GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

3-0: Δεν σταματάς να... "κεντάς", Μιραλάς, Μιραλάς!

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο   http://www.balla.gr/ Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο φαληρικό στάδιο, ο Ολυμπιακός είχε για άλλη μια φορά τον δ...

Από τον Παναγιώτη Λαμπρόπουλο
 http://www.balla.gr/
Σε ένα ασφυκτικά γεμάτο φαληρικό στάδιο, ο Ολυμπιακός είχε για άλλη μια φορά τον δικό του ηγέτη. Ο Κέβιν Μιραλάς έκανε παπάδες στον αγωνιστικό χώρο πετυχαίνοντας δύο γκολ (37΄,72΄) και παρέδωσε για άλλη μια φορά τα διαπιστευτήριά του!Ασίστ και γκολ(79΄) από τον Ρόμενταλ που σφράγισε με τον καλύτερο τρόπο τη νίκη των Πειραιωτών!
Μίλησε και πάλι ο...συνήθης ύποπτος
Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο δυνατά στο ματς, με επιθετικές διαθέσεις απ΄την αρχή. Οι απουσίες ωστόσο των "ερυθρολεύκων"  (Μέλμπεργκ, Μπράβο, Τοροσίδης,Ιμπαγάσα), ιδίως του Ιμπαγάσα που συνέβαλλε σημαντικά στο...
 δημιουργικό κομμάτι, τους καθιστούσε ανίκανους να δημιουργήσουν κάποια κλασσική ευκαιρία για γκολ. Απ΄τη μεριά του ο ΠΑΟΚ περιοριζόταν σε παθητικό ρόλο στο μισό γήπεδο, επιχειρώντας με αξιώσεις να βγει στην αντεπίθεση. Η πρώτη ευκαιρία για τους "ερυθρόλευκους" σημειώθηκε στο 6ο λεπτό όταν ο Μιραλάς συνδυάστηκε πολύ όμορφα με τον Μοντέστο, ο δεύτερος έβγαλε όμορφη σέντρα στον Ριέρα και εκείνος με προβολή έστειλε την μπάλα άουτ. Αυτή ήταν η εικόνα στο πρώτο τέταρτο της αναμέτρησης. Στη συνέχεια, ο ΠΑΟΚ ισορρόπησε και το παιχνίδι άνοιξε για τα καλά!
Η ομάδα της Θεσσαλονίκης αναπτυσσόταν πολύ ωραία από τα άκρα με Φωτάκη και Βιερίνια και μάλιστα ο πρώτος ήταν που έχασε κλασσική ευκαιρία να βάλει τους φιλοξενούμενους μπροστά στο σκορ. Συγκεκριμένα, ύστερα από ανάπτυξη από τα αριστερά, ο Βιερίνια γέμισε στην αντίπαλη περιοχή, βρήκε τον Φωτάκη, εκείνος έκανε την κεφαλιά από πολύ κοντά όμως ο Πάρντο φώναξε βροντερό "παρών" και κατέβασε τα ρολά κρατώντας το μηδέν. Εδώ να σημειωθεί ότι η ανασταλτική λειτουργία των Πειραιωτών στο πρώτο ημίωρο πέρα από τη συγκεκριμένη φάση στην οποία αδράνησε παντελώς, στάθηκε πολύ ώριμα στον αγωνιστικό χώρο και ο Ερνέστο Βαλβέρδε έδειξε να ανακαλύπτει νέα θέση για τον Ουρτάδο σε περίπτωση ανάγκης καθώς τοποθέτησε τον Ισπανό στο κέντρο της άμυνας δίπλα στον Αβραάμ Παπαδόπουλο και εκείνος τον έβγαλε ασπροπρόσωπο πραγματοποιώντας πολύ καλό παιχνίδι. Απ΄τη μεριά του ο Νταβίντ Φουστέρ ήταν αυτός στον αγωνιστικό χώρο και ίσως αν ο Βάσκος τοποθετούσε τον Μιραλάς στη θέση του και τον Πάντελιτς στην κορυφή τα πράγματα να ήταν λίγο καλύτερα.
Ο Χολέμπας έδειχνε να καλύπτει επάξια το κενό του Ραούλ Μπράβο στο αριστερό άκρο της άμυνας, όμως έχασε ευκαιρίες απ΄αυτές που λέμε ότι δεν...χάνονται, όταν στο 24΄ βρέθηκε λίγο πιο μπροστά από τη γραμμή του τέρματος των φιλοξενούμενων και πλάσαρε με πολλά φάλτσα μπροστά στον Κρέσιτς !Ότι όμως δεν έκανε ο Γερμανός, το έκανε ο...συνήθης ύποπτος Βέλγος !
Στο 37΄συγκεκριμένα, από τον Ριέρα άρχισαν όλα όταν εκείνος τσίμπησε την μπάλα λίγο πιο μπροστά από το χώρο του κέντρου, ο Γιάννης Παπαδόπουλος έγινε αποδέκτης της μπάλας, έβγαλε εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Μιραλάς και εκείνος ανενόχλητος με υποδειγματικό πλασέ άνοιξε λογαριασμό για τους Πειραιώτες πετυχαίνοντας το 6ο γκολ σε 10 αγώνες και πρεσβεύοντας για άλλη μια φορά με πράξεις και όχι με λόγια ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να επισπεύσει τις διαδικασίες και να τον "δέσει" στο λιμάνι πριν να είναι πολύ αργά. Χρήζει ιδιαίτερης μνείας το γεγονός ότι ο Γιάννης Παπαδόπουλος πέρα από την πάσα για...σεμινάριο που έβγαλε στον "φουνταριστό" του Ολυμπιακού, κινήθηκε για άλλη μια φορά σε ρηχά νερά και αδυνατούσε να φτιάξει παιχνίδι και να κόψει μπαλιές αφήνοντας τον Ντουντού μόνο του να κάνει όλη την βρώμικη δουλειά για τους "ερυθρόλευκους".
Δύο λεπτά μετά την επίτευξη του γκολ για τους Πειραιώτες, ο Πάρντο για άλλη μια φορά έδειξε ότι είναι σε εξαιρετική μέρα αποκρούοντας εκπληκτικά μακρινό σουτ του Πάμπλο Γκαρσία ο οποίος βρήκε χώρο και δεν δίστασε να επιχειρήσει το πόδι του.Ο "τσινγκούρι" πάντως δικαιώθηκε απόλυτα και για την επιλογή του να αφήσει τον...άγουρο Γκαλίτσιο εκτός και να τοποθετήσει τον Μοντέστο στη φυσική θέση που έπαιζε στη Μονακό, αυτή τυο δεξιού μπακ. Ο πρώην αρχηγός των "Μονεγάσκων" τα πήγε περίφημα στο ανασταλτικό κομμάτι πέρα από 1-2 περιπτώσεις που ο Φωτάκης τον...ζάλισε. Σε ένα από τα καλύτερα ματς που έχουν παιχτεί μέχρι στιγμής στη Σούπερ Λιγκ βάσει της εξέλιξής του, οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ανάπαυλα με τον Ολυμπιακό να προηγείται στο σκορ χωρίς να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση, απόρροια και των σημαντικών απουσιών του.
Σσσσσσστ....Κέβιν Μιραλάς!
Στο δεύτερο μέρος, ο Ποτουρίδης πέρασε στη θέση του φιλότιμου στο πρώτο ημίχρονο αλλά...μέχρις εκεί Γιάννη Παπαδόπουλου, με αποτέλεσμα ο Ουρτάδο να μετατοπιστεί στον άξονα που είναι και η φυσική του θέση και τον νεαρό να παίζει στο κέντρο της άμυνας ως παρτενέρ του Αβραάμ Παπαδόπουλου. Οι "ερυθρόλευκοι" μέχρι το πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου έδειχναν εγκλωβισμένοι στην επίθεση και δεν είχαν την οργάνωση να διασπάσουν την πολύ καλά στημένη άμυνα του ΠΑΟΚ.Στο 54΄δεν έλειψαν και πάλι τα νεύρα στο ματς. Μετά το δίδυμο Ζουέλα-Α. Παπαδόπουλου στο πρώτο ημίχρονο που πρωταγωνίστησαν σε καυγά, ακόμα εντονότερο είχαν οι Ντουντού και Πάμπλο Γκαρσία.
Συγκεκριμένα ο Ουρουγουανός τράβηξε από τη φανέλα τον Βραζιλιάνο ρίχνοντάς τον κάτω, με αποτέλεσμα ο τελευταίος να εξοργιστεί και να τον κλοτσήσει. Οι ενέργειες των δύο παικτών δεν πέρασαν απαρατήρητες και αμφότεροι μοιράστηκαν από μία κίτρινη κάρτα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο "δικέφαλος του Βορρά" είχε την κατοχή με το μέρος του όμως δεν υπερτέρησε σε κάτι παραπάνω από τον αντίπαλό του. Μάλιστα, μετά την αποβολή του Ίβιτς στο 58΄(δολοφονικό τάκλιν στον Χολέμπας,αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη), χάθηκε και αυτή η...υπεροχή με τους φιλοξενούμενους να παραδίδονται κυριολεκτικά στις ορέξεις των Πειραιωτών οι οποίοι έβγαιναν συχνά-πυκνά στην επίθεση προκειμένου να κλειδώσουν το ματς και να μην μείνουν στο "εύθραυστο" 1-0!Και ενώ από τους "ερυθρόλευκους" έλειπε ξεκάθαρα ο οργανωτής, ο Μιραλάς εκπυρσοκρότησε για άλλη μια φορά το όπλο του και πυροβόλησε τον ΠΑΟΚ, "αποτελειώνοντάς" τον !
Συγκεκριμένα στο 72΄ο Ουρτάδο γέμισε στην αντίπαλη περιοχή, ο Ρόμενταλ που είχε περάσει στη θέση του μέτριου Φετφατζίδη, έβγαλε εξαιρετικό τακουνάκι στον Μιραλάς και ο Βέλγος από το ύψος του πέναλτι με εξαιρετικό πλασέ εν κινήσει κλείδωσε τους τρεις βαθμούς για τους Πειραιώτες στέλνοντας την μπάλα να αναπαυθεί στο δεξί παραθυράκι του Κρέσιτς.Από΄κει και έπειτα ο ΠΑΟΚ ανοίχτηκε ακόμα περισσότερο ενώ ο Μάκης Χάβος άλλαξε τον Σαλπιγγίδη τοποθετώντας τον Μαιστόροβιτς στη θέση του καθώς ο πρώτος δεν έδειξε τίποτα το ιδιαίτερο στα λεπτά που αγωνίστηκε. Οι 'ερυθρόλευκοι" έχασαν μεγάλη στιγμή στο 77΄να τριπλασιάσουν τα τέρματά τους όταν ο Φουστέρ πλάσαρε τον Κρέσιτς με τον Μαλεζά να απομακρύνει πάνω στη γραμμή. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Ισπανός το έκανε 9 λεπτά αργότερα ο Ρόμενταλ και δεν έδειξε να μένει στην πολύ όμορφη ασίστ στο δεύτερο γκολ του Μιραλάς.
Ο Ντουντού ήταν ο πρωτεργάτης της ενέργειας βγάζοντας εξαιρετική κάθετη μπαλιά στον Δανό, ο οποίος με δυνατό σουτ από τα δεξιά, "σκότωσε" τον Κρέσιτς κάνοντας το 3-0 και ξεσηκώνοντας ακόμα περισσότερο τους εκστασιασμένους φιλάθλους των "ερυθρολεύκων". Οι Πειραιώτες θα μπορούσαν να πετύχουν και τέτρατο τέρμα αν δεν ήταν άτυχοι σε ορισμένες στιγμές. Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε τους γηπεδούχους να πανηγυρίζουν μία υπερπολύτιμη νίκη και τον Μάκη Χάβο να φεύγει για πρώτη φορά ηττημένος απ΄τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία του "δικέφαλου του Βορρά".

9 σχόλια

  1. Ρε παπάρα Λαμπρόπουλε. Μήπως είσαι ο επίσημος σχολιαστής των γαύρων?
    Να ξέρουμε δηλαδή?
    Η περιγραφή σου είναι απίστευτα μονόπλευρη και εμετική.
    Μπράβο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στημένη διαιτησία, έπνιξε 2 πέναλντυ στις αρχές του δευτέρου και αλλοίωσε το αποτέλεσμα. Αυτός ο Ολυμπιακός δεν "κάνει" για Ευρώπη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΕΤΣΙ ΓΑ..... Ο ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΙΡΑΛΑΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και οφσάϊντ το 2 του γαύρου. Πεταμένοι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Καλός ο Μιραλάς.
    Τουλάχιστον φέτος ο Θρύλος
    θα διεκδικήσει με αξιώσεις
    τη δεύτερη θέση από τον ΠΑΟΚ.
    Έχει πάρει με τη βοήθεια και
    του ευνοϊκού προγράμματος μια
    καλή διαφορά στον πρώτο γύρο
    από την ομάδα του Βορρά,
    την οποία μπορεί να διαφυλάξει,
    ώστε να πάει την άνοιξη στην Τούμπα παίζοντας για δυο αποτελέσματα.
    Βέβαια,φέτος τη μοναδική φορά
    που πήγε να παίξει σοβαρό ματς
    και ζητούσε δυο αποτελέσματα,
    πήρε το τρίτο (αποτέλεσμα εννοώ,
    μην παρεξηγηθούμε φίλοι μου).
    Αλλά το συγκρότημα του Βαλβέρδε λογικά θα αποκτήσει τη χημεία και το μέταλλο που χρειάζεται ώστε,
    αν όχι φέτος,σίγουρα του χρόνου,
    να τα καταφέρνει με αντιπάλους που είναι στα μέτρα του ,όπως ο ΠΑΟΚ του Χάβου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ομαδούλα, παρά τις... φιλότιμες προσπάθειες του διαιτητή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Κεβιν Μιραλάς....και παραμιλάς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. η μονη λαμογια που εγινε κ. Σαλπιγκιδη θα μπορουσε να πει κανεις ηταν η δικη σου που στον αγωνα με την Αυστρια εισουν τουριστας για να κρατησεις δυναμεις , σε αντιθεση με τον Τοροσιδη που τα εδωσε ολα με αποτελεσμα να μην παιξει. Γιατι αν επαιζε και ο Τορο θα ειχατε φυγει με Πενταρα απο το Καραισκακη..
    ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Πρασινοι μη μιλατε καθολου. Καλα που εχετε το Σισε αλλιως εισαστε για τα μπαζα ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση