GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έχουν δικά τους, προσωπικά, θέματα ν᾽ασχοληθούν...

Σχολιάζει ο Αντώνης-Μάριος Παπαγιώτης (Και) Η όποια σχέση του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Λαυρεντιάδη , αυτή τη περίοδο διερευνάται ...


(Και) Η όποια σχέση του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ με τον κ. Λαυρεντιάδη, αυτή τη περίοδο διερευνάται από τη Δικαιοσύνη καθώς η διαδρομή του επιχειρηματία τίθεται στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έρευνας. Το πιο πιθανό είναι οι επαφές του κ. Βενιζέλου με τον επιχειρηματία να κριθούν παμψηφεί αθώες. Και ενδεχομένως να είναι.
Τόσο, όσο αθώα υπήρξε η προσπάθεια του πάλαι ποτέ υπουργού Υγείας, κ. Δ. Αβραμόπουλου, να...
μας διασώσει από την -όπως αποδείχθηκε όχι και τόσο επικίνδυνη- γρίπη, με τα εκατομμύρια εμβόλια που παρήγγειλε. 
Δεν γνωρίζω την τύχη που είχαν (στα χρόνια της δικομματικής ομόνοιας και την εποχή της συγκυβέρνησης των κολεγιόπαιδων) τα πορίσματα των επιθεωρητών δημόσιας διοίκησης για την κατασπατάληση που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια από συγκεκριμένα υπουργεία που διηύθυναν υπουργοί με ονοματεπώνυμο (βλ.π. Άρης Σπηλιωτόπουλος). Όπως, αγνώστου τύχης παραμένουν οι φήμες για φακέλους-φωτιά που είχε ο κ. Λοβέρδος για τους προκατόχους του στο υπουργείο Υγείας.
Διαβάζω, όμως, ότι σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Βild, η Ελλαδάρα μας «είναι ένας από τους καλύτερους αγοραστές όπλων της Ευρώπης και ετοιμάζεται να αγοράσει νέα μαχητικά αεροσκάφη με τα χρήματα που έρχονται από την Ε.Ε».
Στο ίδιο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι: «Εξήντα ολοκαίνουργια μαχητικά αεροσκάφη σκοπεύει να αγοράσει η Αθήνα, κόστους τεσσάρων δισ. ευρώ με χρήματα που έχουν εισρεύσει από την Ε.Ε. στα άδεια ταμεία!".
Στην ίδια εφημερίδα δημοσιεύεται ανώνυμη κυβερνητική πηγή που υπόσχεται συμφωνίες για νέα εξοπλιστικά προγράμματα στους Γερμανούς εάν τον Μάρτιο δοθούν στην Ελλάδα τα 80 δισ. ευρώ από την επόμενη δανειακή σύμβαση.
Ήδη εκκρεμεί η παραγγελία κατασκευής δύο νέων γερμανικών υποβρυχίων τύπου 214, όπως είχε αποφασισθεί επί Υπουργίας Ευ. Βενιζέλου, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Τα υποβρύχια αυτά αναμένεται να κοστίσουν ένα δις ευρώ στους Έλληνες φορολογούμενους, σύμφωνα με τα στοιχεία που έφερε στο ολίγον φως της Βουλής, ο βουλευτής της ΔΗ.ΣΥ. Λ. Αυγενάκης.
Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα του τύπου, έχουν ήδη καταβληθεί για εξοπλισμούς σε γερμανική εταιρεία ήδη δύο δισεκατομμύρια 32 εκατομμύρια ευρώ. Απομένει δηλαδή η εκταμίευση περίπου 806 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με τις ίδιες δημοσιογραφικές πληροφορίες, τα υπόλοιπα χρήματα που θα κληθεί να καταβάλλει το δημόσιο για τη ναυπήγηση και την παραλαβή των υποβρυχίων, θα δοθούν εντός 9 ετών.
Μόλις τον Δεκέμβριο του 2011 στην Γερμανία, μετά από έρευνα δύο χρόνων της εισαγγελίας του Μονάχου, αποκαλύφθηκε η τακτική της εταιρίας Ferrostaal να "λαδώνει" αξιωματούχους χωρών για την παραγγελία υποβρυχίων σε Πορτογαλία και Ελλάδα. Στην εταιρεία επιβλήθηκε πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ ενώ καταδικάστηκαν δυο αξιωματούχοι της Ferrostaal σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 100.000 ευρώ. Μόνο στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι καταβλήθηκαν μίζες περίπου 60 εκατ. ευρώ σε μεσάζοντες για την παραγγελία υποβρυχίων αξίας 1,6 δισ. ευρώ από το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό και της υπόθεσης έχει επιληφθεί η ελληνική δικαιοσύνη.
Σημειωτέον ότι σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου Ερευνών για την Ειρήνη (SIPRI) της Στοκχόλμης, η Ελλάδα απορρόφησε το 15% των εξαγωγών όπλων της Γερμανίας και το 12% της Γαλλίας, κατά την περίοδο 2006-2010 και ότι, οι Έλληνες, μετά τους επίσης υπερχρεωμένους Πορτογάλους, είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος αποδέκτης γερμανικών όπλων στην Ευρώπη.
Οι νυν αρμόδιοι Υπουργοί για το θέμα αυτό παραμένουν -για λίγες ακόμη μέρες- οι κ.κ. Βενιζέλος και Αβραμόπουλος. Υποθέτω ότι δεν έχουν πρόθεση να ακυρωθούν οι υφιστάμενες συμβάσεις για εξοπλιστικά προγράμματα, λόγω κρίσης και αναγκαίων περικοπών. Έχουν σημαντικότερα -προσωπικά- θέματα να ασχοληθούν, σύμφυτα με τις φιλόδοξες βλέψεις τους, σε ένα κόσμο που είναι αρμονικά πλασμένος γι᾽ αυτούς. Σε μια χώρα που είναι ευνοϊκά δομημένη για να επιτευχθούν τα όνειρα αμφότερων των τεράστιων πολιτικών προσωπικοτήτων τους...

9 σχόλια

  1. ΣΑΜΑΡΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ. ΕΙΣΑΙ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ, ΣΥΝΟΔΗΠΟΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΕ ΕΝΑ ΒΡΑΔΥ. ΕΙΣΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΟ ΠΑΡΤΥ ΤΩΝ ΑΘΛΙΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΤΑΚΛΕΥΟΥΝ ΟΤΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΣΤΗΝ ΡΗΜΑΓΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΧΩΡΙΣ ΛΕΞΗ ΓΙΑΤΙ ΒΛΕΠΕΙΣ ΜΟΝΟ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΙΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΚΟΜΑΤΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ, ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ, ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΤΗΣ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ.
    ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗ ΝΔ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣ ΣΕ ΕΧΟΥΜΕ "ΓΡΑΜΜΕΝΟ" ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΡΔΕΛΙΤΣΕΣ ΕΙΝΑΙ 30-40ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΣΩ ΜΑΣ,ΠΑΤΑΚΕ. ΑΝΗΚΕΙ ΔΗΛ. ΣΤΟ ΠΕΡΕΛΘΟΝ ΟΠΩΣ ΚΙ'ΕΣΥ ΓΙΑ ΜΑΣ. Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΣΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΧΑΣΚΟΓΕΛΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΒΛΑΚΑ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΠΟΥΤΙΝ. ΚΑΛΟ ΒΡΑΔΥ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ. ΠΑΝΤΩΣ ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΒΙΤΣΙ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΑΜΕ ΑΝ ΝΟΜΙΖΕΙΣ,ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΛΛΟΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΟΥ ΑΡΕΣΕΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κουίζ για γνώστες της νεώτερης πολιτικής ιστορίας...
    __________________________________..

    1) Ποιός ήταν επί χούντας στρατιωτικός Διοικητής της ΑΣΔΕΝ, τον οποίο ξήλωσε η μεταπολίτευση και τοποθέτησε στη θέση του τον Αγαμέμνονα Γκράτσιο;

    2) Ποιός ήταν Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, επί χούντας;

    ''''''''''''''''''''''
    Βοήθεια του κοινού:
    Οι κόρες και των δύο,είναι σήμερα..
    βουλευτίνες ΠΑΣΟΚ.....ΟΛΕ !!!


    ΝΑ βοηθήσω..την μία την λένε..
    ΑΝΝΑ ΝΤΑΛΑΡΑ-ΡΑΓΚΟΥΣΗ


    Για την άλλη, θέλω βοήθεια
    απο τους χιλιάδες ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ
    που δολεύτηκαν ΚΑΛΑ ...$$$$$$$$$$ με ΠΑΣΟΚ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Παρτον ενα και χτυπα τον αλλο!Φλαχτεν φλουχτεν και μακινομπουζουχτεν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΣΤΗΝ ΛΑΙΜΗΤΟΜΟ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΛΑΟΣ-ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡ (ΠΟΛΛΑ ΤΟΜΑΡΙΑ ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΘΡΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΓΙΑ ΝΑ ..ΕΞΑΓΝΙΣΤΟΥΝ..!) ΚΑΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ..ΤΟΥΣ ΔΕΧΕΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Γιατι γινεσαι απαισιοδοξος και μηδενιστης;;;

    Ναι. Συμφωνω πως ειναι ανουσια πραγματα τα PSI, πατατες, λαθρομεταναστες (ως τμηματα του εικονικου κοσμου στον οποιο ζουμε) αλλα πρεπει να συμπεριλαβουμε και καθε τι αλλο εκ του κοσμου αυτου, αναμεσα σε αυτα πχ τις απολαυσεις μας ή το αγαπημενο μας φαγητο.
    Συμφωνω πως μονο την πιστη και την προσευχη εχουμε γιατι ειναι τα μονα που μας συνδεουν με τον αληθινο κοσμο.
    Αλλα διαφωνω πως δεν πρεπει να ασχολουμαστε μαζι τους. Θυμησου πως ο Χριστος οταν ζουσε μαζι μας, δουλευε ως ξυλουργος στο ξυλουργειο του Ιωσηφ. Δεν τα παρατησε γνωριζοντας πως ο κοσμος ειναι ψευτικος. Απλα δεν πρεπει να τους δινουμε περισσοτερη σημασια απο οση αξιζουν. Οσο για το ανα θα μας φανε οι νεφελιμ....Ξανασκεψου το. Θα πεσει πολυς χαλκος και παλουκι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΧΡΕΩΚΟΠΙΑ
    ΔΡΑΧΜΗ
    ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ
    ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ ΤΩΝ ΦΡΑΓΚΑΤΩΝ
    ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΙΑΤΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΟΙ ΕΠΑΦΕΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΕΣ???????? ??ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΙ ΟΤΙ Ο ΕΞ ΑΝΧΙΣΤΕΙΑΣ ΑΝΕΨΙΟΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛA ΔΗΛΑΔΗ Ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ PROTON BANK!!!!!!!!!!ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΡΙΣΕΙ ΣΤΟΝ ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗ Ο ΘΕΙΟΣ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΑΡΙΣΕΙ???ΑΧΑΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Συμφωνω πως μονο την πιστη και την προσευχη εχουμε

    Γι' αυτό πεινάς ρε καραγκιόζη καρπαζοεισπράκτορα χριστιανέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση