Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, τα οποία έχουν και επίσημα πλέον προ...
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για την εξαπάτηση του ελληνικού λαού από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, τα οποία έχουν και επίσημα πλέον προσχωρήσει από την αναδιαπραγμάτευση στην πιστή εφαρμογή του μνημονίου.
Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι νέοι φόροι, που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν καμία σχέση με όσα προεκλογικά τα τρία κόμματα προέτασσαν, ούτε με την προγραμματική της συμφωνία. Είναι όμως σε πλήρη συμφωνία με τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά και Στουρνάρα προς τους δανειστές και αποτελούν φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τα δε ισοδύναμα μέτρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καραμέλα που αναμασούν τα τρία κόμματα και δεν αμφισβητεί τη μνημονιακή λογική της λιτότητας.
Οι ιδιωτικοποιήσεις, οι περικοπές στο κοινωνικό κράτος, οι μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, οι νέοι φόροι, που σχεδιάζει η ελληνική κυβέρνηση δεν έχουν καμία σχέση με όσα προεκλογικά τα τρία κόμματα προέτασσαν, ούτε με την προγραμματική της συμφωνία. Είναι όμως σε πλήρη συμφωνία με τις διαβεβαιώσεις Σαμαρά και Στουρνάρα προς τους δανειστές και αποτελούν φυσική συνέχεια των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου. Τα δε ισοδύναμα μέτρα δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια καραμέλα που αναμασούν τα τρία κόμματα και δεν αμφισβητεί τη μνημονιακή λογική της λιτότητας.
Τελικα εγιναν δυο εκλογες,πληρωσαμε ενα σκασμο λεφτα τα "κωματα",κομματα και αποκομματα,εταιρειες η και συμμοριες δηλαδη ,και ολα αυτα προς τι??
ΑπάντησηΔιαγραφήΓια να γινει πρωθυπουργος ο σαμαρας με .."συνευθυνη" ,οπως λεει και το τουρκογλου ,της αλητοσυμμοριας πασοκ και "κουβελιας"??
Σαν να μην παμε καλα μου φαινεται.
Η μηπως ξοδευτηκαμε τοσες δεκαδες εκατομμυρια ευρω στα διαφορα κομματα για να ακουσουμε απο το σαμαρα πρωθυπουργο,οτι το ξεπουλημα ετης Εθνικης περιουσιας ειναι ..επιδειξη αποφασιστικοτητας???
Λοιπον αυτοι οι αλητες ειτε ηλιθιοι ειναι ειτε μας περνανε εμας για ηλιθιους η και τα δυο..
Ακους εκει αμα πουλησω κοψοχρονια τη δημοσια περιουσια ειναι δειγμα αποφασιστικοτητας!!!!!
Φτου γαμω το σοι σας τζογλανια...
Υ.Γ
Επιδειξη αποφασιστικοτητας ,κατα την ταπεινη μου γνωμη,θα ηταν η συλληψη και ΑΜΕΣΗ εκτελεση 100-200 σκυλιων της αλητοσυμμοριας πασοκ και ΑΜΕΣΗ δημευση της περιουσιας τους..
Αυτο μαλιστα !!
Η ενας ελεγχος στα οικοινομικα του πχ ηλιθιου βλακογιοργο της τσαντ.
Προεκλογικα μας ελεγε οτι εχει στο βιβλιαριο του καταθεσεις μονο 26.000 ευρω...
Ωραια! Να ελεγχθει τωρα, ποσα εχει και αν δικαιολογουνται..
Και μην επικαλεστει σαν δικαιολογια οτι δεν γνωριζει τα λεφτα και εκανε λαθος..
Αμα δεν τα γνωριζει να ρωτησει κανενα αλλο να του τα πει.
Οριστε μας τωρα .
Η βλακεια εχει τη συγκαταβαση μας ΑΛΛΑ ΟΧΙ την ατιμωρησια ..
τζων
Είναι Λεβεντομαλάκας ο Βουλευτής Πέτρος Τατσόπουλος;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ ορισμός του Λεβεντομαλάκα σύμφωνα με τον βουλευτή(!) συνοψίζεται στην φωτογραφία.
Όμως και οι "δημοσιογράφοι" είναι πλήρως υποταγμένοι στην ΝΤΠ και τα εκάστοτε αφεντικά τους!
Φυσικά όλοι τους τάσσονται, πολύ άντετα κατά των μεταναστών (δηλαδή των Ελλήνων που φεύγουν στο εξωτερικό για να βρουν δουλειά!).
Τέλος οι διπλές συντάξεις..για 200 χιλ δικαιούχους.
ΑπάντησηΔιαγραφή----------------------------------------------------
Τι περιλαμβάνουν τα ισοδύναμα μέτρα της κυβέρνησης...
Η φράση «η αξιολόγηση των πολλαπλών συντάξεων πρέπει να γίνει αθροιστικά και καθ’ ύψος», που περιλαμβάνεται στην έκθεση του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) και βρίσκεται στα γραφεία των… οικονομικών υπουργών, δίνει το στίγμα της επόμενης μέρας και την κατεύθυνση των μέτρων που καλείται να λάβει άμεσα η κυβέρνηση.
Με απλά λόγια, η κυβέρνηση δέχεται, στο πλαίσιο της εξεύρεσης μέτρων ύψους 11,7 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, εισηγήσεις να καλέσει 150.000-200.000 συνταξιούχους να επιλέξουν έως το τέλος του χρόνου ποια από τις δύο κύριες συντάξεις που λαμβάνουν θα περικοπεί. Σήμερα διπλές συντάξεις λαμβάνουν κυρίως οι γιατροί του ΕΣΥ (που συμμετέχουν ταυτόχρονα και σε δεύτερο ασφαλιστικό φορέα), οι μηχανικοί (ΤΣΜΕΔΕ και Δημόσιο), οι δικηγόροι (Ταμείο Νομικών και διάφορα άλλα Ταμεία όπου απασχολούνται ως νομικοί σύμβουλοι), οι πανεπιστημιακοί αλλά και οι πολιτικοί που συνήθως έχουν κρατήσεις από δύο συνταξιοδοτικούς κύριους φορείς. Ακόμα και οι χήρες λαμβάνουν διπλή σύνταξη σε περίπτωση που εργάζονταν (τη δικιά τους και μέρος του συζύγου τους). Η αδικία βέβαια είναι ότι για να λάβει διπλή σύνταξη ο σημερινός συνταξιούχος πλήρωνε κανονικά τις ασφαλιστικές εισφορές και για τα δύο ταμεία επί 35 χρόνια, χρήματα μέρος των οποίων τώρα χάνεται.
Τα ενδεχόμενα που προτείνονται για τις περιπτώσεις των διπλών συντάξεων είναι δύο: είτε να τεθεί πλαφόν στο ύψος και των δύο συντάξεων είτε να ζητηθεί από τους δικαιούχους να διαλέξουν ποια σύνταξη επιθυμούν να λαμβάνουν, που είναι και το πιθανότερο ενδεχόμενο. Η έκθεση αναφέρει ακόμα ότι θα πρέπει να επανεξεταστεί με το ίδιο μοντέλο και το καθεστώς των δύο ή τριών επικουρικών συντάξεων που λαμβάνουν οι συνταξιούχοι. Εκτός από τις διπλές συντάξεις οι προτάσεις που έχει στα χέρια της η κυβέρνηση αναφέρουν ότι θα πρέπει να επανεξεταστούν οι προνοιακές παροχές, οι αμοιβές των εκπαιδευτικών και η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων. Οι επιστημονικοί συνεργάτες της κυβέρνησης εισηγούνται μια σειρά μέτρων για να μειωθεί το Δημόσιο. Για παράδειγμα, το draft του ΚΕΠΕ (δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα η έκθεση) που έχει σταλεί στα υπουργικά γραφεία λέγεται ότι περιλαμβάνει την πρόωρη συνταξιοδότηση, την αξιολόγηση των υπαλλήλων αλλά και την άρση της μονιμότητας μέσω της συνταγματικής αναθεώρησης.
Οι υπόλοιπες δέκα προτάσεις περιλαμβάνουν:
ΑπάντησηΔιαγραφή■ Να μπει πλαφόν 2.400 ευρώ στις συντάξεις. Ετσι, το Δημόσιο θα έχει όφελος 1 δισ. ευρώ, ενώ ανάλογο ποσό μπορεί να εξοικονομηθεί από λειτουργικές και άλλες δαπάνες στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και 1,2 δισ. ευρώ από την κεντρική διοίκηση.
■ Κατάργηση θέσεων συμβούλων των αιρετών αρχόντων με όφελος 130 εκατ. ευρώ.
■ Μείωση κατά 50% των επιδομάτων γραφείων και κατοικίας των βουλευτών και κατάργηση των αποζημιώσεων για συμμετοχή σε επιτροπές, με όφελος 6,5 εκατ. ευρώ.
■ Αναστολή της λειτουργίας του καναλιού της Βουλής, που θα εξοικονομήσει 6 εκατ. ευρώ.
Υπάρχουν επίσης μέτρα το όφελος των οποίων δεν έχει υπολογιστεί ακόμα. Για παράδειγμα, η έκθεση αναφέρει ότι πρέπει:
■ Να κλείσουν φορείς του Δημοσίου, να αναστείλουν τη λειτουργία τους δεκάδες αναπτυξιακές επιχειρήσεις Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το προσωπικό τους να απολυθεί.
■ Να ενοικιαστούν νοσοκομειακές μονάδες της περιφέρειας σε ιδιώτες.
■ Να τεθούν εισοδηματικά κριτήρια στην παροχή της ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης (προσδιορίζεται το ποσό των 40.000 ευρώ ετησίως).
■ Να περικοπούν όλες οι φορολογικές απαλλαγές.
■ Να μειωθούν οι αμυντικές δαπάνες.
■ Να μειωθούν ή και να καταργηθούν περίπου 90 κοινωνικά επιδόματα (αναπηρίας, πολυτέκνων, παραμεθόριου, τοκετού, ΕΚΑΣ, ασθένειας, εργατικών ατυχημάτων, για βαριές χρόνιες παθήσεις κ.λπ.), τα οποία παίρνουν σήμερα περίπου 240.000 δικαιούχοι. Η κατάργηση ή η μείωση των κοινωνικών επιδομάτων θα γίνει μέσω της επιβολής αυστηρών κριτηρίων τα οποία αφορούν στην καθιέρωση οικογενειακού εισοδήματος (όχι μεγαλύτερου των 6.000 ευρώ ετησίως) και την καταγραφή της κινητής και ακίνητης περιουσίας (δηλαδή να μην υπάρχουν καταθέσεις και ακίνητα στην κατοχή του δικαιούχου).
Στο προσχέδιο του ΚΕΠΕ γίνεται αναφορά σε εξοικονόμηση 1,5% του ΑΕΠ (αντιστοιχεί σε μέτρα 3,3 δισ. ευρώ) από περικοπή των κοινωνικών επιδομάτων, 1% του ΑΕΠ (περίπου 2,1 δισ. ευρώ) από τη διοικητική μεταρρύθμιση και 3% του ΑΕΠ (δηλαδή 6,3 δισ. ευρώ) από τη γενική διακυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων των ασφαλιστικών ταμείων.
protothema