GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πρόσκληση σε Δράση: "Μια φωτογραφία=Μια λέξη"...

Αγαπητοί μας υποστηρικτές , Η ActionAid κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφής και την Παγκόσμια Ημ...

Αγαπητοί μας υποστηρικτές,
Η ActionAid κάθε χρόνο διοργανώνει μια σειρά δράσεων με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τροφής και την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας που είναι 16 και 17 Οκτωβρίου αντίστοιχα. Σκοπός των δράσεων είναι να ευαισθητοποιήσουμε το κοινό για τον αγώνα που κάνουν χιλιάδες φτωχοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο να...
καλύψουν τις ανάγκες τους σε τροφή.
Πιο συγκεκριμένα, η θεματική για φέτος θα είναι η προώθηση των δικαιωμάτων των μικροκαλλιεργητών στις αναπτυσσόμενες χώρες, οι οποίοι αποτελούν το κλειδί για την καταπολέμηση της πείνας. Οι μικροκαλλιεργητές παράγουν το 90% της τροφής στην Αφρική όμως απειλούνται καθημερινά από διάφορους κινδύνους. 8 στους 10 είναι γυναίκες αγρότισσες και όμως οι αναπτυξιακές πολιτικές δεν αναγνωρίζουν την τεράστια συμβολή τους στη διασφάλιση της τροφής. Οι εταιρίες βιοκαυσίμων χρησιμοποιούν τις εκτάσεις των μικροκαλλιεργητών για καλλιέργειες φυτών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή βιοκαυσίμων, οι κυβερνήσεις δεν επενδύουν αρκετά στη γεωργία και οι κλιματικές αλλαγές επιτείνουν το πρόβλημα, φέρνοντας ξηρασίες, πλημμύρες και άλλες φυσικές καταστροφές.
Η φετινή μας δράση.
Η ActionAid θα φτιάξει ένα βίντεο με μήνυμα για την υποστήριξη των μικροκαλλιεργητών για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για αυτό το ζήτημα. Το βίντεο θα αποτελείται από φωτογραφίες δεκάδων υποστηρικτών μας που θα κρατάνε από μια γραμμένη λέξη ο καθένας, την οποία θα δώσουμε εμείς. Δείτε το παράδειγμα που φτιάξαμε για να καταλάβετε καλύτερα την ιδέα: http://youtu.be/krPKhSuTQoY
Όλες οι λέξεις μαζί θα αποτελούν ένα μεγάλο μήνυμα, το οποίο θα προβληθεί το Νοέμβριο σε μικροκαλλιεργητές της Ανατολικής Αφρικής που θα ξεκινήσουν καραβάνι κινητοποίησης από την Ρουάντα μέχρι τη Νότια Αφρική.
Πώς μπορείτε να πάρετε μέρος στη δράση.
==>Στείλτε μας email με τα στοιχεία επικοινωνίας σας (όνομα, τηλέφωνο, περιοχή) στο activista.hellas@actionaid.org και με θέμα «Δράση για μικροκαλλιεργητές» μέχρι την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια θα σας στείλουμε τη δική σας λέξη και οδηγίες.
==>Εσείς μπορείτε να επιλέξετε με ποιον τρόπο θα γράψετε τη λέξη μας και ποιος χώρος σας εκφράζει για να φωτογραφηθείτε εκεί.
Οι αγρότες αποτελούν το θεμέλιο λίθο της εξασφάλισης της τροφής παγκοσμίως.
Ας τους στείλουμε τη δική μας συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης και υποστήριξης στις προσπάθειές τους.
ActionAid Hellas, Τηλ.: 2109212321, activista.hellas@actionaid.org

2 σχόλια

  1. Να πως βολεύουν τα δικά τους τα παιδιά οι ΠΑΣΟΚοι, την ίδια ώρα που κόβουν τους μισθούς των υπαλλήλων.
    _____________________________________________
    Ο Σαχινίδης εξαιρεί από το ειδικό μισθολόγιο τον διευθυντή του γραφείου του!


    Στις 18 Απριλίου 2011 διορίσθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού ο Γιώργος Παλαιοδήμος, ως ειδικό επιστημονικό προσωπικό με ειδικότητα «εφαρμοσμένα οικονομικά – μικροοικονομική θεωρία και πολιτική, οικονομετρία, πολιτική ανταγωνισμού» (η απόφαση διορισμού είναι στο ΦΕΚ Γ 252/2011). Ο Γ. Παλαιοδήμος, εκτός από ειδικός επιστήμονας, είναι και διευθυντής του γραφείου του Σαχινίδη από τότε που ήταν υφυπουργός.

    Όμως οι ειδικοί επιστήμονες (όπως και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εξωτερικών) έχουν την «ιδιότητα» (που τους την «χαρίζει» το ΠΑΣΟΚ) να εξαιρούνται από το ενιαίο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων (κεφάλαιο 2 άρθρο 4 του νομοσχεδίου)! Δηλαδή ο διευθυντής του γραφείου του Σαχινίδη «τρύπωσε» στο δημόσιο και τώρα εξαιρείται από τις περικοπές.
    (Τα στοιχεία είναι στο ΦΕΚ Γ 252/2011 σελίδα 2198 πίνακας Β2)
    ______________________________________________
    Και ο Βενιζέλος δίνει αυξήσεις στους συνεργάτες του!
    Εξάλλου σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο η συνεργάτης του κ. Βενιζέλου Άντα Κιούρκα, ανέβηκε 4 βαθμολογικές κλίμακες σε 15 μέρες, εξασφαλίζοντας αμοιβή 2.600 ευρώ το μήνα. Η Α. Κιούρκα ακολούθησε τον Βενιζέλο από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, υπογράφοντας σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου με μισθό 2.600 ευρώ στη θέση δημοσιογράφου στο γραφείο τύπου. Και από τις 17 Ιουνίου έως τις 2 Αυγούστου η Κιούρκα ανέβηκε τέσσερις μισθολογικές κλίμακες, την ώρα που οι συνάδελφοί της υποχρεώνονται σε περικοπές και ανεβαίνουν μία μισθολογική κλίμακα ανά δύο χρόνια.
    -----------------------------------------------
    Από το 1981,τη ”δουλειά” τους ξέρουν να τη κάνουν ΚΑΛΑ….
    Τα δικά τους παιδιά να βολέψουν και,από κει και πέρα,μας έχουν ”φλομώσει” στο δούλεμα περί αξιοκρατίας και λοιπών…
    Λες και εμείς ζούμε αλλού και δεν βλέπουμε…
    Μια ζωή τα ίδια και τα ίδια….
    ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΟΥΝ !!! !
    ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ !!!
    ΑΜΗΤΕΣ !!
    ΜΑΦΙΑ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση