΠΟΣΙΩΠΟΥΝ όλοι οι “ειδικοί”...
    Αλλά οι άγγλοι ΑΙΦΝΙΔΙΑΣΤΗΚΑΝ τόσο από τους ΑΝΥΠΟΤΑΚΤΟΥΣ Έλληνες, όσο και από τους άλλους καραδοκούντες δολαριανούς ξαδέρφους στους (που παγίδευσαν τον Χίτλερ και τον έφεραν στα Βαλκάνια για να φθαρεί πιο πολύ η Ευρώπη, αφού εξόπλιζαν και τον άλλο ομοϊδεάτη τους κανίβαλο Στάλιν), με τελικό αποτέλεσμα να παραδώσουν τη συνταγή της αυτοκαταστροφής και τις αποικίες τους στο Μανχάταν, που τώρα ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ γιατί μένει, επιτέλους, ΧΩΡΙΣ ΚΑΥΣΙΜΑ μέσα σε ΑΥΤΗ τη δεκαετία!
    Έχει ο καιρός γυρίσματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Αυτή πάντα ήταν η πολιτική κάθε πατριδοκάπηλου: ο δημαγωγικός σφετερισμός, ο οποίος κυριολεκτικά αναποδογυρίζει τα πράγματα, ισοπεδώνει την ιστορία και εμφανίζει τους πατριδοκάπηλους σαν αγωνιστές των «εθνικών πεπρωμένων».
    ////////////////////////////////
    Άν όχι πρώτος διδάξας,τουλάχιστον
    βραβείο έχει ο Ανδρέας Παπανδρέου.
    Αίφνης από νοσοκόμος στό USA Nαυτικό
    έγινε ο Νικηταράς-όλα τά σφάζω,όλα
    τά μαχαιρώνω- στό ellada.
    Tό "βυθίσατε τό Χόρα" είχε εγκριθεί
    από τήηηηη Μεγάλη Δύναμη.
    Σάς γράφω αληθεινά.
    Άν δέν πάρεις τό Ο.Κ. από τόν
    μεγάλο,δέν ψελλίζεις κίχ.
    Δυστυχώς.
    Οί λεονταρισμοί πιάνουν μόνο στά
    πράσινα λυκόπουλα τής 7ης ενορίας
    τού Αγίου Σουλπίκιου.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. το θρυλικο ΟΧΙ το ειπε ο.....αλαβανος η παπαρηγα ο τριανταευρωπουλος ο λαζοπουλος ο τσοχατζοπουλος ο σημιτης ο γιωργακης η ντορα ο ρουσοπουλος ο λαλιωτης ο αλογοσκουφης ο πρετεντερης ο καψης μα σας παρακαλω παρα πολυ, πιστεψτε με δεν το ειπε ο ...μεταξας!!! σας ικετευω δεν το ειπε ο μεταξας!!! αυτος ηταν......φασιστας!!! οχι οχι δεν το ειπε αυτος!!!! ΟΧΙΙΙΙΙΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΤΟ ΕΙΠΕ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΗΝ....ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!! ΔΗΛΑΔΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΜΠΑΙΝΑΝ ΟΙ ΙΤΑΛΟΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ (ΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΝΑΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ)....ΦΟΒΗΘΚΕ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!!!!!! !ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ ΙΔΙΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΤΑ ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΦΟΒΗΘΗΚΕ ΤΗΝ....ΑΝΑΤΡΟΠΗΑ!!!!
    ΧΑΧΑΧΑ ΡΕ ΤΙ ΤΡΑΒΑΜΕ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  30. Μύθος 1ος: «Το ΟΧΙ το είπε ο λαός»! Βεβαίως το ΟΧΙ το είπε ο λαός, αφού όμως πρώτα το είχε πει ο Ι. Μεταξάς. Χωρίς τον «πατέρα του ΟΧΙ» Ι. Μεταξά, το έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ. Μύθος 2ος: «Ο Μεταξάς, που ήταν «φασίστας», «γερμανόφιλος» κ.τ.λ., είπε μεν το ΟΧΙ, αλλά εξ ανάγκης, γιατί εάν δεν το ’λεγε την επομένη θα τον ανέτρεπε ο λαός». Ωραίο το παραμύθι, αλλά την ώρα που θα ξυπνούσε ο λαός, τα ιταλικά στρατεύματα θα είχαν ήδη καταλάβει την μισή Ελλάδα.

    Μύθος 3ος: «Ο Ελληνικός Λαός πολέμησε το ’40 κατά του φασισμού». Πως, όμως, συνέβη αυτό, αφού και στην Ελλάδα είχαμε φασιστικό καθεστώς, όπως λένε οι ίδιοι; Ο ένας φασισμός πολέμησε τον άλλο; Η αλήθεια είναι, ότι, οι Έλληνες πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος και όχι κατά οποιασδήποτε μορφής πολιτεύματος. Κι όποιοι κι αν μας επιτίθονταν για να μας κατακτήσουν, πάλι ΟΧΙ θα λέγαμε.

    Μύθος 4ος: «Όλοι οι Έλληνες πολέμησαν σαν γροθιά τον εισβολέα». Ναι, όλοι πλην των κομμουνιστών. Γιατί συνέβη αυτό; Ως γνωστόν, το 1940 ήταν σε ισχύ το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ και η εντολή της Μόσχας προς τα κατά τόπους Κ.Κ. ήταν να μην είναι εχθρικά προς τις δυνάμεις του Άξονα. Οι αριστεροί εμφανίζουν ως απόδειξη της δήθεν πατριωτικής τους στάσεως, την περιβόητη επιστολή Ζαχαριάδη, που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της 2ας Νοεμβρίου 1940, με την οποία ο έγκλειστος αρχηγός του ΚΚΕ –παραδόξως- καλούσε τον ελληνικό λαό σε αντίσταση κατά του εισβολέα. Όμως, η επιστολή αυτή ήταν πλαστή, δημιούργημα του δαιμόνιου υπουργού Ασφαλείας Κ. Μανιαδάκη. Αυτό υποστηρίζει και το ΚΚΕ, σε άρθρο του Πλουμπίδη που δημοσιεύτηκε αργότερα στον παράνομο «Ριζοσπάστη»: «Ιδιαίτερα, με το δημοσιευμένο στις φυλλάδες του Μεταξά της 2 Νοέμβρη πλαστό γράμμα του μεγάλου μας αρχηγού συν. Ζαχαριάδη, παράσυρε στην αυτοκτονία το λαό» (πηγή: «ΚΚΕ-Τα επίσημα κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 36). Έναν μήνα αργότερα, ο Ζαχαριάδης έστειλε πραγματική επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό και κατακτητικό» και καλούσε τους ηρωϊκά μαχόμενους στρατιώτες μας να αρνηθούν να πολεμήσουν: «Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  31. Μύθος 1ος: «Το ΟΧΙ το είπε ο λαός»! Βεβαίως το ΟΧΙ το είπε ο λαός, αφού όμως πρώτα το είχε πει ο Ι. Μεταξάς. Χωρίς τον «πατέρα του ΟΧΙ» Ι. Μεταξά, το έπος του ’40 δεν θα γραφόταν ποτέ. Μύθος 2ος: «Ο Μεταξάς, που ήταν «φασίστας», «γερμανόφιλος» κ.τ.λ., είπε μεν το ΟΧΙ, αλλά εξ ανάγκης, γιατί εάν δεν το ’λεγε την επομένη θα τον ανέτρεπε ο λαός». Ωραίο το παραμύθι, αλλά την ώρα που θα ξυπνούσε ο λαός, τα ιταλικά στρατεύματα θα είχαν ήδη καταλάβει την μισή Ελλάδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  32. Μύθος 3ος: «Ο Ελληνικός Λαός πολέμησε το ’40 κατά του φασισμού». Πως, όμως, συνέβη αυτό, αφού και στην Ελλάδα είχαμε φασιστικό καθεστώς, όπως λένε οι ίδιοι; Ο ένας φασισμός πολέμησε τον άλλο; Η αλήθεια είναι, ότι, οι Έλληνες πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος και όχι κατά οποιασδήποτε μορφής πολιτεύματος. Κι όποιοι κι αν μας επιτίθονταν για να μας κατακτήσουν, πάλι ΟΧΙ θα λέγαμε.

    Μύθος 4ος: «Όλοι οι Έλληνες πολέμησαν σαν γροθιά τον εισβολέα». Ναι, όλοι πλην των κομμουνιστών. Γιατί συνέβη αυτό; Ως γνωστόν, το 1940 ήταν σε ισχύ το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ και η εντολή της Μόσχας προς τα κατά τόπους Κ.Κ. ήταν να μην είναι εχθρικά προς τις δυνάμεις του Άξονα. Οι αριστεροί εμφανίζουν ως απόδειξη της δήθεν πατριωτικής τους στάσεως, την περιβόητη επιστολή Ζαχαριάδη, που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της 2ας Νοεμβρίου 1940, με την οποία ο έγκλειστος αρχηγός του ΚΚΕ –παραδόξως- καλούσε τον ελληνικό λαό σε αντίσταση κατά του εισβολέα. Όμως, η επιστολή αυτή ήταν πλαστή, δημιούργημα του δαιμόνιου υπουργού Ασφαλείας Κ. Μανιαδάκη. Αυτό υποστηρίζει και το ΚΚΕ, σε άρθρο του Πλουμπίδη που δημοσιεύτηκε αργότερα στον παράνομο «Ριζοσπάστη»: «Ιδιαίτερα, με το δημοσιευμένο στις φυλλάδες του Μεταξά της 2 Νοέμβρη πλαστό γράμμα του μεγάλου μας αρχηγού συν. Ζαχαριάδη, παράσυρε στην αυτοκτονία το λαό» (πηγή: «ΚΚΕ-Τα επίσημα κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 36). Έναν μήνα αργότερα, ο Ζαχαριάδης έστειλε πραγματική επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό και κατακτητικό» και καλούσε τους ηρωϊκά μαχόμενους στρατιώτες μας να αρνηθούν να πολεμήσουν: «Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  33. Μύθος 3ος: «Ο Ελληνικός Λαός πολέμησε το ’40 κατά του φασισμού». Πως, όμως, συνέβη αυτό, αφού και στην Ελλάδα είχαμε φασιστικό καθεστώς, όπως λένε οι ίδιοι; Ο ένας φασισμός πολέμησε τον άλλο; Η αλήθεια είναι, ότι, οι Έλληνες πολέμησαν υπέρ βωμών και εστιών, υπέρ πίστεως και πατρίδος και όχι κατά οποιασδήποτε μορφής πολιτεύματος. Κι όποιοι κι αν μας επιτίθονταν για να μας κατακτήσουν, πάλι ΟΧΙ θα λέγαμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  34. Μύθος 4ος: «Όλοι οι Έλληνες πολέμησαν σαν γροθιά τον εισβολέα». Ναι, όλοι πλην των κομμουνιστών. Γιατί συνέβη αυτό; Ως γνωστόν, το 1940 ήταν σε ισχύ το σύμφωνο Ρίμπεντροπ-Μολότωφ και η εντολή της Μόσχας προς τα κατά τόπους Κ.Κ. ήταν να μην είναι εχθρικά προς τις δυνάμεις του Άξονα. Οι αριστεροί εμφανίζουν ως απόδειξη της δήθεν πατριωτικής τους στάσεως, την περιβόητη επιστολή Ζαχαριάδη, που δημοσιεύθηκε στην «Καθημερινή» της 2ας Νοεμβρίου 1940, με την οποία ο έγκλειστος αρχηγός του ΚΚΕ –παραδόξως- καλούσε τον ελληνικό λαό σε αντίσταση κατά του εισβολέα. Όμως, η επιστολή αυτή ήταν πλαστή, δημιούργημα του δαιμόνιου υπουργού Ασφαλείας Κ. Μανιαδάκη. Αυτό υποστηρίζει και το ΚΚΕ, σε άρθρο του Πλουμπίδη που δημοσιεύτηκε αργότερα στον παράνομο «Ριζοσπάστη»: «Ιδιαίτερα, με το δημοσιευμένο στις φυλλάδες του Μεταξά της 2 Νοέμβρη πλαστό γράμμα του μεγάλου μας αρχηγού συν. Ζαχαριάδη, παράσυρε στην αυτοκτονία το λαό» (πηγή: «ΚΚΕ-Τα επίσημα κείμενα», τόμος Ε΄, σελ. 36). Έναν μήνα αργότερα, ο Ζαχαριάδης έστειλε πραγματική επιστολή, στην οποία αναφέρει ότι «Ο Μεταξάς από την πρώτη στιγμή έκανε πόλεμο φασιστικό και κατακτητικό» και καλούσε τους ηρωϊκά μαχόμενους στρατιώτες μας να αρνηθούν να πολεμήσουν: «Τι ζητάμε στην Αλβανία; Που μας πάνε; Ο λαός μας δε θέλει δεύτερο Σαγγάριο».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  35. Η ελλαδα οφειλει στη δεξια, οφειλει πολλα, τα παντα θα ελεγα, ο φειλει την ιδια της την υπαρξη!! οδειλει στη δεξια το οτι ποτε δεν συαθηκε ο ελληνας στην ουρα να παρει με κουπονι ενα πορτοκαλι!!! ποτε δεν σταθηκε στο κρυο στη βροχη και στον καυσωνα να εκλιπαρει για μια φετα ψωμι!!! οδειλει στη δεξια οτι δεν εχγινε η ελλαδα ποτε βουλγαρια ρουμανια γιουγκοσλαβια αλβανια με τις γνωστη καταληξη σημερα αυτων των χωρων!!! (διαλυση, εξαθλιωση, καταπατηση καθε ανθρωπινου δικαιωματας κ.τ.λ.) επισης οδειλει σε διαφορα αστεια ανθρωπιδια που γραφουν και λενε οτι μαλακια τους καταιβει, ομιλουν ελευεθρα ακομα ακομα και να λενε αυτα που λενε, τις παπαριες τους δηλαδη περι....κμουνισμου!!! που σε οποιοδηποτε κρατος του κοσμου και να σε ακουσουν να μιλας περι κομουνισμου το 2010 θα σε περασουν για χαζο!!! τραβατε ρε αριστεροι της πλακας, χαβαλεδες να ρωτησετε τους βουλγαρους τους ρουμανους τους ρωσους τους ανατολιογερμανους τους κινεζους και τους αλβανους τι εστι κομουνισμος!!! με σαχλαμαριτσες και μαλακιες περι κομουνισμου ενταξει για να σας δω ρε κοπριτες μολις ερθει (που δεν προκειται ΠΟΤΕ) κανα κομουνιστικο καθεστως στην ελλαδα πως θα σκουζετε!!! μαλακισμενα που κανετε πλακιτσα με το φασιστικοτερω των καθεστωτων, γιατι ως γνωστο ο κομουνισμος ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΘΕΣΤΩΣ!!! ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΗΛΑΔΗ....
    αλλα ειπαμε η το απειρο και η βλακεια δεν εχουν ορια....
    καλη σας νυχτα μαλακες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  36. Το Διαγγελμα Μεταξά γαι να μην μας δουλεύουν


    http://www.youtube.com/watch?v=zanjCq9ZXoM

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  37. ΘΑ ΣΟΥ ΣΥΝΙΣΤΟΥΣΑ ΝΑ ΚΟΨΕΙΣ ΤΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΥΦΛΩΝΕΙ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΤΥΦΛΩΘΕΙ.
    ΓΙ΄ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΧΗΣΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΣΦΕΝΤΟΝΑ.
    ΚΟΝΤΑ ΕΙΣΑΙ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση