GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Προτεραιότητα το Κυπριακό για την Ελλάδα»...

Πάγια θέση της Ελλάδος, του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της νέας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, είναι ότι «το Κυπριακό είναι η κορυφα...

Πάγια θέση της Ελλάδος, του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και της νέας κυβέρνησης εθνικής ευθύνης, είναι ότι «το Κυπριακό είναι η κορυφαία προτεραιότητα της εξωτερικής μας πολιτικής», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας, κατά την επίσκεψη που έκανε στην Κύπρο.
Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε σε σχέση με το Κυπριακό ότι «παραμένουμε προσηλωμένοι στον κοινό μας στόχο, που είναι ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής και του εποικισμού και η εξεύρεση μιας δίκαιης, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και σύμφωνα με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το κοινοτικό κεκτημένο».
Ο κ. Αβραμόπουλος είπε ότι με τη σημερινή επίσκεψη του, η οποία είναι η πρώτη με τη νέα του ιδιότητα στο εξωτερικό, «κάνει ποδαρικό» στην κυπριακή προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, η οποία άρχισε σήμερα. «Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς η επίσκεψη μου αυτή συμπίπτει χρονικά με την ανάληψη της Προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Κυπριακή Δημοκρατία, για πρώτη φορά στην ιστορία της» πρόσθεσε.
Εξέφρασε, παράλληλα, τη βεβαιότητα ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα φέρει σε πέρας, με απόλυτη επιτυχία, το έργο της προεδρίας, το οποίο είναι ιδιαίτερα δύσκολο την τρέχουσα περίοδο, λόγω της οικονομικής συγκυρίας, αλλά και λόγω της ρευστής κατάστασης που επικρατεί στην περιοχή.
Επίσης, ανέφερε ότι οι επαφές του στη Λευκωσία θα του δώσουν τη δυνατότητα να ενημερωθεί πληρέστερα για τις τελευταίες εξελίξεις στο Κυπριακό, το οποίο χαρακτήρισε «μείζον εθνικό ζήτημα». Συγχρόνως, είπε, θα ανταλλάξουμε απόψεις και θα συζητήσουμε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και όλα τα πολιτικά κόμματα, ως προς τον συντονισμό των ενεργειών μας το επόμενο διάστημα, για την επίτευξη των κοινών μας στόχων.

1 σχόλιο

  1. ΓΕΜΙΣΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕ ΚΑΓΚΕΛΑ ΑΓΟΡΑΣΕ ΟΚΤΩ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΜΕ ΤΙ ΑΛΛΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΤΡΙΤΩΣΕΙ ΤΟ ΚΑΚΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση