GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πουλιά «πνιγμένα» από πετρέλαιο στην παραλία της Θεσσαλονίκης...

Την Παρασκευή το βράδυ , ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης της Θεσσαλονίκης εντόπισε στην παραλία της πόλης θαλασσοπούλια που είχαν βγει στη στεριά με...

Την Παρασκευή το βράδυ, ο Όμιλος Φίλων Θαλάσσης της Θεσσαλονίκης εντόπισε στην παραλία της πόλης θαλασσοπούλια που είχαν βγει στη στεριά με λερωμένο το φτέρωμά τους από πετρέλαιο.
Αμέσως, ειδοποίησε το μη κερδοσκοπικό σωματείο για την προστασία των άγριων ζώων "Δράση για την άγρια ζωή" και...
μέλη του μετέβηκαν στην περιοχή προκειμένου να περισυλλέξουν και να φροντίσουν τα πουλιά.
Όταν έφτασαν, είδαν ότι επρόκειτο για 13 Μαυροβουτηχτάρια (Podiceps nigricollis) των οποίων είχε καταστραφεί το φτέρωμα από πετρελαιοειδή. Τα πουλιά, λόγω του ότι είχαν πάθει υποθερμία, αναζήτησαν καταφύγιο στη στεριά. Είχαν, όμως, καταπιεί και πετρέλαιο με αποτέλεσμα να κινδυνεύει άμεσα η ζωή τους.
Τα μέλη του σωματείου μετέφεραν τα πουλιά προκειμένου να τους παράσχουν όλες τις απαραίτητες για τη διάσωσή τους ενέργειες (καθαρισμός του φτερώματός τους από τα πετρελαιοειδή, ζέσταμα προκειμένου να επανέλθουν από την υποθερμία, απομάκρυνση όλων των τοξικών ουσιών από το στομάχι κ.λπ.).
Ωστόσο, αποδείχτηκε ότι ήταν ήδη πολύ αργά. Μέσα στο πρώτο εικοσιτετράωρο, πέθαναν οκτώ από αυτά και, όσο περνούσανε οι ώρες, οι ελπίδες για τη διάσωση των υπολοίπων εξανεμίζονταν. Χθες το βράδυ έχασε τη ζωή του και το τελευταίο.
Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο, το οποίο γνώριζε για το περιστατικό διαρροής πετρελαιοειδών στον κόλπο της Θεσσαλονίκης λίγες ημέρες πριν, δίχως, όμως, να γνωρίζει τον υπαίτιο. Στην περιοχή μεταφέρονται πολύ μεγάλες ποσότητες πετρελαιοειδών και οι πιθανότητες τέτοιων ατυχημάτων είναι αυξημένες, γι' αυτό και τα μέτρα πρόληψης και ελέγχου πρέπει να είναι πολύ αυστηρά.

Πηγή: Σωματείο "Δράση για την άγρια ζωή"

3 σχόλια

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 3:04
    ======

    το ΞΕΝΥΧΤΙ αποδειχνεται οτι
    σε κτυπησε ΚΑΤΑΚΕΦΑΛΑ


    ηλιθιε Ανωνυμε του κωλου

    πουσαι εξω απο ΄δω (εξω απο την ΕΛΛΑΔΑ μας)
    και θελεις να μας ερχεσαι να ΛΕΡΩΝΕΙΣ τους χωρους ΜΑΣ
    ΔΕΝ εχεις ΘΕΣΗ ΕΔΩ, καταλαβες; ΓΙΑΤΙ
    δεν καθεσαι εκει με τις αρκουδες σου;

    χαχολε

    φτου σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση