GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μόλις που προλαβαίνετε να φτιάξετε ελικοδρόμιο...

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/    Αντιγράφουμε από την έκθεση του ΔΝΤ για την Τυνησία, η οποία δημοσιεύτ...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/  
Αντιγράφουμε από την έκθεση του ΔΝΤ για την Τυνησία, η οποία δημοσιεύτηκε τον Οκτώβριο του 2010
· «το 2010 το ΑΕΠ θα φθάσει το 4%, έναντι 3,1% που ήταν το 2009, η οικονομική της ανάπτυξη θα είναι της τάξης του 4,8%, και οι τομείς της τεχνολογίας της πληροφορικής και της βιομηχανίας υδρογονανθράκων θα παρουσιάζουν ανάπτυξη της τάξης του 16% και του 13% αντιστοίχως. Το μέσο κατά κεφαλήν ετήσιο ΑΕΠ υπολογίζεται το 2010 ότι θα ανέλθει στα 8.254 δολάρια, ποσό που συγκαταλέγεται μεταξύ των πιο "αξιοπρεπών" στην περιοχή».
Στην ίδια έκθεση γίνεται αναφορά σε στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας, του ΟΟΣΑ και της Αφρικανικής Τράπεζας Ανάπτυξης, από τα οποία προκύπτει ότι η Τυνησία κατατάσσεται στην 40η θέση της παγκόσμιας οικονομίας «ως η πλέον ανταγωνιστική οικονομία της Αφρικής» ενώ θεωρείται ως η «Ελβετία της Βορείου Αφρικής», αφού το 12 % των κρατικών εσόδων προέρχεται από τον Τουρισμό και έχει «έξι υπερσύχρονα εμπορικά λιμάνια και επτά διεθνή αεροδρόμια».
Στον επίλογο της έκθεσης, δίνονται και τα εύσημα του ΔΝΤ στην κυβέρνηση του Μπέν Αλί, διότι πήρε έγκαιρα τα απαραίτητα διαρθρωτικά μέτρα (όπως αυτά που εφαρμόζει ο Γιώργος Παπανδρέου στην Ελλάδα, μειώσεις μισθών και συντάξεων κλπ), με αποτέλεσμα να...
 επιδείξει αξιοσημείωτη αντοχή στις επιπτώσεις της διεθνούς οικονομικής κρίσης και να καταφέρει με μειώσει το Δημόσιο Χρέος από το 43,3 % του ΑΕΠ, που ήταν το 2008, στο 42,8 % του ΑΕΠ το 2009.
Ως συμπέρασμα από τα παραπάνω εξάγεται αβίαστα το εξής: «Η Τυνησία ήταν ένα κράτος πρότυπο κατά το ΔΝΤ»
Το 1984, στην Τυνησία ξέσπασαν εκτεταμένες ταραχές με αφορμή την τιμή των τροφίμων. Η εξέγερση αυτή πνίγηκε στο αίμα από τον τότε δικτάτορα Χαμπίμπ Μπουργκίντα. Έκτοτε η χώρα προσδέθηκε στο ΔΝΤ και άλλαξε μόνο ένα ηγέτη τον μέχρι πριν λίγες ημέρες Πρόεδρο-Δικτάτορα Μπέν Αλί (εκλέγονταν με ποσοστά 80 %), ο οποίος μέσα σε πολλά άλλα… ήταν και μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, της οποίας Πρόεδρος -ως γνωστόν- είναι ο Γιώργος Παπανδρέου.
Γιατί όμως, η με νεοφιλελεύθερα κριτήρια εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη της Τυνησίας δεν απέτρεψε μία λαϊκή εξέγερση, που είχε σαν βασικό αίτημα την λέξη «ψωμί»;
Εξέγερση που εξανάγκασε τον δικτάτορα Μπεν Αλί, να διαφύγει στο εξωτερικό (Σαουδική Αραβία) πιθανότατα με ελικόπτερο, όπως έκανε το 2001 και ο συνάδελφος του Ντέ Λα Ρούα της Αργεντινής.
Όπου ευημερούν οι αριθμοί, δεν ευημερούν οι άνθρωποι.
Το ΔΝΤ, είχε ξεχάσει να αναφέρει στην παραπάνω έκθεση ότι η ανεργία στις νεαρές ηλικίες, οι οποίες είναι το 55% του ενεργού πληθυσμού, φθάνει το 30%.
«Μα πως είναι δυνατόν αυτό», θα αναρωτηθεί ένας καλοπροαίρετος υποστηρικτής της φίλο-μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, και θα συμπληρώσει «αφού υπάρχει ανάπτυξη η ανεργία πρέπει να μειώνεται»!
Λάθος τεράστιο!
Είναι δυνατόν να υπάρξει ανάπτυξη, χωρίς να υπάρχει αύξηση των θέσεων εργασίας;
Βρήκε τον τρόπο, ο τα πάντα γνωρίζων νεοφιλελευθερισμός! Το φαινόμενο ονομάζεται «jobless recovery» και θα μας απασχολήσει σε επόμενο άρθρο μας.
Προς το παρόν, πρέπει να επισημάνουμε ότι το 2011 μπήκε μάλλον στραβά για τους απανταχού θιασώτες και οπαδούς του ΔΝΤ. Τα ελικόπτερα, σε αρκετές χώρες άναψαν τις μηχανές τους, ώστε να ελέγξουν οι πιλότοι ότι όλα λειτουργούν τέλεια και είναι έτοιμα για «επικίνδυνες αποστολές διαφυγής»…
Στην Ελλάδα, ζεσταίνουν τις μηχανές…
«Σύντροφοι», έχετε ήδη αργήσει. Μόλις που προλαβαίνετε να φτιάξετε ελικοδρόμιο στην ταράτσα του Μεγάρου Μαξίμου!

10 σχόλια

  1. Σιγά μη σκίσεις το καλσόν και άσε τα αίματα επαναστάτη του κώλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Αλή Μπέν την κοπάνησε νύχτα.

    Οι Αλή-Τες της τρόϊκας και οι τσάτσοι τους (Γιωργάκις και Σια) πότε με το καλό ??



    Ο Αλή Μπέν την κοπάνησε νύχτα.

    Οι Αλή-Τες της τρόϊκας και οι τσάτσοι τους (Γιωργάκις και Σια) πότε με το καλό ??





    Ο Αλή Μπέν την κοπάνησε νύχτα.

    Οι Αλή-Τες της τρόϊκας και οι τσάτσοι τους (Γιωργάκις και Σια) πότε με το καλό ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερή παρομοίωση. Η Τυνησία και η Ελλάδα.
    Αν θυμάστε καλά εδώ έχουμε μια κυβέρνηση που την ψήφισε ο κάσμος και όχι δικτατορία. Και απ΄ότι βλέπω από τα γκάλοπ αλλά και από τον προσωπικό μου περίγυρο έχει ακόμα αν όχι την εκτίμηση τουλάχιστον την ανοχή της πλειοψηφίας.
    Κυριοι αντί να προεξοφλήτε τις εξελίξεις όπως βολέβουν εσάς, ψάξτε σε κανένα λεξικό να βρήτε τη σημασία της λέξης ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για χαζο τον έχεις τον Γιωργάκη που άλλαξε γραφεία και πήγε σε ψηλότερο κτίριο; η ταράτσα βολεύει καλύτερα για την διαφυγή.
    Χώρισε και το κτίριο σε επίπεδα έτσι ωστε να είναι εκεί όλοι οι μη εκλεγμένοι αλλα πρωτοκλάσσατοι υπουργοί που ειναι we need για να την κοπανησουν.
    Οσα τουρκικα σηριαλ αποβλάκωσης και να βαλούν τα παλιοτομαρα οι μιντιάρχες και οσα ψέμματα και αν αραδιάζουν οι αβανταδόροι τσόγλανοι που αυτοαποκαλούνται δημοσιογράφοι δεν μπορουν να κρυψουν τον κοχλασμο στην κοινωνία. Καθε μέρα πλησιάζουμε ολο και περισσότερο στο σημείο της έκρηξης και τότε θα δουμε ποιοι και πόσοι θα πανε φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. 12:04

    Εγκάθετος; εγκάθετος;
    Ατιμούλι! Τρως καλά ε:
    Η λέξη "κ..ου" που χρησιμοποίησες μας κάνει να πιστεύουμε ότι είσαι διαπλεκόμενος με το σύστημα.
    Αυτή η λέξη τα χάλασε όλα γιατί μύριζε φανατίλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε Δευκαλίωνα αντί για Δ.Ν.Τ. μπας και να φέρουμε το Κ.Κ.Ε. να μας σώσει?
    Όπως έσωσε ντε και τις πρώην Ανατολικές Χώρες, βρε παιδί μου, που ακόμη δεν μπορούν να συνέλθουν.
    Άντε στον Περισσό ρε παλικάρι να δίνεις γραμμή στους απανταχού της γης τους κολασμένους, γιατί μόνο ηλίθιοι και ανεγκέφαλοι μπορούν να σε πιστέψουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η καταστροφή της ελληνικής κοινωνίας από τους σοσιαληστές είναι φυσικό να έχει αρκετούς οπαδούς και μέσα στην χώρα. Υπάρχουν αρκετοί πλούσιοι ενώ πάρα πολλοί άνθρωποι, που τα έφαγαν με τον Πάγκαλο, ήταν προνοητικοί και έχουν αποθέματα για να συνεχίσουν σήμερα να ζούν όπως και πέρισυ. Ελπίζω να έχουν φάει αρκετά για να ζήσουν και τα επόμενα χρόνια. Οι καταθέσεις μειώνονται συνεχώς και φέτος έρχεται και η αφαίμαξη με τον νέο φορολογικό νόμο.
    Τωρα εαν το πασοκ είναι πρώτο σε ποσοστό -αφαιρουμένου του 36% που δηλωσαν αποχή-, δεν εχει την εξήγηση του στην αποδοχή της πολιτικής του απο την κοινωνία αλλά στο ότι είναι πλέον πολλοί λίγοι οι οπαδοί του πολιτικού συστήματος οπότε αφαιρουμένου του ποσοστού της αποχής βγαίνει πρώτο με πολύ λίγους υποστηρικτές. Επίσης βασίζεται στο ότι η κεντροδεξιά έχει γίνει 3 κομάτια ενώ το πασοκ συνεχίζει προς το παρών να είναι ένα κόμμα -που κρύβεται-. Ειναι πολύ δύσκολο η αστική τάξη να υποστηρίξει τα αριστερά κόματα -κυρίως του ΚΚΕ- που ηγείται ή προσπαθεί, της αντίστασης κατά της σοσιαληστρικής πολιτικής, αλλά εάν πεινάσει θα το κανει και το ξέρουν όλοι πολύ καλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Καλά έγραψες Δευκαλίωνα.
    Αλλά δέν σκέφτηκες ότι τά κωλο-
    χρηματοπιστωτικά ιδρύματα,παίζουν
    τώρα μέ τήν Αφρική,αφού η Ευρώπη
    έχει αφυπνισθεί.
    Τό ντόμινο συνεχίζεται καί όταν
    σμπρώξεις 1 πούλι στή μέση.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΣΙΓΑ ΤΑ ΑΙΜΑΤΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΡΑΓΙΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΤΕΣ.ΦΛΩΡΙΑ ΛΑΟΣ ΕΙΣΤΕ. ΠΙΣΟΓΛΕΝΤΙΔΕΣ.

    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΕΙ ΤΑ ΣΚΛΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΤΣΕΙ ΝΑ ΜΑΤΩΣΕΙ.

    ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΣΑΣ "ΣΦΑΞΕΙ" ΟΠΩΣ ΣΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΚΩΛΟΖΩΑ ΡΑΓΙΑΔΕΣ.

    ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ ΣΚΑΤΟ ΣΑΣ ΠΑΞΙΜΑΔΙ ΜΑΛΑΚΕΣ. ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΣΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. @ 9:03 μμ
    \
    ------

    Γυρνα στο σταυλο σου
    λαθραιε
    εκτος κι αν δεν εχεις ΟΥΤΕ σταυλο
    στο χωμα που γεννηθηκες
    οποτε μουγκα, σκασε

    πανηβλακα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση