GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ΝΟΜΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ...

Γράφει ο  Κρούστης Αντώνης Ήμουν φοιτητής πριν 25 χρόνια . Όταν πήγα να γραφτώ στη σχολή μου, θυμάμαι τότε ότι διέσχισα ένα μεγάλο διάδρομ...

Γράφει ο Κρούστης Αντώνης

Ήμουν φοιτητής πριν 25 χρόνια. Όταν πήγα να γραφτώ στη σχολή μου, θυμάμαι τότε ότι διέσχισα ένα μεγάλο διάδρομο με κρεμασμένες παντού κόκκινες σημαίες εισπράττοντας την αίσθηση ότι δεν μπήκα σε πανεπιστημιακό χώρο αλλά στο ίδιο το Κρεμλίνο. Οι αφίσες είχαν καλύψει κάθε επιφάνεια των τοίχων και τα αεροπανω να καλούν τους φοιτητές σε πορεία στο υπουργείο παιδείας, για αυτοδιοίκηση , δωρεάν, σίτιση ,στέγαση και 5% για την παιδεία. Με πλησίασαν κάποιοι φοιτητές ύποπτοι συμπάθειας να με καθοδηγήσουν για τα διαδικαστικά της εγγραφής και για την έκδοση του πάσο.
Οι ενημερώσεις μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας από κομματικά στελέχη της ευρύτερης αλλά και στενότερης αριστεράς, ήταν καθημερινή υπόθεση . Πολύ σύντομα διαπίστωσα ότι τις τακτικές αυτές τις υιοθέτησαν και οι άλλες παρατάξεις, συμπληρώνοντας έτσι το παζλ της κομματικής αντιπαράθεσης και του κωφάλαλου διαλόγου.
Στα Πανσπουδαστικα συνέδρια λύναμε όλα τα προβλήματα του κόσμου εκτός από τα δικά μας και στις γενικές συνελεύσεις που δεν είχαν απαρτία ΠΟΤΕ, μια μικρή μειοψηφία από τις προοδευτικές δυνάμεις αποφάσιζε ,κατ’εντολη του Περισσού, το...
κλείσιμο των σχολών και αγώνα διαρκείας.
Ενθυμούμε πόσα ψηφίσματα κατατέθηκαν ,υπέρ των Σαντινίστας , του αγωνιζόμενου Κουρδικού PKK, κατά του ΝΑΤΟ, κατά του εμπάργκο στη Κούβα, μέχρι και για την συμπαράσταση στην απεργία των οικοδόμων, έπρεπε να σταματήσει η εκπαιδευτική διαδικασία και να βγούμε όλοι στους δρόμους.
Μετά από 25 χρόνια αγώνες της αριστεράς οι Σαντινίστας δεν υπάρχουν πια, οι Κούρδοι ενσωματώθηκαν μέσα στην τουρκική κοινωνία και αναπτύσσονται οικονομικά, οι πρώην κομμουνιστικές χώρες η μια μετά την άλλη κάνει αίτηση εισόδου στο ΝΑΤΟ, ο Κάστρο φιλελευθεροποιεί την αδρανή οικονομία της Κούβας και το συνδικάτο των οικοδομών δεν υφίσταται , αφού έχει καταληφθεί ο κλάδος εξ’ολοκληρου από τους φουκαράδες Αλβανούς του κομμουνιστή Χότζα που τότε υποστήριζαν.
Μετά από 25 χρόνια μια βόλτα στα παλιά φοιτητικά λημέρια, διαπίστωσα με λύπη μου ότι τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο. Ο πάλαι ποτέ διάδρομος με τις κόκκινες σημαίες , τώρα συνοδεύεται από τεράστιες μικροφωνικες εγκαταστάσεις που παίζουν στη διαπασών από επαναστατικά τραγούδια έως σκυλάδικα, πάγκοι λαϊκής να πουλούν πειρατικά CD της Πεγκυ Ζηνα , της Καλομοίρας μαζί με αρκετές δόσεις Καζαντζίδη, μπλουζάκια τυπωμένα με τον CHE GUEVARA και το Ρουβα, μέχρι είδη λαϊκής τέχνης ,φυλαχτά, φουλάρια, σκουλαρίκια, μενταγιόν ,κοκ. Η διακίνηση ναρκωτικών αν και υπαρκτή ,δεν έπεσε στην αντίληψη μου. Αλλά τα ναρκωτικά της θολοκουλτουρας και της απαξίωσης των ιδεών ,ήταν εμφανή.
Το ερώτημα που μου ήρθε στο μυαλό ευθύς αμέσως ήταν, καλά οι πρυτανικές αρχές δεν κάνουν τίποτα γι’αυτό το χάλι, το υπουργείο δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, τα κόμματα δεν ανησυχούν ότι εκπαιδεύουν μια ολόκληρη κοινωνία να λειτουργεί σαν τζίτζικας ενώ οι άλλες κοινωνίες δουλεύουν σαν μυρμήγκια;
Κατάλαβα όμως ότι αυτό βολεύει όλους. Οι πρυτάνεις θέλουν να γίνονται αρεστοί για να τους ψηφίζουν οι κομματικές νεολαίες και να διαιωνίζουν τα προνόμια της απραξίας τους, οι κυβερνήσεις δεν άγγιζαν το θέμα μην τυχόν και ξεσηκωθεί η νεολαία και πέσει από την εξουσία που τόσο καλά τους ταΐζει. Και όσον αφορά τα κόμματα τους, τροφοδοτούσαν τις πρακτικές αυτές χρησιμοποιώντας τα πανεπιστήμια σαν φυτώρια νεοσσών της κομματικής νομενκλατούρας.
Τώρα όμως το νομοσχέδιο Διαμαντοπούλου(χωρίς να θεωρείται πανάκεια) με την υποστήριξη όλων των κομμάτων της βουλής ,πλην της αριστερής κατάψυξης, βάζει τέλος στη συμμετοχή των φοιτητών στην εκλογή πρυτάνεων, θέτει ξεκάθαρα ότι όλοι πρέπει να αξιολογούνται και καταργεί το περιβόητο Άσυλο που μάλλον λειτουργούσε υπέρ , για τα άσυλα της κοινωνικής παρανομίας .
Για πρώτη φορά το κοινοβούλιο ψήφισε με 250 βουλευτές υπέρ του νομοσχεδίου και η τραγική μειοψηφία της ιστορίας, το ΚΚΕ, διεκυρητει από το βήμα της αστικής κοινοβουλευτικής δημοκρατίας ότι «ο νόμος δεν θα εφαρμοσθεί».
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!!!

29 σχόλια

  1. Άννα το έγραψα το αρθράκι στο pressgr όπως είπες.
    Θα πας στο υπουργικό μετά;
    Τι λέει τα παλιόπαιδα θα κάνουν ακόμα πορείες;
    Μη φοβάσαι είσαι η καλύτερη και σε στηρίζουμε..

    (τι έγραψε ο συντάκτης στο αφεντικό μετά από λίγο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Εχεις απόλυτο δίκιο.Το κακό είναι οτι και οι ίδιοι οι φοιτητές δεν κατάλαβαν ότι οι μόνοι που θίγονται,πολύ μάλιστα,είναι οι Πρυτάνεις και οι φοιτητοπατέρες που θα χάσουν τα προνόμια.
    Ο Πρύτανις είναι δικτάτορας.Προσλαμβάνει οποιον θέλει,χωρίς τις νόμιμες διαδικασίες χωρίς στοιχειώδη αξιοκρατικά κριτήρια.Αν κάνετε μια έρευνα στο Μετσόβιο θα βρείτε τους μισούς φύλακες να είναι συνταξιούχοι και να απασχολούνται με ειδικές συμβάσεις και τους άλλους μισούς άτομα της οικογένειας των συνταξιούχων.Οποιος καταφέρει να τα έχει καλά με τον Πρύτανη εξασφάλισε την οικογένεια του από απόψεως δουλειάς.
    Καιρός να ξυπνήσουν οι φοιτητές και αν αυτοί θέλουν να κοιμούντα ας τους ξυπνήσουν οι γονείς τους .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. αχουτο το μικρο και αθωο..
    αυτο νομπελιστας θα γινοτανε,henry ford θα γινοτανε,marie curie και βαλε σου λεω,αλλα το εμποδισανε οι κακοι αριστεροι....
    κιεγινε το κακομοιρο αφεντικο στην επιχειρηση του μπαμπα,ψηφοφορος του νουδουπασοκ,φοροφυγας,λαδιαρης,καταπατητης,παιχτης στο χρηματιστηριο,εθελοντης στους ολυμπιακους,ακροατης του μεγκα και του σκαι.
    ΖΗΤΩ ΤΑ ΜΕΤΑΞΩΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΩΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. πεοκρουστης...
    τι περιμενεις απο πασοκια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αντωνης πεοκρουστης
    μαλλον ο σαμαρας με το καταλληλο ψευδωνυμο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΔΩΡΕΑΝ ΣΙΤΙΣΗ ΔΩΡΕΑΝ ΟΙΚΙΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΕΣΥ ΦΤΩΧΕ ΜΟΥ ΦΟΙΤΗΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΣΕ ΜΑΣ ΡΕ ΠΑΠΑΓΑΛΕ. Η ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Ο ΠΑΛΑΜΑΣ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. να δωσει η διαμαντω συνεντευξη στα τσοντοπεριοδικα του κωστοπουλου...τα πασοκια πρεπει να βοηθανε το ενα το αλλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. σκατα στη διαμαντοπουλου στο πασοκ και τη ν,δ που κρεμασανε την νεα γενια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αγαπητοί μου φίλοι,
    Ο τύπος καλά τα γράφει επειδή και εγώ γνωρίζω ότι μόνο με τις ψήφους των κομματικών εξελέγοντο οι πρυτάνεις και οι φοιτητές μας βγαίνουν αγράμματοι αφού τους περνάνε οι καθηγητές λόγω κομματικής ιδιότητας. Θυμάμαι ότι στο συνδικαλιστικό μου σωματείο (με πρόταση της πλειοψηφία του ΚΚΕ) ψηφίζαμε για κατάργηση των φονικών PERSING & KROUZ όταν έθετα το θέμα για κατάργηση και των SS-20 κλπ ρωσικών πυραύλων μου έλεγαν ότι αυτοί οι πύραυλοι είναι αμυντικοί.
    Και σε άλλα με υγεία. Και δεν θέλαμε να πάμε στο ΔΝΤ με τέτοια μυαλά.
    Σωκ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 5:31:00 μ.μ.
    σιωπη βρε κουμουνι,
    θα περασεις απο κοινωνικη λογοδοσια,θα αξιολογηθεις,και θα απολυθεις.τρεξε στην παπαρηγα να σε προστατεψει απο τη διαμαντω..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. 6:00:00 μ.μ.
    το κουσουρι σουμεινε παντως...
    αντε και δημοτικος συμβουλος με το μπατσοκ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. πριν 25 χρονια λεει ο αλλος θυμαμαι α καλα που ζει αυτος ρε????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. στα σχολεια να μοιραζουν δωρεαν τα τσοντοπεριοδικα του κωστοπουλου,εγκυκλοπαιδειες του μπομπολα,dvd του μεγαρου με ηχογραφησεις οπερας,οτιδηποτε απο τις εκδοσεις λιβανη...
    διαμαντω βοηθα τους φιλους πασοκους.κριση εχουμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. ειμαι ενας αχρηστος πασοκομαλακας...
    η αριστερα φταιει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ειμαι αεριτζης,γιος χουντικου,εγγονος μαυραγοριτη...
    η αριστερα φταιει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ειμαι τοσο μαλακας που πιστευω το μυθο του εξευρωπαισμου,και αρκετα πονηρος για να παντελονιασω και κατι απο τα κονδυλια...
    οι πρυτανεις θα φταινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Αυγό και στην Μπακογιάννη
    ``````````````````````````````````
    Kατά την διάρκεια της χθεσινής συνάντησης της Ντόρας Μπακογιάννη με φίλους και μέλη της Δημοκρατικής Συμμαχίας συνέβη ένα δυσάρεστο γεγονός. Άγνωστος πέταξε ένα αυγό πίσω από τον τοίχο του κάστρου που βλέπετε στην φωτογραφία χωρίς να γίνει αντιληπτός και να συλληφθεί. Το αυγό έπεσε στο διπλανό τραπέζι από την πρόεδρο λερώνοντας τους παρευρισκόμενους.

    http://www.nafpaktianews.gr/


    - Το δυσαρεστο ειναι που δεν την πετυχε. Γιατί να την γλιτώσει η Μπακογιάννη; Ποιος ο λόγος και ποια η πορεία της;

    ΤΟ ΜΟΝΙΜΟ ΕΞΑΠΤΕΡ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΑΠ... ΜΗΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΣΗ ΤΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΖΕΝΣ ; ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ; ΚΛΠ ;

    Ειδικά νέα….
    Το φωτοσόπ να είναι καλά, κάνει άψογη δουλειά.
    Η Μπακογιάννη δέκα χρόνια τώρα την ίδια φωτογραφία κοτσάρει στις αφίσες της. Έ
    να πράγμα με τη Φιλιώ Πυργάκη, αειθαλή αστέρα του δημοτικού τραγουδιού (για όσους έχουν
    άγνοια …).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. βλεπω ολη μερα τηλεοραση,βαζω τον αντρα μου να δανειζεται και να δουλευει σα σκλαβος για ναγοραζω πολυτελη σκατα,πηδιεμαι και λιγο οπου με παιρνει...
    πουτανα αριστερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. ειμαι ενα αγραμματο τσουτσεκι που μπλογκαρω επωνυμως για να γλυψω την εξουσια και να κονομησω και κατι...
    αυταρχικη,αναχρονιστικη αριστερα δεν με καταλαβαινεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. ειμαι αμορφωτος κωλοβλαχος,κονομαω,αρμανι φοραω,μαστερ και διδακτορικο απο βοιδοσχολη εξωτερικου,γλυφοντας και συκοφαντοντας εκανα καριερα

    παλι οι πρυτανεις φταινε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. ειμαι υπουργαρα που εκανα πολιτικη καριερα μοιραζοντας τα ευρωπαικα αργυρια,κιαμα λαχει ελεγα και για πατριδα,σοσιαλισμο,θρησκεια,εκσυγχρονισμο,ισχυρη ελλαδα που ανηκει στη δυση και στο σκληρο πυρηνα του ευρω και μπορει να κανει ολυμπιακους...
    με γνωρισες;
    με ψηφιζες;
    φταιει η αριστερα που δεν ηταν αρκετα ελκυστικη...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. ειμαι καλλιτεχνης,πολυ προχω,και λεω οτι μου πουνε οι σπονσορες.
    η αμουση αριστερα φταιει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. αχ θα εδινα τα παντα να με χει δεμενο και να με μαστιγωνει η διαμαντω και να μου λεει σε αρεσει με δερματινα σαδομαζοχιστικα φετιχ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. ΣΧΟΛΙΟ ΣΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ: ΠΟΤΕ ΘΑ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΙΧΑ
    ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;

    Ο έγκριτος δημοσιογράφος κάνει πολύ ορθά την ερώτηση αυτή.
    Δυστυχώς λόγω ΠΑΣΟΚ είναι εξίσου εύκολη και η απάντηση.
    ΠΟΤΕ….
    Γιατί αν ήθελε πραγματικά το ΠΑΣΟΚ να αλλάξει τον τόπο θα άλλαζε πρώτα το ίδιο.

    Εδώ έχει ο κύριος Παπανδρέου στην...
    κυβέρνηση του τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Γρηγόρη Τασούλα που κατηγορείται για κακούργημα για την υπογραφή της σύμβασης συντήρησης των ελικοπτέρων του Πυροσβεστικού Σώματος με την εταιρεία που διώκεται και για την ενοικίαση των πυροσβεστικών ελικοπτέρων….!!!

    Εδώ για κακούργημα διώκεται και ο νυν Αρχηγός του ΠΣ κος Στεφανίδης και παραμένει στην θέση του ενώ έπρεπε να είχε πάει σπίτι του λόγω της κείμενης νομοθεσίας.
    Δηλαδή θα έπρεπε να τεθεί σε διαθεσιμότητα, αλλά ως αρχηγός δεν μπορεί, άρα πάει σπίτι του.

    Εδώ διώκονται για κακουργήματα άλλοι 23 αξιωματικοί του ΠΣ , ολόκληρη η οικονομική υπηρεσία/ τμήμα προμηθειών του ΠΣ και παραμένουν στην θέση τους που το λιγότερο έπρεπε να είναι σε διαθεσιμότητα και αυτοί.

    Εδώ ασχολούνται με την καθυστέρηση των βιβλίων για τα σχολεία και δεν ασχολούνται για ποιο λόγο δύο φορές το Ελεγκτικό Συνέδριο ΑΚΥΡΩΣΕ την σύμβαση….

    Και εσείς περιμένετε να διώξει τον Μίχα .......... ;

    Αν ζούσε ο πατέρας του Γιώργου μπορεί να τον έκανε και διοικητή οργανισμού όπως τον άλλον στα πετρέλαια με το δωράκ ι!!!!!!

    Αυτό είναι το ήθος δυστυχώς της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ...$$$$$$$$

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS SIEMENS

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  27. Το ξαναλέμε: ΣΟΥΡΔΑ, ΣΤΑΦΙΔΙΑΣΜΕΝΗ, ΓΥΦΤΟΓΚΟΜΕΝΑ.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  28. Καλά γιατί δεν υπογράφει τα σχόλια η ίδια η Διαμαντοπούλου και βγαίνει με άλλο όνομα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  29. Σιχαμενε παστοκε, η μποχα σου ειναι ανυποφορη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση