GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Υπάρχει βούληση για συστημική αντιμετώπιση της κρίσης»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια δανεισμού που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες χώρες ...

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε σήμερα ότι τα επιτόκια δανεισμού που έχουν επιβληθεί σε ορισμένες χώρες «δεν είναι δικαιολογημένα» με βάση τα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας τους, κατά τη διάρκεια ομιλίας του ενώπιον των πρεσβευτών της ΕΕ.
Αποσπάσματα της ομιλίας αυτής αναρτήθηκαν στο λογαριασμό του βαν Ρομπάι στο Twitter.
«Τα ασφάλιστρα κινδύνου ορισμένων χωρών δεν δικαιολογούνται από τα βασικά οικονομικά τους μεγέθη», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, τη στιγμή που ευρωπαίοι αξιωματούχοι αναζητούν τρόπους για τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού ορισμένων ευάλωτων χωρών της ΕΕ, όπως η Ισπανία και η Ιταλία.
Ο Χέρμαν βαν Ρομπάι δήλωσε επίσης ότι «υποστηρίζει πλήρως τις προσπάθειες της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην ανάληψη πιθανώς δράσης για την αντιμετώπιση του κατακερματισμού των αγορών».
«Υπάρχει μία βούληση εκ μέρους των ηγετών της ΕΕ να αντιμετωπισθεί με συστημικό τρόπο η κρίση…Μίλησα σε πολλούς ηγέτες κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και εβδομάδων και είμαι σε θέση να επιβεβαιώσω αυτήν την πολιτική βούληση», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση