GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Να πούμε και καμιά αλήθεια;...

Του Θανάση Νικολαΐδη ΠΟΛΛΗ δουλειά έπεσε , καιρός για…ξεκούραση. Πολλά τα γράμματα, τα παραπανίσια δεν χρειάζονται. Κι άρχισαν οι καταλήψε...

Του Θανάση Νικολαΐδη

ΠΟΛΛΗ δουλειά έπεσε
, καιρός για…ξεκούραση. Πολλά τα γράμματα, τα παραπανίσια δεν χρειάζονται. Κι άρχισαν οι καταλήψεις, πριν την ώρα τους. Μια πρόβα εν όψει των…προχριστουγεννιάτικων καταλήψεων που γίνανε θεσμός κονταίνοντας de facto τη σχολική χρονιά.
ΚΙ από επιχειρήματα και αιτήματα; Τα χρόν-ι-α, εκείνα τα γνωστά και πολυμεταχειρισμένα, τα χρήσιμα σε κάθε ζήτηση για την έναρξη του «αγώνα». Με πάνω-πάνω το κεντρικό «δεν έχουμε τα βιβλία». Λες κι όταν μοιράζονταν(;) στην ώρα τους(!) τα ξεζούμιζαν μελετώντας τα παραμερίζοντας την αποστήθιση, δεν τα έκαιγαν, δεν τα πετούσαν κι ούτε...
τα’ κοβαν με το ψαλίδι κομματάκια για το γήπεδο.
ΧΡΕΙΑΣΤΗΚΑΝ «ενισχύσεις» οι καταληψίες των Υπουργείων. Μαζικότητα το «Κίνημα» και εγκυκλιότητα η διαμαρτυρία. Έπεσε (σιωπηρά) το σύνθημα, τσίμπησε ο μαθητόκοσμος και να τος, στ’ αχνάρια των φοιτητών και των μεγάλων. Αρωγός και κάποιων υψηλόμισθων που ξεβολεύονται με κάποια πλαφόν και άλλες…ανοησίες. Ξοπίσω τους, λοιπόν, «τα παιδιά» που δεν τα πιάνει ο νόμος, στο πλευρό τους η νεολαία, χωρίς να’ ναι ορατή η ζημιά. Ο μαθητής, εκπαιδευμένος για…αγώνα «εξ απαλών ονύχων του» θα καταστεί τέλειος καταληψίας σαν μεγαλώσει και μιμητής του δάσκαλου-καθηγητή (δεν μιλάμε για τους πολλούς ευσυνείδητους και εργατικούς εκπαιδευτικούς) που θέλει να λουφάρει. Τι άλλο να κάνει; Να τρυπώσει στα σπίτια για (παράνομο) ιδιαίτερο που το λάτρεψε και το «υπηρετεί» με πάθος.
ΚΙ ύστερα; Θα’ ρθουν Χριστούγεννα και Πάσχα. Τα σχολεία θα’ ναι άδεια από τελειόφοιτους που θα «διαβάζουν στο σπίτι» και θα κωδικοποιούν τα αποστηθισμένα τους στο φροντιστήριο. Με (προ)υπολογισμένες τις απουσίες που θα δικαιολογηθούν με ψεύτικο «χαρτί» από γιατρό, θα το πρωτοκολλήσει «ψεύτης» καθηγητής, θα το δεχτεί ο «ψεύτης» λυκειάρχης-διευθυντής κι όλα εν γνώσει του γονιού που πληρώνει, ελπίζει και ονειρεπυεται. Το μήνυμα πέρασε, η συνταγή δόθηκε. Πορέψου με μικροαπάτες στη ζωή, χωρίς να αγωνιάς για τιμωρίες και ποινές, βγες στη βιοπάλη-αυτή είναι η ζωή. Ελληνική, περίεργη και απείθαρχη, λίγα χιλιόμετρα απ’ την Ευρώπη, πολλά απ’ τους κανόνες των ευρωπαίων.

9 σχόλια

  1. Να πούμε και καμιά αλήθεια;...ΠΡΑΣΙΝΟΦΡΟΥΡΕ..?

    ΕΕΕΕ..ΝΑ ΠΟΥΜΕ...
    Από την “Αγορά του Αιώνα” στο …”Εύρηκα του Αιώνα”.

    Το σχέδιο “Εύρηκα” επιβεβαιώνει ότι στόχος του Μνημονίου δεν η σωτηρία της Ελλάδας, αλλά η περιουσία της.

    Το σχέδιο για εκποίηση της ελληνικής περιουσίας έναντι 125 δισ. ευρώ αποτελεί μεγαλύτερη ανακάλυψη κι από εκείνη του Αρχιμήδη.

    Ίσως κάποιος φωστήρας στην Ευρώπη, ονόματι πιθανότατα κι αυτός Αρχι(μή)δης, σκέφτηκε ότι στην Ελλάδα ισχύει ένα άλλο ρητό του Αρχιμήδη: «μάθανε ότι π….μαστε, πλακώσανε και η γύφτοι».

    Διότι η εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας σε ξένη εταιρεία από την οποία το ελληνικό κράτος θα πάρει 125 δισ. και στη συνέχεια θα μας ενοικιάζει τη χρήση, είναι αδιανόητη. Μας δουλεύουν κιόλας: Αν το τίμημα είναι μεγαλύτερο των 125 δισ., η Ελλάδα θα πάρει πίσω το υπόλοιπο. Αν είναι μικρότερο, θα καλύψει τη ζημιά!!! και δαρμένοι και …

    Το σχέδιο προβλέπει την εκχώρηση όλης της κρατικής περιουσίας σε όμιλο του Λυξεμβούργου (κ. Γιούνγκερ) έναντι 125 δισ.ευρώ ως αντιπαροχή, για να μειωθεί το χρέος στο 88% του ΑΕΠ.

    Η εταιρεία που θα αναλάβει όλη την περιουσία της χώρας, λιμάνια, αεροδρόμια, ακίνητα, εταιρείες, θα μετοχοποιηθεί και ο μεγάλος μέτοχος θα είναι η Κομισιόν η οποία αφενός θα έχει εγγυήσεις για τα λεφτά που θα δώσει στην Ελλάδα και αφετέρου θα προσπαθήσει να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία σε καλές τιμές μέχρι το 2025. Αν μέχρι τότε η Ελλάδα μπορέσει να ξανααγοράσει έχει καλώς. Αν όχι θα τα αγοράσουν Αμερικανοί, Ρώσοι,. Κινέζοι, Γερμανοί κ.λπ. κι εμείς απλά θα είμαστε χρήστες έναντι αδράς αμοιβής. Αν υπάρχουν υπεραξίες από την πώληση θα δοθούν στην Ελλάδα, αν πουληθούν σε τιμές χαμηλότερες από τα 125 δισ. η Ελλάδα θα πληρώσει τη διαφορά.

    Σύμφωνα με την πρόβλεψη η Ελλάδα θα μειώσει το χρέος της στο 88% του ΑΕΠ, θα βγει στις αγορές, τα ομόλογα θα έχουν αξιολόγηση Α και Α+ και ο ρυθμός ανάπτυξης θα είναι στο 5%. Μιλάμε για οικονομικό παράδεισο δηλαδή, απλά… η Ελλάδα θα έχει ξεπουληθεί.

    Αυτό είναι το σχέδιο που προωθούν οι ξένοι «επενδυτές», όπως π.χ. αυτοί που καταχειροκρότησαν τον Γ. Παπανδρέου στο Βερολίνο. Τώρα καταλαβαίνουμε γιατί το έκαναν. Που θα έβρισκαν τόσο καλό μεσίτη; Γι αυτό ίσως οι ανταγωνιστές των Γερμανών οι Γάλλοι “κάρφωσαν” πρώτοι το σχέδιο μέσω της εφημερίδας “La Tribune”. Γι αυτό και προχθές το βράδυ στο Βερολίνο, στο γεύμα των βιομηχάνων με τον Παπανδρέoυ παρακάθισε και ο διευθύνων σύμβουλος του νεοσυσταθέντος Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Μητρόπουλος.

    Προφανώς για τους περισσότερους Έλληνες ένα τέτοιο σενάριο είναι εφιαλτικό καθώς στην ουσία η χώρα θα βρίσκεται υπό πλήρη οικονομική κατοχή. Ευτυχώς θα μπορούμε να πάμε στον Παρθενώνα, καθώς αυτός θα εξαιρεθεί μάλλον, για λόγους εντυπώσεων

    Σίγουρα, όμως, υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες που τρίβουν τα χέρια τους με ένα τέτοιο σχέδιο. Θα γίνουν οι υπεργολάβοι των ξένων κολοσσών που θα έλθουν στην Ελλάδα. Ετοιμάζουν ήδη συνέργειες στην ενέργεια, στα φρουτάκια, στις τηλεπικοινωνίες, στα λιμάνια κ.λπ. Μάλιστα, οι ξένοι επενδυτές θα βρουν μια χώρα διαλυμένη, με χιλιάδες απολυμένους, άρα και αδύναμους πολίτες, και με χαμηλό εργατικό κόστος. Θα μοιάζουμε με την Νιγηρία που έχουν αγοράσει και εκμεταλλεύονται τις πετρελαιοπηγές οι ξένες πολυεθνικές και οι ντόπιοι δουλεύουν στη σκλαβιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η διαπλοκή ετοιμάζεται και πάλι να κάνει πάρτι, έτσι κι αλλιώς. Με το ξεπούλημα θα βγάλει τρελά λεφτά, με τη χρεοκοπία θα έχει βγάλει τα λεφτά στο εξωτερικό, οπότε και πάλι θα είναι κερδισμένη. Παλαιά και νέα επιχειρηματικά τζάκια τρίβουν τα χέρια τους με το γαλλογερμανικό σχέδιο. Διαβάστε και το δημοσίευμα της εφημερίδας “Δημοκρατία” που παραθέτουμε. Είναι πολυ διαφωτιστικό…

    Είναι λοιπόν να μην αυτοκτονήσει ο Αρχιμήδης, μαζί του κι όλοι εμείς;

    Γιατί αν είναι να σωθούμε με την εταιρεία αυτή , να ξαναμπούμε στις αγορές και να μειωθεί το χρέος ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ; Δεν μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε μόνοι μας την κρατική περιουσία για να σωθούμε;

    Νομίζω ότι όλα πλέον έχουν αποκαλυφθεί. Η εθνική προδοσία συντελείται μπρος στα μάτια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ζωτικό ρόλο στην «μπίζνα του αιώνα», στη διαχείριση του ελληνικού χρέους και την ιδιωτικοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πηγών και υποδομών της χώρας, επιδιώκει ο -εκλεκτός της οικογένειας Παπανδρέου- επιχειρηματίας κ. Νίκος Μουρκογιάννης, περίπου 26 χρόνια μετά την πρωταγωνιστική και επικερδή ανάμειξή του στην «αγορά του αιώνα» του 1985 με 40 μαχητικά αεροσκάφη F-16.

    Ο κ. Μουρκογιάννης, ο οποίος κατέχει τη θέση του προέδρου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής τον τελευταίο ενάμιση χρόνο και συνεργάζεται από την 1η Σεπτεμβρίου με τη γερμανική εταιρία Roland Berger, ήταν το 1985 διευθυντής του προγράμματος πώλησης των F-16 (Block 30), που κατασκεύαζε τότε η εταιρία General Dynamics. Τα 40 μαχητικά αγοράστηκαν τον Μάρτιο του 1985 επί πρωθυπουργίας Ανδρέα Παπανδρέου και σε σημερινές τιμές θα κόστιζαν περίπου 2 δισ. ευρώ.

    Ο τότε αφανής πρωταγωνιστής της «αγοράς του αιώνα» τονίζει σε συνεντεύξεις του ότι πέτυχε έναν πολιτικό και εθνικό άθλο, επειδή επί προεδρίας Ρίγκαν πολλά μέλη της αμερικανικής κυβέρνησης αντιδρούσαν στην πώληση των υπερσύγχρονων μαχητικών στο «άτακτο μέλος» του ΝΑΤΟ, στην Ελλάδα. Στην πραγματικότητα το «χρώμα του χρήματος» είχε άρει όλες τις πιθανές αντιδράσεις στον Λευκό Οίκο, στο Πεντάγωνο και το Κογκρέσο! Μάλιστα ο Ανδρέας Παπανδρέου είχε δημοσίως καυχηθεί ότι προέβη στην «επαναστατική» απόφαση αγοράς μόνον 40 F-16, αντί των 80 που επιθυμούσαν οι Αμερικανοί, επειδή δεν είχε εμπιστοσύνη σε μία μοναδική χώρα προμηθειών, τις ΗΠΑ, που θα μπορούσαν να επιβάλουν εμπάργκο σε περίπτωση ελληνοτουρκικής κρίσης. Γι’ αυτό και το ΚΥΣΕΑ είχε αποφασίσει τη διχοτόμηση της συνολικής «αγοράς του αιώνα» με την προμήθεια και 40 Mirage από τη Γαλλία του Φ. Μιτεράν, δαπανώντας (σε σημερινές τιμές) άλλα 2 δισ. ευρώ.

    Σήμερα, το 2011 και επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, η «μπίζνα του αιώνα», υπολογίζοντας την αξία της ελληνικής κρατικής περιουσίας, εκτιμάται ότι φτάνει τα 125 δισ. ευρώ! Αυτή τουλάχιστον είναι η εκτίμηση της εταιρίας Roland Berger – Strategy Consultants, για την οποία εργάζεται ο κ. Μουρκογιάννης από την 1η Σεπτεμβρίου εδρεύοντας στην Αθήνα και στο Βερολίνο.

    Συμπτωματικά, περίπου ταυτόχρονα με τη δραστηριοποίηση του κ. Μουρκογιάννη, επισκέφθηκε τη Γερμανία ο αδελφός του πρωθυπουργού (και διαχειριστής του ιδρύματος «Ανδρέας Παπανδρέου») Νίκος Παπανδρέου μαζί με τον εκτελεστικό πρόεδρο του «Invest In Greece» (και πρώην μεγαλοστέλεχος της Siemens) Αρη Συγγρό, όπως πρόσφατα είχε αποκαλύψει η «δ».

    Ακολούθησαν την περασμένη Δευτέρα η σύνταξη μιας πρότασης της Roland Berger για την Ελλάδα και προχθές οι συναντήσεις του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου με τους Γερμανούς βιομηχάνους και την καγκελάριο Α. Μέρκελ.

    Η πρόταση της Roland Berger (που ιδρύθηκε το 1967 στο Μόναχο και σήμερα έχει γραφεία σε 31 χώρες) για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας έτυχε, προφανώς, της προσωπικής επιμέλειας του κ. Μουρκογιάννη. Η Roland Berger δεν διατηρεί γραφεία στην Ελλάδα (σ.σ.: μια εταιρία με παρόμοια επωνυμία φέρεται να μην την εκπροσωπεί πλέον), οπότε το «δυνατό χαρτί» της στη χώρα δεν είναι άλλο από τον κ. Μουρκογιάννη.

    Αναλυτικά το «σχέδιο Μουρκογιάννη» εκτιμά τα περιουσιακά στοιχεία του Ελληνικού Δημοσίου σε 125 δισ. ευρώ και προβλέπει να συγκεντρωθούν σε μία εταιρία συμμετοχών, η οποία… θα πωληθεί στην Ε.Ε.! Στη συνέχεια μια εταιρία της Ε.Ε., με έδρα το Στρασβούργο, θα αναλάβει (ερήμην της ελληνικής κυβέρνησης) να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν περιέλθει στον έλεγχό της έως το 2025. Εάν η διαδικασία αποφέρει κέρδη, θα αποδοθούν στην Ελλάδα (αφού φυσικά… αφαιρεθούν πρώτα οι προμήθειες). Αν η εκποίηση καταλήξει σε ζημιές, αυτές θα βαρύνουν μόνον την Ελλάδα!

    Σύμφωνα με τη γερμανική εταιρία, η χώρα μας θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα μελλοντικά έσοδα από την πώληση της εταιρίας συμμετοχών για να επαναγοράσει τα ελληνικά ομόλογα από την ΕΚΤ και τον ευρωπαϊκό μηχανισμό διάσωσης EFSF, ενώ -θεωρητικά- μια ταυτόχρονη επένδυση στην εταιρία συμμετοχών θα απέφερε πρόσθετα έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις. 40-60 δισ. ευρώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Να πούμε ρε Θανάση,

    οπως λεμε καθε μέρα!

    Οι καταλήψεις υποκινούνται απο δασκάλους και καθηγητάς, τους λεγόμενους,

    ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

    Τους κακόμαθε ο κουρασμένος της Ραφήνας, αφού πρώτα κοπαδηδόν τους ειχε διορίσει ο Σημίτης.

    Με, αυτούς τους ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ!!!

    ουτε παιδεία εχουμε ουτε σχολεία, εχουμε "μαζικο κινημα διαμαρτυρίας κρατικοδίαιτων κακομαθημένων υπαλληλίσκων έχουμε.

    Αυτοί χαλάνε και την νεολαία, τί νοοτροπια τί συνήθειες να αποκτήσει ενα παιδί, αβγαλτο και απονήρευτο, 12 χρόνια στο θρανίο να εχει δάσκαλο εναν αμόρφωτο τεμπελχανά που εγινε δάσκαλος για να εχει ενα μισθό, να είναι μόνιμος και να δουλεύει 6 μήνες το χρόνο, 5 μέρες τη βδομάδα, 4 ώρες την ημέρα.

    Αυτοί δεν είναι ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ,

    αυτοί είναι ψηφοφόροι, διορισμένοι, υποκινούμενοι απο τα κομματικά και ταπεινά ιδιοτελή τους συμφέροντα.

    Η ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΠΡΩΤΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ

    ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ

    ΤΗΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

    ΤΟΥΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ

    Οσο πιο γρήγορα, για να βγούμε απο την κρίση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τωρα εξηγουνται ολα..
    Να λοιπον για πιο λογο πιεζε η Τροικα για μειωση μισθων στον ιδιωτικο τομεα, που δεν υπηρχε λογος. Να πως εξηγουνται και οι επιχειρηματικες συμβασεις.
    Για να ερθουν οι γερμαναραδες στην Ελλαδα να αγορασουν τζαμπα οτι θελουνε και να εχουν και φτηνα εργατικα χερια με μισθους πεινας.

    Και ο γιωργακης χαρηκε γιατι τον αποθεωσαν οι γερμανοι βιομηχανοι...... !

    Ο ξεφτίλας ..που τον έβριζαν απέξω οι Έλληνες της Γερμανίας και μέσα τον χειροκροτούσαν τα γερμανικά καπιταλιστικά κοράκια.
    Είναι Έλληνας αυτός ;;

    Μετά λοιπόν από 2 χρόνια φτάνουμε στο ψητό.
    Πρώτα απαξιώνουμε την Ελλάδα και μετά την πουλάμε φτηνά στους ξένους.
    Μόνο τον μάγκα Τσιπράκο άκουσα να μιλάει για Εσχάτη Προδοσία.
    Εκεί φτάσαμε.
    Ο Σύριζα να εκφέρει πατριωτικό λόγο.
    Το Πασοκ να έχει γένει ακροδεξιό κόμμα.
    Η Νδ …………..
    Αν ο Σαμαράς δηλώσει ότι δεν θα αναγνωρίσει καμιά πώληση της κυβέρνησης το σχέδιο του ξεπουλήματος τελειώνει.
    Τότε θα δούμε το πραγματικό πρόσωπο των Τροϊκανών.
    Αν δηλαδή θέλουν να σώσουν ή να δυαλύσουν την Ελλάδα.
    Όμως και ο Σαμαράς να μην το δηλώσει,
    θα το δηλώσει σύντομα ο ελληνικός λαός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. θα ήθελα να σχολιάσω καταρχήν τους σεβαστούς συν-σχολιαστές του κειμένου που έπεσαν στην παγίδα και τελικά το ατόπημα να ασχοληθούν με τα γνωστά γενικά ζητήματα, αντί με το επί μέρους πολύ σοβαρό που αφορά την παιδεία..
    Όπως συνηθίζω να λέω κι εγώ, ο χειμώνας είναι για τους αγρότες, το φθινόπωρο για τους δημόσιους και πριν τα Χριστούγεννα είναι οι μαθητές. Χωρίς λόγο ή με λόγο που δεν καταλαβαίνουν ή με λόγο που νομίζουν πως καταλαβαίνουν ή με λόγο που λανθασμένα τους έχουν εξηγήσει, τρέχουν να επαναστατήσουν απλά και μόνο για να ικανοποιήσουν την ανάγκη ξεσπασμάτων που η εφηβική ηλικία απαιτεί :[

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΛΗΤΕΙΑΣ ΠΑΣΟΚ...ΣΥΝΕΧΕΙΑ

    Ωμός εκβιασμός: Μπλόκαραν τις φορολογικές ενημερότητες για να πληρωθεί η πρώτη δόση!


    Σε μια πράξη ωμού εκβιασμού προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να πιέσει τους πολίτες να πληρώσουν την τριπλή εισφορά.


    Η καταβολή της πρώτης δόσης λήγει σήμερα και κάποιοι εγκέφαλοι της πλατείας Συντάγματος σκέφτηκαν να μπλοκάρουν το σύστημα που εκδίδει φορολογικές ενημερότητες, για να οδηγήσουν τους πολίτες που δεν θα πληρώσουν (για τους δικούς τους λόγους) αλλά θα χρειαστούν τη βεβαίωση να φτάσουν στα γκισέ της εφορίας.
    Η φορολογική ενημερότητα,
    έχει ισχύ 6 μήνες και το πρώτο που συμβούλευαν οι φοροτεχνικοί σε όσους δεν ήθελαν (ή δεν έχουν) να πληρώσουν την εισφορά, ήταν να προμηθευτούν μια, ώστε να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα στο άμεσο μέλλον, σε συναλλαγές που απαιτούν τη συγκεκριμένη βεβαίωση.

    Μπλοκάροντας από χθες την έκδοση φορολογικής ενημερότητας μέσω των ΚΕΠ, το ΥΠΟΙΚ οδηγούσε όλους τους αιτούντες στις εφορίες, όπου η ουρές έκαναν... χιλιόμετρα.

    Ο απώτερος σκοπός είναι εμφανής:
    Να μην προμηθευτούν ενημερότητα όσοι δεν θα πληρώσουν, ώστε στο μέλλον, όταν την χρειαστούν να μην μπορούν να την προμηθευτούν και να αναγκαστούν να πληρώσουν το τριπλό χαράτσι.

    Δύσκολα μπορεί να σκεφτεί κανείς ότι η απόφαση να μπλοκάρει το σύστημα ελήφθη εν αγνοία του αρμόδιου για έσοδα αναπληρωτή υπουργού Παντελή Οικονόμου- τουλάχιστον.....

    Και φυσικά αυτό, δεν περιποιεί τιμή στον Παντελή, ο οποίος κατά το παρελθόν δεν έχει εμπλακεί σε πράξεις πολιτικών εκβιασμών. Ωστόσο, τα στερνά τιμούν τα πρώτα...

    Από το : newpost

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Να πούμε και καμιά αλήθεια;..Θανάση
    -----------------------------------
    560 εκατομμύρια στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ….... ΠΑ$$ΟΚ ΟΛΕ !

    Την προσφορά του Ελληνικού Δημοσίου για την απόκτηση άδειας λειτουργίας 35.000 παιγνιομηχανημάτων έναντι συνολικού τιμήματος 560 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ότι αποδέχθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΑΠ ΑΕ, κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

    Επίσης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΠΑΠ ΑΕ Γιάννης Σπανουδάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ Κώστας Μητρόπουλος θα μονογράψουν σύμβαση για τη χρονική επέκταση της ισχύουσας παραχώρησης της ΟΠΑΠ ΑΕ κατά 10 χρόνια, δηλαδή από το 2020 ως το 2030, έναντι συνολικού τιμήματος 375 εκατ. ευρώ και ποσοστού 5% επί του μεικτού κέρδους (gross gaming revenue) από τα παίγνια κατά την διάρκεια της επέκτασης.

    Και οι δύο συναλλαγές τελούν υπό την αίρεση της έγκρισης της Γενικής Συνέλευσης της ΟΠΑΠ ΑΕ. Η χρονική επέκταση της ισχύουσας σύμβασης παραχώρησης τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. 

 Από το συνολικό ποσό, τμήμα 849 εκατ. ευρώ θα καταβληθεί με τη λήψη των παραπάνω εγκρίσεων.

    Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση της ΟΠΑΠ ΑΕ, οι οικονομικές συμφωνίες, οι οποίες διαμορφώθηκαν μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις-συζητήσεις μεταξύ της τριμελούς επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ΑΕ και της ΟΠΑΠ ΑΕ, έχουν ως εξής:

    - Ως προς την επέκταση της υφιστάμενης από 15.12.2000 σύμβασης παραχώρησης:

    Δεκαετής επέκταση από 12/10/2020 έως 12/10/2030 της σύμβασης παραχώρησης του αποκλειστικού δικαιώματος της ΟΠΑΠ ΑΕ διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας των 11 παιχνιδιών (Τζόκερ, Λόττο, Πρότο, Προπογκόλ, Αριθμολαχείο 5 από 35, Κίνο, Σούπερ 3, Σούπερ 4, Μπίνγκο Λόττο και Στοίχημα/προκαθορισμένης ή μη απόδοσης).

 Το συμφωνηθέν τίμημα ανέρχεται σε 375 εκατ. ευρώ και επιπλέον – και μόνο για το διάστημα της επιπλέον 10ετίας – ποσοστό τέλους 5% υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου προμήθεια επί του μικτού κέρδους των ανωτέρω παιχνιδιών.

    - Ως προς την άδεια για τα 35.000 παιγνιομηχανήματα:

 Το συνολικό συμφωνηθέν τίμημα για την απόκτηση της άδειας εγκατάστασης και εκμετάλλευσης των 35.000 παιγνιομηχανημάτων ανέρχεται στο ποσό των 560 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 473,975 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν αμέσως μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης, ενώ τα υπόλοιπα 86,025 εκατ. ευρώ 24 μήνες μετά την έναρξη ισχύος της άδειας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. η τεχνη του πασοκου ειναι να δικαιολογει την συνεχη αποτυχια του...παντα φταινε οι δεξιοι,οι αριστεροι,ποτε αυτοι που με μια υπογραφη μπορουν να ξοδεψουν εκατομυρια....
    ΜΑΛΑΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση