GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Σώσον Κύριε τον λαόν Σου..."

Γράφει η Νάνσυ Πανταζή Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011 , η Ελλάδα γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και συγχρόνως τη σταύρωση και το θ...

Γράφει η Νάνσυ Πανταζή
Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011, η Ελλάδα γιορτάζει την Ύψωση του Τιμίου Σταυρού και συγχρόνως τη σταύρωση και το θάνατο του Κυρίου, γι΄ αυτό και τιμάται με αυστηρή νηστεία, όπως η Μεγάλη Παρασκευή…
Σημαδιακή η σημερινή ημέρα…;; Σε αναμονή μιας τηλεδιάσκεψης του Πρωθυπουργού Γεώργιου Παπανδρέου με Μέρκελ και Σαρκοζί… και δεν ξέρουμε αν θα εμβαπτίσουν και πάλι τη χρεωκοπία μας από επιλεκτική (selective default) σε ελεγχόμενη… Άλλωστε δεν έχει και ουσιαστική σημασία για μία κυβέρνηση και έναν Υπουργό Οικονομίας τον κ. Βενιζέλο που για άλλη μία φορά θα μας δηλώσουν με ύφος ολίγον από Μάρθα Βούρτση με μια δόση δράματος ότι είναι απλά ένας οικονομικός όρος και ότι απλά καλείται ο λαός να πληρώσει πάλι με τη λήψη ακόμα πιο σκληρών και αναγκαίων μέτρων για τη σωτηρία μας… Ξέρουμε και τον επίλογο… ο Πρωθυπουργός ένας...
σύγχρονος Νίκος Ξανθόπουλος θα διατυμπανίσει μέσα σε πατριωτικό παραλήρημα: « Για τη σωτηρία της Ελλάδας μας…» και ο Αντιπρόεδρος – Αναπληρωτής Πρωθυπουργός με ύφος πανγνώστη κοφτά θα βροντοφωνάξει: «Ντου… στις τσέπες του λαού…».
Ο Ελληνικός λαός είναι ήδη σε μόνιμη αυστηρή νηστεία… οικονομικού και εργασιακού τύπου και επάνω στο σταυρό του… αναμένει και το τελευταίο (;;;;) καρφί της Σταύρωσης του… με ανάμεικτα συναισθήματα… δέους και απέλπιδης ελπίδας… !!! Απέλπιδη ελπίδα … ναι… ένα νέο φαινόμενο που αξίζει κοινωνιολογική και ψυχιατρική μελέτη… και χαρακτηρίζει την πλειοψηφία πλέον των Ελλήνων… ή πιο απλά η άρνηση της πραγματικότητας με την ελπίδα ότι όλο αυτό που μας συμβαίνει θα έχει αίσιο τέλος ή είναι ένας εφιάλτης και θα ξυπνήσουμε απότομα ένα πρωί στη χώρα της ευφορίας… !!!
Αναφωνώ το « Σώσον Κύριε τον λαόν Σου » χωρίς το « ευλόγησον την κληρονομίαν Σου » διότι η κληρονομιά των κυβερνώντων μας από τη Μεταπολίτευση και μετά με επιστέγασμα την Κυβέρνηση αυτή με συνεργάτες τη ΝΔ, ΛΑΟΣ & Δημοκρατική Συμμαχία, είναι η οικονομική υποδούλωση μας για τα επόμενα 100 χρόνια τουλάχιστον… και μάλιστα ζητώντας από εμάς … το λαό να συναινέσουμε και να αναφωνήσουμε σαν αοιδοί… «Σταυρώστε μας… σταυρώστε μας…».
Δεν είμαστε αοιδοί… είμαστε αηδιασμένοι… και ο μόνος «Κύριος» που θα μας σώσει είναι ο ίδιος ο εαυτός μας… ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ & ΑΝΑΤΡΟΠΗ… Ας προτίμησουμε από τον αργό θάνατο πάνω σε ένα σταυρό και την υποθήκευση του μέλλοντος των παιδιών μας… την ανατροπή αυτού του πολιτικού συστήματος… με ένα ηχηρό ράπισμα στο δικομματισμό… αναλογιζόμενοι και εμείς το δικό μας μερίδιο ευθύνης… την ΑΠΑΘΕΙΑ & ΤΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ…!!!
Συν-Ελληνίδες & Συν-Ελληνες… δεν υπάρχουν σωτήρες… η μόνη ΣΩΤΗΡΙΑ είναι να δείξουμε την πόρτα εξόδου στους Μνημονιακούς τοκογλύφους… ή απλά να πούμε ΑΜΗΝ… και να κηδεύσουμε και επίσημα τις ζωές μας… !!!

6 σχόλια

  1. - Το ΔΝΤ ανακοίνωσε ότι η τρόικα θα είναι στην Αθήνα τη Δευτέρα
    - Έρχονται μετά από δέσμευση μας ότι τα υλοποιηθούν ΑΜΕΣΑ ΟΛΑ για τα οποία έχουμε δεσμευτεί
    - Μεταξύ άλλων περιλαμβάνονται από 1η Οκτωβρίου το νέο μισθολόγιο και η εφεδρεία για 3.500 υπαλλήλους
    - Το απόγευμα η τηλεδιάσκεψη Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί

    Το μήνυμα στην Αθήνα ήταν σαφές: δεν κάνουμε καμία έκπτωση, πάρτε τώρα όλα τα μέτρα. Προφανώς η απάντηση της Αθήνας ήταν “ναι σε όλα” και έτσι ώρες πριν την τηλεδιάσκεψη του Γ. Παπανδρέου με τον “ευρωάξονα” Μέρκελ-Σαρκοζί άρχισε η επίθεση “συμπάθειας”.

    Πρώτος έσπευσε ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών υποθέσεων Ζαν Λεονετί να πει ότι "δεν θα υπάρξει χρεοκοπία της Ελλάδας, ούτε έξοδος από την ευρωζώνη”.

    Αμέσως μετά πήραν το λόγο τα επίσημα όργανα. Πρώτα ο Ζ.Μ. Μπαρόζο που έστειλε σαφές μήνυμα ότι “η Κομισιόν θα παρουσιάσει σύντομα προτάσεις για την έκδοση ευρωομολόγων” εννοώντας ότι η επιχείρηση διάσωσης έχει δρομολογηθεί και σχεδόν ταυτόχρονα απ' την άλλη πλευρά του Ατλαντικού το μήνυμα από το ΔΝΤ είναι πλέον ξεκάθαρο “εάν δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις δεν θα επέστρεφε η τρόικα”

    Δηλαδή η Αθήνα είχε λειάνει το έδαφος. Είχε δώσει όλες τις εγγυήσεις.
    Ποιες είναι αυτές;
    Μονάχα μέσα στον Οκτώβριο βάσει των ανακοινώσεων των τελευταίων ημερών έρχεται το ενιαίο μισθολόγιο με περικοπές ως και 40%.
    Ταυτόχρονα και πριν προλάβουμε να μιλήσουμε για 3.500 υπαλλήλους προς εφεδρεία ανακοινώνεται ότι εντός του Οκτωβρίου στο μικροσκόπιο μπαίνουν άλλοι τουλάχιστον 27.000 υπάλληλοι των Δήμων.
    Ακολουθούν άμεσα τα “κλειστά” επαγγέλματα με χαρακτηριστικότερο όλων αυτό των φορτηγών που αφού “άνοιξε” άνοιξε πριν ένα χρόνο ... ξαναανοίγει τώρα με τα ταξί.
    Μέσα στο Οκτώβριο έρχονται και οι πρώτες πωλήσεις λιγνιτικών μονάδων (2-3) στη Φλώρινα αλλά και ιδιωτικοποιήσεις ή μακροχρόνιες μισθώσεις άλλων όπως μετά η απελευθέρωση της ενέργειας στη χώρα μας
    Παράλληλα σχηματοποιούνται και τα μέτρα της τάξης των 6,5 δισ. που πρέπει να ληφθούν και αυτά δεν περιλαμβάνονται στις έως τώρα ανακοινώσεις.

    Θα παρθούν λοιπόν και νέα μέτρα. Η απάντηση είναι ναι και μάλιστα υπό αυστηρή επιτήρηση. Αυτό ακριβώς είπε ο Όλι Ρεν στο Ευρωκοινοβούλιο αναφερόμενος στο χαχρτί των ευρωομόλγων που θα χρησιμοποιηθεί για τη σωτηρία της Ελλάδας:
    “τα ευρωομόλογα, όποια μορφή και αν έχουν, θα πρέπει να συνοδεύονται από ενισχυμένη δημοσιονομική επιτήρηση”.

    Κάπως έτσι όλα δείχνουν ότι το μεσημέρι στην Κυβερνητική επιτροπή μάλλον θα σχηματοποιηθεί το επόμενο πακέτο μέτρων και στη συνέχεια θα ανακοινωθουν από τον Γ. Παπανδρέου κατά την απογευματινή τηλεδιάσκεψη με Α. Μέρκελ και Ν. Σαρκοζί
    Όλα τα παραπάνω φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από την ανακοίνωση του Παρισιού λίγο με΄τα τη μία το μεσημέρι:



    ΤΩΡΑ ΒΕΒΑΙΑ ΑΝ ΕΣΤΕΙΣΕ ΚΟΛΟ
    ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ,
    ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ...

    ΕΞΑΛΛΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΟΣΗ ΘΑ ΚΟΠΟΥΝ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ.ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΗΔΗ ΟΙ ΔΙΑΡΟΕΣ.

    ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΗΞΕΡΑ ΡΕ ΠΡΑΣΙΝΟΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΤΕΛΙΚΑ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΘΟΤΙ ΕΒΡΑΙΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. 1,5 εκατ. ευρώ!! στοίχισε η αστυνομική επιχείρηση στη ΔΕΘ

    ΤΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ
    ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
    ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΓΕΛΟΙΑ,
    ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ ΜΕΤΡΑ?

    ΤΙ ΤΟΥΣ ΕΝΟΙΑΖΕ ΑΛΛΩΣΤΕ? ΑΥΤΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ? ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΤΑΝ
    ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΧΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΘΕΣΟΥΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ.
    ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙΑ!! ΚΑΝΑΝΕ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.

    ΘΑ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ?
    ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΜΠΑΤΣΟΚ ΣΥΝΤΟΜΑ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΘΕΣΟΥΛΕΣ ΤΟΥΣ?

    Αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 800.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι!


    •"Λεφτά υπάρχουν.."
    Στο διόλου ευκαταφρόνητο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ αναμένεται να φτάσει το κόστος της πρωτοφανούς σε μέγεθος αστυνομικής επιχείρησης που στήθηκε για την... ασφαλή παρουσία του πρωθυπουργού στην Θεσσαλονίκη. Ο φετινός προϋπολογισμός των αστυνομικών μέτρων αυξήθηκε τουλάχιστον κατά 800.000 ευρώ σε σχέση με πέρυσι, λόγω του μεγάλου αριθμού των ανδρών που μετακινήθηκαν στην Θεσσαλονίκη αλλά και του αυξημένου χρόνου παραμονής τους εκεί.

    Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. ο μέσος όρος παραμονής των αστυνομικών που επιστρατεύτηκαν για την περιφρούρηση της ΔΕΘ στην ήταν επτά ημέρες γεγονός που «φούσκωσε» ακόμη περισσότερο τον λογαριασμό των δρακόντων μέτρων.

    Στον φετινό «προϋπολογισμό» ήρθαν να προστεθούν τα έξοδα σε καύσιμα των λεωφορείων που μετακινήθηκαν απ' όλη
    την Ελλάδα, ειδικά από την Αθήνα, για να μεταφέρουν τις διμοιρίες των ΜΑΤ, ενώ παράλληλα αυξημένο ήταν το κόστος της μεταφοράς των δεκάδων δικύκλων των ομάδων ΔΙΑΣ και Δέλτα από την πρωτεύουσα με μεταφορική. Στα ποσά αυτά προστίθενται και τα καύσιμα για τη διαρκή κίνηση των δικύκλων επί σχεδόν δέκα ημέρες στους δρόμους της Θεσσαλονίκης.

    Στη φετινή επιχείρηση της αστυνομίας δαπανήθηκαν χρήματα για τη μεταφορά του ειδικού οχήματος εκτόξευσης νερού, όπως επίσης επιπλέον δαπάνες έγιναν για τη μεταφορά του κινητού φράχτη που τοποθετήθηκε κάθετα στις οδούς Μανόλη Ανδρόνικου και Γ' Σεπτεμβρίου. Παράλληλα, πληρώθηκαν για τρεις ημέρες στη Θεσσαλονίκη δέκα εργάτες, οι οποίοι ανέλαβαν να στήσουν τα οδοφράγματα μπροστά από το Βελλίδειο συνεδριακό κέντρο. Είναι ενδεικτικό πως μόνο το συρματόσχοινο για το δέσιμο των κιγκλιδωμάτων κόστισε 1.800 ευρώ! Εργάτες πληρώθηκαν και για τη φόρτωση των δικύκλων στην Αθήνα.

    Και σε όλα αυτά δεν υπολογίζεται η ΤΕΡΑΣΤΙΑ οικονομική ζημία που προκλήθηκε στους καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης, καθώς λόγω των μέτρων θύμιζε τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή "πόλη - φάντασμα".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΩΣΤΑ

    ...δεν υπάρχουν σωτήρες...

    Μόνο υπάρχουν αγύρτες, τοκογλύφοι και απατεώνες.

    Αμήν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν ο Ιησούς είχε θανατωθεί πριν είκοσι χρόνια, θα φορούσαμε στο λαιμό μας μικρές ηλεκτρικές καρέκλες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κάργα αφιερωμένο στους καργαρισμένους:
    Από τη μεγάλη Μπέλλου
    Ζόρικος κρεμανταλάς ο καιρός που κουβαλάς,
    η ζωή σου μια νταλίκα με μπαγάζια και με ΙΚΑ.
    Τώρα απόχτησες καβούκι και αμάξι σπορ μοντέλο
    τώρα σκάλωσες στο λούκι κι είσ' αλλιώτικο καπέλο.

    Η ζωή σου ντούμπλε-φας, μέσα κι έξω τη φοράς,
    η καρδούλα σου γκαζιέρα δίχως γκάζι και αγέρα.
    Μες στο κόλπο είσαι χωμένος και γλυτώνεις παρά τρίχα,
    τώρα είσαι βολεμένος και σου κόψανε το βήχα.

    Κι αν θυμάσαι τα παλιά, ψέματα και μπλα μπλα μπλα,
    η μαγκιά σου ναφθαλίνη με κασμίρι και λουστρίνι.
    Τώρα κάνεις μαύρη πλάκα κι όλο τρως απ' την κουτάλα,
    τώρα μάγγωσε η φάκα και σε κλείσανε στη γυάλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση