GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Διδυμότειχο εόρτασε την Παναγία την Ελευθερώτρια

Με αισθήματα εθνικού παλμού και με ιεροπρέπεια ο ακριτικός λαός του Διδυμοτείχου και της περιχώρου εόρτασε την επέτειο της 28ης Οκ...


Με αισθήματα εθνικού παλμού και με ιεροπρέπεια ο ακριτικός λαός του Διδυμοτείχου και της περιχώρου εόρτασε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, καθ ην πανηγυρίζει και ο περικαλλής Ιερός Προσκυνηματικός Ναός Παναγίας της Ελευθερωτρίας, ο οποίος ανηγέρθη ευγνωμοσύνης ένεκα προς την Υπέρμαχο Στρατηγό του Γένους, από τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Νικηφόρο (+2009).
Κατόπιν προσκλήσεως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Δαμασκηνού προσήλθαν και συμμετείχαν στις εορταστικές εκδηλώσεις ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Μπιαλίστοκ και Γκντάνσκ κ. Ιάκωβος Ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Πολωνίας, και ο Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, Γενικός Διευθυντής του Ιεραποστολικού Οργανισμού της “Αποστολικής Διακονίας”.
Την παραμονή, Σάββατο 27 Οκτωβρίου ε.ε. το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος υποδέχθηκε στο κέντρο της πόλεως του Διδυμοτείχου τα ιερά λείψανα του Αγίου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου, εις την τιμήν του οποίου διαμορφώνεται παρεκκλήσιο στο Ιερό Προσκύνημα.
Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον οποίο χοροστάτησε και μίλησε ο Θεοφ. Επίσκοπος Φαναρίου κ. Αγαθάγγελος, πλαισιούμενος από τους άλλους δύο Αρχιερείς.
Το πρωί της 28ης Οκτωβρίου ε.ε. στον Όρθρο χοροστάτησε ο οικείος Μητροπολίτης και ακολούθησε η Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Μπιαλίστοκ και Γκντάνσκ κ. Ιακώβου.
Ακολούθησε η καθιερωμένη Δοξολογία, το τρισάγιο στο Ηρώο και η παρέλαση μαθητών και στρατιωτικών τμημάτων.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρ. Πατσουρίδης, ο Διοικητής της ΧVΙ Μεραρχίας Στρατηγός κ. Χρ. Χαλκίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιωργ.Ούστογλου, και εκπρόσωποι φορέων.
 Το Διδυμότειχο εόρτασε την Παναγία την Ελευθερώτρια

 Το Διδυμότειχο εόρτασε την Παναγία την Ελευθερώτρια
 Το Διδυμότειχο εόρτασε την Παναγία την Ελευθερώτρια
 Το Διδυμότειχο εόρτασε την Παναγία την Ελευθερώτρια

Πηγή:romfea.gr

1 σχόλιο

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση