GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

H νέα δήλωση του Βενιζέλου μετά το υπουργικό συμβούλιο...

"Η πολιτική διεύθυνση της χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την Κυβέρνηση" Από το http://www.evenizelos.gr Ο Υπουργός Εθ...

"Η πολιτική διεύθυνση της χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την Κυβέρνηση"

Από το http://www.evenizelos.gr

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά την ολοκλήρωση του Υπουργικού Συμβουλίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Η Κυβέρνηση εδώ και 18 μήνες κάνει μία υπεράνθρωπη προσπάθεια, αλλά στη χώρα αυτή δεν βρίσκεται μόνον η Κυβέρνηση. Η πολιτική διεύθυνση της χώρας είναι κάτι πολύ ευρύτερο από την Κυβέρνηση. Περιλαμβάνει την Αντιπολίτευση. Περιλαμβάνει τα Συνδικάτα, περιλαμβάνει την Κοινωνία των Πολιτών, περιλαμβάνει άλλες εξουσίες, όπως η δικαστική εξουσία, περιλαμβάνει την τοπική αυτοδιοίκηση.
Άρα, πέρα από την Κυβέρνηση  και το έργο της Κυβέρνησης και την προσπάθεια της Κυβέρνησης, υπάρχει και...
 αυτό που λέγεται πολιτική διεύθυνση της χώρας, προκειμένου να πετύχουμε μία εθνική συστράτευση, προκειμένου να πετύχουμε σε μία εθνική προσπάθεια διαχείρισης της κρίσης και ανασυγκρότησης του τόπου μας.
Αυτό είναι κατά τη γνώμη μου που πρέπει να θέσουμε ως πρώτο ζήτημα. Η αλλαγή της πολιτικής ατμόσφαιρας και κυρίως η δίκαιη κατανομή της ευθύνης σε όλους μας, σε όλους τους Έλληνες πολίτες, ανάλογα με το επίπεδο το θεσμικό στο οποίο κινείται ο καθένας. Εάν παραμείνει η εντύπωση ότι υπάρχει μόνο η Κυβέρνηση που πρέπει να σύρει ένα τεράστιο κάρο δεν θα καταλήξουμε πουθενά.
Η Κυβέρνηση έκανε, κάνει και θα κάνει το καθήκον της. Θα επιτελέσει την αποστολή της. Αλλά επαναλαμβάνω την έννοια, πρέπει να συμπράξουν όλοι όσοι συνδέονται με αυτό που λέγεται πολιτική διεύθυνση του τόπου. Είναι μία πολύ ευρύτερη έννοια και εκεί ο ρόλος της Αντιπολίτευσης είναι καθοριστικός, γιατί η Αντιπολίτευση δεν είναι απλά για να ασκεί κριτική. Η  Αντιπολίτευση έχει και την υποχρέωση συναίνεσης. Δεν θέλω να δω μεθαύριο στο Ζάππειο τον κ. Σαμαρά έμμεσα να επιχαίρει για προβλήματα ή έμμεσα να ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας της χώρας. Πρέπει και αυτός να στρατευτεί γιατί και αυτός ως Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είναι τμήμα αυτού που εννοώ πολιτική διεύθυνση της χώρας.

9 σχόλια

  1. Τι μας λες βρε παλικάρι; Συμφωνήστε όλοι με αυτό που κάνουμε γιατί δεν γίνεται, θέλουμε και συνένοχους, εμείς θέλουμε τη συνεργασία σας για να σας στείλουμε όλοι μαζί δηλαδή όλους μαζί στον πάτο και να μας πείτε και ευχαριστώ. Αυτό μας λέτε. Θέλουμε σοβαρό διάλογο μαζί σας και τα ανοιχτά χαρτιά δηλαδή κάντε αυτό που σας λέμε. Ουστ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βρε ξουτ σου λέω. Ο λαός αποφασίζει για τα πάντα. Μόνο αυτός είναι γνώστης των υποθέσεών του και ξέρει τι κάνει. Ο λαός είναι κυρίαρχος της ιστορίας του και κανείς άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μήπως ψάχνετε για κοπρίτες; Αμ δε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. <>
    Παραδοσιακά οι σοσιαλιστικές κυβερνήσεις all over the world, καταλήγουν πάντοτε στο ίδιο αποτέλεσμα :
    τους τελειώνουν τα λευτά των άλλων.

    Η μόνη έμφυτη αρετή τους
    και την οποία σήμερα ο κος Βενιζέλος επιβεβαιώνει με απόλυτη ευστοχία, ειναι η ανακατανομή ενοχής και η ίση διανομή της δυστυχίας.

    Η δημοκρατία και ο σοσιαλισμός δεν έχουν τίποτα από κοινού αλλά μια λέξη, ισότητα.
    Η διαφορά ομως είναι οτι η δημοκρατία επιδιώκει την ισότητα στην ελευθερία ενώ ο σοσιαλισμός επιδιώκει την ισότητα στην μιζέρια, στον περιορισμό, στο στρίμωγμα και τη δουλεία.

    Η διαφορά μεταξύ σοσιαλιστή και κουμμούνα δεν είναι τίποτε άλλο παρά ενα κουστούμι μια γραβάτα και λιγο καλύτερα ελληνικά.

    <>

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι λες κε Βενιζελο ?
    Οταν γινατε κυβερνηση το πρωτο πραγμα
    που κανατε ηταν βριζετε την αξιωματικη αντιπολιτευση και να ψηφιζετε εξεταστικες επιτροπες μαιμου
    για αποπροσανατολισμο του κοσμου και να κραυγαζουν τα πρασινα σκουλικια των καναλιων για αιμα των πολιτικων τους αντιπαλων.
    Το μνημονιο δεν το δωσατε για 10 μερες στα αλλα κομματα να το διαβασουν και να ζητησετε την θετικη ψηφο των 3/5 της βουλης
    με την απειλη οτι θα κανετε εκλογες για εγκριση του απο τον λαο,αφου ηταν για το καλο του,τι σας εμποδισε,ποιος δεν σας αφησε ?
    Ολη την εξυπναδα σας την καταναλωσατε στον νομο περι ευθυνης
    υπουργων και τωρα ψαχνετε για συνενοχους !
    Ο Λαος να ψηφισει το κομμα που θα εχει στο προεκλογικο του προγραμμα
    μια και μοναδικη δεσμευση¨ Την συσταση με ψηφοφορια μεταξυ ανωτερων Δικαστικων επιτροπης που θα διερευνησει τον λογο της αποδοχης του μνημονιου και αν υπηρχε αλλη λυση¨
    Απο αλλες υποσχεσεις χορτασαμε......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. AYTA NA TA KRATAΣ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ.ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΗΝ ΔΞΚΗ ΣΟΥ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.ΝΑ ΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ [ 2007 ] ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΕΙΧΕΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΥΡΑ ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ .ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΜΕ ΕΜΠΑΘΕΙΑ , ΦΘΟΝΟ ΚΑΙ ΜΙΣΟΣ . ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ.ΤΩΡΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΛΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ.ΝΑ ΜΑΣ ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΠΟΙΟΙ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΦΘΑΣΑΝ ΣΕ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΣΤΗΡΙΞΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΠΑΝΕ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΡΗΜΑΞΑΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΒΡΕ ΟΥΣΤ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙ.ΤΟ ΔΝΤ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΝΕΙ ΦΕΤΕΣ ΕΣΕΙΣ ΟΣΟΙ ΚΛΕΨΑΤΕ ΔΕΝ ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Δημοσκόπηση με το ΠΑΣΟΚ στο 21%!

    Πόσο πιο χαμηλά μπορεί να φτάσει δημοσκοπικά ένα κόμμα εξουσίας. Κάθε άλλο παρά ρητορικό το ερώτημα, καθώς σε συνέχεια πρόσφατων δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, και εμφάνιζαν το ΠΑΣΟΚ να κινείται κάτω από το 25%, το «Ποντίκι» δημοσιεύει σήμερα μέτρηση της εταιρείας «Pulse», που δείχνει το κυβερνών κόμμα να βρίσκεται στο 21%....!

    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΣΧΕΔΟΝ
    Α Π Ο Λ Υ Τ Η ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ !!!

    ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΡΕ.ΛΆΜΟΓΙΑ
    ΕΞΟΥΣΙΑ............ ΦΤΟΥ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Στη χώρα της ανομίας της λαμογιάς της πολυνομίας και του παραδικαστικού,

    έχουμε τους περισότερους δικηγόρους συνταγματολόγους καθηγητάδες στη κυβέρνηση και στη κοινωνία.

    Παράγουμε δικηγόρους φαφλατάδες και αστυνομικούς να τους προστατεύουν απο την αγανάκτηση του κόσμου.

    Μέχρι ποτε θα συνεχίζεται αυτό;

    Μέχρι ποτε θα πληρώνουμε παχυλούς μισθούς σε παχυλά ερπετά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση