GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλαγές για τα ταξί ζητούν από τον Ραγκούση 21 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ...

Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τα ταξί εισηγούνται με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, βου...

Σειρά αλλαγών στο νομοσχέδιο για τα ταξί εισηγούνται με επιστολή τους προς τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Γιάννη Ραγκούση, βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, εν όψει της σχετικής συζήτησης στον αρμόδιο ΚΤΕ του κόμματος.
Η ομάδα των βουλευτών προτείνει να μην είναι περισσότερες από το 7% των σημερινών οι νέες άδειες που θα...
 εκδοθούν και το παράβολο για την έκδοση νέας άδειας να μην υπερβαίνει τις 40.000 ευρώ.
Αναλυτικότερα προτείνουν:
- Ως προς τον αριθμό των νέων αδειών, να εκδοθούν νέες άδειες σε ποσοστό 5%-7% επί των υπαρχόντων πανελλαδικά στο πρώτο εξάμηνο από την εφαρμογή του νέου νόμου. Ο αριθμός αυτός είναι ικανός για το διάστημα των έξι μηνών ώστε το παρατηρητήριο να έχει πλήρη εικόνα της νέας κατάστασης που θα διαμορφωθεί, ώστε να συντάξει μελέτη-πρόταση συνεκτιμώντας τα νέα δεδομένα (αριθμητικά, χωροταξικά, κυκλοφοριακό κλπ. ) ως προς τις επιπτώσεις για τις υπηρεσίες, το κόστος μεταφοράς του ταξί, αλλά και την επαγγελματική θέση των ιδιοκτητών.
-Η αντικειμενικοποίηση της τιμής μιας νέας άδειας (ΑΠΥ) δίνει τη δυνατότητα στο κράτος
Α. να εισπράξει τους φόρους (φόρο μεταβίβασης και Φ.Π.Α.) από κάθε παροχή νέας άδειας ή από οποιαδήποτε μεταβίβαση άδειας ή
Β. αντί για την υποχρέωση της απόσβεσης της άυλης αξίας των υπαρχουσών αδειών από το κράτος, να δημιουργηθεί εθνικό δημοπρατήριο αδειών, ώστε με εκκίνηση την ορισθείσα αντικειμενική τιμή, να αποζημιώνεται ο παλιός ιδιοκτήτης στην τιμή αυτή και το επιπλέον ποσό να εισπράττεται από το κράτος.
-Το παράβολο έκδοσης νέας άδειας ταξί να ορισθεί σε ύψος περίπου 40.000 ευρώ όπως προτείνατε στην Κ.Ο. του ΠΑ.ΣΟ.Κ. στην προηγούμενη συνεδρίαση του Κ.Τ.Ε.. Με τον τρόπο αυτό θα υπάρξουν τα εξής αποτελέσματα.
Α. Το κράτος να έχει αυξημένα έσοδα, κρίσιμο μέγεθος για την εποχή.
Β. Αποφεύγονται περιπτώσεις κατά τις οποίες ο οποιοσδήποτε θα αγοράσει μία άδεια (ΑΠΥ) να χρησιμοποιεί το όχημά του για προσωπική χρήση και να απαλλάσσεται από τέλη κυκλοφορίας, εισφορές για όχημα μεγαλύτερο των 2.000cc, αντικειμενικά φορολογικά κριτήρια κ.α.
- Για τα ειδικά μισθωμένα οχήματα πρέπει να υπάρξει
Α. Αντικειμενικοποίηση της αξίας
Β. ορισμός τυπικών και ειδικών προσόντων του κατόχου της άδειας
Γ. δυνατότητα πρόσβασης στον κλάδο και των σημερινών ιδιοκτητών ταξί με αντικατάσταση του οχήματος και της άδειας σε συγκεκριμένο χρόνο
Δ. Διαχωρισμός από τα κοινά ταξί με ορισμό του αριθμού των θέσεων του οχήματος χωρίς τον οδηγό.
Η επιστολή υπογράφεται από τους βουλευτές: Γιάννη Αμοιρίδη, Σάββα Εμινίδη, Αλέξανδρο Αθανασιάδη, Χρήστο Μαγκούφη, Δημήτρη Καρύδη, Νίκο Ζωίδη, Γιάννη Μιχελογιαννάκη, Βασίλη Κεγκέρογλου, Σπυροπάνο Μαργέλη, Γιάννη Βλατή, Τάσο Σιδηρόπουλο, Γιάννη Βούρο, Παύλο Στασινό, Γιώργο Φραγγίδη, Δημήτρη Κουσελά, Αργύρη Λαφαζάνη, Ελένη Τσιαούση, Χρύσα Αράπογλου, Τάκη Αντωνακόπουλο, Ηλίας Θεοδωρίδη και Γιώργο Παπαμανώλη.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

11 σχόλια

  1. Ο/Η Kourdistiri είπε...

    Πασόκοι

    χασίσι - GΑ ΜΗ ΣΙ
    ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΦΥΣΗ ....χώμα +
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    ΕΙΝΑΙ και ε μ έ να ΤΗ...μαϊμου ΠΑΣΟΚ.



    Η καλύτερη Τ Ε Λ Ι Κ Η καντάφια λυντσαρισμένη
    ΛΥΣΗ _________________ σερνάμενη και δεμένη σε καρότσα
    datsun πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πασόκοι παραιτηθείτε!

    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί πήρανε τα αποθεματικά των ταμείων και αφού τα κάμανε ομόλογα και τα βουτήξανε στο αίμα, το αίμα των ασφαλισμένων, τα βγάλανε βόλτα σε πισίνες με καρχαρίες, και έγινε το έλα να δεις, δώσμου και μένα μπάρμπα! Κι όταν τα γυρίσανε στα ταμεία αλουνού του έλειπε το χέρι, αλουνού το πόδι, αλουνού του είχαν ανοίξει την κοιλιά και κρατούσε τ’ άντερα του στα χέρια.
    Παραιτηθείτε να έρθουν αυτοί που για τίνος το συμφέρον τα είχανε κατεβάσει σε ένα καλόγερο και ο αθεόφοβος μια ολόκληρη κυβέρνηση, μόνος του; την γλύκαινε και τον γλυκαίνανε, την τάιζε και τον τάιζαν, τους έδινε και του δίνανε, μιλάμε για εκατομμύρια ευρώ.
    Παραιτηθείτε να κυβερνήσουν αυτοί που όταν καιγότανε ολόκληρη η Ελλάδα, και για όνομα του Θεού καήκανε ζωντανοί σχεδόν εβδομήντα άνθρωποι ο πρωθυπουργός Καραμανλής δήλωσε από τηλεοράσεως ότι έβλεπε τα τεκταινόμενα από την τηλεόραση του σπιτιού του στην Ραφήνα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στο όνομα της τυφλής παράλογης κομματικής εκδίκησης με την ασυνάρτητη < απογραφή > τους ρίξανε την πατρίδα μας, την Ελλάδα μας στον βαθύτερο λάκκο με σκατά που έγινε ποτέ για μια χώρα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που κρύβανε το οικονομικό έλλειμμα της χώρας για να μην φανούν, για να μην ψάξει κάποιος που πήγανε τόσα δισεκατομμύρια ευρώ και με την τελική πρόθεση να το φορτώσουν σε άλλη κυβέρνηση και αυτή να βγάλει κυριολεκτικά το φίδι από την τρύπα.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί που στις πρώτες νομοθετικές πράξεις τους μετά τις εκλογές του 2004 ήταν να καταργήσουν τον ΣΔΟΕ, δίνοντας έτσι το σύνθημα στην αγορά, στην ραχοκοκαλιά της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και εισφοροδιαφυγής τους μικρομεσαίους να κλέβουν τον ΦΠΑ, να μην κόβουν αποδείξεις να ρημάξουν τα κάθε είδους ταμεία.
    Παραιτηθείτε για να έρθουν αυτοί οι ικανότατοι που το χρέος της Ελλάδας από 150 δις το πήγανε στα 330 έτσι για να μπορούν να κάνουν μεγάλες μπίζνες ; και κομματικά ρουσφέτια.
    Παραιτηθείτε το απαιτεί ο κύριος Καρατζαφέρης, αυτός που επί πρωθυπουργίας Μπουχέσα δήλωσε έξω από το μέγαρο Μαξίμου ότι δεν θα επιτρέψει ποτέ στο Πασόκ να κυβερνήσει
    Παραιτηθείτε, γιατί το φωνάζει όλη η Αριστερά δηλαδή οι Αριστεροδεξιούληδες, δεν μπορούν οι άνθρωποι να σας βλέπουν να κυβερνάτε, το καταλαβαίνετε ή είσαστε χαζοί; Δεν μπορούν να κάνουν τους διορισμούς που θέλουν! Τις δουλειές που θέλουν! Τους θυμάστε στην Βουλή πόσες και πόσες φορές με ερωτήσεις απαιτούσαν να προσληφθούν στο Δημόσιο μόνιμοι υπάλληλοι όλοι όσοι δούλευαν STAGE με Αριστεροδεξιόστροφη πρόσληψη;
    Παραιτηθείτε, το απαιτεί ο κύριος Συνταγματλόγος που καθιέρωσε- έντυσε με το κύρος του τις προσλήψεις στο Δημόσιο μέσω της προσωπικής συνέντευξης για να μπορούν να ορμήσουν ανεμπόδιστα τα στίφη από Δεξιά και Αριστερά, σε αυτό το από τότε πτωχευμένο Ελληνικό Δημόσιο, όμως αυτός εκεί ακλόνητος στο κομματικό καθήκον του
    Παραιτηθείτε γιατί σύσσωμη η Αντιπολίτευση δεν ασχολείται με το ποιος δημιούργησε το χρέος και το έλλειμμα αλλά με αυτούς που προσπαθούνε μέσα στις πιο αντίξοες συνθήκες να σώσουν την Ελλάδα
    Παραιτηθείτε για χάρη εκείνων που ζουν χλιδάτη ζωή στο εξωτερικό φυγαδευμένοι από την τότε Δεξιά κυβέρνηση προκειμένου να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό και αν χρειαστεί να πούνε και ένα καλό λόγο για την ΔΕΞΙΑ!
    Συμπέρασμα, Πασόκοι, αν για όλα αυτά πρέπει να παραδώσετε την κυβέρνηση στην Δεξιά, στις Παραφυάδες της και στους Αριστεροδεξιούληδες κάντε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΛΙΜΟΣ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
    Το μεγάλο πλιάτσικο των Γερμανών κατακτητών.
    _____________________________________
    Οι ομοιότητες με την σημερινή κατοχή
    από τους ομοϊδεάτες Νεοταξίτες του ΠΑssΟΚ-
    Δ.Ν.Τ είναι συγκλονιστικές!
    __________________________________


    Το Ράιχ είχε πάρει τη μερίδα του λέοντος από τη λεία κι έδινε πίσω λιγότερα από τους Ιταλούς.

    Αυτή ήταν η λογική συνέπεια της πολιτικής που στόχευε στο να χρησιμοποιηθούν οι πόροι της κατεχόμενης Ευρώπης για να προφυλαχθεί η Κυρίαρχη Φυλή από τις στερήσεις του πολέμου.

    Το χειμώνα του 1941-42, ενώ στην Ελλάδα χιλιάδες άνθρωποι πέθαιναν από την πείνα, το επίπεδο της κατανάλωσης τροφίμων στο Ράιχ παρέμεινε ουσιαστικά το ίδιο όπως ήταν και πριν από τον πόλεμο.



    ΒΟΟΕΙΔΕΣ...πασοκ


    ΣΑΝ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ

    ΚΟΜΜΕΝΟ ΦΕΤΕΣ ΖΩΝΤΑΝΟ..ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.


    Ο//ΑΔΕΛΦΟΣ ΣΑΣ σύντροφος ...
    Ο ΚΑΝΤΑΪΦΙ
    ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΤΡΑΒΗΞΕ ...ζώαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΤΟΣΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΧΑΜΕΝΑ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Giati oi adeies twn taxi na mhn mporoyn na metabibastoyn/pwlh8oyn kai na klhronomh8oyn (swsto san metro ayto toy Ragousi), alla oi -kratikes- adeies twn farmakeiwn na mporoyn na metabibazontai/pwloyntai kai na klhronomoyntai kai na emporeyonta mayra... apo toys farmakopoioys?

    Giati ayth h e3airesh gia toys farmakopoioys, oi adeies se ka8e periptwsh kratikes htan kai einai. Gia na mhn anaferw oti akoma kai shmera yparxoyn plvy8hsmiakva kai gewgrafika krhthria poy prostateyoyn toys farmakopoioys apo to plhres anoigma... toy epaggelmatos toys? Giati kyrie Paapandreou synexizete na afhnete ton k. Loverdo na mas empaizei psyxra? Apeley8erwse to wrario o k. Loverdos twn hdh askoyntwn to epaggelma kai etsi anoi3e... to farmakeytiko epaggelma? Ti 8a ginei kyrie Prw8ypoyrge me thn klhronomikothta twn kratikwn adeiwn farmakeiwn kai me th mayrh... agorapwlhsia kratikwn adeiwn mesw ths metabibashs? Eimaste sobaroi?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. KATARGHSH PLY8HSMIAKWN KAI GEWGRAFIKWN PERIORISMWN GIA TOYS NEOYS FARMAKOPOIOYS. KATARGHSH THS KLHRONOMIKOTHTAS TWN KRATIKWN ADEIWN LEITOYRGIAS FARMAKEIWN APO GONEIS SE TEKNA KAI KATARGHSH THS MAYRHS... KAI PARANOMHS AGORAPWLHSIAS KRATIKWN ADEIWN. AYTO POY KANOYN KAI OI TA3ITZHDES/FORTHGATZHDES DHLADH.
    PLHRHS KAI OYSIASTIKH APELEY8ERWSH OLWN TWN KLEISTWN EPAGGELMATWN XWRIS E3AIRESEIS, SYMFWNA ME TIS APOFASEIS THS OLOMELEIAS TOY SYMBOYLIOY THS EPIKRATEIAS (06/2011), THS KOINHS LOGIKHS KAI TOY SYNTAGMATOS THS ELLADAS.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Το 1992, ο τότε υπουργός Στ. Μάνος ανακοίνωσε εν μια νυκτί την απελευθέρωση των φαρμακείων, των περιπτέρων και των ιδιοκτητών ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκείνη την περίοδο, Κ. Λαΐνης, κινητοποίησε τους συναδέλφους του, οι οποίοι "επισκέφτηκαν" τον Κ. Μητσοτάκη στην οικία του. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πειστεί ο Κ. Μητσοτάκης ότι η κίνηση του υπουργού του "χτυπούσε" την ίδια την παράταξη. Αμέσως τηλεφώνησε στον Στ. Μάνο και του ζήτησε με έντονο ύφος να αποσύρει το μέτρο, όπως τελικά έγινε.

    Οταν οι συνδικαλιστες ταξιτζήδες και φαρμακοποιοί κυβερνουν την Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το 1992, ο τότε υπουργός Στ. Μάνος ανακοίνωσε εν μια νυκτί την απελευθέρωση των φαρμακείων, των περιπτέρων και των ιδιοκτητών ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εκείνη την περίοδο, Κ. Λαΐνης, κινητοποίησε τους συναδέλφους του, οι οποίοι "επισκέφτηκαν" τον Κ. Μητσοτάκη στην οικία του. Δεν χρειάστηκαν παρά λίγα λεπτά για να πειστεί ο Κ. Μητσοτάκης ότι η κίνηση του υπουργού του "χτυπούσε" την ίδια την παράταξη. Αμέσως τηλεφώνησε στον Στ. Μάνο και του ζήτησε με έντονο ύφος να αποσύρει το μέτρο, όπως τελικά έγινε.

    Οταν οι συνδικαλιστες ταξιτζήδες και φαρμακοποιοί κυβερνουν την Ελλαδα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΠΟΥΡΔΕΣ!!! Οι εν λόγω «βολευτές» προφανώς έχουν συμφέροντα με τα ταξί και θέλουν να εισάγουν τα «πληθυσμιακά» κριτήρια από το παράθυρο! Αυτά που λένε είναι γελοιότητες και καλά θα κάνει ο Ραγκούσης να μην υποχωρήσει ούτε χιλιοστό!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. 3.18.00πμ.ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΤΟ ΑΛΛΟ;http://citypress-gr blogpost.com/2011/10/blog-post_9055.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. περίπου ένα χρόνο έχω να μπω στο μπλοκ,τότε που τα σχόλια έφταναν ακόμα και τα 100..και καλά κάνω γιατί είναι ακόμα πιο πράσινο,χυδαίο και φασιστοειδές...όλο χαζές ειδήσεις, πασοκικές προσδοκίες,εμπάθειες προς τα λοιπά κόμματα...η κλασσική μισαλλόδοξη,ιδιοτελής προπαγάνδα που ευλογάει την ένδοξη γενειάδα ενός παρελθόντος που μας οδήγησε στην καταστροφή.πέρα από ελάχιστους νοήμονες που ασχολούνται ακόμα με αυτό το μπλοκ,ίσως και επαγγελματικά, οι υπόλοιποι είναι ανθρωπάρια,σιχαμένα υποκείμενα,πολιτικοί ιερόδουλοι μίας ξεπεσμένης και δοσίλογης κυβέρνησης και ενός θριαμβεύοντος παρακράτους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση