GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ω γλυκύ μου έαρ…

Γράφει ο Δευκαλίωνας http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/ Στην πατρίδα μας άρχισε πάλι να παίζεται η ίδια παράσταση. Η Τρόικα θα...

Γράφει ο Δευκαλίωνας
http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/
Στην πατρίδα μας άρχισε πάλι να παίζεται η ίδια παράσταση.
Η Τρόικα θα φαίνεται ότι ανησυχεί για την πορεία υλοποίησης του περιβόητου μνημονίου.
Ο Γιώργος Παπανδρέου και η υπό αυτόν ηγετική ομάδα, θα προβάλλεται ότι συσκέπτονται προβληματίζονται και συγκρούονται μεταξύ τους για να βρουν τις καλύτερες και πιο φιλολαϊκές λύσεις, για το νέο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων και περικοπών.
Τα φίλο-μνημονιακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης θα αναλάβουν να μας εξηγήσουν την παραπάνω εικόνα. Θα ουρλιάζουν λοιπόν από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι η κυβέρνηση καθυστερεί στην υλοποίηση των μέτρων. Η κυβέρνηση θα απολογείται ότι ψάχνει τις βέλτιστες των λύσεων γι’ αυτό και δεν ανακοινώνει τα μέτρα. Και τα φίλο-μνημονιακά μέσα μαζικής ενημέρωσης θα απαντούν ότι υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η Πέμπτη δόση. Απαραίτητη γαρνιτούρα σε όλα αυτά η απειλητική και ανησυχητική δήλωση κάποιου εκπρόσωπου της Τρόικας ότι το πρόγραμμα δεν πάει καλά, δεν βγαίνει χρειάζεται αναδιάρθρωση και ελεγχόμενη χρεοκοπία κλπ. Εναλλασσόμενα θα είναι τα συναισθήματα που αυτή η ειδησιογραφία θα επιδιώξει να καλλιεργήσει στην κοινή γνώμη. Πρώτα η ανησυχία, μετά ο φόβος κατόπιν ο πανικός το δέος και τελικά ο ψυχολογικός συμβιβασμός.
Όλοι αντιλαμβανόμαστε ποιοι είναι εμπνευστές αυτής της άθλιας εκστρατείας ψυχολογικού καταναγκασμού της...
 κοινής γνώμης. Οι γκαιμπελίσκοι του Μαξίμου και του ΔΝΤ. Και όλοι καταλαβαίνουμε ποιος είναι ο σκοπός τους. Να εξαναγκάσουν την κοινή γνώμη (ή στο μέρος ακόμη της κοινής γνώμης που τους πιστεύει) στην αποδοχή χωρίς αντιδράσεις των οποιοδήποτε μέτρων αναγγείλει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, δηλαδή η ελεγχόμενη χρεοκοπία.
Με αυτόν τον επικοινωνιακό χειρισμό και τακτική, σκοπεύουν να περάσουν το Μνημόνιο Νο. 4, καθώς και τα νέα εισπρακτικά μέτρα και ιδιωτικοποιήσεις. Από την ένταση των λαϊκών αντιδράσεων θα εξαρτηθεί αν ο Γιώργος Παπανδρέου αλλάξει τον Υπουργό Οικονομικών. Δηλαδή, αν οι λαϊκές αντιδράσεις είναι ιδιαίτερα έντονες, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου θα θυσιασθεί μήπως και καταλαγιάσει η λαϊκή οργή. Αν είναι οι συνηθισμένες μην περιμένετε ούτε ανασχηματισμό.
Πάμε τώρα στο τι πρέπει να κάνουμε.
Κατ’ αρχάς το παίρνουμε απόφαση ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προκύψει τελικά σαν νομοτελειακό γεγονός. Η ελεγχόμενη χρεοκοπία θα προκύψει, διότι η ύφεση η ανεργία και ο πληθωρισμός θα συνεχίσουν, είτε να παραμένουν σε πολύ υψηλές τιμές, είτε να αυξάνονται με ρυθμούς που το περιβόητο μνημόνιο δεν στάθηκε ικανό να προβλέψει.
Μην βαυκαλίζεται κανένας. Η ύφεση που έρχεται θα είναι τρομερή και θα διαλύσει κραταιές εταιρείες και επιχειρηματικούς ομίλους. Και μία παρατήρηση για τους αγαπητούς κυβερνητικούς. Το ταυτόχρονο φαινόμενο ύφεση και πληθωρισμός ονομάζεται από πολύ παλιά στασιμοπληθωρισμός. Μην παίζεται λοιπόν με τις παραμέτρους για να αποφύγετε να παραδεχθείτε την θλιβερή πραγματικότητα. Η κατάρα του στασιμοπληθωρισμού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής σας.
Αφού λοιπόν έχουμε πάρει απόφαση ότι η ελεγχόμενη χρεοκοπία είναι υποχρεωτική επιλογή, η οποία όμως δεν θα προκύψει σε αυτήν την φάση της Ελληνικής Δημοσιονομικής Κρίσης, παρακολουθούμε την παράσταση που θα παίζεται αυτές τις ημέρες στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης χωρίς κανένα απολύτως άγχος. Μία κακοπαιγμένη παράσταση είναι, που συνέλαβαν και σκηνοθετούν κάποιοι μισεροί και άρρωστοι ψυχικά άνθρωποι ώστε να καλύψουν τις εναντίον της πατρίδας ανήθικες και παράνομες επιδιώξεις τους.
Συμμετέχουμε λοιπόν αποφασιστικά στις αντί-μνημονιακές εκδηλώσεις και περιφρουρούμε την ειρηνική τους διεξαγωγή.
Παρακολουθούμε τις ακολουθίες των χαιρετισμών και της μεγάλης εβδομάδας, φάρμακο για τις ψυχές μας που δοκιμάζονται αυτήν την τρομερή εποχή.
Απολαμβάνουμε την μοναδική Ελληνική Άνοιξη… Ω γλυκύ μου έαρ…

5 σχόλια

  1. Ωραια, ετσι λοιπον εχει η κατασταση και βαδιζουμε φουλ για την καταστροφη και δεν βλεπουμε την ΝΔ να ζητα εδω και τωρα εκλογες την στιγμη μαλιστα που εχει ετοιμη την λυση εξοδου απο την κριση και μας επιστρεφει μαλιστα και αυτα που χασαμε. Τι περιμενει λοιπον?? να καταστραφουμε και να μας ελθει σαν σωτηρας ή το θελει σαν αλοθι να μας λεει μετα, παιδια εγω ενοουσα οτι μπορω αλλα τοτε οχι τωρα που καταστραφηκαμε?? τωρα θα χρειαστω αλλο πλανο. Και το κυριοτερο γιατι το 80% σχεδον του Ελληνικου Λαου λεει οχι στις εκλογες?? Μηπως ομαδικα πρεπει να παμε σε κανενα ψυχιατρο?? λεω μηπως??.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το δίδυμο της προσχεδιασμένης συμφοράς..

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου έχει αποτύχει.
    Ό,τι σχεδίασε από τον Οκτώβριο του 2009 και εντεύθεν, εκτροχιάστηκε.
    Κάθε πρόβλεψη του, έπεσε έξω.
    Κάθε εκτίμησή του διαψεύστηκε, σχετικά σύντομα.

    Με το έλλειμμα του 2010 να έχει υπερβεί το 10%, επιβεβαιώνεται ότι αιματηρές θυσίες 18 μηνών πήγαν στον βρόντο.

    Ένας πολιτικός, με στοιχειώδη ευθιξία, θα ομολογούσε ό,τι απέτυχε.
    Γιατί περί παταγώδους αποτυχίας πρόκειται.
    Και θα πήγαινε σπίτι του !
    Τι άλλο περιμένει ;

    Δεν είναι ασυνήθιστο να αποτυγχάνει κανείς.

    Είναι μέρος του παιχνιδιού. Άλλωστε ουδείς έχει εγγυημένο συμβόλαιο με την επιτυχία !
    Το πρόβλημα είναι να μην παραδέχεσαι την αποτυχία του.

    Και ακόμα χειρότερο να επιμένεις σε μια λάθος πολιτική, που θα φέρει περισσότερα δεινά.

    Ο κ. Παπακωνσταντίνου βρίσκεται σε αδιέξοδο.
    Και το αδιέξοδο αυτό είναι δημιούργημά του !
    Η εξουσία του ήταν απεριόριστη
    Είχε πλήρη ελευθερία κινήσεων. Και την αμέριστη στήριξη του κ. Παπανδρέου.

    Επομένως, οι ευθύνες του ανήκουν ολοκληρωτικά !

    Θα πρέπει να είναι πολύ αφελής για να μην αντιλαμβάνεται την αποτυχία του.
    Ισως και πολύ ματαιόδοξος για να μην θέλει να την παραδεχτεί.

    Εκτός και αν συμβαίνει το απευκταίο: Να βρίσκεται, δηλαδή, σε αποστολή…

    Ό,τι από τα τρία και να συμβαίνει, δεν μπορεί να παραμείνει άλλο στη θέση του.

    Βεβαίως την μεγαλύτερη ευθύνη φέρει αυτός που τοποθέτησε και διατηρεί ακόμα τον κ. Παπακωνσταντίνου στη θέση του: Ο κ. Παπανδρέου.

    Αποτελούν το δίδυμο της συμφοράς.
    Και πολύ φοβούμαι ότι δεν τα έχουμε δει όλα ακόμα…


    1.den exei prolavei na ta parei arketa ?

    2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ " ΕΛΛΑΣ ΕΠΩΛΗΘΗ "
    Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βεβαια δεν ειναι ακομη ωρα για την αναδιαρθρωση....

    Πρωτα θα ξεπουλησουν τα παντα θα ελαχιστοποιησουν τις ζημιες τυων τραπεζών τους και μετα θα μας επιτρεψουν να...... πτωχευσουμε.

    Αναδιαρθρωση με τους δικους τους ορους δηλαδη και το προδοτικο πολιτικο μας συστημα τους κανει πλατες και μιλαει για εθνικη επιτυχια !!!!

    Τι απόγονος του Σάπιου θα ήταν..
    Να μην αφήσει καταχρεωμένες και πάμπτωχες τις επόμενες γενιές για τουλάχιστον 100 χρόνια !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Χρυσοχοίδη ΦΥΓΕ !

    ΑΠΟΤΥΧΑΤΕ παταγωδώς !

    Όλες οι εταιρείες στο χώρο ΠΡΟΦΙΛ αλουμινίου και συνθετικών κουφωμάτων βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού !

    Τα μεγάλα εμπορικά έχουν κλείσει και μετακόμισαν στη Βουλγαρία.
    Φορολογούνται λιγότερο - όχι με 45 και 60 %- δεν τους ζητάει κανένας ISO και πουλάνε τα Βουλγάρικα προιόντα για ...
    Γερμανικά με τη σφραγίδα του νόμου, χωρίς να δίνουν ούτε ένα ευρώ στην Ελλάδα !

    Και το χειρότερο από όλα είναι, ότι οι τράπεζες που δίνουν την
    επιδότηση στους πολίτες που αλλάζουν τα κουφώματά τους, ζητάνε ένα απλό CE που το δίνει και ο κάθε ...'κινέζος', Τούρκος κτλ μεσάζοντας αντί από πιστοποιήσεις που διαθέτουν όλοι οι σοβαροί ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ !

    Αντί να στηρίξουν την ελληνική παραγωγή που φυτοζωεί, οι διάφοροι Χρυσοχοίδηδες και οι Κατσέληδες, στηρίζουν με την ΑΓΝΟΙΑ και την ΑΣΧΕΤΟΣΥΝΗ τους, την ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΗ και την ΤΟΥΡΚΙΚΗ παραγωγική μηχανή!
    Απίστευτα πράγματα 18 ολόκληρους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους ΣΩΤΗΡΕΣ του ΠΑΣΟΚ !



    Αλλού το παίζουν δήθεν τυπικοί και αλλού ( όταν είναι για την τσέπη τους ) εθελοτυφλούν .

    Τους έχω σιχαθεί τους θεωρώ προδότες και μακάρι να μπορούσα κάποτε να τους τιμωρήσω (εκτός από την ψήφο μου ) , θα τους τιμωρούσα με την εσχάτη των ποινών .
    Με θάνατο σε κελί ένα επί ένα .

    Βρε Ουστ, καταστρέψατε την Ελλάδα .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΙ ΟΣΟ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ. ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΑΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΩΝ ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ ΤΟΥΣ. ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση