GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η απεργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ...

Από το http://24wro.blogspot.com/ Τι κρύβεται πίσω από την απεργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ; Σε 7 κατ’ επίφαση αιτήματα προσπαθούν να στηρ...

Από το http://24wro.blogspot.com/
Τι κρύβεται πίσω από την απεργία των πρακτορείων ΟΠΑΠ;
Σε 7 κατ’ επίφαση αιτήματα προσπαθούν να στηρίξουν την 48ωρη απεργία που εξήγγειλαν οι ιδιοκτήτες πρακτορείων ΟΠΑΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του 24ωρου... η διήμερη απεργία στις 25 και 26 Νοεμβρίου, αποτελεί μια κίνηση τακτικής της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Πρακτόρων Παιχνιδιών Πρόγνωσης ΟΠΑΠ.
Στόχος δεν είναι να "πλήξουν" ούτε τον Οργανισμό ούτε το Υπουργείο. Πρόκειται ουσιαστικά για ‘’ξεκαθάρισμα" λογαριασμών εντός των κύκλων της...
 Ομοσπονδίας.
Σχετικά με τα αιτήματα των πρακτόρων. Ζητούν την κατάργηση της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων, κάτι το οποίο έχει επιβληθεί σε όλους τους επαγγελματίες από τον Ιούλιο και ενώ οι κ.κ. πράκτορες έχουν πάρει παράταση εφαρμογής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου.
Ζητούν την ασφαλιστική κάλυψη των πρακτορείων τους… Και αναρωτιόμαστε, υπάρχει κανένας επαγγελματίας του οποίου τα ασφάλιστρα να πληρώνονται από το κράτος ή από άλλον κρατικό φορέα ή οργανισμό; Παραλογίες…
Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι πράκτορες… συνδικαλίζονται!

9 σχόλια

  1. ΕΛΑ ΜΟΥ......ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ???? ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΓΚΕΣ,ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΕΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΤΟΝ ΚΩΛΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΙΣΩ!?!?! ΝΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΟΛΟΙ ΜΑΣ!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στην επίμαχη ανάρτηση αναφέρεται πως οι Πράκτορες "ζητούν την κατάργηση της υποχρεωτικής τήρησης βιβλίων, κάτι το οποίο έχει επιβληθεί σε όλους τους επαγγελματίες από τον Ιούλιο και ενώ οι κ.κ. πράκτορες έχουν πάρει παράταση εφαρμογής μέχρι τις 30 Νοεμβρίου". Η διατύπωση είναι αντικειμενική και ισχύει. Δεν αναφέρει όμως το λόγους που οι Πράκτορες ζητούν την κατάργηση των βιβλίων. Ο κλάδος των Πρακτόρων παιχνιδιών πρόγνωσης είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ που για κάθε πώληση προϊόντος ενημερώνεται ΑΜΕΣΑ τόσο η ΟΠΑΠ ΑΕ όπως και το Υπουργείο Οικονομικών. Ούτε ένα λεπτό του ευρώ δεν μπορεί να κρυφτεί. Δεν συμβαίνει το ίδιο όταν αγοράζουμε δυο σοκολάτες από τον περιπτερά ή όταν πληρώνουμε τον ταξιτζή χωρίς να μας δώσει απόδειξη. Οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ επαγγελματίες δηλώνουν το εισόδημά τους με βάση αυτά που κατέγραψαν στα βιβλία τους (γι' αυτό και βλέπουμε γιατρούς και ιδιοκτήτες κέντρων διασκέδασης με πενιχρά εισοδήματα). Αντιθέτως, οι Πράκτορες δηλώνουν το εισόδημά τους με βάση μια Βεβαίωση από την ΟΠΑΠ ΑΕ, ότι για τον περασμένο χρόνο τα έσοδά σου ήταν τόσα. Ούτε λεπτό λιγότερο, ούτε λεπτό περισσότερο. Για ποιο λόγο λοιπόν να μπουν τα βιβλία; Ώστε ο μόνος αξιόπιστος κλάδος επαγγελματιών να μετατραπεί σε λαμόγια; Αυτό θέλει το κράτος και οι πολίτες; Θέλει το εισόδημα των Πρακτόρων να είναι πολλαπλάσιο από αυτό που δηλώνουν στην εφορία; Ή μήπως επιπλέον θέλει το κράτος να πληρώνουν κι αυτοί ΦΠΑ; Διότι αν ξεκινήσουν οι Πράκτορες να πληρώνουν ΦΠΑ τότε οι πόρτες θα ανοίξουν διάπλατα για κάθε στοιχηματική εταιρεία που έχει έδρα τα νησιά Κέιμαν ή το Γιβραλτάρ. Και όλοι ξέρουν τι επίπτωση θα έχει αυτό, όταν ο τζόγος θα μπει ανεξέλεγκτα σε κάθε σπίτι. Να αναφέρουμε επίσης, ότι η παράταση δόθηκε επειδή το Υπουργείο Οικονομικών ΑΔΥΝΑΤΕΙ να βρει αξιόπιστη λύση για την καταγραφή των απούλητων προϊόντων.

    Η επίμαχη ανάρτηση αναφέρει επίσης ότι οι Πράκτορες "ζητούν την ασφαλιστική κάλυψη των πρακτορείων τους… Και αναρωτιόμαστε, υπάρχει κανένας επαγγελματίας του οποίου τα ασφάλιστρα να πληρώνονται από το κράτος ή από άλλον κρατικό φορέα ή οργανισμό;". Να ρωτήσουμε με τη σειρά μας τον συντάκτη του κειμένου: Αν μπει ένας ληστής σε ένα υποκατάστημα της ΔΕΗ και κλέψει όλες τις εισπράξεις από το ταμείο, τότε ο υπάλληλος θα απολυθεί; Θα χάσει τη δουλειά του; Όχι βέβαια. Γιατί λοιπόν ο Πράκτορας που θα πάνε να τον ληστέψουν να χάσει τη δουλειά του; Τις εισπράξεις πρέπει να τις καταθέσει στην ΟΠΑΠ ΑΕ και αν δεν το κάνει, η ΟΠΑΠ ΑΕ του κλείνει το online σύστημα και τον πετάει στο δρόμο. Πρέπει να κόψει το λαιμό του να πληρώσει, αλλιώς μένει στο δρόμο. Είναι δίκαιο αυτό; Θα σας άρεσε να σας λήστευαν στο δρόμο και την επόμενη μέρα να σας απόλυαν από τη δουλειά; Δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να ρωτήσουμε με τη σειρά μας τον συντάκτη του κειμένου: Αν μπει ένας ληστής σε ένα υποκατάστημα της ΔΕΗ και κλέψει όλες τις εισπράξεις από το ταμείο, τότε ο υπάλληλος θα απολυθεί; Θα χάσει τη δουλειά του; Όχι βέβαια. Γιατί λοιπόν ο Πράκτορας που θα πάνε να τον ληστέψουν να χάσει τη δουλειά του; Τις εισπράξεις πρέπει να τις καταθέσει στην ΟΠΑΠ ΑΕ και αν δεν το κάνει, η ΟΠΑΠ ΑΕ του κλείνει το online σύστημα και τον πετάει στο δρόμο. Πρέπει να κόψει το λαιμό του να πληρώσει, αλλιώς μένει στο δρόμο. Είναι δίκαιο αυτό; Θα σας άρεσε να σας λήστευαν στο δρόμο και την επόμενη μέρα να σας απόλυαν από τη δουλειά; Δε νομίζω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΦΙΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ η ΕΙΣΑΙ "ΒΑΛΤΟΣ"...
    ΕΙΜΑΣΤΕ Ο Μ Ο Ν Α Δ Ι Κ Ο Σ ΚΛΑΔΟΣ
    ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΟΡΟΔΙΑΦΕΥΓΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ "ΧΑΡΤΙ" ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΨΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ....ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ
    ΒΑΛΟΥΝ ΒΙΒΛΙΑ ΕΣΟΔΩΝ ΕΞΟΔΩΝ ???????
    ΤΡΕΛΑ ΚΑΙ ΚΟΡΔΕΛΑ ΜΑΖΙ...ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΗΡΟΥΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ ?????
    ...ΤΥΧΑΙΟ ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ....ΚΛΠ
    "ΚΟΚΚΙΝΟ ΒΕΛΟΣ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΟΠΑΠ,όταν έβγαλες άδεια στόν γιό
    σου ήταν καλά?
    Οί άλλοι άνεργοι τί νά πούν?
    Κομματογαβγάβ.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Έχουν απόλυτο δίκιο οι φίλοι 8.57 και 9.06.
    Θα ήταν καλό,όταν ασχολούνται κάποιοι με ένα ζήτημα ,να έχουν φροντίσει να ρωτήσουν και μερικούς πράκτορες,να ξέρουν την πραγματικότητα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΩΝ.

    ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΦΟΙΤΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΜΕ ΜΑΣΤΕΡ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 7 ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΕΠ ΟΠΟΥ ΠΕΤΥΧΑΙΝΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΔΙΟΡΙΖΟΜΟΥΝ, ΔΟΥΛΕΥΩ ΣΕ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΜΕ 912,17Ε.

    ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΥΤΕ ΕΙΧΑ ΚΑΜΙΑ "ΑΚΡΗ" ΣΕ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ.

    ΠΡΟΣΦΕΡΩ ΤΗ ΘΕΣΗ ΜΟΥ ΣΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟ ΠΡΑΚΤΟΡΑ ΜΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ ΤΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΤΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απάντηση στον 8:57

    Σωστή η επιχειρηματολογία της απάντησής σου στην αρχική ανάρτηση. Θα συμφωνήσω μαζί σου στο πρώτο σκέλος(στην τήρηση βιβλίων).

    Στο δεύτερο θα διαφωνήσω (ασφάλιση) λέγοντας ότι μπορεί ο ΟΠΑΠ να προσφέρει ένα πρόγραμμα όπου θα αυξάνεται η ασφάλεια των πρακτορείων με κάμερες στην είσοδο ή άλλα τεχνικά και μη μέτρα που θα αυξάνουν την ασφάλεια των πρακτόρων.

    Είναι άδικο να χάνονται ζωές, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Όμως ας βρεθεί άλλη λύση από το να δημιουργηθεί εξαίρεση για τα πρακτορεία στο θέμα της ασφάλισης, η οποία εξαίρεση θα ανοίξει το παράθυρο και σε άλλους κλάδους να ζητήσουν κρατική κάλυψη στο θέμα αυτό.

    Άλλωστε, το να πληρώσει το κράτος την ασφάλιση δεν λύνει το κυριότερο πρόβλημα (την προστασία της ζωής των πρακτόρων) αλλά μόνο (το επίσης σημαντικό) πρόβλημα, όπως σωστά το έθεσες, του τι θα κάνει ένας πράκτορας αν τον ληστέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Φιλαράκο πράκτορα, ο παραλληλισμός που έκανες με το υποκατάστημα της ΔΕΗ είναι ατυχέστατος... Ο ταμίας είναι ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ της ΔΕΗ. Εσύ απ'όσο ξέρω δεν είσαι υπάλληλος της ΟΠΑΠ αλλά ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ του πρακτορείου δηλαδή της επιχείρισής σου. Εσύ είσαι υπεύθυνος για την ασφάλεια των χρημάτων της επιχείρησής σου..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση