GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Όχι ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών...

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΑ.ΣΟ.Κ Η νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα του μνημονίου και της φτώχειας. Ύφεση, ανεργία, μείωση των μισθών κα...

Από την ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ
ΠΑ.ΣΟ.Κ

Η νέα Ελλάδα είναι η Ελλάδα του μνημονίου και της φτώχειας. Ύφεση, ανεργία, μείωση των μισθών και συντάξεων, πτώση του επιπέδου ζωής, φόβος και ανασφάλεια για το αύριο φαίνεται να είναι το μέλλον του ελληνικού λαού. Παρ’ όλες τις θυσίες των εργαζομένων, των μισθωτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων το έλλειμμα αυξάνεται και το δημόσιο χρέος απογειώνεται επικίνδυνα. Τα κρατικά έσοδα μειώνονται συνεχώς και οι κρατικές δαπάνες δεν μπορούν να τιθασευτούν. Η πολιτική της λιτότητας και της πείνας που επέβαλε η τρόικα και εφάρμοσε η κυβέρνηση και ο υπουργός των οικονομικών απέτυχε παταγωδώς. Η μονομερής στήριξη των τραπεζών στην οποία προβαίνει συνεχώς η κυβέρνηση αποδιαρθρώνει τις ζωτικές λειτουργίες της οικονομίας. Η Ελλάδα είναι πλέον πρωταθλητής στην περιστολή του κόστους εργασίας, η μείωσή του είναι -5,5% την ώρα που στην ευρωζώνη αυξήθηκε 1,4% και 2,1% στην Ε.Ε.
Ο λαός υποφέρει και η πραγματική οικονομία στενάζει παγιδευμένη παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης. Οι πανηγυρισμοί για τα καλά νέα από το εξωτερικό για...
 την επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους και η μείωση του επιτοκίου μάλλον παραμένουν στην σφαίρα του ονείρου γιατί το μόνο που αποφασίστηκε είναι η παραπομπή των συγκεκριμένων ζητημάτων στη σύνοδο του Ιουνίου. Το μόνο που μας έμεινε επί της ουσίας και όχι επικοινωνιακά είναι η εξεύρεση των 50 δις. από αποκρατικοποιήσεις δηλαδή από την ιδιωτικοποίηση οργανισμών και την αξιοποίηση δηλαδή το ξεπούλημα της περιουσίας του δημοσίου.
Τα ερωτήματα που εγείρονται στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι πολλά, απαιτούν άμεση απάντηση, αντί να στήνεται εταιρεία μιας λίρας για να παίξει το ρόλο του συμβούλου για 50 δις. ευρώ, θα πρέπει η Κυβέρνηση και ειδικότερα το Οικονομικό Επιτελείο να απαντήσουν με διαύγεια(!) πως διατείνονται: Πρέπει πράγματι να πουληθεί μια δημόσια εταιρεία ή ένας οργανισμός που είναι προσοδοφόρος για το δημόσιο; Και αν ναι ποιό θα είναι το όφελος για το κράτος, την οικονομία της χώρας και τον εργαζόμενο; Και αν καταδειχθεί ολοφάνερο και εντυπωσιακό το όφελος για τον ελληνικό λαό πώς θα γίνει ο προσδιορισμός της αξίας της; Με αναθέσεις και προσκλήσεις για πάρτυ φίλων θα γίνουν οι αξιολογήσεις του ξεπουλήματος; Γιατί υπογράφτηκαν συμβάσεις με ξένους και εγχώριους συμβούλους για πώληση ή αξιοποίηση φιλέτου χωρίς να διευκρινιστεί αν έχουν ίδια συμφέροντα; Είναι αλήθεια ότι ξένοι τραπεζικοί οίκοι θα καρπωθούν πάνω από 1 δις. ευρώ για προμήθεια;
Είναι ώρα πλέον να σταματήσουν τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και οι πειραματισμοί γιατί διακυβεύεται ουσιαστικά το μέλλον του λαού μας και η κυριαρχία της χώρας μας. Είναι η ώρα της ανάγκης και της αλήθειας. Χρειάζεται σύνεση και φρονιμάδα για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας και όχι πιστή εκτέλεση των απαιτήσεων των πιστωτών μας. Είναι απόλυτη ανάγκη, για να υπάρξει ανάπτυξη, οι στρατηγικής σημασίας δημόσιες επιχειρήσεις να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη χωρίς δημόσιο έλεγχο των υποδομών.
Η Αριστερή Πρωτοβουλία ΠΑ.ΣΟ.Κ καλεί τον Πρωθυπουργό να εγγυηθεί γενναία και θαρραλέα τον δημόσιο έλεγχο της ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Φυσικό Αέριο, ΟΠΑΠ, Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων, κ.λ.π. Και τον καλεί να λάβει ως μέτρο των αποφάσεων για αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας το εξής: Ναι στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για να βρεθεί χρήμα και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και όχι ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών σε τιμή ευκαιρίας χωρίς κανένα όφελος.

14 σχόλια

  1. Θυμάμαι κάποιον απο το 1983 στην Εμπορική Τράπεζα (εγώ υπάλληλος απο το '71) που μέχρι το 2004-5 που τη διοίκηση είχε ο Προβόπουλος δεν είχε πατήσει το πόδι του να δουλέψει ούτε για 1 λεπτό. Τότε λοιπόν αφού δεν τον έπαιρνε άλλο αποφάσισε και παραιτήθηκε. Ποιός;
    Σας παρακαλώ μη κάνετε συνειρμούς...Πολιτικός πολιτισμός πρώτα απ΄όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να παραμείνουν στο δημόσιο για να παίρνει εκείνο τα ψίχουλα και να τις λυμαίνονται οι εργατοπατέρες και οι εργαζόμενοι. Τώρα το αν τις δώσουν κοψοχρονιά και γω μαζί σου. Η χώρα έχει ήδη καταρρεύσει οι ΔΕΚΟ μας μαράνανε. Και να σου πω και κάτι; δεν υπάρχει πλέον καιρός για μεγαλοστομίες και αφορισμούς αλλά ούτε και για αντιπολίτευση. Είναι καιρός για δουλειά και μεγάλες αποφάσεις χωρίς βήματα πίσω. Αυτό δεν αφορά μόνο εσένα αφορά όλους τους εν δυνάμει εμπλεκόμενους. Όλοι μαζί πουλάμε, αν ξεχρεώνουμε ή όλοι μαζί δεν πληρώνουμε χρέη και γαία πυρί μειχθήτω.

    Εκείνο που διαπιστώνω καιρό τώρα είναι πως το χρήμα έχει σταματήσει να κυκλοφορεί στην αγορά. Δεν πληρώνει κανένας βρες μου το λόγο να τον μάθω και γω.
    Και μάθε και κάτι: με το να δημοσιεύεις τις απόψεις σου στα Blogs το μόνο που καταφέρνεις είναι να σε βρίζουν ανωνύμως πατόκορφα. Δεν θα σου δώσει κανείς εύσημα. Και το χειρότερο: θα κρεμάνε σχόλια άσχετα με το θέμα!

    Γιάννης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η μετά Παπανδρέου εποχή άρχισε

    Λοιπόν αυτός ο υπουργός Υγείας ανταγωνίζεται τον… Νταλάρα. Όπου ανοίξεις τηλεόραση ή ραδιόφωνο βρίσκεται μπροστά σου τον Ανδρέα Λοβέρδο. Κάθε μέρα και μια συνέντευξη τύπου, ατάκες φιλολαϊκές, σχέδια που ανακοινώνονται για περικοπές δαπανών, υποσχέσεις για νοικοκύρεμα των νοσοκομείων. Απ’ όλα έχει ο μπαξές του κ. Λοβέρδου ο οποίος προφανώς αντιλαμβάνεται ότι πλησιάζει η μετά Παπανδρέου εποχή και ετοιμάζεται να πλασαριστεί σε καλή θέση στην κούρσα της διαδοχής.

    Αλλιώς δεν εξηγείται όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων και εμφανίσεων. Σε λίγο θα εμφανίζεται ως… γκεστ σταρ σε υπουργεία άλλων.

    Έχουν περάσει έξι μήνες από τότε που έκανε συνέντευξη τύπου και ανακοίνωσε ότι στα τέλη Μαρτίου θα παραιτηθεί αν δεν κερδίσει το στοίχημα του νοικοκυρέματος των νοσοκομείων. Την Πέμπτη λοιπόν έκανε τον απολογισμό του. Μη φαντάζεστε ότι παραιτήθηκε, αυτά γίνονται σε άλλον πλανήτη. Στην Ελλάδα του ΠΑΣΟΚ όλα είναι υπέροχα, όλα έχουν λυθεί, οι στόχοι επιτυγχάνονται και οι υπουργοί μένουν στις θέσεις τους. Έτσι και ο κ. Λοβέρδος, σε μια έκρηξη αυταρέσκειας είπε ότι όλα πάνε καλά ενώ προανήγγειλε και νέες περικοπές 500 εκατ. ευρώ το χρόνο από τις τιμές των φαρμάκων.

    Με τόσα ποσά που ακούγονται ότι κόβει η κυβέρνηση θα έπρεπε να έχουμε μειώσει το έλλειμμα 5 μονάδες και το χρέος να μην είναι 150% του ΑΕΠ.

    Η αμετροέπεια έχει και όρια, κάποιος θα πρέπει να το πει στους υπουργούς της κυβέρνησης.

    #
    ΓΕΛΟΙΟΙ ΤΥΠΟΙ ΣΕ ΚΑΚΟΓΟΥΣΤΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ , ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΙ ΜΑΓΟΙ ΣΤΟΥ ΚΑΣΙΔΗ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ.ΑΛΙΜΟΝΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ .
    #

    Σιχαμένος θεατρίνος.
    Κατέστρεψε το εργασιακό και τώρα την υγεία…
    Έλεος δεν θέλω να ξέρω οτι υπάρχει όχι να τον βλέπω…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 1:47:00 μ.μ.
    Μα καλά πόσο μαλάκας μπορείς να είσαι;
    Τι σχέση εχει η ανάρτησή σου με την παρούσα "Όχι ξεπούλημα των δημόσιων οργανισμών..."
    Ηξερα οτι οι Κρητικοί ειναι Πασόκοι αλλά όχι και σε τέτοια έκταση μαλάκες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΙ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!!!!!!!

    Παρά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Παρασκήνιο ότι ο κύριος Καλημέρης είναι διπλοθεσίτης και ότι η γυναίκα του εργάζεται σε εταιρεία ανάδοχο του κτηματολογίου τίποτα δεν φαίνεται να κουνάει απο τη θέση του τον επανομαζόμενο βαρώνο του κτηματολογίου.
    Ένα ισχυρό πρόσωπο-κλειδί στο πρόγραμμα κτηματογράφησης που εκ του αποτελέσματος οδήγησε στην τωρινή του κατάντια το μεγαλοπήβολο σχέδιο κτηματογράφησης της χώρας μας...
    Ο κύριος αυτός χρόνια τώρα ξέροντας να τα έχει καλά με τους γόνους υπουργών και τα βύσματα που εργάζονται εκεί και ταυτόχρονα να "τρέχει" όσους δεν έχουν κομματικές διασυνδέσεις παρουσιαζόνταν σαν ο...
    στυλοβάτης της κρατικής αυτής υπηρεσίας. Μιάς υπηρεσίας όμως που εδώ που τα λέμε έχει αποτύχει παταγωδώς (βλέπε τα άπειρα σκάνδαλα που τη ταλανίζουν) .
    Όμως η εισήγηση του για απομάκρυνση διδάκτορα υπαλλήλου αορίστου χρόνου (με τον οποίο σύμφωνα με καταγκελίες είχε τσακωθεί), με την ταυτόχρονη θετική εισήγηση του στην πρόσληψη αποφοίτου λυκείου για επιστημονικό έργο (;) έχει προκαλέσει τριγμές στην εικόνα του.
    Επίσης ο δικτατορικός τρόπος που έλεγχε τα διάφορα κτηματολογικά γραφεία που βρίσκονταν υπό την εποπτεία του (Αθήνα, Χανιά κλπ),ενώ ο ίδιος δημόσιος υπάλληλος (το πιάσατε ε;) τον έχουν κάνει μία μισητή φιγούρα στους υπαλλήλους.
    Ο προέδρος Αρβανίτης προσπαθώντας να τον διασώσει (τοπογράφος ο ίδιος όπως και ο Καλημέρης και ως γνωστό κόρακας κοράκι μάτι δεν βγάζει) τον μετάφερε σε άλλη υπηρεσία κτηματογράφησης ώστε να μην φαίνεται πολύ και να μην προκαλεί με τη παρουσία του.
    Τα ερωτήματα όμως πολλά. Γίνεται το κτηματολόγιο να είναι τσιφλίκη των τοπογράφων και όποιος δεν τους αρέσει να τον απομακρύνουν; Είναι σωστό η κυβέρνηση του Πασοκ να μας κοροιδεύει με τους διπλοθεσίτες και να καλύπτει τα δικά της παιδιά;
    Είναι δυνατό να εργάζεται η γυναίκα κάποιου υπαλλήλου σε ανάδοχους του κτηματολογίου με ότι αυτό συνεπάγεται;
    ΕΣΠΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε Γιώργο Παναγιωτακόπουλε, αφού έχεις αρκετά ισχυρά επιχειρήματα, γιατί το χαλάς στο τέλος;
    Νομίζεις ότι το πρόβλημα είναι ΜΟΝΟ ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ κ.λ.π;
    Μέγιστο λάθος! Το πρόβλημα είναι, ο κάθε δημόσιος διαχειριστής – ελεγκτής να είναι ΕΝΤΙΜΟΣ και ΑΚΑΜΠΤΟΣ σε πιέσεις.
    Μόνο η εντιμότητα των ελεγκτών, εγγυάται ασφαλή και καθαρά αποτελέσματα.
    Και εδώ, δεν χωράει κομματισμός. Υπάρχουν έντιμοι σε ΟΛΑ τα κόμματα, που μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν.
    Φαντάζεσαι δημόσιο διαχειριστή ,τον τέως φίλο μας (για μένα, σίγουρα τέως, ελπίζω και για σένα), Άκη Τσοχατζόπουλο; Εξασφαλισμένη δημόσια πονηριά, για να είμαι επιεικής!
    Και μη μου πει κανείς ότι δεν έχει αποδειχθεί τίποτα για τον Τσοχατζόπουλο.
    Και ξέρεις γιατί; Γιατί , «Εξ όνυχος τον λέοντα». Δεν χρειάζεται να δεις ολόκληρο το ζώο για να καταλάβεις ότι είναι λιοντάρι. Σου αρκεί να δεις μόνο το νύχι του για να το καταλάβεις!
    Έτσι και με τον Άκη. Δεν χρειάζονται πολλές αποδείξεις ,όταν βλέπεις το συσσωρευμένο αδικαιολόγητο πλούτο του!
    Δημήτρης Κλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δημήτρης Κλ.1 Απρ 2011, 3:33:00 μ.μ.

    Βρε Γιώργο Παναγιωτακόπουλε, αφού έχεις αρκετά ισχυρά επιχειρήματα, γιατί το χαλάς στο τέλος;
    Νομίζεις ότι το πρόβλημα είναι ΜΟΝΟ ο δημόσιος έλεγχος της ΔΕΗ ,ΕΥΔΑΠ κ.λ.π;
    Μέγιστο λάθος! Το πρόβλημα είναι, ο κάθε δημόσιος διαχειριστής – ελεγκτής να είναι ΕΝΤΙΜΟΣ και ΑΚΑΜΠΤΟΣ σε πιέσεις.
    Μόνο η εντιμότητα των ελεγκτών, εγγυάται ασφαλή και καθαρά αποτελέσματα.
    Και εδώ, δεν χωράει κομματισμός. Υπάρχουν έντιμοι σε ΟΛΑ τα κόμματα, που μπορούν και πρέπει να αξιοποιηθούν.
    Φαντάζεσαι δημόσιο διαχειριστή ,τον τέως φίλο μας (για μένα, σίγουρα τέως, ελπίζω και για σένα), Άκη Τσοχατζόπουλο; Εξασφαλισμένη δημόσια πονηριά, για να είμαι επιεικής!
    Και μη μου πει κανείς ότι δεν έχει αποδειχθεί τίποτα για τον Τσοχατζόπουλο.
    Και ξέρεις γιατί; Γιατί , «Εξ όνυχος τον λέοντα». Δεν χρειάζεται να δεις ολόκληρο το ζώο για να καταλάβεις ότι είναι λιοντάρι. Σου αρκεί να δεις μόνο το νύχι του για να το καταλάβεις!
    Έτσι και με τον Άκη. Δεν χρειάζονται πολλές αποδείξεις ,όταν βλέπεις το συσσωρευμένο αδικαιολόγητο πλούτο του!
    Δημήτρης Κλ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Panagiotakopoule

    stirixe ton dr Koutsouko

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. TI ΛΕΤΕ ΒΡΕ ΑΡΠΑΚΤΙΚΑ ΒΡΩΜΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΝΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΣΑΣ.ΕΚΕΙΝΟΣ Ο ΠΡΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΚΑΥΤΕΒΑΖΕ ΤΟ ΚΑΘΙΚΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ.ΟΥ ΝΑ ΜΟΥ ΧΑΘΗΤΕ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΦΑΤΣΕΣ ΠΟΥ ΦΘΑΣΑΤΕ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΒΥΘΗΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΔΙΑΦΟΡΩΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. ΟΛΑ ΤΑ ΣΚΑΤΩΣΑΤΕ ΔΕΞΙΟΡΩΣΟΦΑΣΙΣΤΕΣ , ΦΑΝΗΚΕ ΟΤΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΘΙΚΙΑ ΒΕΛΗΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΚΑΤΟΣΤΟΜΗΔΕΣ ΜΕ ΜΙΣΟ ΤΣΟΚΑΡΟ ΜΠΗΚΑΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΤΟΙΚΟΕΔΡΕΥΕΤΕ ΣΚΑΤΟΒΛΑΧΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. DR KOUTSOUKOS

    O NEOS ANDREAS PAPANDEROU

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΠΡΟΒΟΠΟΥΛΟΣ ΑΥΤΗ Η ΣΚΑΤΟΨΕΙΡΑ ΑΚΟΥ ΜΙΣΘΟΥΣ ΓΙΑΤΙ,ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΦΕΡΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ, Η ΤΗΝ
    ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ.ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΤΥΧΟΥΝ.ΔΙΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΑΚΟΥΣΟΝ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΑΓΑΡΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. PANAGIVTAKOPOYLE

    MONO AN MPEI MPROSTA O DR KOYTSOYKOS
    UA SV8OYME

    OI ALLOI TRVNE JYLO STOYS DROMOYS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πασοκ

    Ολο το Μνημονιο στους τραπεςζιτες!

    110 δις στους τραπεζιτες!

    Ελεος!

    Ας επιλεγεί ειπε ο δρ Κουτσουκος στην Μηλιωνη σημερα, ή το Ταμείο Παρακαταθηκών, ή μια Κρατική Τράπεζα ή στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, στην οποία θα δοθούν τα 30 δις, η οποία θα επιφορτιστεί στην συγκέντρωση των «οφειλών των υπερδανεισμένων»!

    Νικη Πασοκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΕ

    ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΚΑΙ ΣΕΝΑ !!!

    ΟΣΟΝΟΥΠΩ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση