GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Προς κ. Γ. Πιπερόπουλο...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη Αξιότιμε κ. Καθηγητά, Παρακολουθώντας συχνά την εμφάνιση του ονόματός σας σε διάφορα blogs όπου υπογράφετ...

Από τον Αντώνη-Μάριο Παπαγιώτη
Αξιότιμε κ. Καθηγητά,
Παρακολουθώντας συχνά την εμφάνιση του ονόματός σας σε διάφορα blogs όπου υπογράφετε κείμενα τα οποία και μοιράζετε ισομερώς σε όποιο email από διαδικτυακό τόπο γνωρίζετε, θα ήθελα σας παρακαλώ να κοινοποιήσετε την άποψή σας για τις πρωτοβουλίες του υφυπουργού Παιδείας, κ. Πανάρετου, αναφορικά με το θέμα της οικογενειοκρατίας στα ελληνικά πανεπιστήμια.
Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ο υφυπουργός ζήτησε να καταργηθεί το τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας και να απαλειφθεί από το μηχανογραφικό δελτίο των Πανελληνίων Εξετάσεων, λόγω φαινομένων «ακραίας οικογενειοκρατίας», με σχετικό έγγραφο που απέστειλε την περασμένη Παρασκευή στη...
Σύγκλητο του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ήδη, ο σχετικός φάκελος με τα στοιχεία για την οικογενειοκρατία απεστάλησαν στον εισαγγελέα, προκειμένου να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά των υπευθύνων, καθώς όπως ο ίδιος ο κ. Πανάρετος επισημαίνει «το διδακτικό του προσωπικό απαρτίζεται σχεδόν αποκλειστικά από συγγενείς πάσης φύσεως, όπως σύζυγοι, τέκνα, γαμπροί, κουμπάροι κ.α., φαινόμενο που δεν έχει προηγούμενο στην ιστορία των Πανεπιστημίων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς».
Ακόμη, σημειώνει, χορηγήθηκαν διδακτορικά διπλώματα σε τέκνα καθηγητών του τμήματος με επιβλέποντες γονείς, κατά παράβαση της βασικής αρχής της αμεροληψίας αλλά και της ακαδημαϊκής δεοντολογίας, ενώ υπήρξαν διπλά πρακτικά εκλογών. Επίσης, διαπιστώθηκε από το πόρισμα της ένορκης διοικητικής εξέτασης τριμελούς επιτροπής μελών ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Αθηνών, ότι οι διαδικασίες επιλογής των μελών ΔΕΠ για μεγάλο χρονικό διάστημα ευνοούσαν τους υποψήφιους που ήταν τέκνα μελών ΔΕΠ του Τμήματος (με πρωτεργάτες ειδικά κατονομαζόμενο ζεύγος μελών ΔΕΠ, στους οποίους καταλογίζονται και συγκεκριμένες παραβάσεις του νόμου και της πανεπιστημιακής δεοντολογίας). Σύμφωνα με τον υφυπουργό, ακυρώθηκαν οι διορισμοί οκτώ μελών ΔΕΠ του τμήματος αυτού, γεγονός επίσης πρωτοφανές στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς.
Κύριε καθηγητά, αν κοινοποιήσετε την άποψή σας σχετικά με τη βούληση του υπουργού, η οποία προσωπικά θεωρώ ότι χρίζει μεγάλου επαίνου, παρακαλώ γνωστοποιήστε μας αν στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας όπου και προεδρεύσατε τμήματός του έχει εκλεγεί λέκτορας ο υιός σας; Θεωρείται δεοντολικά σωστό να εκλέγεται λέκτορας ο γιος στο τμήμα όπου διδάσκει ο πατέρας;
H κόρης σας προαλείφεται κι αυτή για ακαδημαϊκή καριέρα;
Φιλικά,
Α-Μ. Π.

18 σχόλια

  1. Μερικοί αχρείοι δεξιοί δεν θέλουν να καταλάβουν ή μάλλον κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ότι το πρόβλημα της Ελληνικής οικονομίας, δεν είναι η ύπαρξη ή μη και το ύψος του δημοσίου χρέους (γιατί και το να μην έχεις καθόλου χρέος δείχνει στασιμότητα, νέκρα, σύμφωνα με τους οικονομικούς αναλυτές) κατά τις προηγούμενες δεκαετίες μέχρι και σήμερα, αλλά η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ- ΤΟ ΕΛΕΓΧΕΙΣ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΣΟΥ Ή ΜΕ ΤΗΝ ΦΑΥΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΣΟΥ ΤΟ ΚΑΘΙΣΤΑΣ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟ???

    Αυτό είναι το πραγματικό ερώτημα, κύριοι!!

    Κάθε σώφρονα κυβέρνηση φροντίζει να ελέγχει το χρέος της, για να μην της ξεφύγει !!!
    Κοιτά όσο είναι δυνατόν να το κρατά σε επίπεδα κάτω του 100% του ΑΕΠ και ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΑ, για να μπορεί να υποστηρίζει το χρέος της.
    Το Μάρτιο του 2004 το χρέος της χώρας ήταν 180 δις!!
    Το ΑΕΠ της χώρας την ίδια περίοδο ήταν 240 δις!!
    Υπολογίστε μόνοι σας τί ποσοστό επί του ΑΕΠ ήταν το δημόσιο χρέος!!!

    Καμιά προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση δεν άφησε να της ξεφύγει ο έλεγχος του χρέους.

    ΚΑΜΙΑ!!!!

    Ούτε του Α. Παπανδρέου, ούτε του Κ. Μητσοτάκη, ούτε του Κ. Σημίτη!!!

    Και ήρθε ο μπουχέσας της Ραφήνας μέσα σε 5 χρόνια ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

    Εύχομαι μόνο τα πράγματα να μην είναι ΜΗ-ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ!!!!

    ΑΡΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΑΔΙΚΟ ΟΤΑΝ ΛΕΩ:

    ΔΕΞΙΟΙ- ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΑΧΡΕΙΟΙ, ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ!!!!


    Παρατηρητής

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ-24-11-2010
    http://www.youtube.com/watch?v=VnJ_czF7VK0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή κατά το "πονάει μάτι, κόβει κεφάλι". Δεν θα μπορούσε η κυβέρνηση να τιμωρήσει με κάποιο αλλο τρόπο αυτούς που παρανόμως εξελέγησαν;
    Να κάνει έλεγχο αν όντως είχαν τα προσόντα για την εκλογή τους, σε συνδυασμό πάντα με τον έλεγχο των προσόντων των άλλων υποψηφίων τους αντί να τιμωρήσει τους φοιτήτες αυτού του Τμήματος με την κατάργησή του;
    Κάνει το ίδιο η κυβέρνηση και με την τιμωρία όλων των μισθωτών και των χαμηλοσυνταξιούχων αντί να πράξει τα δέοντα με τους υψηλόμισθους και τους υψηλοσυνταξιούχους των ΔΕΚΟ.
    Αδικία πάνω στην αδικία που προσπαθεί να μας πείσει ότι λειτουργεί με το πρόσχημα της δικαιοσύνης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τί το ρωτάς τώρα το ανθρωπάκι?
    Αν είχε λίγη, μα λίγη τσίπα θα επρετε να είχε κρυφτεί από προσώπου Γης.
    Δυστυχώς στην χώρα μας αυτοί οι φελοί επιπλένε. Γι αυτό είμαστε και στην κατάσταση αυτή
    Ο κύριος αυτός κάνει μόνο θορυβο γύρο από την ευτελή ύπαρξή του, όπως θόρυβο κάνει κάθε κενός τενεκές και δεν χάνει ευκαιρία να εμφανίζεται στα ΜΜΕ για να μας μεταδόσει τις βαρύγδουπες κενολογίες του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Είναι σίγουρο οτι ο Πιπερόπουλος είναι καθηγητής?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Συμφωνούμε και απορούμε: Είναι έννομο, ή έστω θεμιτό το να υπηρετείς το σύστημα να αμείβεσαι από αυτό και ταυτοχρόνως να το απαξιοίς και να το επικρίνεις διαρκώς και ασυστόλως;
    'Ο'

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. παπαγιωτη
    εσυ ρωτας τον πιπεροπουλο

    εμεις να ρωτησουμε εσενα πως περασες ΠΑΡΑΝΟΜΑ χωρις να τηρεις τα κριτηρια στο μεταπτυχιακο σου στο Παντειο; ; ;

    το ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφου ουτε τον απαιτουμενο βαθμο πτυχιου ειχες για να περασεις ουτε απο το προπτυχιακο τμημα που εβγαλες οπως οπως με σκονακια σου επιτρεποταν να γινεις δεκτος.

    Να ρωτησουμε το ρουμελιωτη καλυτερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. siga min apantisi
    xriazete psixologiko tharos.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ἂν τὸ δίκιο θές, καλέ μου,
    μὲ τὸ δίκιο τοῦ πολέμου
    θὰ τὸ βρῇς. Ὅπου ποθεῖ
    λευτεριά, παίρνει σπαθί.

    Μὴ χτυπᾷς τὸν ἀδερφό σου-
    τὸν ἀφέντη τὸν κουφό σου!
    Καὶ στὸν ἵδρο τὸ δικὸ
    γίνε σὺ τ᾿ ἀφεντικό.

    Χάιντε θῦμα, χάιντε ψώνιο
    χάιντε Σύμβολον αἰώνιο!
    Ἂν ξυπνήσεις, μονομιᾶς
    θά ῾ρτη ἀνάποδα ὁ ντουνιᾶς.

    Κοίτα! Οἱ ἄλλοι ἔχουν κινήσει
    κι᾿ ἔχ᾿ ἡ πλάση κοκκινήσει
    κι᾿ ἄλλος ἥλιος ἔχει βγῇ
    σ᾿ ἄλλη θάλασσ᾿, ἄλλη γῆς».

    Κ.Βαρναλης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΤΑ ΕΔΡΑΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
    ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΔΡΕΣ ΣΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
    ΤΑ ΚΛΗΡΟΝΟΜΕΙΣ Ή ΤΑ ΠΑΝΤΡΕΥΕΣΑΙ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΡΟΥΦΙΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΩΣΙΛΟΓΩΝ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΟΕΙΔΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΑ ΒΑΘΙΑ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΩΝ ..ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΚΛΑΜΑΤΑ..ΟΧΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ..ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΕΝ ΚΟΥΒΑΛΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΡΕΤΣΙΝΙΕΣ...ΓΙΑ ΚΡΕΜΑΛΑ ΕΙΝΑΙ ΡΕ..ΟΥΣΤ ..ΓΑΛΑΖΙΑ-ΠΡΑΣΙΝΗ ΜΑΦΙΑ..ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΛΑΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΠΟΥ ΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. εμεις να ρωτησουμε εσενα πως περασες ΠΑΡΑΝΟΜΑ χωρις να τηρεις τα κριτηρια στο μεταπτυχιακο σου στο Παντειο; ; ;

    το ΤΟΝΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΑ αφου ουτε τον απαιτουμενο βαθμο πτυχιου ειχες για να περασεις ουτε απο το προπτυχιακο τμημα που εβγαλες οπως οπως με σκονακια σου επιτρεποταν να γινεις δεκτος.

    Να ρωτησουμε το ρουμελιωτη καλυτερα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Η ΜΑΦΊΑ ΩΧΡΙΆ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΚΑΘΗΓΗΤΙΚΌ ΚΑΤΕΣΤΗΜΈΝΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ....

    ΤΕΛΙΩΣΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΔΕΚΑΤΙΕΣ ΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ (ΜΕ ΑΡΙΣΤΑ...) ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΠΕΡΑΣΩ ΟΥΤΕ ΑΠ ΕΞΩ ..........

    ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΕΠΙΔΕΙΝΏΝΕΤΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ....ΑΙΣΧΟΣ.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παπαγιώτη πήγες για μαλλί και φεύγεις κουρεμένος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Φίλτατοι ανώνυμοι υποθέτω ότι την απάντηση του κ Πιπερόπουλου θα την διαβάσετε...Καλημέρα σας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΠΡΙΝ ΕΚΛΕΓΕΙ Ο ΣΑΝΑΡΑΣ,
    ΕΤΡΕΧΕ ΠΙΣΩ ΤΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ,
    ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΗΝ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ.
    ΤΩΡΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΑ ..ΑΚΔΗΜΑικΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.
    ..ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Οι αυτόνομοι αντάρτες του Διαδικτύου έχουν κάνει θρύψαλλα την καθεστωτική γυάλα της χειραγώγησης και παραπληροφόρησης.

    Σήμερα η μεταπολιτευτική παράγκα και το βαθύ μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ του ΓΑΠ, «επενδύουν» πολιτικά ξανά στην Ντόρα, η οποία επειδή είδε την μπάλα να της σκίζει τα δίχτυα, προσπαθεί να χαλάσει το παιχνίδι, που θα τελειώσει για πάντα με λυγμούς και ερημία, όταν ο Αντώνης θ’ ανεβαίνει τα μαρμάρινα σκαλιά με την κυβέρνηση του.

    Αυτή τη φορά βέβαια, κάθε πέρσι και καλύτερα, την παίζουν στην Β΄ Εθνική, χωρίς προσχήματα, φόρα παρτίδα ως θυγατρική του ΠΑΣΟΚ, όχι για προοπτική εξουσίας αλλά ως πρόθυμη εξ αποστασίας συνεργό στην κατά Πάγκαλο «ευτυχία» του Μνημονίου.

    Είναι απλό: θέλουν οποιονδήποτε άλλο αρκεί να μην είναι ο Αντώνης Σαμαράς. Τρέμουν στην ιδέα μιας ανυπότακτης πατριωτικής ηγεσίας, χωρίς να της έχουν εγγράψει προσημείωση υποθήκης.

    Τρέμουν αυτόν που δεν ελέγχουν, γι’ αυτό θέλουν να επιβάλλουν κάτι αφύσικο: αντί για Μπροστάρη, παρακατιανούς, αντί για Πρόμαχο, υποτακτικούς.

    Το ‘χουμε ξαναδεί το έργο.

    Το σύστημα κάνει μάχη οπισθοφυλακής, προσπαθεί να ελέγξει την πτώση του.

    Μάταια.

    Η πραγματικότητα θα είναι ανελέητη.

    Και ξέρετε κάτι, αδέρφια; Εκεί στο Μπάντμιντον ξέχασαν να σηκώσουν ένα πλακάτ. Αυτό που γράφει «Χάντρες και και καθρεφτάκια».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. κι ο πιπερόπουλος;
    αμάν ρε αντώνη-μάριε κτλ!
    άσε μου και κάτι όρθιο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση