GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ίλιγγος στον ΟΠΑΠ: Βουτιά 21% της μετοχής...

Aπό το badmoney.gr Ίλιγγο προκαλεί στη διοίκηση του ΟΠΑΠ η « βουτιά » της μετοχής, που από την 1η Ιουνίου μέχρι χθες είχε χάσει 21%, υποχ...

Aπό το badmoney.gr

Ίλιγγο προκαλεί στη διοίκηση του ΟΠΑΠ η «βουτιά» της μετοχής, που από την 1η Ιουνίου μέχρι χθες είχε χάσει 21%, υποχωρώντας κοντά στα 10 ευρώ, μια «ανάσα» μόνο από την κατώτατη τιμή έτους (9,95 ευρώ). Εν μέσω ζωηρών ανησυχιών για τα στημένα παιχνίδια στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τις παρενέργειες του σκανδάλου στα οικονομικά του ΟΠΑΠ, η διοίκηση ανακοίνωσε εσπευσμένα χθες τη διακοπή χρηματοδότησης του ποδοσφαίρου.
Οι εξελίξεις φαίνεται ότι δικαιώνουν το...
"Badmoney", που τόνιζε σε δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας:
- «Το καλοκαίρι του 2008, ο ΟΠΑΠ «πόνταρε τα ρέστα του» στο ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, που μετονομάσθηκε σε Superleague - Πρωτάθλημα ΟΠΑΠ, προς τιμήν του Μεγάλου Χορηγού. Η μεγαλύτερη χορηγία στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού, που έφθασε τα 73 εκατ. ευρώ για τρία χρόνια, καταλήγει σήμερα σε... δάκρυα για τον Οργανισμό, καθώς το ελληνικό ποδόσφαιρο κλονίζεται από το μεγαλύτερο σκάνδαλο στημένων παιχνιδιών στην ελληνική ιστορία (...)Εμμέσως, όμως, ο αρνητικός αντίκτυπος για τον Οργανισμό είναι μεγάλος: από το πόρισμα και κυρίως και τους απομαγνητοφωνημένους διαλόγους παραγόντων που διαλαμβάνονται σε αυτό, διαφαίνεται ότι ακόμη και μεγάλα ντέρμπι κορυφαίων ομάδων, που κοσμούν τα δελτία Στοιχήματος του ΟΠΑΠ και μαγνητίζουν τους τζογαδόρους για να ρισκάρουν τον... οβολό τους, «μυρίζουν» έντονα «στήσιμο»! (...) Σε κάθε περίπτωση, όμως, για τον ΟΠΑΠ οι τελευταίες εξελίξεις αποτελούν μεγάλο πλήγμα: το «νέο» πρωτάθλημα, που ταυτίστηκε με την εταιρική του επωνυμία, αντί να πάρει τη θέση του δίπλα στα σοβαρά πρωταθλήματα της Ευρώπης, κατακτά με ευκολία τον όχι επίζηλο τίτλο του πιο σκοτεινού και διεφθαρμένου στην Ευρώπη».
Σε χθεσινή του ανακοίνωση, ο ΟΠΑΠ επιβεβαιώνει πλήρως τις ανησυχίες που είχαν δημιουργηθεί για την επίπτωση του σκανδάλου με τα στημένα παιχνίδια στα οικονομικά του Οργανισμού και προχωρά σε... stop loss, διακόπτοντας τη χρηματοδότηση ομάδων και διοργανωτριών αρχών των πρωταθλημάτων.
Στην ανακοίνωσή του ο ΟΠΑΠ αναφέρει (οι υπογραμμίσεις δικές μας):
Οι αποκαλύψεις και οι ραγδαίες δικαστικές εξελίξεις σε ότι αφορά στην υπόθεση των «στημένων» αγώνων και του παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία εμπλέκονται δεκάδες παράγοντες του ποδοσφαίρου, καθιστούν επιβεβλημένη την αναστολή ισχύος των συμβάσεων χορηγίας προς τις ποδοσφαιρικές ομάδες και τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, καθώς και την αναστολή καταβολής των εξ αυτών απορρεουσών χρηματικών ποσών.
Το Δ.Σ. της ΟΠΑΠ Α.Ε., τις επόμενες ημέρες, θα συζητήσει διεξοδικά το θέμα, με βάση τα στοιχεία της δικαστικής έρευνας και θα λάβει τις αποφάσεις του.
Παράλληλα η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι υποχρεωμένη να μελετήσει συνολικά το ζήτημα των σχέσεων και ειδικότερα το θέμα των χορηγικών συμβάσεών της με τις διοργανώτριες αρχές των πρωταθλημάτων, αλλά και με τις ομάδες οι οποίες μετέχουν σ' αυτά, έτσι ώστε – εφόσον και όπου απαιτείται – να διαμορφώσει ένα νέο αυστηρότερο πλαίσιο, το οποίο θα διασφαλίζει τα συμφέροντά της, αλλά ταυτόχρονα θα συμβάλει στην ορθή από κάθε άποψη οργάνωση και διεξαγωγή των αγώνων, κάτι το οποίο είναι απαίτηση όλων των πολιτών.
Θυμίζουμε ότι η ΟΠΑΠ Α.Ε. συμμετείχε, πριν ένα χρόνο, στη δημόσια συζήτηση για την ανάγκη της λήψης πρόσθετων και αυστηρότερων μέτρων στην διοργάνωση των πρωταθλημάτων και προς αυτή την κατεύθυνση συνεργάστηκε με την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, την ΕΠΟ και τους άλλους επίσημους φορείς, αλλά και τις ομάδες προκειμένου να αυστηροποιηθεί ο Πειθαρχικός Κώδικας, κάτι το οποίο και έγινε. Ειδικότερα σε ότι αφορά τις χορηγικές συμβάσεις, υπενθυμίζουμε, ότι τροποποιήθηκαν, με την προσθήκη, ρητρών βίας και διαφάνειας.
Στο διάστημα που μεσολάβησε, οι ρήτρες βίας ενεργοποιήθηκαν αλλεπάλληλες φορές, με συνέπεια να παρακρατηθούν με βάση τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης συνολικά περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ. Ωστόσο, κοινή είναι η διαπίστωση ότι δεν επιτεύχθηκε το προσδοκώμενο από όλους αποτέλεσμα.
Μετά τις τελευταίες εξελίξεις η ΟΠΑΠ Α.Ε. θα ενεργοποιήσει και τις ρήτρες διαφάνειας, καθώς οι αποκαλύψεις για στημένους αγώνες, αλλοίωση αποτελεσμάτων και παράνομο στοιχηματισμό, θέτουν ευθέως θέμα οικονομικής ζημίας της εταιρείας, αθέτησης των συμβάσεων χορηγίας, αλλά και δυσφήμησης του ποδοσφαίρου, το οποίο για την ΟΠΑΠ Α.Ε. συνιστά, εκτός των άλλων, βασικό προϊόν στην διοργάνωση παιχνιδιών της.
Επιπροσθέτως, η ΟΠΑΠ Α.Ε. επιθυμεί – κατόπιν και ορισμένων δημοσιευμάτων - να καταστήσει σαφές αυτή την ώρα ότι:
• Μετά από εισαγγελική παραγγελία συνέδραμε το έργο της δικαστικής διερεύνησης παρέχοντας τα συγκεκριμένα στοιχεία που ζητήθηκαν.
• Οι αγώνες οι οποίοι εντάσσονται στο κουπόνι του ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ αποφασίζονται μετά από συστηματική μελέτη των ελληνικών και διεθνών πρωταθλημάτων, με βάση την ελκυστικότητα που αυτοί έχουν στους παίκτες. Η εταιρεία μας δεν έχει κανένα λόγο να εμπλακεί σε αγώνες αμφιβόλου ποιότητας. Το αντίθετο, το μεγαλύτερο περιουσιακό της στοιχείο, αποδεδειγμένα, είναι η αξιοπιστία της, την οποία σε καμιά περίπτωση δεν θα διακινδύνευε και δεν σκοπεύει να διακινδυνεύσει.
• Το ζήτημα του παράνομου στοιχηματισμού απασχολεί ιδιαίτερα την ΟΠΑΠ Α.Ε., αλλά και όλες τις εταιρείες που διοργανώνουν παιχνίδια στοιχήματος. Στην τελευταία Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Λοταριών, το ζήτημα αυτό τέθηκε με έμφαση. Αποφασίστηκε, μάλιστα, η Ευρωπαϊκή Ένωση Λοταριών να συνεργαστεί στενά, αλλά και να συνδράμει οικονομικά στην προσπάθεια δημιουργίας ενός διεθνούς συστήματος ελέγχου του παράνομου στοιχηματισμού, με την συνεργασία της UEFA, της FIFA, της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής και της Interpol.

9 σχόλια

  1. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει
    με ένα νέο κόμμα , για να ξαναφέρει την ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της χώρας μας που χάθηκε .
    Και να επανέλθει η οικονομία μας όπως ήταν μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 .
    ΕΠΙ ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ :
    Spreads : κάτω από 150 μονάδες , τώρα με τον Γ.Παπανδρέου είναι : 1400 μονάδες .
    Δανεισμός : επιτόκιο 1.56 % , τώρα με τον Γ. Παπανδρέου είναι : Από 5% -15% .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής το 1975 εξαγόρασε από τους Άγγλους κα Γάλλους τις μεγάλες εταιρείες ΟΤΕ , ΔΕΗ ,ΟΣΕ , ΕΥΔΑΠ , ΗΣΑΠ , ΟΑ και τις έκανε ελληνικές .
    Το 1979 τις παρέδωσε όχι μόνο χωρίς χρέος αλλά και με μεγάλα αποθεματικά κεφάλαια, στη συνέχεια το ΠΑΣΟΚ τα βρήκε έτοιμα , ρήμαξε αυτές τις Ελληνικές εταιρείες και τώρα τις πουλά κοψοχρονιά στα αφεντικά του ,Εβραϊκά , Αμερικανικά και Γερμανικά κεφάλαια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ελληνική γλώσσα
    Από εδώ και πέρα όταν κοιτάμε το λεξικό τις λέξεις απατεώνας και πατριδοκάπηλος , θα βλέπουμε ότι είναι ταυτόσημες με τις λέξεις ΠΑΣΟΚ και οικογένεια Παπανδρέου .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΡΑΣΙΝΟ-ΓΑΛΑΖΙΑ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΕΓΚΑΘΕΤΟΙ ΠΑΡΑΤΡΕΧΑΜΕΝΟΙ ΣΚΥΛΑΚΙΑ ΣΚΥΦΤΟΥΛΗΔΕΣ ΥΠΗΡΕΤΕΣ ΑΦΕΝΤΑΔΩΝ ΝΤΟΠΙΩΝ ΚΑΙ ΞΕΝΩΝ..ΠΕΡΙΣΕΨΕ Η ΑΛΛΑΖΟΝΙΑ Ο ΚΥΝΙΣΜΟΣ Η ΧΥΔΑΙΟΤΗΤΑ Ο ΤΡΑΜΠΟΥΚΙΣΜΟΣ Η ΡΟΥΦΙΑΝΙΑ Η ΛΑΜΟΓΙΑ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΚΑΘΕ ΕΝΟΙΑΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ Η ΗΛΗΘΙΟΤΗΤΑ..ΑΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΣΑΣ ΑΡΧΙΖΕΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ Ο ΛΑΟΣ ..ΚΑΙ Η ΣΦΑΛΙΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟΥΣ ΦΟΥΣΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΠΟ ΛΙΠΟΣ ΣΒΕΡΚΟΥΣ ΣΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΤΟΙΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟΝΤΟΥΛΑΠΟ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ(ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ Ο ΜΕΓΑΣ ΔΗΜΑΓΩΓΟΣ ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΑΤΗ ΔΕΞΙΑ) ΤΟΣΟ ΕΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΔΟΜΗΣΑΤΕ ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟ ΓΑΛΑΖΗ ΜΑΦΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εκλασε σήμερα στη Μηλιώνη ο Δρ Κουτσούκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάλεσμα προς τον ΚΩΣΤΑ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ , να επιστρέψει

    Μπα είναι κουρασμένος,έχει φάει και βαριά, δε το βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟ


    ΑΦΟΥ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΠΟΥΛΗΘΕΙ.

    ΚΑΛΑ ΤΟΣΟ ΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΜΑΘΑΤΕ ΤΙΠΟΤΕ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αριστερά- Δεξιά.. Σταματήστε με αυτή την μ@@ια που βαράει στον εγκέφαλο.... αυτή η πιπίλα/ διαχωρισμός σε δεξιούς και αριστερούς… που είναι για αγράμματους και ανεγκέφαλους τρώει την Ελλάδα χρόνια μετά το 74… Αυτό είναι η αιτία που φτάσαμε σε αυτό το σημείο.. Γιατί τα κομματόσκυλα αντί να δουν το πραγματικό πρόβλημα ασχολούνται με το αναδείξουν τον αρχηγό τους ως καλύτερο…

    Που ζείτε;; σε φαντάσματα του παρελθόντος;;;; μυαλό δεν έχετε;;; Σας κοροϊδεύουν και σας χρησιμοποιούν ώστε αυτοί να περνάνε μια χαρά… Κοιτάξτε τους βουλευτές, ανεξαρτήτου κόμματος, ΠΕΙΝΑΝΕ..; ΠΕΡΝΑΝΕ ΧΑΛΙΑ…; ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ….;; …………..ενώ εσείς/εμείς………………..;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ, ΛΑγΕ..
    ΡΕ ΠΑΣΟΚΟ ΖΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΩΟΟΟΟΟΟΟΟΟ
    ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ

    ΕΝΩ ΞΟΔΕΨΑΝ 50.000.000 ΣΕ ΔΑΚΡΥΓΟΝΑ ΚΑΙ ΛΟΙΠΑ
    ΤΟΥ ΣΡΑΤΟΥ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ..ΤΟΥ μΠΑτΣΟΚ σου.

    - ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ

    ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΕΚΔΡΟΜΩΝ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.
    Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΕΦΕΥΓΕ ΣΑΒΒΑΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΓΙΑ ΣΑΜΟ.
    ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑ 18:30 ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ.
    ΗΤΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ ΚΑΙ......
    ΛΕΕΙ:
    ΓΕΙΑ ΣΑΣ, ΤΗΛΕΦΩΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ, ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΝΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ .
    ΚΟΚΚΑΛΟ Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ.
    ΨΑΧΝΑΜΕ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΛΑΚΑ.

    ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΕΙΔΑΜΕ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΠΛΑΚΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ.
    ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΧΑΝ ΦΤΙΑΞΕΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΤΙ ΜΠΑΧΑΛΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ, ΠΛΟΙΑ, ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ, Κ.Λ.Π. ΚΑΙ ΤΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    ΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΑΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.
    ΠΟΣΑ ΑΚΟΜΑ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΑΣΟΚΙΚΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ;

    ΘΑ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΔΩ ΔΙΑΛΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ;
    ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΠΟΣΟ ΓΡΑΜΜΕΝΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ.
    ΕΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΟΜΟΛΟΓΗΣΟΥΜΕ ΟΜΩΣ.

    ΡΕ ΜΑΛΑΚΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ
    ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ !
    ΤΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙΣ 1Χ2 ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΙΣ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση