GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ημέρες οργής, αναχώρησης και σκέψης...

Από τον  Δ. Τρικεριώτη   http://gnathion.blogspot.com/ Την επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό που ο κάθε Έλληνας πολίτης εξαρχής αντιλα...

Από τον Δ. Τρικεριώτη
 http://gnathion.blogspot.com/
Την επιτακτική ανάγκη να γίνει αυτό που ο κάθε Έλληνας πολίτης εξαρχής αντιλαμβανόταν με την κοινή λογική πως «οι αριθμοί δεν βγαίνουν», οι πολιτικοί την αρνιόντουσαν σε κάθε ευκαιρία. Τώρα που η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους μεθοδεύεται και η οποία, με βάση πάλι την κοινή λογική, θα συνοδευτεί από μακροχρόνια σκληρή πειθαρχία και στην ουσία επιμήκυνση της έξωθεν διακυβέρνησης της χώρας, μια τεκμηριωμένη αποτυχία διαπραγμάτευσης θα επιχειρηθεί να παρουσιαστεί, αμετανόητα, σαν επιτυχία.
Ωστόσο σε μια κοινωνία που λειτουργεί πλειοψηφικά και πρακτικά σαν εθισμένη στην αναξιοπιστία και την ανικανότητα των πολιτικών της, ούτε αυτή η παταγώδης αποτυχία θα μπορούσε να... προκαλέσει σοβαρή αμφισβήτηση. Από την άλλη, «ο συνήγορος του διαβόλου» λέει ότι στις συνθήκες της σημερινής κρίσης, ο ρόλος των κοινοβουλίων έχει περιοριστεί, στη «δημοκρατικότερη» περίπτωση, στην επικύρωση Μνημονίων και Συμφώνων που σχεδιάζονται με γνώμονα το συμφέρον των ισχυρών.
«Βρισκόμαστε εδώ για το συμφέρον της ηγεμονίας μας και όσα θα πούμε τώρα σκοπό έχουν τη σωτηρία της πολιτείας σας, επειδή θέλουμε και χωρίς κόπο να σας εξουσιάσουμε και για το συμφέρον και των δυο μας να σωθείτε», έλεγαν οι Αθηναίοι στους Μιλήσιους. Σήμερα, περίπου 2500 χρόνια μετά, στις ανταγωνιστικές συνθήκες του σημερινού παγκόσμιου οικονομικού πολέμου για επιβίωση, ανάπτυξη και επικράτηση, ακόμα «οι δυνατοί κάνουν ό,τι τους επιτρέπει η δύναμή τους κι οι αδύναμοι υποχωρούν κι αποδέχονται». Διότι οι εθνικοί εγωισμοί και οι αλλαζονείες της εξουσίας είναι διαχρονικές πραγματικότητες στις οποίες οι ηθικές αναστολές και το αισθήματα δικαίου δεν υπολογίζονται.
Η δυνατή Γερμανία για να συμβάλλει οικονομικά στην εξυγίανση της οικονομικής κρίσης στην ευρωζώνη, θέτει σαν προυπόθεση την αποδοχή των όρων σχετικά με το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας που θα παρουσιάσει με τη Γαλλία. Μέσ’ απ’ αυτό το Σύμφωνο η Μέρκελ φιλοδοξεί να ηγηθεί μιας πιο ισχυρής Γερμανίας και μιας πιο ανταγωνιστικής Ευρώπης απέναντι σε χώρες όπως η Κίνα, η Βραζιλία και η Ινδία, αδιαφορώντας αν αυτό μπορεί να ισοπεδώσει πολιτικά και οικονομικά τις αδύναμες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ένας άλλος Γερμανός, ο Alexander Dibelius, κορυφαίος τραπεζίτης της Goldman Sachs, δήλωσε χθές ότι η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε «ένα μείγμα βοήθειας, πειθαρχίας και πίεσης προκειμένου να επιστρέψει στην οδό της αρετής - Pfad der Tugend».
Δεν είναι, όμως, μόνο οι συνθήκες στην Ευρώπη οριακές και ρευστές αλλά και στη γειτονιά μας το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον μοιάζει ανασφαλές και αχαρτογράφητο. Στην Αίγυπτο, τις μέρες της οργής και των μαζικών διαδηλώσεων μπορεί να τις διαδεχθούν μέρες πραγματικής αναχώρησης από τον απολυταρχισμό του παλιού καθεστώτος και μετάβαση σε καλύτερες μέρες για τη δημοκρατία και το βιοτικό επίπεδο. Ωστόσο η προοπτική στην Αίγυπτο και τις άλλες αραβικές χώρες συνδέεται με την ταραγμένη παγκόσμια οικονομική κατάσταση, τα γεωπολιτικά και ενεργειακά συμφέροντα, το μέτωπο της τρομοκρατίας, το μεταναστευτικό, την πρόσφατη επιδείνωση του επισιτιστικού προβλήματος.
Μπορεί ο ισχυρισμός των αρχαίων Αθηναίων «Γιατί όσοι στους ίσους δεν υποχωρούν, στους δυνατότερους φέρνονται φρόνιμα και στους κατώτερους δείχνονται μετριοπαθείς, αυτοί πιο πολύ προκόβουν» να ακούγεται σήμερα ακραίος.
Ωστόσο, σα σύγχρονη Ελλάδα, μέσα σ’ όλες αυτές τις παγκόσμιες εντάσεις και προκλήσεις, δεν έχουμε τίποτε το εναλλακτικό να επιδείξουμε παρά να δίνουμε απλά το δικαίωμα να μας αποκαλούν χώρα των «Τσουκάτων» και των «Βοσκόπουλων», στην οποία οι υπουργοί αντί να αυτοκτονούν από ντροπή μπορούν να ισχυρίζονται ότι «τελειώνει η ατιμωρησία για τους επωνύμους» και στην οποία οι διάφοροι υπάλληλοι παπαγαλίσκοι μπορούν να χαίρουν ακόμα εκτίμησης αντί να αντιμετωπίζονται σα διασκεδαστές που τους πετούν δεκάρες και λεπτά…

4 σχόλια

  1. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΩΡΑ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.


    ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΥΤΗ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΑΤΕΝΤΑ ΜΕ ΤΑ ΔΩΡΑ..
    ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΥΠΑΡΧΕΙ..
    ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙΤΑΙ ΑΚΟΜΑ,
    ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΙΜΟΡΡΑΓΟΥΝ
    ΚΑΙ Η ΑΓΟΡΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

    ΠΟΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ
    ΣΤΑ ΔΥΣΒΑΣΤΑΧΤΑ ΔΩΡΑ, ΦΤΑΝΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΚΑΙ ΚΟΣΜΟ!

    ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΟΤΙ ΤΑ ΔΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΡΗ ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ
    ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ.

    ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΔΥΟ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ,
    ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΩΡΟ ΚΑΙ ΕΞΩ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ
    ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ!!
    ΤΙ ΤΡΑΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ?

    ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΩΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΣΩΘΟΥΜΕ.
    ΕΠΡΕΠΕ ΗΔΗ ΝΑ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ.
    ΟΣΟ ΤΟ ΤΡΕΝΑΡΕΤΕ ΑΠΛΑ ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΠΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ειναι αστειο να πτωχευουμε και οι επιχειρησεις να αναγκαζονται ακομα!
    να δινουν δωρα!!!!!!!!!

    οχι μονο να καταργηθουν τα δωρα τους, αλλα να απελευθερωθουν πληρως οι απολυσεις και το ελαστικο ωραριο.

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΠΟΤΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Χάρισμα σε πάρα πολλούς, μα πάρα πολλούς γιατρούς του ΙΚΑ και όχι μόνο!
    Λίγους μήνες μετά την επί Μητσοτάκη καθιέρωση της συμμετοχής 25/100 από τους ασφαλισμένους στα προς αγορά για χρήση τους φάρμακα, έτυχε η σύζυγος μου να έχει ένα οξύ πόνο προς την πλάτη στο ύψος των νεφρών και πήγαμε μαζί στο ΙΚΑ της περιοχής μας εκτάκτως χωρίς ραντεβού, εκεί επειδή ήταν και σε άσχημη κατάσταση προσφέρθηκαν οι έχοντες ραντεβού να περάσει στον γιατρό ο οποίος ευγενέστατος δεν είχε καμιά αντίρρηση.
    Την εξέτασε αμέσως χωρίς να μου ζητήσει μάλιστα να βγω έξω και σε λίγο είχε αποφανθεί περί τίνος επρόκειτο ( πρόβλμα στα νεφρά) και μας ζήτησε το βιβλιάριο του ΙΚΑ για να γράψει την συνταγή του.
    Ευγενέστατος και εγώ απέναντι στον ευγενέστατο γιατρό του το δίνω αμέσως το πήρε, το άνοιξε και άρχισε να γράφει…. Έγραψε μια σελίδα φάρμακα, γράφει μια δεύτερη σελίδα φάρμακα, και έγραψε και στην τρίτη δυο σειρές, έβαλε την υπογραφή του και το σφράγισε και μου πάρτε τα και σε λίγες μέρες θα είναι καλά.
    Τον ευχαριστήσαμε, ευχαριστήσαμε και αυτούς που μας είχαν δώσει την σειρά τους και πήγαμε στο φαρμακείο να πάρουμε τα φάρμακα.
    Ο φαρμακοποιός αφού μας γέμισε μια μεγάλη τσάντα με κουτιά μας λέει, η συμμετοχή σας είναι 5200 δραχμές… μου πέσανε τα αυτιά κυριολεκτικά αλλά τι να κάνω αυτά είπε ο γιατρός και στο κάτω κάτω ήταν για την σύζυγο μου. ( Το ποσό αυτό ήταν το ¼ του μισθού μου)
    Όταν βγήκαμε από το φαρμακείο και κρατούσα την τσάντα, μου βάραινε τόσο πολύ το χέρι που άρχισα να σκέφτομαι ότι αν σύζυγος μου τα πάρει όλα αυτά μπορεί να γίνει καλά με το νεφρό της που διαπίστωσε ο ευγενέστατος γιατρός ότι είχε πρόβλημα, αλλά κάπου αλλού θα την βλάψουν.
    Έτσι παρά τις έντονες αντιρρήσεις της ξεκίνησα με το αυτοκίνητο και πήγαμε στον Ευαγγελισμό που εφημέρευε , εκεί μας δέχτηκαν ένας επιμελητής μαζί με έναν ειδικευόμενο, δεν τους είπαμε για το ΙΚΑ αλλά μόνο για το πρόβλημα και τους αφήσαμε να μας πούνε αυτοί ανεπηρέαστοι τι συμβαίνει και τι πρέπει να γίνει.
    Έτσι σε λίγο ο επιμελητής σε ένα φύλλο χαρτί από το μπλοκάκι του γράφει δυο λέξεις και μου το δίνει, τον ρωτώ τι είναι αυτό και επειδή πρέπει να τα είχα χαμένα εκείνη την στιγμή και να φαινόταν, με καθησυχάζει λέγοντας μου δεν είναι ακριβό, πιθανόν να κάνει γύρω στις 220-230 δραχμές, τότε τα έχασα πραγματικά, τον ρωτώ τι φάρμακο είναι και μου λέει ένα διουρητικό είναι, θα πλακωθεί στο νερό και αυτό θα την βοηθά στην ούρηση για να φύγει λίγη άμμος που πιθανώς έχει και θα ησυχάσει.
    Τότε σηκώνω την τσάντα του την δίνω και τον ρωτώ, αυτά γιατί μας τα έδωσαν από το ΙΚΑ για τον ίδιο σκοπό;
    Πήρε την τσάντα σαν χαμένος τώρα αυτός και άρχισε να την αδειάζει στο τραπεζάκι του που γρήγορα γέμισε, κοιτούσε το ένα κουτί κοιτούσε το άλλο ξυνότανε, έσφιγγε το πηγούνι του και ξαφνικά βγαίνει στην πόρτα του ιατρείου του σφυράει σαν βοσκός και κάποιοι γιατροί που το ξέρανε το σφύριγμα βγήκαν στον διάδρομο να δουν τι θέλει.
    ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΟΥΣ ΦΩΝΑΖΕΙ, ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ…..
    Ας μην αναρωτιόμαστε λοιπόν ποιοι κυρίως ρημάξανε τα Ασφαλιστικά ταμεία, γιατί πιθανότατα κάποιοι να άρπαξαν χοντρά λεφτά από αυτά μιας κι έξω, αλλά αυτό γινόταν καθημερινά και ίσως από χιλιάδες γιατρούς……

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟΙ ΚΟΛΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ,
    ΑΘΛΙΑ ΑΝΘΡΩΠΑΚΙΑ,
    ΓΕΛΟΙΑ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΑ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΚΛΕΦΤΕΣ ΚΑΙ ΨΕΥΤΕΣ,
    ΗΛΙΘΙΟΙ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ "ΒΟΛΕΜΑ" ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗ ΜΥΤΗ.
    ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΑ ΥΠΟΧΕΙΡΙΑ, ΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΔΕΡΝΕΙ, ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΤΙΣ ΚΛΕΨΙΕΣ ΤΩΝ "ΙΝΔΑΛΜΑΤΩΝ" ΣΑΣ.
    ΑΝΙΚΑΝΟΙ, ΠΟΥ ΣΕΡΝΕΣΤΕ ΣΤΑ ΠΑΤΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΤΕ ΑΦΟΥ, ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΧΑΤΕ ΨΟΦΗΣΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.
    ΒΡΟΜΕΡΟΙ ΓΛΕΙΦΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΟΤΙ ΣΑΣ ΠΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ-ΚΟΥΤΑΛΑ.
    ΔΟΥΛΟΙ, ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ, ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΚΑΙ ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΕΝΑ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΒΙΒΛΙΑΡΙΑ.
    ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ.
    ΑΛΗΤΕΣ, ΠΟΥ ΤΟΛΜΑΤΕ ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ, ΑΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΤΕ.
    ΠΡΟΔΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΖΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση