GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόταση για τις αποκρατικοποιήσεις‏...

Από τον ΠΕΤΡΟ ΔΟΥΚΑ Λαϊκός Καπιταλισμός. Την περασμένη Παρασκευή, η ΄Τρόϊκα’ ομολόγησε πως το ‘Μνημόνιο’ δεν επαρκεί για την έξοδο από ...

Από τον ΠΕΤΡΟ ΔΟΥΚΑ

Λαϊκός Καπιταλισμός. Την περασμένη Παρασκευή, η ΄Τρόϊκα’ ομολόγησε πως το ‘Μνημόνιο’ δεν επαρκεί για την έξοδο από την κρίση και πως χρειάζεται να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες πώλησης όλης της κινητής και ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου. (divestment= πώληση, όχι αξιοποίηση). H βασική ιδέα είναι πως με 50 δισεκ. έσοδα από αποκρατικοποιήσεις μπορεί να επαναγοράσεις 70 δισεκ. Δημοσίου χρέους και να γλυτώσεις τόκους 3,5 δισεκ.ευρώ ετησίως!
Αντί όμως να συζητάμε ποιά είναι η ‘πραγματική’ αξία κάθε ΔΕΚΟ και πως θα υλοποιηθεί με απόλυτη διαφάνεια ένα πρόγραμμα αποκρατικοποίησης, προτείνω να μοιρασθεί όλη η κρατική περιουσία που σήμερα αποτελματώνεται και απαξιούται στους πολίτες. Απ‘ τα συρτάρια των γραφείων των Υπουργών κατ’ευθείαν στα σπίτια των Ελλήνων... Πως;
Ζητάμε από τους πολίτες νέους φόρους, χωρίς να τους δίνουμε τίποτα. Προτείνω
α. να μετοχοποιηθούν όλες οι δημόσιες επιχειρήσεις και φορείς που έχουν εμπορικό αντικείμενο,
β. να εισαχθούν οι μετοχές τους με...
 συνοπτικές διαδικασίες στο ΧΑΑ (είχα περάσει σχετικό νόμο το 1993),
γ. να μοιρασθούν οι μετοχές τους στα 11 εκατομμύρια ελλήνων που θα μπορούν ελεύθερα να τις διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο.
Τουριστικά Ακίνητα, Ολυμπιακά Ακίνητα, Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (αφού διασπαστεί σε 3-4 εταιρείες για να είναι πιο διαχειρίσημο το τεράστιο χαρτοφυλάκιό τους), Λιμάνια (ανά δέσμες 3 λιμανιών η κάθε μία δέσμη), Αεροδρόμια (ανά δέσμες 7 αεροδρομίων η κάθε μια δέσμη), Μετρό, Προαστιακός, Κρατικά Λαχεία, ΟΔΙΕ, κ.α., θα μπορούσαν να αποδοθούν κατευθείαν στους πολίτες με ταυτόχρονη εισαγωγή των μετοχών στο ΧΑΑ.
Τυχόν μεγαλοεπενδυτές που θα ενδιαφερόντουσαν να επενδύσουν και να αποκτήσουν τον καταστατικό έλεγχο οποιασδήποτε από τις παραπάνω εταιρείες, θα απευθύνοντο κατευθείαν στους πολίτες μέσω του Χρηματιστηρίου και όχι σε άσχετους υπουργούς.
ΕΧΕΙ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ; Μα έτσι προχώρησε η ιδιωτικοποίηση στις σοβιετικού τύπου οικονομίες της Πολωνίας και της Τσεχοσλοβακίας.
ΠΡΟΤΕΙΝΩ, όταν κάποιος πολίτης πουλήσει κάποιες από τις μετοχές του μέσω του Χρηματιστηρίου, το 30%-35% από αυτά που θα εισπράξει να φορολογείται ‘αυτοτελώς’ για να έχει και κάποιο σημαντικό όφελος το Δημόσιο και με αυτά τα χρήματα να επαναγοράσει όσο χρέος μπορεί....
ΟΦΕΛΗ: Ενεργοποίηση (απο-αποτελμάτωση) της διαχείρισης των φορέων ατυτών, προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων και διεθνών επενδυτών, τόνωση του Χρηματιστηρίου, τόνωση της οικονομικής δραστηριότητας.

12 σχόλια

  1. Νατονε παλι... ο "Καραγκιοζης οικονομολογος"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εξαιρετική ιδέα. Να την εξετάσουν γρήγορα οι Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου. Να συνεργαστούν με τον Δούκα. Δεν πειράζει που ανήκει στη Νέα Δημοκρατία. Έχει εμπειρία και θέλει να εξιλεωθεί από αυτά που δίκαια ή άδικα τον κατηγορούν. Να ανακατευτεί η τράπουλα, να πέσουν τα στεγανά με την αντιπολίτευση. Δεν έχουμε καιρό για χάσιμο και κανείς δεν μας περισσεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σωστός σωστότατος, όσο οι δημόσιοι υπάλληλοι για το ΜΟΝΟΝ που ανησυχούν είναι ο μισθός τους, κι ΟΧΙ η εξυπηρέτηση του ΠΟΛΊΤΗ, κι ούτε κάναν καμιά απεργία γιατί έχουν ανάξιο διευθυντή που τους εμποδίζει να αναπτύξουν τις δημιουργικές τους δυνάμεις.

    Βέβαια άλλο τώρα το ότι όταν κάηκε η Ηλεία? κι ίδιος? έτρεξε πρώτος να πάρει ΤΖΑΜΠΑ καμένη ΓΗ από το λαμόγιο δήμαρχο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΡΛΟΥΜΠΟΛΟΓΙΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΙΣΚΟ ΤΗΣ ΠΙΟ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

    ΚΑΛΑ ΡΕ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ.

    ΒΓΑΙΝΕΤΕ ΚΑΙ ΜΙΛΑΤΕ ΑΚΟΜΑ???

    ΑΒΑΔΑΙΟΣ ΙΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η πρόταση θα είχε κάποια ουσία αν έλεγε να ανήκουν μεσω μετοχών στους εργαζόμενους αυτών των ΔΕΚΟ κλπ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ή Πρότασή σου κ.Δούκα όμως,όσο δημοσιο-οικονομικά ορθή/εφαρμόσιμη κι εάν είναι,σού διαφεύγει μία μικρή λεπτομέρεια.
    Ότι ή εφαρμογή της,μέ πολιτική απόφαση,χαλάει τήν ''σούπα'' τού γαπ καί εκείνων πού διεθνώς τόν προμοτάρουν,διότι άλλα έχει ΔΙΑΤΑΧΘΗ/ΥΠΑΚΟΥΣΗ νά πράξη.
    Εσείς προσφέρετε λύσεις διά ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ενώ ό γαπ διά ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΚΑΤΟΧΗ καί μέχρι σήμερα αποδεικνύεται ότι υπακούει κι εφαρμόζει άριστα τίς εντολές!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. a re douka mentalist...
    pou douleueis twra ?
    se tsirko?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ήθελα να ήξερα αν καταλαβαίνεις τι μαλακία λες και ξαναλές;
    Να πάρει ο κάθε πολίτης μία μετοχή!!!
    Για ξανασκέψου το.Ήθελα να ήξερα αν έλεγες τα ίδια και όταν ήσουν στη citibank;
    Αυτές είναι οι περίφημες ιδέες των νεοφιλελεύθερων που θα μας βγάλουν απ΄το τούνελ της ύφεσης;ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΕΛΛΗΝΕΣ,ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΤΕΛΙΚΑ Ο ΔΟΥΚΑΣ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΕΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΕΓΑΝΩΝ ΒΟΘΡΩΝ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΣΤΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΟΥΚΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΙ ΛΗΓΜΕΝΑ ΒΛΗΤΑ.
    ΔΥΣΤΥΧΩΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΟΥΚΑΣ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ.
    ΠΑΣΑ ΕΛΠΙΣ ΕΞΕΛΕΙΠΕΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΔΟΥΚΑ.


    ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΡΕ ΦΙΛΟΣΟΦΕ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΙΑΣ ΑΚΟΜΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ?
    ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΡΕ ΛΑΜΟΓΙΑ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Να ανοιχτουν οι λογαριασμοι των πολιτικων που ηταν στην κυβερνηση και στην αντιπολιτευση (γιατι κι αυτοι τα παιρνουν για να κανουν τα στραβα ματια), των 3 τελευταιων δεκαετιων.
    Αυτη ειναι η λυση κυριοι, θα ξεχρεωσουμε το δανειο μια και καλη και θα περισσεψουν κιολας.
    Ηρθε λεει το ΔΝΤ και ζητησε εκποιηση κρατικης περιουσιας....
    Αφου ΑΥΤΟΣ ειναι ο στοχος του ρε ρεμαλια, τα ιδια εχει κανει σε ολες τις χωρες που εχει παει.
    Απο την αρχη δε φωναζαμε οτι θα ξεπουληθει η χωρα? Ε τωρα σας το αποδεικνυουν και καταμουτρα.
    7 και σημερα, παλιοκαθηκια, τελειωνουν οι μερες σας......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Αρχειοθήκη ιστολογίου

ΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *