GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η δίκη της Γιούλια Τιμόσενκο...

Πολιτικά κίνητρα βλέπουν οι ΗΠΑ πίσω από την προσαγωγή στη δικαιοσύνη της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο. H δίκη της...

Πολιτικά κίνητρα βλέπουν οι ΗΠΑ πίσω από την προσαγωγή στη δικαιοσύνη της πρώην πρωθυπουργού της Ουκρανίας Γιούλια Τιμόσενκο. H δίκη της  άρχισε χθες στο Κίεβο.
"Η δίκη της πρώην πρωθυπουργού Γιούλια Τιμόσενκο άρχισε. Θα...
 ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για να επισημάνω για μία ακόμα φορά την ανησυχία των ΗΠΑ όσον αφορά τις δικαστικές διώξεις σε βάρος πολλών στελεχών της αντιπολίτευσης της Ουκρανίας, πίσω από τις οποίες βρίσκονται πολιτικά κίνητρα", δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βικτόρα Νούλαντ.
Η Γιούλια Τιμόσενκο κινδυνεύει με ποινή δεκαετούς κάθειρξης για την κατηγορία της κατάχρησης εξουσίας στην υπόθεση υπογραφής συμφωνιών με τη Ρωσία για την παροχή φυσικού αερίου, όταν ήταν πρωθυπουργός, το 2009.  Η ίδια κατηγορεί  τον πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ότι βρίσκεται πίσω από τις διώξεις που τής ασκήθηκαν με στόχο να την αποκλείσει από τις βουλευτικές εκλογές του 2012 και από τις προεδρικές του 2015.

3 σχόλια

  1. Το κόλπο ήταν στημένο και στα μέτρα μας λέει το άσμα. Η κυρία με την ψεύτικη κοτσίδα έχασε τις εκλογές και δεν έφευγε από τηνν κατρέκλα. Είναι ρωσόδουλη αλλά κούναγε και την ουρά της με την αμερικούλα. Σε λίγο θα γίνει μάρτυρας και θα κάτσει στο σβέρκο των ηλιθίων των ουκρανών εκ των οποίων οι μισές τους γυναίκες έχουν έρθει στην ελλάδα για να ταίζουν τους μπεκρήδες άντρες τους, δεν τους άρεσε που πλήρωναν την ρώσικη αρκούδα. Τώρα θα πληρώνουν άλλη μια κάστα πολιτικών πρώην τεμπέληδων που βρήκαν το κόλπο να ζήουν από πολιτική.
    Σωκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Ζακ Ντελπλά, επιφανής Γάλλος οικονομολόγος και μέλος του κρατικού Συμβουλίου Οικονομικής Ανάλυσης της Γαλλίας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», εκφράζει την εκτίμηση ότι το χρέος της Γερμανίας προς την Ελλάδα από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ανέρχεται στα 575 δισ. ευρώ και, παράλληλα, καλεί την Ε.Ε. να στηρίξει την Αθήνα αναχρηματοδοτώντας τα χρέη της με πολύ χαμηλό επιτόκιο.

    «Όλοι γνωρίζουν τον μύθο με τον τζίτζικα και τον μέρμηγκα», αναφέρει γλαφυρά ο κ. Ντελπλά και συνεχίζει: «Μόνο που η Ιστορία συνεχίζεται, γιατί ήταν το μυρμήγκι που χρηματοδότησε τον τζίτζικα στο παρελθόν και τώρα βαρύνεται με τα χρέη του».

    «Οι παππούδες του μυρμηγκιού είχαν εξοντωθεί από τους παππούδες και τις γιαγιάδες του τζίτζικα και φέρουν κατά συνέπεια βαριά πολιτική και οικονομική ευθύνη. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς μου, οι Γερμανοί χρωστούν στους Έλληνες τουλάχιστον 575 δισ. ευρώ σε τίτλους από τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στην Ελλάδα από όσα χρωστούν οι Έλληνες στη Γερμανία. Και τέλος, ζουν και οι δύο στο ίδιο κτίριο και εάν ανατινάξουμε το διαμέρισμα του τζίτζικα τότε θα καταρρεύσουν όλοι», καταλήγει ο Ζακ Ντελπλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν ξερω αν το κολπο ηταν στημενο και στα μετρα μας αλλα μπραβο στους Ουκρανους που δικαζουν και πρωθυπουργους. Σε μας τιποτα... ακομη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση