GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιώργο-Γιάννη, σας είμαι ευγνώμων...

Από την Σία Κοσιώνη http://www.aixmi.gr/ Πριν λίγο καιρό ήταν τα θύματα της MARFIN. Αυτή τη φορά ήταν ο άδικος χαμός του Γιώργου και ...

Από την Σία Κοσιώνη
http://www.aixmi.gr/
Πριν λίγο καιρό ήταν τα θύματα της MARFIN. Αυτή τη φορά ήταν ο άδικος χαμός του Γιώργου και του Γιάννη που προκάλεσαν το ηλεκτροσόκ. Πάντα, έτσι γίνεται. Συμβαίνει το κακό, μένει η κοινωνία σύξυλη και μετά ψαχνόμαστε.
Και καθώς ψαχνόμαστε αρχίζουμε να κάνουμε διαπιστώσεις. Διαπιστώσεις ψύχραιμες, διαπιστώσεις οργισμένες. Δημοσιογραφικές διαπιστώσεις, συνδικαλιστικές διαπιστώσεις, πολιτικές διαπιστώσεις.
Έτσι συνέβη και τώρα. Υπό το κράτος της θλίψης, του θρήνου και της οργής και προσπαθώντας να απαντήσουμε στα αμέτρητα «γιατί» πίσω από...
 την τραγωδία βρεθήκαμε να διαπιστώνουμε πολλά.
Διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ελλείψεις στον εξοπλισμό των αστυνομικών.
Διαπιστώσαμε ότι οι περικοπές δαπανών στον ευαίσθητο τομέα της ασφάλειας είναι κάτι που πρέπει να ξανασκεφτούμε.
Διαπιστώσαμε πόσο σημαντική είναι η εμπειρία και η σωστή εκπαίδευση σε αστυνομικούς που πρέπει να φέρουν εις πέρας επιχειρήσεις υψηλής επικινδυνότητας σαν κι αυτές.
Διαπιστώσαμε πόσο κρίσιμο είναι να υπάρχει καλός συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών της αστυνομίας.
Διαπιστώσαμε ότι κάποιοι, συνήθεις ύποπτοι, στάθηκαν κατώτεροι των περιστάσεων. Ορισμένοι μπήκαν με κρύο αίμα στην αναζήτηση πολιτικών ευθυνών. Φταίει ο Παπουτσής, φταίει ο Χρυσοχοίδης, φταίει ο Παυλόπουλος, φταίει ο Σκουλαρίκης.
Και κάποιοι άλλοι, από αυτούς που «κόπτονται», δε δίστασαν να κοκορομαχήσουν ανελέητα μπροστά στο εμβρόντητο τηλεοπτικό κοινό προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τα συνδικαλιστικά τους χωράφια, πριν καν τα δυο αδικοχαμένα παλικάρια «γνωριστούν» με το τελευταίο τους σπίτι. Συμφωνώ Χρήστο, η εικόνα ήταν αποκρουστική.
Διαπιστώσαμε επίσης, ότι τα πράγματα εκεί έξω έχουν αρχίσει να αγριεύουν. Το έγκλημα αλλάζει μορφή και αναβαθμίζεται και οι αρχές πρέπει να το προλάβουν, πριν κάποιοι αρχίσουν να βγάζουν καλάσνικοφ και για ένα εισιτήριο λεωφορείου. Και δυστυχώς, αυτήν την περίοδο, υφίστανται όλοι εκείνοι οι παράγοντες που ευνοούν αυτήν την εξέλιξη. Η οικονομική κρίση, η κοινωνική αποδιοργάνωση, η βόμβα της παράνομης μετανάστευσης…
Διαπιστώσαμε και κάτι άλλο, που κοντεύαμε ίσως πολλοί να ξεχάσουμε. Ότι στη σκιά των αμείλικτων αριθμών, του χρέους, των ελλειμμάτων, των μισθών που μειώνονται και των επιδομάτων που χάνονται, η κοινωνία μας διαθέτει ακόμη συναίσθημα και ανθρώπινα αντανακλαστικά. Η τραγωδία του Ρέντη μας πάγωσε το αίμα, μας πέτρωσε την καρδιά, μας άλλαξε και την ατζέντα. Ευτυχώς, γιατί κάποια στιγμή νόμιζα ότι είχαμε όλοι μετατραπεί σε αριθμομηχανές με πόδια.
Για το τέλος, να μου επιτρέψετε να κάνω και εγώ τη δική μου διαπίστωση, για να μπει κι αυτή πλάι σε όλες τις υπόλοιπες.
Τώρα που μας χωρίζουν μερικά 24ωρα από την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιώργου και του Γιάννη, τώρα που αγκαλιαστήκαμε όλοι οι Έλληνες πάνω από τα σκοτωμένα τους νεανικά όνειρα και τον άφατο πόνο των δικών τους ανθρώπων, διαπιστώνω τη βαθιά ανάγκη αυτής της κοινωνίας για ήρωες. Μίας κοινωνίας που καταθλίβεται, στριμώγνεται, κουμπώνεται, φοβάται και εξαγριώνεται.
Ο Γιώργος και ο Γιάννης δεν ήταν απλά δύο νέοι άνθρωποι που έφυγαν. Εξάλλου πολλοί νέοι άνθρωποι χάνονται με πολλούς άδικους τρόπους καθημερινά. Ήταν δυο νέοι που έφυγαν πάνω στο κυνήγι. Το κυνήγι των ληστών, που είναι κυνήγι του καθήκοντος, που είναι κυνήγι της επιτυχίας, που είναι κυνήγι του ονείρου, που είναι κυνήγι της ζωής. Δυο παιδιά που απλά δε μάσησαν…
Νιώθω ούτως ή άλλως ευγνώμων απέναντι στο Γιώργο και στο Γιάννη, όπως και στον άλλο Γιώργο και τον Παναγιώτη που αναρρώνουν από τα τραύματά τους, αλλά και σε όλους τους αστυνομικούς της ομάδας Δίας που συμμετείχαν σε αυτήν την αιματοβαμμένη επιχείρηση και από τύχη δε βρίσκονται σήμερα στη θέση των άτυχων συναδέλφων τους.
Θα τους είμαι ακόμη περισσότερο ευγνώμων αν η τραγική τους ιστορία σταθεί αφορμή να μάθουμε ως κοινωνία να αναγνωρίζουμε και να επιβραβεύουμε τους ήρωες που κυκλοφορούν ανάμεσά μας καθημερινά.

16 σχόλια

  1. ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ ....
    ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΤΙ ΜΙΑΣ ΜΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΕΛΕΩ ΜΜΕ.
    ΤΟ aixmi ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΛΥΝΤΗΡΙΟΥ ΤΩΝ ΣΤΟΧΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΕ Σ΄ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ.
    ΤΡΩΝ ΚΑΙ ΠΙΝΟΥΝ ΟΙ ΜΠΙΝΕΔΕΣ ΛΕΝΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΜΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ ΠΟΥΛΕΓΕ ΚΑΙ Ο ΛΑΓΟΣ.
    ΑΦΟΥ ΡΕ ΠΑΠΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΟΥΡΚΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΒΡΩΜΙΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΗΞΕΙ ΣΤΙΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ.
    ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ.
    ΜΠΟΡΕΙ ΚΙ ΕΓΩ Ο ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΝΑ ΕΧΩ ΦΤΑΙΞΕΙ ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΒΑΖΕΤΕ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΕ ΝΑ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΕΤΕ ΝΑ ΑΡΠΑΞΩ ΤΙΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΑΡΧΙΣΩ ΑΦΟΥ ΑΠΟ ΡΟΧΑΛΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ.
    Η ΣΑΠΙΛΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΜΕΤΙΚΗ.
    ΣΤΑ ΙΜΙΑ Ο ΠΑΓΚΑΛΟΣ ΕΛΕΓΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ ΣΤΟ ΜΑΚΕΛΕΙΟ ΤΟΥ ΡΕΝΤΗ Ο ΠΑΟΥΤΣΟΜΑΛΑΚΑΣ ΕΛΕΓΕ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΣΤΗ ΤΟΥΡΚΙΑ.
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΝΕΧΙΣΩ.
    ΑΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΗΣ ΣΑΠΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΣΑΣ.............
    Η ΜΠΟΧΑ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΟΦΟΡΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μονο ο θανατος άτυχων αστυνομικων σε συγκινει; Ετσι δεν είναι Σια, υπηρετρια του κεφαλαιου;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. geia sou re sia
    eisouna h monh pou strimoxes ton xekourasto tote..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΦΙΛΟ!ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΔΕΩΝ, ΓΕΝΙΚΟΛΟΓΕΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ, ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΜΠΑΚΕΡΑ ΜΗΔΕΝ.ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΧΑΥΝΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΙΟ ΧΥΔΑΙΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΑΠΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ ΚΑΙ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ!!ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΚΛΩΤΣΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΜΠΟΥΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΤΟΥΣ!Κα ΚΟΣΙΩΝΗ ΟΣΟ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΗΡΟΣ ΚΑΙ ΣΚΛΑΒΟΣ ΣΕ 5-6 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ, ΟΣΟ ΘΑ ΕΞΑΘΛΙΩΝΕΤΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΙΣ ΥΓΕΙΑΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΓΙΩΡΓΗΔΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗΔΕΣ ΘΑ ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗ ΣΑΠΙΑ ΚΑΜΑΡΙΛΑ ΣΑΣ!! ΕΙΠΑΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΤΙ ΥΠΕΡ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΣΕ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ??Η ΜΟΝΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΠΟΥ ΨΕΛΙΖΕΤΕ ΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ, Ε ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ, ΔΕΝ ΘΑΧΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ!!ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ !!ΚΑΙ ΜΕΤΑ; ΧΥΝΕΤΕΚΡΟΚΟΔΕΙΛΙΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΔΑΝΕΙΚΕΣ ΣΤΟΛΕΣ ΚΑΙ ΤΑ 800 ΕΥΡΩ!!ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ!ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΩΡΑ ΣΑΣ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Απευθύνομαι στους νέους δημοσιογράφους.

    ΑΛΛΑΞΤΕ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ.ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ "ΑΦΕΝΤΙΚΑ" ΣΑΣ ΜΟΛΙΣ ΑΡΧΙΣΕΙ Η "ΜΑΧΗ".

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΥΠΟΦΕΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΧΟΥΦΤΑ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ.

    ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ;MΠΟΡΕΙ Η ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΣΘΕΙΣΑ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ..!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σία,δλδ Τασία,δλδ Αναστασία?
    Μπορεί καί Αθανασία....
    Γιά CIA....μπάαα...
    Αναστάσης.Σής.
    Υ.Γ.:Πιθανόν στά Αρχαιοελληνικά,
    σής νά σημένει γουρούνι.
    Έ ήτανε γραφτό μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η Σία και πράσινα άλογα. Αστεία, αυτή κι ο πόνος της....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΣΙΑ
    ΓΡΑΨΕ ΜΑΣ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΟΧΗ ΤΟΥ 21 ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΑΘΜΟ ΣΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποιοί τους έδωσαν άδεια από τις φυλακές γιά να βγούνε να ληστεύουν και να δολοφονούν; Ποιός έφτιαξε αυτόν το νόμο γιά να κυκλοφορούν ελεύθεροι οι ληστές και οι δολοφόνοι; Αυτά είναι τα ερωτήματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Νομιζω οτι το να γραψει εδω η Σια Κοσιωνη, ενα αξιολογο ατομο, δικαιωνει αυτο που πιστευω εδω και καιρο. Δηλαδη οτι αυτο το μπλογκ ειναι, αυτη τη στιγμη, το πιο ενδιαφερον απο ολα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 6 Μαρ 2011 12:26:00 π.μ.

    ΧΑΧΑΧΑ
    ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΕΠΙΑΣΕΣ ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΑ ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. αχου βρε σια μου ποσο πολυ πονας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. "Η τραγωδία του Ρέντη μας πάγωσε το αίμα, μας πέτρωσε την καρδιά, μας άλλαξε και την ατζέντα. Ευτυχώς, γιατί κάποια στιγμή νόμιζα ότι είχαμε όλοι μετατραπεί σε αριθμομηχανές με πόδια."

    Kα Κοσιώνη, που να χτυπιόσαστε (εσείς οι "δημοσιογράφοι" του καθεστώτος), η ατζέντα ΔΕΝ ΑΛΛΑΞΕ. Το γεγονός ότι οι δύο αστυνομικοί πήγαν "τσάμπα", ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΣΧΕΤΟ με το ευρύτερο πρόβλημα, αυτό της μετατροπής της χώρας σε τριτοκοσμικό "παράδεισο" των λογής-λογής μαφιόζων του νεοφιλελευθερισμού, μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης ("χρωστάμε, δεν γίνεται να μην πληρώσουμε" [ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ!]).

    Με δεδομένο ότι εσείς προσωπικά αποτελείτε κλασσική περίπτωση -καλοπληρωμένου- "στρατιώτη" του σάπιου συστήματος εξουσίας που έχει ξεζουμίσει τη χώρα (ως φερέφωνο προπαγάνδας του δελτίου των 20:00), και ότι το αρθρίδιό σας -εκτός από παιδαριώδες και παντελώς ανούσιο, στοχεύον μόνο στο "συναίσθημα" (όπως κάνει άλλωστε συστηματικά η μέθοδος της "προπαγάνδας" στην οποία προφανώς και είχατε καλούς βαθμούς στα θρανία της ¨δημοσιογραφίας")-, καλύτερα να αφήσετε σε ΜΑΣ να λέμε "ποιά είναι η ατζέντα" και το πότε θα αλλάξει. Ο γκαιμπελισμός, έχει και τα όριά του, και δεν θα "τσιμπήσουμε" επειδή είστε "νέα, ξανθιά, όμορφη και ...τηλεοπτική".

    Κοινώς, "αεί σιχτίρ" με την υποκρισία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. 6 Μαρ 2011 2:43:00 μ.μ.

    An eise neos mporei capote na katafereis na plisiaseis to epipedo tis Sias Kosioni.
    An exeis kapia ilikia tha mineis me ta (tragika) apothimena su.
    Eise gia lipisi.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση