GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γαλαξία... διαμάντι ανακάλυψε ομάδα αστρονόμων

Έναν πολύ ασυνήθιστο και λαμπερό γαλαξία, με ορθογώνιο σχήμα που μοιάζει εντυπωσιακά με διαμάντι, ανακάλυψε διεθνής ομάδας αστρονόμων. Οι ε...

Έναν πολύ ασυνήθιστο και λαμπερό γαλαξία, με ορθογώνιο σχήμα που μοιάζει εντυπωσιακά με διαμάντι, ανακάλυψε διεθνής ομάδας αστρονόμων.
Οι ερευνητές από την Αυστραλία, τη Γερμανία, την Ελβετία και τη Φινλανδία, που θα δημοσιεύσουν τη σχετική μελέτη στο περιοδικό αστροφυσικής «The Astrophysical Journal» ανακάλυψαν τον ορθογώνιο γαλαξία ανάμεσα σε άλλους 250, σε...
απόσταση περίπου 70 εκατ. ετών φωτός από τη Γη.
Στο σύμπαν οι περισσότεροι γαλαξίες, τουλάχιστον από τις μέχρι σήμερα αστρονομικές παρατηρήσεις, έχουν τρία σχήματα: κυκλικού δίσκου με σπειροειδείς βραχίονες (όπως ο δικός μας), ελλειπτικό ή είναι άμορφοι και ακανόνιστου σχήματος. Για αυτό και ένας ορθογώνιος γαλαξίας, που μοιάζει με κομμένο διαμάντι, είναι ένα σπάνιο θέαμα.
«Είναι από αυτά τα πράγματα που είτε δεν θα έπρεπε να υπάρχουν, είτε δεν περιμένεις να υπάρχουν. Είναι λίγο σαν τον Πύργο της Πίζας ή κάποιο εξωτικό νέο είδος, που εκ πρώτης όψεως φαίνεται να αψηφά τους νόμους της φύσης», δήλωσε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας Σουίνμπερν Άλιστερ Γκράχαμ.
Ο γαλαξίας ανιχνεύτηκε με το ιαπωνικό τηλεσκόπιο Σουμπαρού και το τηλεσκόπιο Κεκ, στη Χαβάη.
Οι αστρονόμοι υποπτεύονται ότι είναι απίθανο να έχει όντως ορθογώνιο σχήμα και πιστεύουν ότι από άλλη οπτική γωνία μπορεί να έχει σχήμα δίσκου. Οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι τα εξωτερικά όρια του γαλαξία περιστρέφονται με ταχύτητα πάνω από 100.000 χιλιόμετρα την ώρα, πράγμα που παραπέμπει σε δίσκο.
Μία εκτίμηση που κάνουν οι επιστήμονες, είναι ότι ο γαλαξίας έχει σχηματιστεί από τη σύγκρουση δύο σπειροειδών γαλαξιών, με συνέπεια τα προϋπάρχοντα άστρα από τους αρχικούς γαλαξίες να αποκτήσουν τέτοιες τροχιές που δίνουν το τωρινό σχήμα του διαμαντιού
Ο περίεργος γαλαξίας έχει 50 φορές λιγότερα άστρα από τον δικό μας. Μάλιστα οι αστρονόμοι δεν αποκλείουν ότι, όταν κάποτε, μετά από περίπου τρία δισεκατομμύρια χρόνια, ο γαλαξίας μας συγκρουστεί με τον γαλαξία της Ανδρομέδας, μπορεί πάλι να δημιουργηθεί ένας νέος γαλαξίας που από μακριά θα μοιάζει με διαμάντι.

3 σχόλια

  1. ΑΑΑΑΑ ΡΕΕΕΕ ΛΕΒΕΝΤΟΓΕΝΑ ΚΡΗΤΗ ΒΛΑΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΝΕΙΣ!!!!

    Είπε ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων Κρήτης να τιμήσει με τον δικό του τρόπο χθες βράδυ σε ένα διατηρητέο ανακαινισμένο κτήριο στο λιμάνι των Χανιών την Εθνική μας επέτειο, της 25-Μαρτίου 1821 και το έκανε το θαύμα του!
    Έτσι λοιπόν στην εκδήλωση αυτή που ήταν αφιερωμένη στο έργο του Διονύσιου Σολωμού Ελεύθεροι Πολιορκημένοι και που η οργανώτρια; παρουσιάστρια –κεντρική ομιλήτρια αναφερόταν κυρίως στην θέση της γυναίκας και του Έρωτα στο έργο αυτό, μάλλον σκόπιμα για να μπορέσει να πρωτοτυπήσει; εδώ το ερωτηματικό πρέπει να είναι θεόρατο, αργότερα προς το τέλος της εκδήλωσης, ( μόνο αυτή ;) βρήκε έδαφος και πάτημα για να μας αποτελειώσει!
    Από τα μεγάφωνα, η εκδήλωση ήταν σε μια αίθουσα, άρχισε να ακούγετε το Dance Me To The End of Love, αμέσως ένας φρακοφερεμένος; ρεντικοντιασμένος ; μαντράχαλος κάπου δυο μέτρα βγήκε μαζί με μια κοπελιά κάπως δροσερή, αραχνοΰφαντη, η μισή από αυτόν και άρχισαν να χορεύουν στον ρυθμό του τραγουδιού ένα γλυκανάλατο ΤΑΓΚΟ…..και έμεινα ξερός…….. Όταν συνήρθα αναρωτήθηκα βέβαια τι δουλειά είχε αυτό σε εκδήλωση για την Εθνική μας Επέτειο αλλά απουσίας τόσο μεγάλης φαντασίας εκ μέρους μου βούλιαξα στην μοναξιά μου καθώς οι εκατό περίπου παρευρισκόμενοι χειροκροτούσαν τους χορευτές, πάλι καλά που δεν τους κάλεσαν να το ξαναχορέψουν….
    Χανιώτες δικηγόροι εμπρός στο δρόμο της δόξας…..Ζήτω της Κρήτης που σας γέννησε μόνο που η Αφιλότιμη δεν σας έκαμε Κρητικούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΣΑΝ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΛΑΟΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΟ ΠΙΟ ΑΝΩΔΥΝΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΖΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΨΕΜΜΑΤΑ ΣΕ ΜΙΑ ΠΛΑΣΤΗ.. ΠΡΑΓΜΑΤΚΟΤΗΤΑ ΣΕΝΑΝ ..ΓΥΑΛΙΝΟ ΚΟΣΜΟ,,..ΘΕΛΕΙ ΤΟΛΜΗ ΚΑΙ ΑΡΕΤΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ..ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ.. -ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση