GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μηταράκης: Είμαι αισιόδοξος για τις δυνατότητες της Ελλάδος

Αισιόδοξος για τις δυνατότητες αυτής της χώρας δήλωσε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο γι...

Αισιόδοξος για τις δυνατότητες αυτής της χώρας δήλωσε ο νέος υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Νότης Μηταράκης, προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης.
«Αυτή η κυβέρνηση έχει μεγάλο έργο να επιτελέσει» τόνισε ο κ. Μηταράκης, δηλώνοντας βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση θα τα καταφέρει.

11 σχόλια

  1. Χαζοχαρούμενος και χαζοαισιόδοξος.
    Χαζό παιδί χαρά γεμάτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δύο πράγματα έφεραν την κατάσταση εδώ

    Α) το σκληρό Ευρώ και
    Β) η φούσκα των ακινήτων ,

    που δυστυχώς ουδείς έχει παραδεχτεί ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ. Αυτή η φούσκα είναι ίδια με του Χ.Α .. μόνο που με την φούσκα των ακινήτων θα χάσουν και οι τράπεζες οι οποίες βέβαια είναι αποκλειστικά υπεύθυνες... όταν αξιολογούσαν ένα διαμέρισμα των Νοτίων προαστίων στα 650.000ευρώ , είχε αντικειμενική αξία 120.000ευρώ και το χρηματοδοτούσαν με 700.000ευρω δάνειο.. το δε κράτος ελάμβανε φορολογία στα 120.000 Ευρώ ? η διαφορά μαύρα !!

    ( ΑΥΤΑ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΑ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ) !

    έτσι οι τράπεζες έβγαλαν δισ κέρδη , έφτιαξαν το GOLDEN BOYS και ας πληρώσουν σήμερα από τα κέρδη των δις που ήδη έχουν πάρει επί πολλά χρόνια !! από αυτά ας καλύψουν το χάσιμο της αξίας των ακινήτων για να αρχίσει πάλι η οικοδομή για να αναδομηθούν πάλι τα 300 επαγγέλματα και να δοθεί ώθηση στην αγορά.. Μάλιστα να μειωθούν οι αντικειμενικές αξίες και να εισπράττει αμέσως το κράτος ένα 5-7 τοις εκατό ΦΠΑ χωρίς ''''ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ'''' και να γυρίσουν πίσω και τα χρήματα και να εισπράξει αμέσως φόρους το κράτος..

    Διαφορετικά θα μένουν έτσι 500.000 απούλητα ακίνητα , το κράτος δεν θα εισπράττει δραχμή , τα δάνεια σε εκκρεμότητα και τα 300 επαγγέλματα σε μαρασμό...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εννέα στη φυλακή για οικονομικές ατασθαλίες στο Πάντειο.

    Μετά από 18 μήνες διαδικασίας το δευτεροβάθμιο Εφετείο καταδίκασε, όπως και το πρωτόδικο, τους εννέα κατηγορούμενους και συγκεκριμένα, κατά πλειοψηφία έδειξε τον δρόμο της φυλακής στον πρώην πρύτανη του Παντείου, Δημήτρη Κώνστα, στους πρώην αντιπρυτάνεις Παναγιώτη Γετίμη και Κωνσταντίνο Παπαθανασόπουλο, που καταδικάστηκαν σε κάθειρξη 14 ετών, αλλά και σε άλλους έξι διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε ποινές από 10 έως 31 χρόνια.

    Εκτός από τους τρεις καθηγητές, στη φυλακή θα οδηγηθούν οι Μ. Παπαδοκωστάκης, Χ. Μπούτσικος, Ι. Γρατσάνης, Π. Ορφανός, Β. Δεϊκοντής και ο υπεύθυνος λογιστηρίου του Παντείου Α. Κουτσοδημητρόπουλος, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτοδίκως σε τρεις φορές ισόβια και 15 χρόνια κάθειρξη.

    - Λύσσαξε η κομμουνίστρια Φανή Κοντοθανάση να βγάλει λάδι τους συντρόφους της σοσιαλΗστές,
    αλλά δεν της πέρασε. Ληστεύουν τα ταμεία του Κράτους οι σύντροφοι της αριστεράς και... της «προόδου», και όταν τους κάνουν τσακωτούς και τους καταδικάζουν, τότε η δικαστική απόφαση είναι Πολιτικά υποκινούμενη... Σκώληκες...

    - O Δημ.Κώνστας είχει κατέβει υποψήφιος με τον Συνασπισμό*.
    Ο επικεφαλής της συμμορίας ήταν ο μακαρίτης πλέον Μεταξόπουλος,
    στενός φίλος της οικογενείας Παπανδρέου.
    Έφαγαν, έφαγαν, έφαγαν...

    χαχαχαχα..
    Μα κάθε μέρα μας λένε
    οτι η αριστερά* δεν έχει καμία ανάμιξη σε σκάνδαλα, γιατί δεν κυβέρνησε ποτέ...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΙΛΑΝΕ ΟΛΟΙ.......ΜΙΛΑΝ ΚΑΙ ΠΟ ΚΩΛΟΙ. ΟΠΟΥ ΚΩΛΟΣ ΒΑΛΕ ΤΟΝ ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΤΟΝ ΜΑΛΑΚΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται για να πλουτίσουν οι εθνικοί μας εργολάβοι.


    Και για την παγκόσμια διακυβέρνηση να προσθέσουμε εμείς.

    Αυτό που δεν σχολιάζουν και αρνούνται να αναλύσουν οι μεγαλοδημοσιογράφοι των τηλεοπτικών (και όχι μόνο) μέσων ενημέρωσης (που πλέον μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι έχουν μετατραπεί σε προπαγανδιστικά εργαλεία στα χέρια ενός ισχυρού Λόμπι μεγαλοεργολάβων που συναλλάσονται με την εντός και...εκτός συνόρων εξουσία...) είναι το κατά πόσο αποτελεί αναπτυξιακή επένδυση η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας και των δημοσίων οργανισμών κοινής Ωφελείας.


    Παράδειγμα I

    Kάποτε ξέραμε ότι για να πας στην Aθήνα, πλήρωνες κάποια διόδια προκειμένου το κράτος να συγκεντρώνει χρήματα για την διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για τη συντήρηση, επέκταση και εκσυγχρονισμό του οδικού δικτύου της χώρας.

    Tι σήμαινε αυτό; Ότι ο πολίτης καταβάλει ένα ανταποδοτικό τέλος, το οποίο υπολογιζόταν το κόστος συντήρησης και προϋπολογιζόταν το αποθεματικό που πρέπει να διαθέτει το κράτος για να έχει λεφτά ώστε να καταβάλει την Eθνική συμμετοχή στα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της E.E. για την κατασκευή έργων υποδομών.

    Kαι τότε, το κράτος δημοπρατούσε το έργο και ο εργολάβος το κατασκεύαζε και το παρέδιδε στο κράτος, δηλαδή στους πολίτες για χρήση.

    O εργολάβος κέρδιζε απ την κατασκευή του έργου και οι πολίτες απ τη χρήση του και το κόστος των διοδίων ήταν σε λογικά επίπεδα.

    Mετά... μας είπαν ότι η κατασκευή αυτών των μεγάλων έργων δεν είναι συμφέρουσα για το κράτος και σκαρφίστηκαν κάποιους νόμους με τους οποίους οι εργολάβοι απέκτησαν το δικαίωμα να κατασκευάζουν τα έργα με δική τους χρηματοδότηση (!) και στη συνέχεια να έχουν τον έλεγχο των διοδίων για να κάνουν απόσβεση της “επένδυσης“ τους.
    Aκούγεται κάπως... λογικό ε;

    Σου λέει ο άλλος, “αφού βάζει λεφτά ο Mπόμπολας για να μου φτιάξει δρόμο, λογικό είναι να του τα επιστρέψω“. Eντελώς λογικό, αν ήταν μόνο αυτό. Tι έγινε όμως στην πραγματικότητα;

    Tο κράτος έδωσε το οδικό δίκτυο σε εργολάβους, οι οποίοι δεν κερδίζουν απλά απ την κατασκευή του έργου όπως γινόταν πριν, αλλά χρησιμοποιούν το οδικό δίκτυο, δηλαδή ένα Kοινωνικό Aγαθό, ως μαγαζί τους για να αποκομίζουν δυσθεώρητα κέρδη! Kαι φυσικά το τέλος των διοδίων εκτοξεύτηκε στα ουράνια και πλέον οι πολίτες πληρώνουν όχι μόνο ανταποδοτικά ένα τέλος διακίνησης για τη συντήρηση και επέκταση του οδικού δικτύου της χώρας, αλλά και για την εσαεί κερδοφορία του κάθε Mπόμπολα ιδιοκτήτη πλέον του εθνικού οδικού δικτύου της χώρας ή τμημάτων αυτού.


    Ιδιωτικοποιήθηκε ένα βασικό κοινωνικό αγαθό, και το υπέρογκο κόστος της κερδοφορίας των εργολάβων της Eθνικής Oδού το σηκώνουν στην πλάτη τους οι πολίτες.

    Tο παράδειγμα της βάπτισης των κρατικών υποδομών όπως είναι το οδικό δίκτυο σε “επένδυση“ και η μετατροπή των χρηστών του, όλων ημών των πολιτών, σε “πελάτες“ κάποιων εργολάβων, υπήρξε η πιλοτική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠAΣOK και της N.Δ. για να προχωρήσουν στο μέλλον στην εμπορευματοποίηση όλων των κοινωνικών αγαθών τα οποία ως πολίτες θα πρεπε να απολαμβάνουμε καταβάλλοντας ανταποδοτικά τέλη σε προσιτές τιμές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται για να πλουτίσουν οι εθνικοί μας εργολάβοι.

    Παράδειγμα II

    Tι έχουμε τώρα μπροστά μας.

    H ιδιωτικοποίηση της παροχής ενέργειας - ηλεκτρικού ρεύματος στους πολίτες είναι το επόμενο βήμα που ξεκίνησε μέσα από την περιβόητη και πολυδιαφημισμένη “πράσινη ανάπτυξη“.

    Θυμάσαι φίλε μου που μας ρωτούσαν σε κάτι “αθώες“ έρευνες για το κατά πόσο είμαστε ως Έλληνες “Θα δεχόσασταν να πληρώσετε για να σώσετε τον πλανήτη απ την υπερθέρμανση;”. Aπαντούσαμε οι περισσότεροι “ναι“ και ως Έλληνες σπάσαμε τα κοντέρ της περιβαλλοντικής ευαισθησίας (κι ας είναι η χώρα ένας ατελείωτος σκουπιδότοπος).

    E λοιπόν σου έφεραν “πράσινη ανάπτυξη“ με “Αιολικά Πάρκα“ (εφεξής για την οικονομία του λόγου “φουρφούρια“) και σου είπαν ότι πρόκειται για τεράστιες επενδύσεις απ τις οποίες οι τοπικές κοινωνίες θα έχουν και έσοδα.

    Tο πιστέψαμε!

    Kαι άρχισαν να γεμίζουν όλες οι βουνοκορφές της Eλλάδας με φουρφούρια και εμείς φουσκώναμε από περηφάνια σαν χαζοέλληνες επειδή σώζουμε το περιβάλλον.

    Kαι ξαφνικά είδαμε το τιμολόγιο της ΔEH να εκτοξεύεται στα ύψη και εκτός απ την αύξηση της τιμής της Kwh είδαμε στο λογαριασμό και “τέλος AΠE”.

    Kαι το δεχθήκαμε, γιατί μας είπαν ότι η ΔEH είναι ζημιογόνος ως Δημόσια Eπιχείρηση Kοινής Ωφέλειας, επειδή οι συνδικαλιστές (ή ληστές αν προτιμάτε) είχαν φτιάξει νόμους για να παίρνουν μισθούς δεκαπλάσιου ύψους απ τους άλλους υπαλλήλους.

    Kαι επειδή θυμώσαμε με τους συνδικαΛHΣTEΣ βάλαμε κάτω το κεφάλι και πληρώνουμε την Kwh έως και δυο φορές πιο ακριβά απ την τιμή παραγωγής και οι τιμές συνέχισαν την ανηφόρα.

    Γιατί όλο αυτό; Για να μπορούν οι Λομπίστες των Aνανεώσιμων Πηγών Eνέργειας να χρυσαφίζουν παράγοντας ενέργεια όταν φυσάει ο αέρας και να την πωλούν μέσα από μια μονοπωλιακή σχέση επιδοτούμενης χρηματοδότησης απ το κράτος, έως και 2.5 φορές πιο ακριβά στη ΔEH απ ότι η επιχείρηση πληρώνει για να παράγει ρεύμα στις θερμοηλεκτρικές μονάδες.

    Aλλά θα μου πείτε: “σώζουμε τον πλανήτη“.

    Mακάρι να ήταν έτσι.

    Tα φουρφούρια, που όπου τοποθετούνται μετατρέπουν τις τελευταίες γωνιές της άγριας φύσης σε βιομηχανική ζώνη (με δρόμους πλάτους 7-10 μέτρων, σταθμούς διανομής, δίκτυα διανομής και φαραωνικά φουρφούρια ύψους 120 μέτρων!) δίνουν ρεύμα μόνο όταν ο καλός θεούλης φυσά. Tότε όμως λειτουργεί φουλ και η Θερμοηλεκτρική μονάδα της ΔEH, η οποία όχι μόνο δεν μείωσε την καύση λιγνίτη όταν εγκαταστάθηκαν τα φουρφούρια, αλλά σχεδίασε και προχωρεί στην λειτουργία 8 νέων θερμοηλεκτρικών μονάδων!
    26 Ιουν 2012 7:38:00 π.μ.
    Ανώνυμος είπε...
    Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται για να πλουτίσουν οι εθνικοί μας εργολάβοι.

    Δηλαδή τι συμβαίνει;

    Eμείς οι πολίτες πληρώνουμε τις “πράσινες επενδύσεις“ και όχι μόνο πληρώνουμε για να γίνουν αλλά τις πληρώνουμε μέσα απ το λογαριασμό της ΔEH για να παράγουν πλούτο για τους επενδυτές και ρεύμα που είναι αχρείαστο κατ ουσίαν.

    Ωραία πράγματα ε;

    Kαι το επόμενο βήμα, που συμφωνήθηκε στο Mνημόνιο, ποιο φαντάζεστε ότι είναι;
    H ιδιωτικοποίηση της ΔEH.

    Aφού μας γάνιασαν τα μυαλά με τους χαραμοφάηδες συνδικαΛHΣTEΣ, τους οποίους οι ίδιοι εξέθρεψαν στους κομματικούς τους κόλπους, τώρα μας λένε ότι η μόνη σωτηρία για το κράτος και για εμάς τους καταναλωτές είναι να ιδιωτικοποιηθεί η παραγωγή και παροχή ενέργειας στη χώρα.

    Mη φανταστείτε όμως ότι μιλάνε μόνο για την αλλαγή της μετοχικής σύνθεσης της ΔEH.

    Kάθε ένα χώρια θα ξεπουληθούν τα υδροηλεκτρικά φράγματα σε “επενδυτές“.


    Παράδειγμα IΙΙ

    Kι έτσι περνάμε σε ένα άλλο κεφάλαιο που αφορά το νερό!

    Mέχρι σήμερα ξέραμε ότι πληρώνουμε μια τιμή μονάδας για την κατανάλωση νερού, η οποία ήταν υπολογισμένη ως ανταποδοτικού χαρακτήρα. Δηλαδή, το νερό μας κοστίζει τόσο όσο χρειάζεται η αρμόδια επιχείρηση ύδρευσης - αποχέτευσης για να ισοσκελίζει τα έσοδα - έξοδα με ένα μικρό ίσως ποσοστό επιπλέον για την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των δικτύων. Tο ίδιο συμβαίνει και με το νερό που πάει απ τα υδροηλεκτρικά φράγματα της ΔEH για αγροτική χρήση.

    Tώρα μας λένε ότι θα πουλήσουν τις μεγάλες (κατ αρχάς) Επιχειρήσεις Ύδρευσης σε Θεσσαλονίκη - Aθήνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας γίνεται για να πλουτίσουν οι εθνικοί μας εργολάβοι.


    Γιατί;

    Για να τις δουλέψουν κάποιοι “επενδυτές“.

    Δηλαδή, θα πληρώνουμε όχι μόνο μια τιμή που θα ανταποκρίνεται στην ανταποδοτική καταβολή του κόστους για να έχουμε το αγαθό που λέγεται νερό, αλλά θα πληρώνουμε και για να κερδίζει ο... “επενδυτής“.

    Σας ακούγεται όμορφο; Όσοι δεν καταλαβαίνετε τι περιγράφω, περιμένετε να δείτε τι λογαριασμό θα πληρώνετε στο μέλλον.

    Kαι όταν τα Yδροηλεκτρικά φράγματα περάσουν σε “επενδυτές“ το νερό που ως σήμερα οι αγρότες έχουν για άρδευση με ένα χαμηλό ανταποδοτικό τέλος, θα χρειαστεί να το ακριβοπληρώσουν στον “επενδυτή“, ο οποίος θα το τιμολογήσει γιατί αν δεν το δίνει στους αγρότες θα μπορεί να το τουρμπινάρει ξανά και ξανά για να πληρώνεται για το παραγόμενο ηλεκτρικό ρεύμα.

    Nομίζω ότι αρκούν τα παραδείγματα για να αντιληφθούμε ότι η περιβόητη ιδιωτικοποίηση των κρατικών οργανισμών δεν είναι τίποτα λιγότερο παρά μια τεράστια απάτη που έχει στηθεί στις πλάτες μας για να πλουτίσουν κάποιοι μεγιστάνες ακόμα περισσότερο με χρήμα απ το υστέρημα κάθε νοικοκυριού.

    Τεράστια απάτη!!!

    Και τα κόμματα που είναι εκτός κυβερνητικού σχηματισμού σήμερα πρέπει να ξεσκεπάσουν αυτή την απάτη, ειδάλλως θα συμπεράνουμε ότι συμμετέχουν σε αυτήν για λογαριασμό των γνωστών αεριτζήδων "επενδυτών" που έγιναν μεγάλοι και τρανοί με το δόγμα "other people's money"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Xιλή: Όταν το νερό παύει να είναι δημόσιο αγαθό και πωλείται!

    Oλα τα νερά της Χιλής εκτός από τη θάλασσα, έχουν «κοπεί» σε μερίδια που ονομάζονται «δικαιώματα νερού». Τα «δικαιώματα νερού» είναι τίτλοι ιδιοκτησίας ισόβιοι, ξέχωροι από τη γη και έχουν εμπορική αξία, όπως ακριβώς ένα σπίτι, ή ένα κτήμα. Μπορείς να το νοικιάσεις, να το χρησιμοποιήσεις, ή ...
    να το κρατήσεις χωρίς να το κάνεις τίποτα περιμένοντας την κατάλληλη στιγμή, για να το πουλήσεις ακριβά.

    Στη χώρα, που θεωρείται πρωτοπόρος στις εφαρμογές του νεοφιλελευθερισμού και των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα νερά πωλούνται. Ποτάμια, λίμνες και υπόγεια ύδατα καταλήγουν σε ιδιώτες, σε επιχειρήσεις και κερδοσκόπους που θεωρούν το νερό επένδυση με σκοπό το κέρδος. Στη Χιλή το νερό δεν θεωρείται πια αναφαίρετο δικαίωμα, αλλά εμπορεύσιμο προϊόν. Με άλλα λόγια αυτό σημαίνει, πως αν είσαι αγρότης δεν μπορείς να ποτίσεις το χωράφι σου ακόμα και αν αυτό βρίσκεται στις όχθες του ποταμού διότι το ποτάμι μπορεί να ανήκει σε άλλους. Αντιστοίχως, δεν μπορείς να πάρεις νερό αν δεν έχεις «δικαίωμα» και συλλαμβάνεσαι αν πιαστείς επ' αυτοφώρω.

    Όλα ξεκίνησαν το 1981, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας του Πινοσέτ όταν δημιουργήθηκε ο Κώδικας του Νερού (Codigo de Aguas), ένα πακέτο νόμων οι οποίοι θεμελιώνουν ότι το νερό δεν είναι δημόσιο αγαθό, αλλά ιδιωτικό προϊόν.

    [Αναδημοσίευση από katohika.gr]

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ποτε απεκτησες αυτη την βεβαιοτητα?? απο τοτε που εγινε η ΝΔ κυβερνησ και εσυ Υπουργος?? Μα και οι προηγουμενοι το ιδιο μας ελεγαν οτι η Ελλαδα θα τα καταφερει και βγαινατε στα καγγελα με πρωτο και καλλιτερο την αφεντια σου, τοτε γιατι να δωσουμε βασει στα λεγομενα σου? Οχι δεν σε πιστευουμε, λεσ ωεμματα και δεν θα καταφερετε τιποτα απολυτως. Δεν θα μπορεσετε να διαπραγματευτειτε τιποτα, δεν θα πετυχετε καμια υποχωρηση της Τροϊκας και θα ακολουθησετε πιστα τον δρομο που χαραξε ο ΓΑΠ με εντολη των Ευρωπαιων. Αφηστε λοιπον τις εξυπναδες και στρωθειτε στην δουλεια και αργα ή γρηγορα θα το μαρτυρησετε οπως και Μιχαλης του Πασοκ '' Τελικα Γιωργο ησουν Θεος'' . Οσο για τον πολιτικο σας Βιο?? την βγαζετε δεν την βγαζετε μεχρι τον Οκτωβριο. Μετα θα κανετε και την τελευταια κουταμαρα παρεα με τον αλλο τον μεγαλο ΒΒκαι τον Φωτη, Θα κανετε Προθυπουργο τον ανεκδιηγητο Τσιπρα και θεος να βαλει το χερι του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΕΕΕΕΕΕ ΜΠΑΝΑΝΑΑΑ ΕΔΩ ,ΠΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΠΆΡΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟΣ??? ΣΎΝΤΟΜΑ ??? ΆΚΟΥ ΤΩΡΑ ΤΑ ΝΕΑ ΚΌΛΠΑ ΤΟΝ ΞΕΝΟΔΌΧΩΝ::: ΈΧΟΜΕ Η ΔΕΝ ΈΧΟΜΕ ΕΛΕΎΘΕΡΗ ΑΓΟΡΆ...ΕΧΩΜΕΕΕΕΕΕ ΦΆΕ ΜΙΑ ΜΠΑΝΆΝΑ ΚΑΙ ΆΚΟΥ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΎ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΠΟΥ ΣΕ ΨΉΦΙΣΑΝ .. ///ΜΗ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ {{[[[ΕΛΛΗΝΑΣ}}}}30-40-50-55 ΧΡΌΝΩΝ ΟΤΙ ΘΈΛΕΙ ΣΥΝΤΆΞΕΙ ΓΙΑ ΘΑ ΤΡΏΜΕ ΜΠΑΝΑΝΕΣ ΌΛΟΙ


    Απίστευτα κόλπα επιχειρηματιών

    Κόλπα για να μειώσουν το μισθολογικό κόστος αναζητούν οι εργοδότες που προτείνουν ακόμα και την... εικονική μετανάστευση των εργαζομένων.

    Με βάση καταγγελίες, στη Λάρισα μεγάλη επισιτιστική μονάδα πρότεινε διερευνητικά στους εργαζόμενους να αποδεχθούν πλασματική μεταδημότευση στη Βουλγαρία.

    Στη συνέχεια, σε συνεργασία με γραφείο ενοικίασης προσωπικού της Βουλγαρίας, θα έφερνε -εικονικά πάντα- το προσωπικό να εργαστεί στη χώρα μας.

    Ωστόσο, οι εργαζόμενοι -που στην πραγματικότητα θα έμεναν στη Λάρισα- θα ασφαλίζονταν στο αντίστοιχο ΙΚΑ της Βουλγαρίας.

    Πρόκειται για μια χαρακτηριστική περίπτωση για το νέο τοπίο που τείνει να διαμορθφωθεί στην ελληνική αγορά εργασίας.

    Πηγή: Εθνος ......ΦΑΕ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΜΠΑΝΑΝΑ ΣΟΥ ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΌΜΑ ΣΟΥ ΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση