GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αποκρατικοποιώ αντί Ιδιωτικοποιώ ή η Δικτατορία των Λέξεων...

“ Αρχή παιδεύσεως η τών ονομάτων επίσκεψις”(Αντισθένης*) Aπό τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη Υποχθόνια και αθόρυβα , η Εργασία έγινε Απασχ...

“ Αρχή παιδεύσεως η τών ονομάτων επίσκεψις”(Αντισθένης*)

Aπό τον Αλέξανδρο Πιστοφίδη

Υποχθόνια και αθόρυβα, η Εργασία έγινε Απασχόληση και η Απασχόληση Απασχολησιμότητα, το Υπουργείο Εργασίας έγινε Υπουργείο Απασχόλησης, και η απαγορευμένη για σοσιαλιστές λέξη Ιδιωτικοποίηση, για λόγους εξευμενισμού, έγινε Αποκρατικοποίηση. Η λέξη Αποκρατικοποίηση αντί Ιδιωτικοποίηση είναι ελληνική νεωτεριστική πατέντα. Η ιδιοκτησία κάποιου αντικειμένου ανήκει ή στο κράτος ή σε ιδιώτες εκτός κι αν κάτι αποκρατικοποιείται και εξαϋλώνεται. Δώστε τη λέξη Αποκρατικοποίηση στο Google translate και θα δείτε πως σε όλες τις ευρωπαϊκές γλώσσες μεταφράζεται σαν Ιδιωτικοποίηση, που είναι η «ακριβής εξέταση της σημασίας της- η των ονομάτων επίσκεψις» κατά τον Αντισθένη, ώστε το νόημα της λέξης να γίνεται κατανοητό συμβάλλοντας στην παιδεία των ανθρώπων. Εδώ και αρκετό καιρό παρατηρούμε από την πλευρά της εκάστοτε εξουσίας, μια συνεχή προσπάθεια σύγχυσης και ...
αποπροσανατολισμού μας. Ακόμα και οι λέξεις που χρησιμοποιούν τελευταία κατά κόρον( Διαφάνεια, Διαύγεια, συμμετοχική δημοκρατία, κοινωνικός αυτοματισμός αντί διαίρει και βασίλευε κ.λ.π.), δεν έχουν άλλο σκοπό από το να μας παραπλανήσουν. Όταν διακηρύττεις κάτι στο οποίο εσύ ο ίδιος δεν πιστεύεις, αλλά σκοπός σου είναι να γίνει αυτό κανόνας ζωής των πολλών αφελών, ένας είναι ο σκοπός σου: Να παραμένουν οι πολλοί ηλίθιοι ώστε εσύ να παραμένεις «ξύπνιος και μάγκας». Πριν δέκα περίπου χρόνια, στο βιβλίο μου «Εναλλακτικός Επαγγελματικός προσανατολισμός», έγραφα τα παρακάτω:
«”Η εμπειρία διδάσκει πως οι άνθρωποι ζουν για τις ιδέες τους και καθοδηγούνται από αυτές. Οι ιδέες μεταδίδονται μέσα από το λόγο, τις λέξεις. Για να υποτάξουμε τον τρόπο σκέψης και να μετατρέψουμε τους ανθρώπους σε μη σκεπτόμενα όντα θα πρέπει να τους αναγκάσουμε να κατανοούν τα πράγματα μόνο μέσα από εικόνες και όχι μέσα από τη γλώσσα”. Το παραπάνω κείμενο το δανείστηκα από το 16ο από τα λεγόμενα 24 “πρωτόκολλα των σοφών της Σιών” Μου είναι αδιάφορο αν το έγραψαν οι μυστικές υπηρεσίες του Τσάρου, ο Μιχαήλ Στρογγώφ, καποιοι Σιωνιστές το 1897 ή είναι απόσπασμα από ένα βιβλίο του Maurice Joly (1864) με τίτλο: “Διάλογοι στην κόλαση μεταξύ του Μακιαβέλι και του Μοντεσκιέ”. Οποιοι κι αν το έγραψαν πριν 100 ή 140 χρόνια, σίγουρα δεν ήταν ηλίθιοι. Είμαι εναντίον όλων αυτών των συνωμοσιολογικών θεωριών περί σκοτεινών δυνάμεων, που επιβουλεύονται το μεγαλείο μας, γιατί δεν μας βοηθούν σε κάτι πέρα από το ν’ απογοητευτούμε και να αδρανοποιηθούμε. Αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να φτάσει κανείς και στην αντίπερα όχθη της απόλυτης αφέλειας. Οι παραπάνω σκέψεις, που γράφτηκαν σε μια εποχή όπου δεν υπήρχε καν κινηματογράφος, είναι ιδιοφυείς και σατανικές. Ιδιοφυείς γιατί μόλις τα τελευταία 50 χρόνια έχει γίνει κατανοητή η σημασία της γλώσσας και του λόγου για την ανάπτυξη του ανθρώπινου μυαλού. Αυτός που έχει αποδείξει τη σχέση ευφυϊας και γλώσσας είναι ο Αμερικανοεβραίος στοχαστής, και αντισιωνιστής, Τσόμσκι. ( Ρίξτε μια ματιά να δείτε ποιοι ελέγχουν την βιομηχανία της εικόνας του κινηματογράφου και της τηλεόρασης εδώ και έναν αιώνα και ποιοι επενδύουν σ’ αυτήν ακόμα και όταν δεν είναι κερδοφόρα)
Στο πρωτοποριακό του φιλμ «Φαρενάϊτ 451», ο Φ. Τριφό, δείχνει μια μελλοντική φασιστική κοινωνία όπου απαγορεύονται και καίγονται όλα τα βιβλία, ενώ επιτρέπεται μόνο η εικόνα της τηλεόρασης και του κινηματογράφου. Σήμερα βλέπουμε ότι δεν χρειάζεται καν να τα κάψεις. Αρχίζει και γίνεται πλέον συνήθεια οι άνθρωποι να μαθαίνουν κύρια από εικόνες. Τα ΜΜΕ επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την εικόνα του παρόντος αλλά και του μέλλοντός μας.. Οι αναγνώστες μεταμορφώνονται ολοένα και περισσότερο σε ακροατές-θεατές. Σήμερα δεν ισχύει πλέον το “εν αρχή ην ο λόγος” αλλά το “εν αρχή ην η εικόνα”. Ολοένα και περισσότεροι νέοι, ακόμη και φοιτητές δε γνωρίζουν πλέον ικανοποιητικά τη γλώσσα τους. Αυτό λειτουργεί σαν ένας φαύλος κύκλος. Οσο λιγότερο γνωρίζει κανείς τη γλώσσα του τόσο λιγότερο διαβάζει διότι διαπιστώνει, ότι πολλά ακόμη και απλογραμμένα κείμενα δεν είναι πλέον κατανοητά.
Τον τελευταίο καιρό γινόμαστε συνεχώς μάρτυρες σύγχυσης αναφορικά με τον επαναπροσδιορισμό λέξεων και των εννοιών τους. Και όμως η διαστρέβλωση, ή καλύτερα η παραχάραξη λέξεων και εννοιών δεν είναι το αποτέλεσμα της βλακείας των παραχαρακτών. Κάθε άλλο. Γνωρίζουν καλύτερα από τον Τσόμσκι, πως η ανάπτυξη του μυαλού βρίσκεται σε απόλυτη συσχέτιση με τον πλούτο των λέξεων και των ακριβών εννοιών τους. Ανατρέποντας τη σημασία των λέξεων, δημιουργείς σύγχυση ακόμη και στα μυαλά ευφυών ανθρώπων. Διασκεδάζεις με τη δύναμή σου να δημιουργείς, αυτό που δεν τόλμησαν ούτε οι ίδιοι οι θεοί, και ξαναβαφτίζεις λέξεις και παράλληλα φτιάχνεις μυαλά ελεγχόμενα και στα μέτρα σου. Οι άνθρωποι σαν μάζες συνηθίζουν σε όλα. Το αν και κατά πόσο, σε μερικά χρόνια θα συνηθίσουμε και σε άλλες προσπάθειες επαναπροσδιορισμού των εννοιών των λέξεων, που σήμερα μας εξοργίζει η οποιαδήποτε απόπειρα, θα εξαρτηθεί από τις άμυνες της ελευθερίας του καθενός μας»( αυτά τα έγραφα πριν δέκα χρόνια)
Αν τρέμουμε ακόμα τις στρατιωτικές δικτατορίες, είναι γιατί δεν έχουμε ακόμα γνωρίσει τι σημαίνει Soft-δικτατορία με κοινοβουλευτικό μανδύα. Όπως έγραφε η Κατερίνα Γώγου σε ένα ποίημά της : «Πρόσεχε γιατί τώρα δεν πυροβολούν πια στα πόδια αλλά στο μυαλό»!Στα πόδια πυροβολούν ακόμα μόνο σε υπανάπτυκτες δικτατορίες.

9 σχόλια

  1. Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.Από το 74 και μετά που ο μεγάλος καταστροφέας κ καραμανλής κρατικοποίησε μερικές επιχειρήσεις και έκλεισε τις υπόλοιπες,πάμε κατά διαόλου.
    Τώρα,δεν πρέπει απλά να πουλήσουμε τις κρατικές επιχ/σεις,δεν πρέπει καν να τις χαρίσουμε.Πρέπει να πληρώσουμε για να τις ξεφορτωθούμε.
    Όταν έχεις καρκίνο πληρώνεις για να στον αφαιρέσουν.
    Όσο για τη λεγόμενη χούντα,ήταν άσχημη περίοδος.Όμως η περίοδος από το 74 μέχρι σήμερα ήταν 1.000.000 φορές χειρότερη.Μιλάμε κρίνοντας από το αποτέλεσμα και αυτό δεν σηκώνει αμφισβήτιση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αλέξανδρε,
    είχες ebnefsi μέ τίς λογοπλοκείες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΜΟΙΟ, ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ.
    ΤΟ ΤΡΑΓΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ ...

    ΠΙΣΤΕΥΩ, ΟΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΑΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΤΑ ΕΓΡΑΨΑΝ, ΤΑ ΥΙΟΘΕΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝ, ΤΗΡΩΝΤΑΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ "ΚΡΥΦΟ" ΣΤΗΣΙΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ-ΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥΣ.

    ΒΡΗΚΑΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΥΣ ΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΤΟΥΣ ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΣΕ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ.

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΟΥΤΕ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΥΨΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΟΥΣ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΩΣ ΤΩΡΑ ΣΧΕΔΙΩΝ ΤΟΥΣ.

    "ΘΕΛΕΙ Η ΠΟΥΤΑΝΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙ ΚΑΙ Η ΧΑΡΑ ΔΕ ΤΗΝ ΑΦΗΝΕΙ"

    ΒΕΒΑΙΑ, ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥΣ, ΣΑΝ ΓΝΗΣΙΟΙ ΒΛΑΚΕΣ, ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΣΑΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΡΡΩΣΤΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ, ΔΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΟΙ ΛΑΟΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ.

    ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΙΑ ΔΕ ΠΙΣΤΕΥΕ ΟΤΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ ....


    ΣΗΜ.
    ΕΙΔΙΚΑ ΜΕ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΟΝ ΗΛΙΘΙΟ, ΔΕ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΩ ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αναστάση,

    κάθε φορά που διαβάζω σχόλιό σου, μούρχεται στο μυαλό εκείνη η "απειλή" σου πριν τρία χρόνια πως "τη δευτέρα θα ρίξω όλα τα λεφτά στη μετοχή της Εθνικής". Δεν είπες τελικά αν έκανες πράξη εκείνη την απενοημένη σου αγορά, όταν η μετοχή της Εθνικής ήταν στα 18 ευρώ. Τι λες να γίνει τη δευτέρα; Πάντως, την Παρασκευή, κάποιοι που είχαν την πληροφορία έκαναν καλή μπάζα. Φίλε, όπως έλεγε ο γκουρού των χρηματιστηρίων ο Κοστολάνι "αν δεν έχεις έγκυρες εσωτερικές πλήροφορίες από πρώτο χέρι, μακριά τα χέρια από το ναό-καζίνο του χρήματος.

    αλ. Πιστοφίδης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ένα παμφάγο, μια ανορεξική (αλλά γυμνασμένη), ένας πρώην δήμαρχος (δεύτερη φωνή του Πάριου), ένας χέστης-ψευτόμαγκας, ένα αμόρφωτο κατάλοιπο της ΕΦΕΕ, μια Σούλα, η ξαδέρφη της η Μαριωρή, ένα άλλο παμφάγο που κελαηδάει φάλτσα, πέντε κότες, ένας γυαλάκιας λογιστάκος, η θειά μου η Κοντύλω, δυό γύφτισσες με ψηλοτάκουνα, πέντε λεχρίτες με γραβάτα, ένας συνταγματολόγος που κάνει τον γιατρό (γιατί του φάνηκε πιο εύκολη η δουλειά), ένας κουτσός λαγός, οκτώ στραβά κουνάβια, επτά λαδοπόντικες και τρεις αλλοδαποί σκύλοι-που γαβγίζουν-αποτελούν την κυβέρνηση της χώρας. Επικεφαλής ,ένας ταξιδιώτης , εκ γενετής πάσχων από λειεγκεφαλία , συνεπικουρούμενος από την γραία μάνα του. Κι απορούν μετά όλοι γιατί «εδώ γαμούν αρσενικούς κι αυτοί γυρεύουν νύφη».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η φωτογραφία είναι από την ταινία: "1984", από το ομώνυμο βιβλίο του Grorge Orwell. Το "INGSOC" σημαίνει ENGlish SOCialism.

    Δυστυχώς, αυτή η προσπάθεια για
    δικτατορία του σοσιαλισμού, υπήρξε ακόμα και στην Αγγλία, αλλά ευτυχώς δεν θριάμβευσε και πλέον είναι ανυπαρκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. 2:49,
    Aλέξανδρε,μέ έσφαξες στό γόνατο.
    Όπως έγραψα,έτσι έκανα.
    Σέ 2 χρόνια όμως θά δικαιωθώ.
    Ειδικά άν γίνει η συγχώνευση
    ΕΤΕ-Alpha,δικαιούμαι σέ 10 μήνες.
    Πάντως άν είχές 1000ε τί θά τά
    έκανες?
    Θά περίμενες τό 2% τραπεζικό επι-
    τόκιο,ή θά έβγαζες τή γυναίκα γιά
    golden τσιπούρα?
    Εεεεε εγώ πήγα γιά νά αγοράσω
    τσιπούρα.
    Αλλά δέν είχε χρυσό στό μέτωπο.
    Ήταν ιχθυοτροφείου.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Άααα Αλέξανδρε,
    ξέχασες νά μού προσάψεις κάτι άλλο.
    Πρίν από 4 χρόνια,σέ είχα προκάρει
    γιά τό επίθετο σου.
    Απάντησες ότι είναι Βυζαντινό.
    Εσύ όμως δέν είσαι τό κομματόσκυλο
    πού ήσουν τότε.
    Πώωωωως αλλάζουν οί καιροί!!!!
    Ούτε μετοχές νά ήσαν.!!!!!!!!!
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. δεν ξεχναμε πασοκια τους απολυμενους δημοσιους υπαλληλους στο κτηματολογιο!!!!ΚΟΠΡΙΤΕΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση