GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

1821… κατασκευαστές πλυντηρίων συνιστούν ΣΚΑΪ

Από τη Νίνα Τσιμπούλη Αντιδράσεις και «ηλεκτρονικές» μονομαχίες για τη σειρά ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την επανάσταση του ελληνισμού το «1...

Από τη Νίνα Τσιμπούλη
Αντιδράσεις και «ηλεκτρονικές» μονομαχίες για τη σειρά ντοκιμαντέρ που εξιστορεί την επανάσταση του ελληνισμού το «1821»

«Φωτιά και τσεκούρι» έχει πέσει, όχι «στους προσκυνημένους», όπως βροντοφώναξε κάποτε ο Θόδωρος Κολοκοτρώνης, αλλά στους συντελεστές της νέας σειράς του ΣΚΑΪ «1821», που περιγράφει την περίοδο πριν και μετά την επανάσταση του 1821. Στόχος της σειράς, όπως διηγείται ο Πέτρος Τατσόπουλος στο πρώτο επεισόδιο, είναι «να ανακαλύψουμε πώς γεννήθηκε η ιδέα του ελληνικού έθνους και πώς αυτή η ιδέα οδήγησε στην επανάσταση του 1821».
Αυτό από μόνο του αρκούσε για να πυροδοτήσει αντιδράσεις,

τόσο για το συγγραφέα Πέτρο Τατσόπουλο, αφηγητή της σειράς, όσο και για όλους τους συντελέστες αυτής, όπως τον Θάνο Βερέμη, καταξιωμένο ιστορικό, με περγαμηνές από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης και της Οξφόρδης, καθηγητή που έχει αφήσει το στίγμα του σε διακεκριμένες θέσεις, όπως σε ακαδημαϊκές έδρες στα πανεπιστήμια Χάρβαρντ, Πρίνστον και Οξφόρδης, στην έδρα Καραμανλή στο Fletcher School of Law and Diplomacy, στο τιμόνι του ΕΛΙΑΜΕΠ και του ΕΣΥΠ.
Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς ειπώθηκε ότι οι Ελληνες δεν ζούσαν 400 χρόνια συνεχούς μαύρης σκλαβιάς, καθώς, όπως ανέφερε ο κ. Βερέμης, «είναι σαν να παραλληλίζουμε την εποχή της τουρκοκρατίας με διακοπή ρεύματος» και πως, αντιθέτως, τα πρώτα 100-150 χρόνια γνώρισαν την ευημερία και την ανάπτυξη, ενώ οι κλέφτες, οι οποίοι υπηρξαν καταλυτικοί για την πραγμάτωση της επανάστασης, στους οποίους ανήκε όπως ανέφεραν και ο Κολοκοτρώνης, διώκονταν τόσο από την τουρκική όσο και από την ελληνική μειονότητα. Χαρακτηριστικά, ο Γέρος του Μωριά εξαναγκάστηκε σε φυγή από την Πελοπόννησο. Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ, ειπώθηκε πως η ονομασία «Ελληνες» χρησιμοποιήθηκε κυρίως για να ταυτιστεί η μειονότητα των «Γραικών» κατά τους Τούρκους με την αίγλη και την παιδεία των αρχαίων Ελλήνων.

Ξεσηκωμός

Αμέσως άναψε το φιτίλι με μύδρους, τόσο από τηλεαστέρες -πρώτος ο Γιώργος Τράγκας- όσο και από ποικίλα ιστολόγια. Πολλοί έκαναν λόγο πως το 1821 δεν πρόκειται για ημερομηνία γέννησης του έθνους, αλλά για ημερομηνία απελευθέρωσης. Χαρακτηριστική ήταν η κριτική του δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα, που μέσα από τη ραδιοφωνική του εκπομπή διερωτήθηκε σε έντονο ύφος «πώς 300 και βάλε χρόνια περνάγαμε καλά με τους Τούρκους και στο τέλος κάτι μας έπιασε, και προσπαθούν να το ερμηνεύσουν ο κ. Βερέμης και οι άλλοι. {...} γιατί διώξαμε τους Τούρκους που έφεραν ευημερία, ανεξιθρησκεία και γάμους μεικτούς ύστερα από εξισλαμισμό» και έκανε λόγο για προπαγάνδα, καθώς οι συντελεστές αποφάσισαν 60 χρόνια μετά να αλλάξουν το ρου της ιστορίας.
Ωστόσο ο Πέτρος Τατσόπουλος, μη φοβούμενος τη διαδραστικότητα του κοινωνικού μέσου «facebook», έχει σχολιάσει δημοσίως τους επικριτές του με διφορούμενες απαντήσεις, καθώς ακροβατούν ανάμεσα στην άκομψη ειλικρίνεια και το μαύρο χιούμορ, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει σωρεία κριτικών και σχολίων τόσο σε εθνικοπατριωτικά ιστολόγια, όπως είναι το olympia.gr, όσο και υπερκομματικά ειδησεογραφικά ιστολόγια.
«Τελικά είναι πολύ εύκολο να λες ό,τι παπαριά θες κρυμμένος πίσω από ένα ηρωικό ψευδώνυμο. Διατί να εκτιθέμεθα άλλωστε; Παρακαλώ τους αγαπητούς φίλους, όταν πλέον θα απευθύνεστε σε μένα, να ξεχάσετε το κατάπτυστο και δυσκολοπρόφερτο επώνυμο «Τατσόπουλος». Προτιμώ να απευθύνεστε στην “Ψωλή του Βουκεφάλα”» δήλωσε στην προσωπική του κατάσταση στο facebook ο κ. Τατσόπουλος, χωρίς να καθίσταται σαφές αν κάνει λόγο για τα ψευδώνυμα των ηρώων, των οποίων τα ανδραγαθήματα διηγείται στη σειρά, ή αν αναφέρεται σε ανώνυμους επικριτές του. Επίσης μετά τη δημοσίευση του θέματος από εφημερίδα ημερήσιας κυκλοφορίας, δήλωσε: «Ποτέ άλλοτε οι ΗΛΙΘΙΟΙ δεν ήταν περισσότερο ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ».

Το αστείο με την ομοφυλοφιλία

Ως αποκορύφωμα, έκανε λόγο για μεθοδευμένη πολιτική αλητεία, παράνοια και σαχλαμάρα στην εκπομπή των Λυριτζή Οικονόμου στο ΣΚΑΪ. Οπως διηγήθηκε, το facebook είναι ένας χώρος όπου μπαίνει «Με τις ψηφιακές του πιτζάμες» και, απαντώντας σε σχόλια πως η σειρά εξωραΐζει τα 400 χρόνια τουρκοκρατίας, κάποιος φίλος του είπε για πλάκα πως ο Κολοκοτρώνης είχε… Τούρκο γκόμενο και, απαντώντας του στο ίδιο μήκος αστεισμού, είπε πως «Δεν ήταν γκόμενος, είχαν αρραβωνιαστεί». Εντούτοις, όπως δήλωσε είναι προφανές ότι εκανε πλάκα, καθότι η ομοφυλοφιλία εκείνη την εποχή ήταν ποινικά κολάσιμη, και μάλιστα επέφερε την ποινή του θανάτου, αναφέροντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το λόρδο Βύρωνα που αναγκάστηκε να φύγει από την Αγγλία. Υστερα ξεσπάθωσε ενάντια στα «ακροδεξιά μπλογκ», τα οποία, κατά τα λεγόμενά του, έκαναν την τρίχα τριχιά, και παραλλήλισε την κατάσταση την οποία βιώνει με το «Αστείο» του Μίλαν Κούντερα, όπου κάποιος λέει ένα αστείο για τον Τρότσκι, και πάει 20 χρόνια φυλακή. Επίσης ξεκαθάρισε ότι δεν είναι ιστορικός, αλλά συγγραφέας και παρουσιαστής. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε υποστήριξη των λεγομένων της σειράς, η ακαδημαϊκή κοινότητα σιγεί, ενώ υπήρξαν και τηλεκριτικοί που υποστήριξαν τον κ. Τατσόπουλο, όπως η Πόπη Διαμαντάκου, που έγραψε πρώτη για το «αστείο» του Μίλαν Κουντερα και δήλωσε πως το facebook χρησιμοποιήθηκε ως «πηγή κουτσομπο-λακιίστικου ρεπορτάζ», ώστε μια «πλακατζίδικη στιχομυθία» να αναγορευτεί «σε ιδεολογική άποψη εθνοπροδοσίας».
Ο κ. Τατσόπουλος, μέσω facebook, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει του φίλους του που «δεν παρασύρθηκαν από την ομαδική παράκρουση», ενώ έσφαξε με το βαμβάκι το «φίλο» του, συνάδελφο Χρήστο Χωμενίδη και δήλωσε χαρακτηριστικά πως «σαν Αφγανός γιατρός, έβγαλε γνωμάτευση εξ αποστάσεως. Αντίο, φίλε». Στα σχόλιά του ανταπάντησε ο γνωστός συγγραφέας, ο οποίος είχε ασκήσει κριτική για την ιστορική εγκυρότητα της σειράς, γράφοντας μέσω του facebook: «Πέτρο, ως τηλεπαρουσιαστής υπερασπίζεσαι μάλλον άκομψα τα κείμενα που άλλοι γράφουν και εσύ απλώς εκφωνείς».
Δεν έλειψαν ωστόσο και σχόλια στο κοινωνικό δίκτυο του Twitter, τα οποία είναι αποκαλυπτικά για τις εντυπώσεις που έχει δώσει η σειρά μόλις από τα 2 πρώτα επεισόδιά της. «Αν θες να παραμείνει ο Κολοκοτρώνης στείλε Κ [κενό] ονοματεπώνυμο στο 11821», «1821 κατασκευαστές ιστορίας συνιστούν Τατσόπουλο», «o Καποδίστριας έγινε σχέδιο, ο Κοραής πλατεία, ο Κολοκοτρώνης δρόμος, ο Μαυρομιχάλης studio και ο Αθανάσιος Διάκος κρασομεζές», «σήμερα θα μάθουμε ότι η κυρά Φροσίνη πνίγηκε στη Λίμνη των Ιωαννίνων ενώ κυνήγαγε τον Πασά να τον βιάσει!», «Σήμερα στο “1821” μη χάσετε! Ο Κεμαλ Ατατούρκ, τραγουδάει “Ο Σαλονικιός”! Γιατί παντού υπάρχει ένας μύθος!», «Σήμερα στο “1821” μη χάσετε! ΤΟΥΡΚΟΙ και Συνωστισμός στο Λιμάνι της Σμύρνης! Πώς οι Ελληνες δεν έμαθαν ποτέ να περιμένουν το καράβι!» και άλλα πολλά σχόλια μπορεί να αναζητήσει κανείς υπό την ταμπέλα #skai1821.
Δεν είναι όλα αστεία...

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα από όλα τα παραπάνω σχόλια, φαίνεται πως οι περισσότεροι κάνουν λόγο για προπαγάνδα, συνδέοντας το περιεχόμενο της σειράς με τις φιλοτουρκικές απόψεις που έχουν εκφράσει στο παρελθόν η Θάλεια Δραγώνα και η Μαρία Ρεπούση, οι οποίες κατηγορήθηκαν για απόπειρα αφελληνισμού μέσα από τα σχολικά εγχειρίδια της ιστορίας.
Εν κατακλείδι, όπως είπε ο κ. Τατσόπουλος, «Ζούµε σε εποχή σύγχυσης. Σε µεταβατικές περιόδους και ιδίως σε περιόδους σύγχυσης δηµιουργούνται φοβικά και συνωµοσιολογικά σύνδροµα. Αν αυτά δηµιουργήσουν εµπόδια στην απρόσκοπτη ανταλλαγή απόψεων και την ελεύθερη έκφραση, τότε η κοινωνία θα καταλήξει σε πνευµατικό µαρασµό και θα οδηγηθεί στον σκοταδισµό». Ακριβώς όμως επειδή διάγουμε μια τέτοια εποχή, το ζήτημα της ιστορίας που αποτελεί το συνεκτικό ιστό του ελληνικού έθνους είναι ευαίσθητο θέμα που δεν ενδείκνυται ούτε για αστεϊσμό ούτε για παράλλαξη ώστε να ταιριάξει στις προδιαγραφές του εύπεπτου τηλεοπτικού χρόνου.

24 σχόλια

  1. ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΤΣΟΓΛΑΝΙΑ ΤΟΥ ΣΚΑΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλως ηρθατε στην χωρα της υπερβολης. ΟΛΕΣ οι πλευρες το 1 το κανουν 1000. Καλα να παθουμε να τα χαιρομαστε

    Κοκκινος - Ποντος
    kokkinos-pontos.blogspot.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θολοκουρτουριαρηδες, ο σωφρων Ελληνικος λαος εχει ακομα αντοχες.
    Και αντιδραει στις επιτηδευμενες παπαριες που κατασκευαζετε για να πληξετε την εθνικη μας συνειδηση.
    Οσο κι αν προσπαθειτε προτιμουμε να παραμενουμε ΕΛληνες παρα παγκοσμιοποιημενος αχταρμας.
    Τ'ακους "κυριε" Βερεμη?
    Ακους και τον ηχο των μηχανων του ελικοπτερου?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Έλα στο eRepublik και άλλαξε τη χώρα μας!!!
    http://www.erepublik.com/en/referrer/Lakis+Moore

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ολοι οι λαοί σέβονται την ιστορία τους και οσοι δεν εχουν προσπαθούν να την δημιουργήσουν για την συνοχή της χώρας τους ακόμη και με ιστορικές ακρότητες , εδώ στην Ελλάδα βλέπουμε κάθε μέρα να ξεφυτρώνουν κάθε λογής τσογλάνια και καθέ λογής πατσαβούρες με πλαστά πτυχία και πλαστές ταυτότητες να προσπαθούν να μας πείσουν οτι ερχόμαστε απο το πουθενά και οτι πηγαίνουμε στο πουθενά .ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ;ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ , ΤΟ ΚΑΝΕΤΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ; ΔΕΝ ΦΟΒΑΣΤΕ ΤΙΠΟΤΑ; ΑΦΟΥ ΕΙΣΤΕ ΘΡΑΣΥΔΕΙΛΟΙ , ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΣΤΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΜΠΟΥΜΠΟΥΛΑ" ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ; ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΞΥΠΝΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΤΕ . ΠΟΙΟΙ ΣΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΑΣ ΞΑΜΟΛΟΥΝ ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. poustara opou bre8eis tha se gamw me th pswlh tou boukefala

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ο ΣΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 1821 ΣΤΙΣ 10 ΑΝΤΙ ΣΤΙΣ 11 ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΟΛΥΣ ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΤΗ ΒΛΕΠΕΙ.

    ΟΠΟΙΟΥ ΔΕΝ ΤΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΞΥΔΙ

    ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΤΗΝ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 10

    ΒΛΕΠΩ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΦΡΕΝΕΙΑ,

    ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗ ΧΩΝΕΨΗ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΑΒΟΥΡΟ-ΕΘΝΙΚΟ-ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ-ΧΑΤΖΗΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ!!!
    Κύριε Πρωθυπουργέ, Κύριε Γεώργιε Παπανδρέου.
    Κύριοι Υπουργοί, Βουλευτές Και Βουλευτίνες του ΠΑΣΟΚ.
    Μέλη και Φίλοι του ΠΑΣΟΚ.
    Οι στιγμές είναι ιστορικές και θα πρέπει όλοι σας να αρθείτε στο ύψος των περιστάσεων και σε αυτό που εκατομμύρια Έλληνες και Ελληνίδες προσδοκούσαν και ήρθε επί τέλους η στιγμή να το δούνε με τα μάτια τους, να το απολαύσουν, να το χαρούν και αυτό δεν είναι τίποτα άλλο από την Απελευθέρωση τους από τα κλειστά επαγγέλματα, από τις κληρονομικότητες τους, από τις παρακρατήσεις από ιδιώτες και Ελληνικό Δημόσιο υπέρ των ταμείων των μετεχόντων σε αυτά, από την δουλεία των πολλών υπέρ των ολίγων.
    Ο Αείμνηστος Ανδρέας Γεωργίου Παπανδρέου και ιδρυτής του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος είχε πει και είχε ξεσηκώσει και συναθροίσει γύρω του εκατομμύρια ανθρώπους με το σύνθημα Η Ελλάδα στους Έλληνες, και σε εσάς έλαχε η ιστορική στιγμή να την αποδώσετε, αφήστε στην άκρη τους κομματισμούς, αφήστε στην άκρη φίλους αληθινούς, φίλους από ανάγκη, φίλους από συμφέρον, και ελευθερώστε την Παντέρμη Ελλάδα.
    Όταν ο αείμνηστος ιδρυτής του Πασόκ, αυτός που ένωσε όλους εσάς, παλαιότερους και νεότερους στο Κίνημα του δεν είχε στο μυαλό του μόνο την ξενοκρατία στην Ελλάδα και που δεν προερχόταν μόνο από την πέραν του Ατλαντικού υπερδύναμη και άλλες, αλλά και από τους ντόπιους καταπατητές, επικυρίαρχους, αλλάζοντες και υπερφίαλους και πιστεύοντες εις εαυτόν και μόνον, συντοπίτες μας Έλληνες και Ελληνίδες.
    Γι’ αυτό έσπασε τα δεσμά της εισόδου στην Σχολή Ευελπίδων ούτως ώστε να μπαίνουν οι καλύτεροι σε αυτήν και όχι κληρονομικό και κομματικό δικαιώματι οι έχοντες τον μπάρμπα στην Κορώνη, γι’ αυτό κατέστησε τις Πανελλήνιες Εξετάσεις Αδιάβλητες με την ταυτόχρονη μετάδοση των θεμάτων από την μια άκρη της Πατρίδας μας έως την άλλη για να μην μπαίνουν στην Ιατρική Σχολή τα τυχόν ανεπίδεκτα μαθήσεως παιδιά των μεγαλογιατρών αλλά οι καλύτεροι, καθώς πίστευε στην Υγεία για ΟΛΟΥΣ και το έδειξε με το ΕΣΥ.
    Τώρα είναι η σειρά σας να πράξετε ούτως ώστε να ελευθερώσετε τα εκατομμύρια σκλαβωμένων Ελλήνων και Ελληνίδων από εκείνους που έχοντας άμεση πρόσβαση στην Εξουσία άρπαξαν, θεσμοθέτησαν πιέζοντας έχοντας πρόσβαση στην Βουλή των Ελλήνων, και με την δική σας ευθύνη, δικαιώματα εις βάρος των υπολοίπων Ελλήνων και Ελληνίδων.
    Ελευθερώστε τους Έλληνες από τα κλειστά επαγγέλματα!!!!!!!!!!!!!!!
    Από εκείνους που όχι με τον προσωπικό τους μόχθο αλλά με το μόχθο των άλλων, απομυζώντας τους με κατώτερες αμοιβές, με παρακρατήσεις υπέρ των δικών τους ταμείων συντάξεων παίρνουν συντάξεις απίστευτα υψηλές και εφ’ άπαξ που αγγίζουν τις 250.000- 350.000 Ευρώ.
    Είτε Παίδες Ελλήνων! Αν νιώθετε έτσι….

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Καινούρια φάμπρικα αυτή το, δεν πληρώνω δεν πληρώνω των Ψευτοαριστερούληδων, δεν τους έκατσε να τους αυγατίσει η Κούνεβα μετά το γιουχάρισμα που φάγανε. ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Δεν τους έκατσε η δουλειά με τους μετανάστες που κουβάλησαν στην Νομική καθώς το πράμα πήγαινε για μεγάλο μακελειό στην Αθήνα και όχι μόνο.
    ΠΟΝΤΑΡΑΝΕ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ.
    Τώρα πάλι με το δεν πληρώνω δεν πληρώνω ΠΟΝΤΑΡΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΓΚΑΘΕΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΛΙ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΟΝΟ!
    Τέτοια Σαδομαζοχιστική αντίληψη της Πολιτικής δεν έχω ξαναδεί, τύφλα να έχει ο NΤΕ ΣΑΝΤ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 7 Φεβρουαρίου, 2011
    Ήταν bi ο Καραϊσκάκης, Πέτρο;

    Έλενα Ακρίτα

    Έλενα Ακρίτα
    Ήταν bi ο Καραϊσκάκης, Πέτρο;

    …Γιατί πολύ gossip σέρνεται στην πιάτσα. Εδώ τα μεσημεριανά, σου λέει, κάνουν στη μπάντα Μακρυπούλια – Χατζηγιάννη κι εμβαθύνουν στην τρυφερή φιλία της Μπουμπουλίνας με τη Μαντώ Μαυρογένους. Επίσης κάτι πήρε το αυτί μου για Μιαούλη με Κανάρη, αλλά κρατάνε χαμηλό προφίλ και δεν μπόρεσα να την διασταυρώσω την ειδησάρα. Για τον Βελεστινλή – τι έγινε, παιδιά, μούγγα; Ρε συ Ρήγα, get out of the closet, έλα μία-μία η ηρωίδα να παίρνετε σειρά!

    Χαμός με την εκπομπή του ΣΚΑΙ «1821». Και κυρίως με την απάντηση που έδωσε ο Πέτρος Τατσόπουλος στο χιουμοριστικό σχολιάκι «φίλου» του στο facebook που έλεγε πως ο Κολοκοτρώνης ήταν gay κι είχε γκόμενο. Εκεί λοιπόν ρίχνει την φοβερή ατάκα ο Τατσόπουλος: «Δεν είχε γκόμενο, ήταν αρραβωνιασμένος!»

    Ε, ρε γλέντια ελληνορθόδοξα κι επαναστατικά! Ένα μόνο σας λέω! Αν γκουγκλάρετε «Τατσόπουλος Κολοκοτρώνης» θα σας βγάλει 16.700 αποτελέσματα. Χαμός στις εφημερίδες, χαμός στο διαδίκτυο! Ένας εμφύλιος πόλεμος, ο καθένας το μακρύ του και το κοντό του! Άλλοι υπερασπίζονται, άλλοι βρίζουν, άλλος σιδερώνει την κουκούλα της Κου Κλουξ Κλαν, άλλος θυμάται ότι πριν 100 χρόνια ήταν τροτσκιστής… Η τσιτατολογία δίνει και παίρνει! Κι ο Τατσόπουλος δικαιολογήθηκε πως «έκανα χιούμορ με τους φίλους μου στο facebook». Όπα! Όπα! Το πρώτο φάουλ!

    Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή…

    Τον Τατσόπουλο τον γνωρίζω χρόνια. Μου είχε φέρει να διαβάσω το πρώτο του βιβλίο όταν ακόμα ήταν ένα μάτσο δακτυλόγραφα. Μετά χαθήκαμε… Μια φορά στα 10 χρόνια, λέγαμε ένα «γεια». Όταν αποφάσισα να κάνω προφίλ στο facebook μου έστειλε αίτημα και γίναμε «φίλοι».

    «Φίλοι» σε εισαγωγικά, ρε συ Πέτρο. «Φίλοι» σε εισαγωγικά, ρε αγόρι μου! Όταν στα προφίλ μας έχουμε από 5.000 νοματαίους, αυτοί δεν είναι φίλοι μας: Επειδή έτσι τους αποκάλεσε δηλαδή ο Mark Zuckerberg, κι έγινε δισεκατομμυριούχος, μην μασάμε κι εμείς γιατί θα τρελαθούμε ομαδικώς. Φίλοι μας είναι 3-4 άτομα – άντε 5 αν είσαι κωλόφαρδος. Είναι αυτοί που τους ξέραμε κι από χτες, που βρισκόμαστε, τηλεφωνιόμαστε, τους νοιαζόμαστε. Που κάναμε μαζί φαντάροι, ρε παιδί μου: Άντρες και γυναίκες!

    Πλάκα με τα φιλαράκια, Πέτρο, άλλο σημαίνει: «Είμαι σπίτι μου, πίνω τις μπίρες μου και κάνω χαβαλέ με τους κολλητούς μου». Το fb είναι δημόσιο βήμα, μανάρι μου. ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΗΜΑ, πώς να στο κάνω λιανά; Προσέχεις τι γράφεις, πως το γράφεις, σε ποιον το γράφει… και ποιος σε γράφει στην τελική…

    Εγώ λοιπόν, δεν σου καταλογίζω δόλο, ύποπτες ανατρεπτικές προθέσεις, ανθελληνισμό, μισαλλοδοξία και όλα τα συναφή που σου χρέωσαν οι φασίστες. Βλακεία σου καταλογίζω, Πέτρο! Βλακεία κι επιπολαιότητα! Πρώτα, από όλα γιατί το χιουμοράκι τύπου «ο αρραβωνιαστικός του Κολοκοτρώνη» παραπέμπει σε σπυριάρη 15χρονο – σκάρτα! Δεν είναι ανατρεπτικό, δεν είναι αιρετικό, είναι απλώς σαχλό! Μια χαζομάρα και μισή! Και δεν στην είχα, ρε γαμώτο! Μπορεί να μην τρελαίνομαι για τα βιβλία σου, μπορεί να μην σ’ έχω μες την καρδιά μου, αλλά τη σαχλίτσα δεν στην είχα! Καθόλου όμως!

    Από κει και πέρα, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΜΕ ΚΑΘΕ ΑΠΟΨΗ, κάτι τελευταίο: Το γεγονός ότι πλακώσαν τα χακεράκια στον τοίχο σου, σου κλέψανε τους κωδικούς με αποτέλεσμα να σε βρίζει χυδαία ο κάθε πικραμένος κι εσύ να μην μπορείς να απαντήσεις – ε, ΑΥΤΟ εγώ το θεωρώ τον άκρατο φασισμό. Και μέχρι το Σάββατο που μπήκα τελευταία φορά, είδα ακόμα την ίδια κατάσταση. Όλοι μαζί να λιθοβολούν έναν άνθρωπο που δεν μπορεί να απαντήσει! Εδώ, ναι, μαζί σου, Πέτρο!

    Για όλα τα άλλα, σου αφιερώνω το τραγούδι που άνοιγε το πρόγραμμα πριν τον χορό του Ζαλόγγου: «Άστο να πάει, άστο – άστο, πονάει άστο!»…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΦΤΩΧΕΙΑ.
    ΜΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΗΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ.
    Η ΣΕΙΡΑ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΠΑΤΩΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΛΥΡΙΤΖΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΠΑΝΕ ΝΑ ΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ.
    ΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΚΑΪ ΘΕΩΡΕΙΣΤΕ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΓΙΝΕΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ ΚΙ ΕΔΩ.
    ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΑΝΑΛΙ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΣΕΙΡΑ.
    ΚΑΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ.
    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕ "ΣΤΡΕΒΛΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ.
    ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΛΟΙΠΟΝ,
    ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ.
    ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΞΤΕ ΚΑΝΑΛΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΚΑΛΑ, ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΈΝΟΙ" ?!?!?!

    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ,
    ΟΤΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΠΗΔΑΓΑΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΠΑΠΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Τατσόπουλος,
    «Ζούµε σε εποχή σύγχυσης. Σε µεταβατικές περιόδους και ιδίως σε περιόδους σύγχυσης δηµιουργούνται φοβικά και συνωµοσιολογικά σύνδροµα. Αν αυτά δηµιουργήσουν εµπόδια στην απρόσκοπτη ανταλλαγή απόψεων και την ελεύθερη έκφραση, τότε η κοινωνία θα καταλήξει σε πνευµατικό µαρασµό και θα οδηγηθεί στον σκοταδισµό»

    Ο ΠΕΤΡΑΚΗΣ (Η ΠΕΤΡΟΥΛΑ ΤΟΥ ΒΑΛΑΝΑΤΟΥ) ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤ'ΕΞΟΧΗΝ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΣΥΝΔΡΟΜΑ, ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ, ΑΝΤΑΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΤΑΣ ΛΑΣΠΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΝ ΠΟΥ ΕΔΩΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ....
    ΚΥΡΙΩΣ ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ,
    ΕΤΣΙ ΠΕΤΡΑΚΗ ?!?!

    ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟΣ, ΑΙΩΝΙΕ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΕ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΕ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΜΕ ΕΝΑ ΠΕΠΛΟ ΜΥΘΕΥΜΑΤΩΝ .... ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝΕ ΤΟ ΑΘΛΙΟ, ΑΝΙΚΑΝΟ ΚΑΙ ΒΡΟΜΕΡΟ ΚΟΡΜΙ ΣΟΥ, ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΟΜΕΡΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ....

    ΠΩΣ ΣΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΡΕ ΓΕΛΟΙΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΒΡΙΖΕΙ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΜΕ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΒΡΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΥΒΡΙΖΕΙΣ ΕΣΥ !?!?!?

    ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΟΒΙΚΑ ΣΥΝΔΡΟΜΑ,
    ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΚΑΙ ΣΥΝΔΡΑΜΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΑΠΟΨΕΩΝ,
    ΛΕΣ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΜΕ ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΜΟ ?!?!?!

    ΠΑΝΤΩΣ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΕΡΔΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΠΑΠΠΟΥ ΠΡΟΣ ΠΑΠΠΟΥ, ΠΟΥΣΤΗΔΕΣ ΑΠΟ ΚΟΥΝΙΑ ...

    ΛΕΣ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΝΑ ΒΓΗΚΕΣ ΚΟΥΤΣΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΜΙΣΕΡΟΣ ΡΕ ΠΕΤΡΑΚΗ ?!?!
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΑ ΒΡΗΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΒΕΡΕΜΗ (ΧΤΙΚΙΑΡΗΣ) ?!?!?

    Η ΜΗΠΩΣ ΣΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΣΑΣ ΤΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ?!?!?

    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΡΕ ΒΡΟΜΙΑΡΗΔΕΣ,
    ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΒΓΑΛΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ ΤΟΥ ΒΟΘΡΟΥ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΤΗ ΒΡΕΙΤΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΗ ΖΗΤΑΤΕ ...
    ΜΕΣΑ ΣΑΣ ...

    ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΣΑΣ ΑΦΙΕΡΩΝΩ
    "ΤΗ ΡΩΜΙΟΣΎΝΗ"
    ΚΑΙ ΤΟ
    "ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΝΩ ΞΑΣΤΕΡΙΑ",
    ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΧΑΤΖΗΑΠΑΤΕΩΝΩΝ

    8 Φεβ 2011 5:24:00 μ.μ.

    ΕΝΝΟΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΑΦΟΥΖΟ, ΑΘΛΙΕ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΕ ΚΑΙ ΑΣΧΕΤΕ ?!?!?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 8 Φεβ 2011 5:24:00 μ.μ.

    ΑΝΤΕ ΚΡΥΨΟΥ ΠΟΥΘΕΝΑ ΡΕ ΣΚΟΥΛΗΚΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δεν αντέχουν οι Μασονοεβραιοι το μεγαλείο της Ελληνικής μας Ιστορίας και έχουν βρει κάτι Λακέδες και κάτι Δημοσιογράφους με αμφίβολη συνείδηση να αλλοιώσουν την Ιστορία μας αυτό είναι όλο, Αλλά η αύρα της Ελλάδας είναι αιώνια και ξεβρομίζει όλη την μπόχα των Ηλιθίων.
    ΦΕΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΕ ΘΑ ΜΑΣ ΛΥΣΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΡΙΑ?
    ΕΙΣΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΓΚΕΪ?
    Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ
    ΚΑΙ ΖΗΤΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΔΩ Σ'ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ,ΟΧΙ ΣΤΟ FACEBOOK.
    ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΕ ΔΟΥΜΕ ΑΝ ΤΟ ΛΕΙ Η ΨΥΧΗ ΣΟΥ.
    ΚΑΙ ΓΚΕΪ ΝΑ ΕΙΣΑΙ,
    ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΑΝΤΡΙΚΕΙΑ, ΟΧΙ ΠΟΥΣΤΙΚΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. ΤΟ τσατσοπουλο εχει αποδειξη οτι ειναι τσατσοπουλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΤΕΛΙΚΑ ΡΕ τσατσοπουλο εισαι πουστης η αρραβωνιασμενος γκει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΕΞΗ ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟ ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ? τι σημαινει? ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΝΑ ΜΕ ΔΙΑΦΩΤΙΣΕΙ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΑΤΣΟΥ ...
    ΚΑΙ ΒΕΡΕΜΗΣ, ΣΗΜΑΙΝΕΙ Ο ΑΡΡΩΣΤΙΑΡΗΣ, Ο ΧΤΙΚΙΑΡΗΣ ...
    ΤΥΧΑΙΟ !?!?
    ΔΕ ΝΟΜΙΖΩ ...
    ΠΟΥ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ...
    ΠΟΤΑΜΙΑ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΑΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟ 1821 !!!!
    ΑΙΜΟΣΤΑΓΕΙΣ ΚΑΙ ΑΡΠΑΓΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ,
    ΠΗΓΑΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΤΗΜΑΤΑ ...
    ...
    ΚΑΙ ΑΛΛΑ ...
    ΤΟΣΑ ΑΛΛΑ, ΠΟΥ,
    Ο ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ Η ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ,
    ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΑΥΤΟΥ, ΒΓΗΚΕ Ο ΑΛΑΦΟΥΖΟΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΨΕΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΣΑΛΤΑΔΟΡΟ (ΠΡΟΤΟΣΛΑΝΤΕ) !!!!

    ΠΟΥ ΑΓΑΠΑΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ, ΠΟΥ ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ, ΠΟΥ ΔΕ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ !!!!

    ΤΙ ΑΛΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΠΟΥΝ !?!?!?
    ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ !?!?!?

    Ο ΤΣΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ ΖΗΤΗΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ, Η ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ????
    ΑΝ ΟΧΙ, ΠΩΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΞΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Ο ΚΟΥΤΣΑΥΛΟΣ, ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΒΑΛΙΑΝΑΤΟΥ ?!?!?!

    ΓΑΜΗΣΤΕ ΤΟΥΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΒΡΕΙΤΕ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Η ΥΠΑΙΘΡΟΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ ΗΤΑΝ ΕΝΑΣ ΧΥΛΟΣ ΑΠΟ ΕΘΝΟΤΗΤΕΣ Η ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΕΘΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ. ΗΤΑΝ ΘΕΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ .Η ΟΘΩΜΑΝΙΚΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΕΧΘΗΚΕ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΧΑΛΑΡΗ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑ ΓΙΑΤΙ ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ Η ΠΙΟ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ..ΛΥΣΣΑΞΑΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..ΦΤΗΝΙΑΡΙΔΕΣ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΟΙ... ΣΩΣΤΟΣ ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Κ ΝΑ ΣΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ..ΟΧΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΣ ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΞΕΣΤΡΑΒΩΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ Κ ΝΑ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΩΣΤΗ Κ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ... ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΣΚΑΙ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. 9 Φεβ 2011 3:43:00

    ΠΟΥ ΝΑΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΘΛΙΟΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΟΤΙ ΑΥΤΗ Η ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ΑΘΛΙΑ ΣΕΙΡΑ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΝΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΓΙΝΟΤΑΝ ΜΠΟΥΜΕΡΑΓΚ?
    ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΚΑΪ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΜΠΡΑΒΟ.
    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΑΣ.

    ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΟ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΑΛΤΑΔΟΡΟ, ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΤΟΥ ΛΙΜΑΝΙΟΥ?
    ΕΣΥ ΣΙΑ ΤΙ ΛΕΣ?
    ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΤΙΜΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ.
    ΕΙΝΑΙ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΜΑ!

    .....
    ΝΑ ΜΟΥ ΚΛΑΣΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΖΟΝ.
    ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση