GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σκόνη και θρύψαλα...

Από την Εβελίνα Καραγιαννοπούλου « …Τον βαθύ και μακάριο ύπνο μου διέκοψαν δυνατές φωνές αγνώστου προέλευσης. Άνοιξα τα μάτια μου, και πριν...

Από την Εβελίνα Καραγιαννοπούλου

«…Τον βαθύ και μακάριο ύπνο μου διέκοψαν δυνατές φωνές αγνώστου προέλευσης. Άνοιξα τα μάτια μου, και πριν προλάβω να πω «γουφ» συνειδητοποίησα ότι ήμουν περικυκλωμένος από πλήθος ανθρώπων. Κρατούσαν πανό, φώναζαν συνθήματα, έβριζαν αλλά και συζητούσαν μεταξύ τους. Μπορούσα να μυρίσω το θυμό τους, ο χώρος έβραζε σαν το καζάνι του σουβλατζή στο Μοναστηράκι, κι ενώ υπό άλλες συνθήκες θα ξεσήκωνα τον κόσμο με το γάβγισμά μου, δεν αισθανόμουν ότι εγώ είμαι αυτός που απειλείται. Ήρεμος όπως ήμουν, έκοβα βόλτες γύρω τους, κουνούσα την ουρά μου, προσπαθώντας να τους μεταδώσω το μήνυμα: “Είμαι κι εγώ μαζί σας… Πεινάω, στερούμαι, υποφέρω… Θέλω κι εγώ έναν καλύτερο κόσμο…Αυτό το αίσθημα ενότητας κι αλληλοσυμπαράστασης, διέκοψε ένα...
τσούρμο ποδιών που κατευθύνθηκε κατά πάνω μας… Άρχισα κουτρουβαλώντας να πέφτω από τις μαρμάρινες σκάλες, μια κυρία προσπάθησε να εμποδίσει την πτώση μου και καταλήξαμε αγκαλιά στο τσιμεντένιο δάπεδο της πλατείας. Στην αρχή, είπα πως χάλασε ο καιρός και άρχισε να ρίχνει θεόρατο χαλάζι κατά πάνω μας. Σκέφτηκα πως ήταν η θεία δίκη μου, για το λουκάνικο που βούτηξα προχτές το μεσημέρι στη Βαρβάκειο. Έπειτα εντόπισα την πηγή από την οποία εξαπολύονταν τα φονικά αυτά όπλα, ανθρώπους με μαύρο τρίχωμα ακόμα και στο πρόσωπο και περίεργα τεράστια κεφάλια. Μια πέτρα με βρήκε στο δεξί πίσω πόδι, ενώ μια άλλη πέτυχε διάνα την κυρία που με έσωσε στις σκάλες. Μαζί τρέχαμε για ώρα με τόση φόρα που δε βλέπαμε μπροστά μας. Πέσαμε πάνω σε ένα πλάσμα που αντί για χέρι είχε ένα μεγάλο παράθυρο και μας έκοψε το δρόμο. Από εκείνο το σημείο, δεν ξαναείδα την κυρία. Συνέχισα να τρέχω άδικα μόνος μου, πονεμένος και κουρασμένος, μέχρι να συνειδητοποιήσω πως δεν υπήρχε τρόπος διαφυγής. Ήμουν εγκλωβισμένος ανάμεσα σε χιλιάδες πόδια που με κλοτσούσαν, με πατούσαν και με χτυπούσαν στο κεφάλι. Ξαφνικά όλα θόλωσαν, η ανάσα μου βάρυνε και η όσφρησή μου έκανε φτερά. Χάνοντας για άλλη μια φορά τον κόσμο γύρω μου, δεν άντεξα, γάβγισα σπαρακτικά όσο πιο δυνατά μπορούσα, βγάζοντας αφρούς απ’ το στόμα : “Είμαι μαζί σας, μη με χτυπάτε! Θέλω κι εγώ έναν καλύτερο κόσμο”… Έπειτα όλα σκοτείνιασαν… σκυλίσια ζωή σου λέει μετά…»
Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "ΤΟ ΑΡΘΡΟ" την Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011.
Εν είδει απολογισμού για τα γεγονότα
 της 20ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Αθήνας, 
π
αρατίθενται όλα όσα διαδραματίστηκαν, 
από την οπτική γωνία ενός αυτόπτη μάρτυρα: ενός σκύλου.

10 σχόλια

  1. ΠΑΜΙΤΕΣ ΕΛΑΣ.ΙΤΕΣ ΔΙΠΛΟΘΕΣΙΤΕΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ ΕΧΕΙ ΨΟΦΗΣΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν εχει νοημα η δεξια εχει περασει στην ακραια της μορφης με καταστολες διαμαρτυριων απο καρατικους και παρακρατικους.
    τα ιδια συνεβηκαν και τον ιουλιο με τους αγανακτισμενους στο συνταγμα.
    η καλυτερη αμυνα ειναι οι συζυτησεις μεταξυ μας για την ανατροπη του μεταπολιτευτικου συστηματος που εφθασε με τα χρονια στην σηψη και την παρακμη .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πόσο μπροστά ήταν ο Καραμανλής απ΄τον ΓΑΠ;
    ______________________________
    3 χρόνια, είναι η απάντηση...
    μιας και σήμερα ο ΓΑΠ είπε αυτό που είχε πει ο Καραμανλής τον Οκτώβριο του 2008:

    «Η κρίση δεν είναι ελληνική, αλλά ευρωπαϊκή», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου εισερχόμενος στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σήμερα στις Βρυξέλλες.
    Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει ξανά και ξανά ότι παίρνει τα απαραίτητα μέτρα για να καταστήσει την οικονομία της βιώσιμη και τη χώρα πιο δίκαιη...
    ________________________________
    ....αλλά εγώ διαφωνώ.

    Έτη φωτός χωρίζουν τον Γιωργάκη από τον Καραμανλή.
    Είναι δυνατόν ο πανηλίθιος να φτάσει το νυχάκι του Καραμανλή έστω και σε απόσταση τριετίας !!

    ΑΚΟΜΗ ΜΙΑ ..ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ
    Κινεζικά «δώρα» 550 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα...
    Επίσκεψη-«ανάσα» για την ελληνική οικονομία

    [Οι επενδύσεις των κινέζων είναι δώρα
    ενώ των γερμανών είναι πλιάτσικο όπως και οι επισκέψεις των κινέζων είναι ανάσα ενώ των γερμανών ασφυξία :)...
    ....καλά για τους ΠΑΣΟΚους δεν το συζητάω !
    Τι να συζητήσεις για την ξεφτίλα του Χρυσοχοϊδη που φωτογραφίζεται με τους κινέζους και λέει ότι Καραμανλής και Βουλγαράκης που τους έφεραν στην Ελλάδα, κατέστρεψαν τη χώρα...]

    ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ βέβαια ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΤΟΥΣΑΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ...ΣΤΗΝ ΘΑΛΛΛΑΣΑ....

    - για να θυμηθούμε την ΑΛΗΤΕΙΑ του ..όλονΠασοκ!
    ΣΙΧΑΜΑΤΑ Α Λ Η Τ Α Ρ Α Δ Ε Σ = ΠΑΣΟΚΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. θυμηθειτε τι λεγατε και κανατε ΤΟΤΕ,
    πως ειχατε αγανακτησει ΟΛΟΙ για τους τρομοκρατες,
    βρωμεροι αληταραδες νουδου-κκε-πασοκοι,
    κουστουματοι ΚΑΙ λαικοι,
    και θα καταλαβετε γιατι
    σας πηδανε τωρα...
    ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ 2008.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η μισοαλήθεια & το μισοψέμμα σε τι διαφέρουν; Αποστασιούμενος απο το πλήθος των αξεστων συμπατριωτών (;) μου σχολιαζω την ανάρτηση. Γιατί έγινε το 2ο δημοψήφισμα στην Ισλανδία; επειδή το 1ο 'ηταν αρνητικό & η χώρα τους είναι παρίας αναφορικά με την Ε,Ε & τις διεθνείςχρηματαγορές. Θα γίνει & 3ο μέχρι ο "αλάνθαστος " λαος να αναγνωρίσει τα χρέη της χώρας του. Πάντως υπάρχει ποινική δίωξη για τους αυτουργούς αυτών των χρεών!
    Και αφού είναι τόσο μάγκες & λένε οχι στα χρέη γιατί ζήτησαν να μπουν στην Ε.Ε. & στο € ;

    Απάντηση δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε απο τη αναρτούσα ούτε βέβαια απο τα κομματικά βρωμόσκυλα που άλλα τους λες & γαυγίζουν ΠΑΣΟΚ , ΝΔ αντε & ΚΚΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Είναι Φρανκφούρτης, Καραμανλίδικος
    ή με πράσο?
    Πάντως αν πιστέψουμε την αναρτήσασα
    Εβελίνα,ο κύνας σκέφτεται καλύτερα
    από μερικούς φανατικούληδες.
    Αναστάσης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αποκαλυψη

    Ο Ιδιος ο Ριζοσπαστης λεει οτι το θυμα εγκαταλειφθηκε απο τους συντροφους του και τον μετα τον πηγαν ως την Αιγλη Ζαππειου αντι να τον τρεξουν στο νοσοκομειο που ηταν διπλα!!

    http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6504260


    Καπνογόνο και πυροσβεστήρας έπνιξαν τον οικοδόμο

    Δημήτρης Κοτζαρίδης
    Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που προκάλεσε η ρίψη καπνογόνων και η χρήση πυροσβεστήρων από τους προβοκάτορες κατά των διαδηλωτών είχαν αποτέλεσμα τον τραγικό θάνατο του Δημήτρη Κοτζαρίδη.

    Ο διαδηλωτής ζαλίστηκε και έπεσε κάτω. Οι σύντροφοί του τον πήραν στα χέρια για να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες και τον μετέφεραν εκτός της πλατείας Συντάγματος. Την εικόνα αυτή μεταφέρουν άλλοι τραυματίες διαδηλωτές. Ο τραυματίας διαδηλωτής που μεταξύ των άλλων μετέφερε την εικόνα στους γιατρούς και στον πατέρα του, ήταν μέχρι αργά το βράδυ στον «Ευαγγελισμό» και του προσφέρονταν οι πρώτες βοήθειες. Ο τραυματίας δεν γνώριζε το θύμα, αλλά τον ταυτοποίησε μετά την ανακοίνωση για το θάνατο του οικοδόμου στον «Ευαγγελισμό».

    Τις εικόνες αυτές τις έζησαν έντονα οι συγγενείς, οι γιατροί και οι εργαζόμενοι στον «Ευαγγελισμό», που - πέραν των εφημερευόντων - προσέτρεξαν στο νοσοκομείο για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Ο αγωνιστής οικοδόμος μετά την κατάρρευσή του από το καπνογόνο μεταφέρθηκε από τους συντρόφους στην «Αίγλη» Ζαππείου, ενώ ταυτόχρονα κλήθηκε το ΕΚΑΒ. Ο συνδικαλιστής του ΠΑΜΕ επιβιβάστηκε σε μηχανή του ΕΚΑΒ, αλλά στη διάρκεια της μεταφοράς του έπαθε ανακοπή (κολπική μαρμαρυγή).

    Στον «Ευαγγελισμό», όπου μεταφέρθηκε ο Δημήτρης Κοτζαρίδης, διαπιστώθηκε, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου, «πως ο 53χρονος πολίτης ήταν απνοϊκός, χωρίς σφυγμούς, με μυδρίαση και δεν έφερε κανένα τραύμα. Παρά τις προσπάθειες ανάνηψής του για 50 λεπτά από τους γιατρούς του νοσοκομείου, κατέληξε».

    Δηλαδή, από την ανακοίνωση διαγράφονται στην κυριολεξία όσα συνέβησαν
    ΝΤΟΠΗ ΣΤΟ ΠΑΜΕ ΠΟΥ ΑΦΗΣΕ ΑΒΟΗΘΗΤΟΝ ΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥ

    ΓΙΑ 2 ΩΡΕΣ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΙΑΤΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

    π.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ

    Δημήτρης Κοτζαρίδης
    ΝΕΚΡΟΣ

    ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΗΓΑΝ ΑΜΕΣΩΣ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ??

    ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΨΥΧΟΡΑΓΟΥΣΕ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΡΗΓΑ?

    ΝΑ ΑΣΚΗΘΕΙ ΔΙΩΞΗ ΚΞΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΜΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ!

    23 Οκτ 2011 9:47:00 μ.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΜΑΚΑΒΡΙΟ, δεν συμφωνούμε βέβαια, αλλά η ευρηματικότητα κάποιων είναι αξεπέραστη !!!

    Saddam Hussein ███████████████ 100% Complete.

    Osama Bin Laden ███████████████ 100% Complete.

    Mu'ammar Gheddafi ███████████████100% Complete.

    Georgios Papandreou ██▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒Loading...

    απο ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ

    ________________________________
    κακή νύχτα ΠΑΣτόκοι >>>>>>>>>>>

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση