GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Ωδή στη Γαλλο-Γερμανική φιλία. Ο διεθνής Τύπος για την συμφωνία των Μερκοζύ...

Επιμέλεια:  Γρηγόρης Καυκιάς Πρώτο θέμα στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης σήμερα, η χτεσινή κοινή απόφαση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα ...

Επιμέλεια: Γρηγόρης Καυκιάς

Πρώτο θέμα
στα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης σήμερα, η χτεσινή κοινή απόφαση της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ και του Γάλλου προέδρου Νικολά Σαρκοζί να προχωρήσουν σε μία νέα συμφωνία για τη διάσωση της ευρωζώνης αλλά και την πρόληψη μελλοντικών πιθανών κρίσεων όπως αυτή που χειμάζει τώρα πολλά κράτη μέλη της Ε.Ε.
Η βρετανική εφημερίδα Guardian σε άρθρο της με τίτλο «Η ευρωζώνη απειλείται με υποβάθμιση μετά την συμφωνία Γερμανίας–Γαλλίας» αναφέρει πως σύμφωνα με δηλώσεις των αρχηγών των δύο κρατών, το νέο καθεστώς της ευρωζώνης θα...
προβλέπει αυτόματη επιβολή κυρώσεων σε όσες χώρες παραβιάζουν το όριο του 3% στο έλλειμμα του προϋπολογισμού.
Σε άλλο άρθρο της εφημερίδας ο τίτλος αναφέρει « Ο Νικολά Σαρκοζί και η Άνγκελα Μέρκελ κυριαρχούν στην Ε.Ε  με μία δύσκολη συμμαχία».

Οι Financial Times με τη σειρά τους γράφουν «Γαλλία και Γερμανία συμφωνούν άλλους κανόνες» και τονίζουν πως η Γαλλο-Γερμανική συμμαχία καλωσορίστηκε από τις αγορές.
Η New York Times γράφει «Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ πιέζουν για αλλαγές σε ευρωπαϊκή συμφωνία» εξηγώντας  πως οι δύο ηγέτες στοχεύουν στο να αναπτυχθεί μια συναίνεση μεταξύ των υπόλοιπων μελών της ευρωζώνης η οποία θα προχωρήσει με μία νέα συμφωνία.
«Ηχηρές συνομιλίες Μέρκελ-Σαρκοζί, εν όψει της συνόδου» και «Η Μέρκελ και ο Σαρκοζί προχωρούν σε νέα συμφωνία για να σώσουν το ευρώ την ώρα που η S&P’S προειδοποιεί με υποβάθμιση» αναφέρουν οι τίτλοι της διαδικτυακής The Huffington Post η οποία μεταφέρει την δήλωση της Άνγκελα Μέρκελ πως «Ως οι δύο ισχυρότερες οικονομίες της Ευρώπης, η Γαλλία και η Γερμανία θα πρέπει να σηκώσουν το βάρος της ευθύνης».
Η γαλλική εφημερίδα Liberation γράφει « Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ αποκαλύπτουν το σχέδιο τους για συνεργασία» ενώ αναφέρει σε υπότιτλο «Ωδή στη Γαλλο-Γερμανική φιλία».
O τίτλος της Le Monde είναι «Ο Σαρκοζί και η Μέρκελ ξεκίνησαν να σκληραίνουν τις συμφωνίες» και με υπότιτλο «Ο χρυσός κανόνας» αναφέρει πως «Αποφασίστηκε η εφαρμογή ενός χρυσού κανόνα που θα αναγκάζει όλες τις χώρες σε σταδιακή αποκατάσταση της ισορροπίας όπως έγινε στη Γερμανία».
«Παρίσι και Βερολίνο συμφωνούν στη διαχείριση της κρίσης» γράφει και η Le Figaro η οποία σημειώνει πως  «Γίνονται προτάσεις που θα εγγυηθούν το μέλλον της Ευρώπης». Σε άλλο άρθρο της η εφημερίδα δίνει το τίτλο «Η συμφωνία Μέρκελ-Σαρκοζί καρπός αμοιβαίων υποχωρήσεων».

2 σχόλια

  1. Α ρε κακομοίρη Νικολά, σαν αυγό μελάτο θα σε ρουφήξει το νέοΡάιχ όταν έλθει και η δική σου ώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Mα τετοια καταντια ολοκληρος προεδρος?? (οχι στο μποι φυσικα). Αν το ηξερε ο προπαπους σου οτι θα σε εβαζε κατω απο το φουστανι της Ατατολικοδεξιοκουμουνα δεν θα εφευγε απο Θεσαλονικη αλλα θα φροντιζε να γεννηθεις εδω και οχι στην Γαλλια και να ξεφτυλισεις ολοκληρο Λαο. μετα σου εφταιγε ο ΓΑΠ και το δημοψηφισμα τρομαρα σου.
    Τιποτα δεν θα γινει και θα σας υποβαθμισουν ολους μαζι (μακαρι και καλα να παυθετε δηλαδη) και οι αποφασεις σας θα πανε στα σκουπιδια για αλλη μια φορα.
    Ο ΓΑΠ θελει να πει (θα τα πει καποτε) πολλα πραγματα για τον εκβιασμο που κανατε στον ιδιο και τον Λαο μας αλλα φοβαται γιατι θα εκδικηθειτε την Ελλαδα τετοιοι μικροψυχοι που ησαστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση