GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίσκεψη Παπούλια στο Ισραήλ...

Από το capital.gr Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς, όπ...

Από το capital.gr

Τριήμερη επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ πραγματοποιεί από σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, καθώς, όπως μεταδίδουν ξένα πρακτορεία, οι «παγωμένες» για πολύ καιρό σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών εισέρχονται σε νέα φάση αυξημένης συνεργασίας.
Κατά την επίσκεψή του, ο κ. Παπούλιας θα επισκεφθεί και τα παλαιστινιακά εδάφη, μία εβδομάδα μετά την απόφαση της Αθήνας να...
αποτρέψει στην ουσία στο στολίσκο των ακτιβιστών που είχαν προορισμό τη Γάζα.
«Επιδιώκουμε μία ισχυρή σχέση, ισχυρή στο εμπόριο, ισχυρή στις επενδύσεις, ισχυρή σε επίπεδο πολιτικής συνεργασίας και ασφάλειας», δήλωσε ο κ. Παπούλιας σε συνέντευξή του στην Jerusalem Post. Ο Έλληνας Πρόεδρος συναντήθηκε με τον ομόλογό του Shimon Peres, ενώ αναμένεται να συναντηθεί με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Benjamin Netanyahu και τον υπουργό Εξωτερικών Avigdor Lieberman.
Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, ο κ. Παπούλιας δεν αρνήθηκε ότι η βελτίωση των σχέσεων οφείλεται εν μέρει στην κατάσταση των σχέσεων Ισραήλ-Τουρκίας.
«Στη διπλωματία υπάρχουν πάντα σύνδεσμοι, παράγοντες επιρροής, στόχοι και αντικειμενικά κριτήρια, μεταβλητοί γεωπολιτικοί και γεωοικονομικοί παράγοντες που διαμορφώνουν σχέσεις», τόνισε ο Έλληνας Πρόεδρος στην ισραηλινή εφημερίδα.
Πηγή:http://www.blogger.com/

7 σχόλια

  1. SKANDALO Κυκλοφορει στο διαδυκτυο εχει ηδη σταλει σε ΣΔΟΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ (ΠΙΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΠ'ΑΥΤΟΦΩΡΟ) ΚΑΤΑ ΑΠΥΣΔΕ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΘΗΝΑΣ Τσόχα 15 Αθήνα τηλ. 210646257 Κυριε Επιθεωρητά με έκπληξη είδα στην ιστοσελίδα της Περιφέρειακής Διευθυνσης Εκπαίδευσης Αττικής μερικά ονόματα υποψηφιων Διευθυντών Πειραματικού Σχολείου Αθήνας (Σκουφά 43). Ο κ. Στεργιούλης Εμμανουήλ, αφού έκλεψε τα χρήματα της προτομής Παλικαρίδη και τότε δεν κάνανε φορολογική δήλωση στην Εφορία η αρμόδια σχολική επιτροπή, έρχεται τώρα να κλέψει και άλλα και να διώξει όσους τον αποκάλυψαν. Ο κ. Στεριούλης εχει τελειώσει Παντειο και μετά φέρεται να έχει "μεταπτυχιακό" αμφοβόλου γνησιότητας γιατί το 1985 στην Ελλάδα δεν υπήρχαν μεταπτυχιακά στο Πάντειο. Στην συνέχεια γράφτηκε στην Φιλοσοφική σχολή και η εγγραφή αυτή λένε δεν είνααι νόμιμη. Επίσης ψηθιρΊζεται ότι ειναι Διδάκτορας Κύπρου με πληρωμένη διατριβή. Τώρα είναι σχολικός σύμβουλοςΛακωνΊας και συμμετέχει παρανομα και σε κρίσεις Διευθυντών! Πώς μπορεί ένας κριτής Διευθυντών να είναι ο ίδιος κρινόμενος είναι κατάφωρα παράνομο και ανήθικο. Ουδείς στο παλιο του σχολείο δεν τον θέλει και έρχεται για "εκδίκηση" ο ανηψιός του Μητροπολίτη Κυθηρων που παρεμβαλινει παράνομα στις κίρίσεις Διευθυντών. Να αποδοθούν ευθύνες και στον Μητροπολίτη και στα μέλη ΑΠΥΣΔΕ που δεχονται τα τηλεφωνήματα και τις παρεμβάσεις. Ο Θεριανός Κωνσταντίνος λαμογιο εχει την ιστοσελιδα www.alfavita.gr μαζι με τον Κατσικα χρηστο των Εξαρχείων. Πως είναι δυνατον δυο εκπαιδευτικοι να έχουν ιστοσελιδα και να χρηματίζονται να κάνουν διαφημίσεις με χρήματα και χωρίς να τα δηλώνουν στην εφορία. Η ιστοσελίδα ανήκει σε εταιρία και παρανομα την εχουν οι ανωτερω και πρεπει να δικαστουν. Να ερευνηθουν τα βιβλια των Θεριανου και Κατσικα μηπως ειναι κλεμμενα ααπο καθηγητες που στελνουν αρθρα στην ιστοσελιδα αντι αμοιβης. Ο Θεριανός και αυτος τελειωσε Παντειο και γραφτηκε παρανομα στην Φιλοσοφικη. Αρα τα πτυχια του δεν ειναι νομιμα ουτε τα βιβλια του. Ακομα δεν εχει υπηρετήσει σε ιδιου τυπου σχολειο πειραματικό Πανεπιστημιου... Η κ. Σταματη Αικατερινη καταγγελεται οτι την φυτεψαν υποψηφια ενω δεν εχει απαιτουμενη προυπηρεσια σε Πειραματικο τουλαχιστον τρια χρονια. Για να την περασουν αλλαξαν την πρωτη εγκυκλιο και παρανομα εχουν και αλλα σχολει ισοτιμα με το Πειραματθικο Αθηνας που ιδρυθηκε με τον νομο 2029. Η κ. Σταματη λενε ειναι φιλη της Διαμαντοπουλου αρα η εκλογη της ειναι διατρητη της εδωσαν τα θεματα και απαντησεις , όπως και του Μπίκου Γεωργιου και τηςΔανιλη Ελενη που δεν διδαξαν ποτε σε Πειραματικό Πανεπιστημιου που ειναι αλλος τπος σχολειου! Οι υπολοιποι δεν εχουν προβλημα, αλά μενει να ερευνηθει γιατι υπαρχουν στην λιστα τα ανωτερω ατομα και αν φταινε για αυτην την κατασταση οι αεροσυνοδοι απο μεταταξη που υπηρετουν στην Περιφερεια εκπαιδευσης ή καποιος άλλος από εκει. να ερευνηθουν και τα τηλεφωνηματα με Δεσποτες και Βουλευτικα γραφεια... \ P.E

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΤΡΩΣΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΕΔΩ ....
    ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΡΟΜΙΕΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ !!!!!
    ΓΙ'ΑΥΤΟ ΔΕ ΓΟΥΣΤΑΡΑΤΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΙΚΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΚΥΡΙΟΙ ΣΟΣΙΑ-ΛΗΣΤΕΣ !!!!

    ΘΕΛΑΤΕ ΤΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΚΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ !!!
    ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΤΟΥΣ ΙΣΡΑΗΛ ....

    ΤΕΤΟΙΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙΡΟ ΕΙΧΑΜΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ...

    ΕΒΡΑΙΟΤΣΑΝΑΚΟΓΛΕΙΦΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγκώμια Πέρες για Παπούλια... ευτυχής ο Κάρολος αποκύρηξε τον σύντροφο Αραφάτ

    http://www.jpost.com/HttpHandlers/ShowImage.ashx?ID=169631

    Τις ευχαριστίες του για την απόφαση της Ελλάδας να "εκπληρώσει τις οδηγίες του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών ώστε να μην επιτραπεί σε άτομα που επιθυμούν να παρεκτραπούν, να έρθουν χωρίς έλεγχο και χωρίς επίβλεψη" εξέφρασε νωρίτερα σήμερα ο Πρόεδρος του Ισραήλ Σίμον Πέρες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια [διαβάστε εδώ τι έλεγε κάποτε ο Κάρολος για τον Αραφάτ και τους Σιωνιστές-στη φώτο τον βλέπετε στη συνέντευξη τύπου του Αραφάτ στην Αθήνα επί Ανδρέα Παπανδρέου-δεξιά βλέπετε και τον προϊστάμενο και καθοδηγητή του εσχάτως προκύψαντα πατριώτη Σπύρου Χατζάρα, Μαρούδα, που απειλούσε να καταρρίψει τον δορυφόρο που θα έδειχνε ειδήσεις μη ΠΑΣΟΚικές], ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακη Αρχή.
    Ο κ. Πέρες υπογράμμισε την "σημασία της συμμετοχής της Ελλάδας στο στρατόπεδο που μάχεται κατά της τρομοκρατίας και υπέρ της ειρήνης", σημείωσε ότι "το παρόν καθεστώς στην Γάζα είναι καθεστώς που υποστηρίζει την τρομοκρατία, κάνει λαθρεμπόριο όπλων από το Ιράν και δεν επιθυμεί την ειρήνη" και πρόσθεσε: "Είδα ότι στα πλοία του στολίσκου είχαν επιγραφές "Ελευθερώστε την Γάζα". Αν η Γάζα επιθυμεί να ελευθερωθεί, οι επιγραφές έπρεπε να γράφουν "Ελευθερώστε την Γάζα από την τρομοκρατία". Αν η Γάζα ελευθερωθεί από την τρομοκρατία, τότε θα είναι ελεύθερη. Εμείς αφήσαμε την Γάζα με δική μας βούληση. Εκκενώσαμε ό,τι είχαμε εκεί και χωρίς αιτία άρχισαν να μας χτυπούν. Σήμερα δε που η Γάζα είναι φτωχή, δαπανά μεγάλα πόσα στην αγορά όπλων, προκειμένου να απειλεί τον λαό μας".

    Ο Πρόεδρος του Ισραήλ έκανε ακόμη λόγο για "προσεγμένη και έννομη " διαχείριση του θέματος από την Αθήνα και επισήμανε ότι "η Ελλάδα έδειξε στον ΟΗΕ ότι είναι στο πλευρό του, ενώ προσέφερε πολλά στον λαό της Γάζας και στην ειρήνη".

    "Εσείς ο ίδιος είχατε προσωπική ανάμιξη σε αυτό. Ο συνδυασμός του σεβασμού των αποφάσεων του ΟΗΕ με την πραγματική προσέγγιση κατά της τρομοκρατίας προκαλεί τον σεβασμό", τόνισε ο κ. Πέρες απευθυνόμενος στον Έλληνα ομόλογό του, ενώ τον ευχαρίστησε και για την βοήθεια που προσέφερε η Ελλάδα στην προσπάθεια για την κατάσβεση της πυρκαγιάς το Όρος Καρμέλ το προηγούμενο καλοκαίρι.

    Ο Σίμον Πέρες αναφέρθηκε ακόμη στην απουσία αντισημιτισμού στην ελληνική κοινωνία, ακόμη και σε δύσκολες εποχές, ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επίτευξη ειρήνης στην περιοχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Όταν το ΠΑΣΟΚ έστελνε πλοία για να μεταφέρουν τον Αραφάτ και τους μαχητές του από το Λίβανο στην Αλγερία

    http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc3/hs612.snc3/32206_1307802227296_1597795769_30850203_3576228_n.jpg

    Σήμερα ο Παπούλιας δέχτηκε τις επίσημες ευχαριστίες του Πέρες επειδή η Ελλάδα εμποδίζει με ότι αθέμιτο μέσο έχει στη διάθεσή της τον απόπλου της φλοτίλας για τη Γάζα... ας θυμηθούμε όμως τις αξέχαστες εποχές όπου οι Παπούλιας-Παπανδρέου ένωναν τις δυνάμεις τους με τον σύντροφο Αραφάτ (φώτο να κατεβαίνει από το ελικόπτερο με το οποίο ο Ανδρέας τον μετέφερε από το αεροδρόμιο στο κέντρο της Αθήνας!!!) εναντίον του σιωνιστικού εχθρού:

    ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    12/11/2004

    Ο Κάρολος Παπούλιας γνώρισε τον Γιάσερ Αραφάτ πριν από 28 χρόνια: μια ολόκληρη ζωή, από εκείνο τον καιρό της δεκαετίας του '70, όταν συνθήκες βαριάς παρανομίας επικρατούσαν στις επαφές με τον Παλαιστίνιο ηγέτη.

    Δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, είτε ως κομματικό στέλεχος χρεωμένο τις διεθνείς σχέσεις και ειδικά αυτές με κινήματα του Τρίτου Κόσμου τη δεκαετία του '70, είτε ως υπουργός Εξωτερικών αργότερα, μέσα στη δεκαετία του '80, έπαιξε ρόλο αναμφισβήτητα σημαντικό στην ενδυνάμωση των δεσμών ηγεσίας και λαών για Ελληνες και Παλαιστινίους. Αλλες εποχές...

    Γι' αυτές τις άλλες εποχές μιλήσαμε κυρίως, χθες, με δεδομένη τη φόρτιση από το τελεσίδικο του θανάτου του Γιάσερ Αραφάτ. «Δεν θα πάω στην κηδεία του», έλεγε ο κ. Παπούλιας, εξηγώντας πως προτιμά να αποχαιρετήσει νοερά τον ηγέτη, που ήταν καλός του φίλος. «Μας συνέδεε μακρά, σταθερή και εγκάρδια φιλία με τον Αραφάτ, τόσο τον Ανδρέα Παπανδρέου όσο κι εμένα», επανελάμβανε απερίφραστα, μνημονεύοντας αγαπημένους νεκρούς.

    Στη Συρία

    Πώς είχαν γνωριστεί; «Το 1976 στη Συρία, στη Δαμασκό. Ημουν τότε γραμματέας στην επιτροπή διεθνών σχέσεων του ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ διατηρούσε στενή σχέση με τα κόμματα της περιοχής της Μέσης Ανατολής και της Μεσογείου, όπως και με τα απελευθερωτικά κινήματα και, βέβαια, με τη Φατάχ του Αραφάτ. Τότε γίνονταν προσπάθειες μέσω συνδιασκέψεων για συνεργασία των σοσιαλιστικών κομμάτων Ευρώπης και Μεσογείου. Συμμετείχε σε αυτές ο Ανδρέας, παρουσιάζοντας στην εισήγησή του μνημόνιο φιλίας και συνεργασίας των σοσιαλιστικών δυνάμεων της Μεσογείου. Ηταν λοιπόν εκεί και ο Αραφάτ, μαζί με άλλα στελέχη της Φατάχ».

    Θυμάται την πρώτη εντύπωση της γνωριμίας τους: «Είδα αμέσως και αναγνώρισα έναν φλογερό πατριώτη, που, σαν την καιόμενη βάτο, ήταν ολόκληρος αφοσιωμένος στον αγώνα και στο μεγάλο όραμα για την απόκτηση μιας πατρίδας. Εκεί τον πρωτοένιωσα να δείχνει την πολιτικοδιπλωματική του ικανότητα. Επρεπε να περάσει τις συμπληγάδες του κατεστημένου των αραβικών κρατών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η δυναμική έκφραση της παλαιστινιακής επανάστασης και η πολιτική της απήχηση είχε ξαφνιάσει τους ηγέτες των αραβικών κρατών, που ο καθένας, για δικούς του λόγους, επεδίωκε να χειραγωγήσει και τον Αραφάτ και το κίνημά του».

    Υποδέχεται με μικρό, γλυκόπικρο γέλιο την παρατήρηση ότι, στα τέλη της δεκαετίας του '80, τον καιρό της εξορίας του Αραφάτ στην Τύνιδα, μιλώντας με στελέχη της PLO ή και με τον ίδιο τον Παλαιστίνιο ηγέτη και λέγοντας «Ελλάδα», σου απαντούσαν με τρία ονόματα: Παπανδρέου, Παπούλιας, Μελίνα... «Πράγματι -λέει- πέρα από τη Μελίνα, που εκινείτο σε άλλο επίπεδο, στον πολιτισμό, οι άλλοι δύο -Ανδρέας Παπανδρέου και Κάρολος Παπούλιας- ακολούθησαν πολιτική συνεπούς στήριξης του αγώνα των Παλαιστινίων. Και ο Ανδρέας και εγώ, ως υπουργός Εξωτερικών, είχαμε καταλήξει στο ότι η δημιουργία παλαιστινιακού κράτους ήταν και είναι η προϋπόθεση για την οριστική επίλυση του προβλήματος της Μέσης Ανατολής. Κατά συνέπεια δε, εάν δεν υπήρχε κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Ανδρέας Παπανδρέου, ενδεχομένως να μη μιλούσαμε πια τώρα ούτε για Αραφάτ ούτε για Παλαιστινιακό».

    Με ευγνωμοσύνη

    Εξηγείται, αναφερόμενος στο γεγονός-καμπή για την ίδια τη ζωή του Γιάσερ Αραφάτ, όταν τον Δεκέμβριο του 1983 μαζί με τους φενταγίν του μεταφέρονται από την Τρίπολη του Λιβάνου σε Αλγέρι και Τύνιδα με τρία ελληνικά πλοία.Ο Αραφάτ θα το υπενθυμίζει έκτοτε συνεχώς δημοσίως, με ευγνωμοσύνη:

    «Μέσα στο στόμα του λύκου στείλαμε τα πλοία με επικεφαλής τον Βασίλη Σαραντίτη, γενικό γραμματέα Εμπορικής Ναυτιλίας τότε, για να εκκενώσουμε κάπου 8.000 μαχητές, παρά τις περί του αντιθέτου απειλητικές προειδοποιήσεις από Ισραήλ, ΗΠΑ και εβραϊκό λόμπι. Είχαμε συμφωνήσει να επιβιβαστούν οι μαχητές με ελαφρύ οπλισμό και το πολύ μέσα σε πέντε ώρες. Η επιχείρηση διήρκεσε 12 ώρες. Αγωνία στην Αθήνα, δυσκολία στις επικοινωνίες. Καταλαβαίνετε τι θα γινόταν εάν οι Ισραηλινοί χτυπούσαν τα πλοία. Ο Ανδρέας ήταν ανένδοτος. Πίστευε ότι η συμβολή του Αραφάτ στην εξεύρεση λύσης στο Παλαιστινιακό ήταν sine qua non. Οι μετέπειτα εξελίξεις τον επαλήθευσαν. Πέρα από τις ιδεολογικές εμμονές του ΠΑΣΟΚ, αυτό είχε και υλική βάση, με την έννοια των οικονομικοπολιτικών ανταλλαγών με τον αραβικό κόσμο, με κύριο αντικείμενο το πετρέλαιο. Και σήμερα, όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση, εξακολουθώ να πιστεύω πως τρία είναι τα «κλειδιά» που θα ανοίξουν την πόρτα της ειρήνης, και τα κρατούν το Ισραήλ, η Παλαιστίνη και η Συρία».

    Γενναιότητα

    Τι διαλέγει να θυμάται από τον φίλο του; «Τη γενναιότητα με την οποία ο Αραφάτ αγωνίστηκε όλα αυτά τα χρόνια εναντίον όλων αυτών των προσπαθειών για την πολιτική, αλλά και τη φυσική του εξόντωση. Οπως το βλέπω μία ημέρα μετά τον θάνατό του, το κενό που αφήνει μια προσωπικότητα όπως εκείνος είναι δύσκολο να βρεθεί διάδοχος να το καλύψει. Ισως όμως οι νέες συνθήκες που προκύπτουν να αναδείξουν τελικά πρόσωπα-καταλύτες με την ωριμότητα μιας άλλης γενιάς, που θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, χωρίς τις εμμονές που θα μπορούσε να έχει ο καλός μας φίλος Αραφάτ».

    Ποιο ήταν άραγε το μεγαλύτερο από τα πολιτικά λάθη του Αραφάτ; Ο Κάρολος Παπούλιας θα έλεγε, η «κακή εκτίμηση». «Ο Αραφάτ ήταν συνεπαρμένος από την ηρωική αντίσταση του παλαιστινιακού λαού και σε αυτή βασιζόταν πάντοτε. Οντως, δεν έχει καταγράψει η σύγχρονη Ιστορία τόσο μακροχρόνιο αιματηρό αγώνα άλλου λαού. Ομως, έπρεπε να βρει τη ρωγμή και να περάσει μέσα από αυτόν τον τοίχο». Η συζήτησή μας τελείωσε το ίδιο γλυκόπικρα όπως άρχισε, με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών να μνημονεύει άλλη μία κυρίαρχη λεπτομέρεια τον χαρακτήρα του Παλαιστίνιου ηγέτη: «Ηταν και λιγάκι φιλάρεσκος. Φρόντιζε, με την ίδια πάντα χαριτωμένη κίνηση, να είναι σωστά βαλμένη η κουφίγια στο κεφάλι του...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σκέψου? αν ήτανε πρόεδρος της δημοκρατίας επί εισβολής των Ναζί, θα τους απλωνε το κόκκινο χαλί???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΠΤΩΜΑΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση